Kvällens sista inlägg.

Jag har aldrig tidigare tapetserat. Och bara nu idag så har jag tapetserat och mönsterpassat 2 fondväggar!!!
Nu när Petrus for på träning så passade jag på att tapetsera väggen vid öppna spisen. Mycket mycket mysigare tycker jag att det blev. Vad tycker ni?


En närbild på tapeten också...Dock inte rättvis bild, för den är finare i verkligheten.




Nu medan jag skrev det här inlägget så pratade Alicia i sömnen....
"skotta snö, skotta snö, skotta snö" osv...

Måste nog ta och gå ut imorgon och skotta snö, för hon tjatar om det varje dag och förhoppningsvis är snön borta snart, så vi måste ju nästan passa på innan det är för sent :-)

Hallelujah

Ofta när Alicia kommer till datorn så vill hon höra Hallelujah med Gitarrkameratene... Eller hon ber efter "Lujah" :-)
Idag filmade jag henne då hon fick höra den, så lyssna och njut ;-)

Tisdag och ledig.

Så underbart. Egentligen så fick jag erbjudande om jobb, men då bara 15-20 min innan jag skulle börja jobba. Och då va jag på väg med Alicia till dagis. Provade att ringa en av kvinnorna på vikariepoolen för att höra om jag kunde tacka ja men komma lite för sent, men hon va inte tillgänglig och skulle inte komma tillbaka föränn kl 13... Så då skippade jag erbjudandet om jobbet.

Skönt med en ledigdag ändå. Har ju jobbat heltid nu i 3 veckor, så det va riktigt skönt att få vara hemma en dag. Inte för att det blev mycket slappande för det, utan vi har varit riktigt effektiva idag faktiskt. Jag har äntligen målat sista varvet på kökslådorna, så nu kan dom sättas upp. Vi har hunnit med en tur till stan för att köpa nya lister, tapetklister, roller, fönsterbräde mm.
Sen har vi hunnit med att måla tak, väggar och även tapetserat fondväggen. Jippi!!!

En annan glädjande nyhet har jag också.
När jag lämnade Alicia på dagis idag så sa jag att det är omöjligt för oss att skriva ett schema för henne för sommaren, för vi har ju absolut ingen aning om hur vi kommer jobba eller om vi ens kommer att jobba, så då tipsade personalen mig om att ringa till rektorn för att höra om jag kunde få vara vikarie på sommardagiset, så då jag kom hem gjorde jag det.
Fick ett JA direkt jag frågade, så just nu känns livet verkligen toppen!!! Visst, jag kommer att få jobba medan alla andra är lediga, men var gör det. Att jobba på dagis på sommaren måste ju vara ett av dom bästa jobben. Att få vara ute hela dagarna är inte helt fel! Njuta av solen medan man jobbar :-)
Hoppas att jag kommer att få 1 eller 2 veckors semester också så att vi ev. kan ta oss en tripp söderut, men det får vi se om.
Dagisjobbet är nog bara 3 veckor så det finns ju väldigt stor chans att jag kommer att få lite ledigt jag med :-)

Här kommer lite datarumsbilder...







Som ni ser så saknas en dm av tapeten, men vi måste låna oss ett riktigt tapetbort innan vi skär till och sätter upp den :-)



Fönstret ska målas vitt och vi ska sätta dit ett brett fönsterbräde.


Vilken tapet är snyggare. Den gamla eller nya?! ;-)

Vem har varit i farten mån tro?!

Inte så svårt att gissa kanske...


Bord nr 1

Bord nr 2


Sen så hann hon med köksbordet också.
Lilla rackarungen!!!

Det värsta av allt. Färgen går inte bort!!! Nån som vet nåt supermedel? Har än så länge bara provat med Mr. Muscle.

Helgen.

Den här helgen har vi ju som sagt spenderat i Malå.
Helgen har innehållit:

Skoter-vm. Mat. Grillning. Sol. Bastu. Skratt. Pulkåkning. Madrassåkning i en mörklagd skidbacke. Smörgåstårta. Kalas. Kortspel. Frisörbesök. Fotografering. Stolrace. Scrabble.

Ja listan kan egentligen göras hur lång som helst.
Johanna följde med oss så det va riktigt skoj. Petrus fyllde år i lördags, så han fick sig en kväll på byn medan vi stannade i husvagnen och spelade kort och Scrabble. En riktigt mysig helg har vi haft.
Vi har även fotat massor. Johanna har en systemkamera som tar riktigt bra bilder, så tyvärr har jag inte fått dom på min dator än, men dom kommer så småningom...

  

OBS!!!

Ikväll får ni ju inte missa Så ska det låta.
David Lindgren ska ju vara med tillsammans med Kicki Danielsson...

För er som inte vet så är David en Ersmarkskille (grannbyn till Kåge) som numera har huvudrollen i musikalen Highschool Musical... Dvs han har kommit rätt så långt i musikbranchen :-)
Kul...

Nu bär det av till Malå. Ciao.


4:de kvällen i rad...

Alicia har blivit så himla duktig. Förr så har vi alltid varit tvugna att ligga i saccon bredvid hennes säng då hon ska sova. Vi har ju inte legat där länge, utan brukar smyga därifrån efter en liten stund.
Om man gått därifrån och hon märkt det så blir hon tokig, för hon vägrar att vara där inne själv.
Nu dom senaste 4 kvällarna så har hon fått sin vällingflaska i soffan och sen har vi gått och lagt henne, sagt godnatt och sen gått där ifrån...och helt utan problem.
Man blir så himla stolt över sånna här små framsteg :-)

Nu är min rast snart slut så jag måste ta och dricka upp mitt kaffe för att sen gå och borsta tänderna :-)
Jag håller på att bleka mina tänder och under den tiden så ska man inte dricka och äta färgstarka saker så som kaffe, för att tänderna kan bli missfärgade då, så det är därför som jag måste borsta dom, så att ni vet :-)
Annars i vanliga fall så borstar jag inte tänderna såhär mitt på dagen ;-)

Love is in the air...

    

  

Ja bilderna talar ju för sig själva...

Vi har varit och firat Charlie idag som fyllt 2 år. Det va ett väldigt uppskattat besök. Turturduvorna skulle pussas och kramas om vartannat. Har aldrig sett Alicia så där glad tidigare över att ha träffat nån... Nästan så att man blev lite rörd faktiskt :-)

Imorgon blir det jobb i Byske och sen åker vi direkt till Malå och spenderar hela helgen där, så jag kommer inte att hinna uppdatera bloggen under helgen....

Nu ska jag snart ta och krypa under täcket. Höres.

Full rulle...

Idag har jag knappt suttit alls.
Först och främst så jobbade jag till 16.30. Jag var i stan idag och jobbade, så det tog ju en stund innan jag kom hem. For och handlade när jag slutade och satt sen ca 10 min framför datorn medan P lagade middag.
Plockade av bordet efter middagen och diskade bort för att sedan direkt ta fram bakingredienser. Jag och Alicia skulle nämligen baka :-)
Hon älskar att få hjälpa till och speciellt i köket, så hon fick hjälpa mig att lägga alla ingredienser i bunken och röra om.
Efter baket så gjorde vi lite påskpyssel och sen va det dags för mig att fara på träning. Det va min dag det... Alldeles för fort ha den gått...

Här bjuder jag på lite dagsfärska bilder :-)


Här ställer hon först fram alla ingredienser som vi ska använda...


...häller i dom...


...och rör om...


...och rör om ännu mer...


...självklart måsta man få provsmaka också ;-)


Vad sa du. Har jag nåt runt munnen???


Vill du smaka?! :-)


Björnen sover...

Hela löjliga familjen har precis lekt "björnen sover..." När inte mamma och pappa längre ville vara med så löste Alicia det bra själv... :-)

Vilken tur att hon har sin kära Nalle Puh...

Hejja hejja hejja...

Åh AIK Skellefteå AIK
Mitt hjärta klappar för Skellefteå
Åh AIK Skellefteå AIK
Det enda laget som jag hejjar på.

Ikväll så blir det att fara och hejja fram AIK till seger (hoppas jag)...
Jag ska göra det bästa jag kan i alla fall :-)

Egentligen så är jag inte så där jätte insatt i hockeyn, men det är alltid kul att se live. Det är ju en sån stämning!

Skriver kanske mer ikväll.
Tjing.

Helgen.

Det här har varit en riktig slapparhelg.
Lördag så åkte jag in till stan medan P och A stannade hemma och myste. Dom passade på att grilla korv ute i den härliga vårsolen...
Det blev inget besök hos frisören för min del, för det ska jag ta nästa helg istället, men lite shopping blev det :-)


Och allt hittade jag på rean ;-)
Jeans:150:-
Mössa: 29,50:-
Mössa: 20:-
Vantar: 10:-

När jag kom hem från stan skulle jag sa hockeyn. Såg första perioden sen somnade både jag och Alicia. Det blev att vi köpte pizza för jag va alldeles för trött för att laga mat.
Då vi hämtat pizzan och dukat på bordet och precis satt oss för att äta så frågar Petrus om Alicia också vill smaka pizza. Till svar kommer en "pizza", för hon tål inte höra ordet "mat" ungefär så får hon kväljningar. Stackarn...

Det blev en rätt mysig kväll ändå trots en liten sjukling här hemma.
Vi såg på Robinson och la oss sen i sängen och såg en film på datorn.

Idag så har vi varit en tur till Bastuholmen... Vi tvekade från början, men då det har varit ful fart på gumman hela morgonen så bestämde vi oss för att fara i alla fall.
Mamma och pappa följde också med och vi gick dit den här gången. Så underbart va det, och inte tog det speciellt lång tid heller.
Alicia hade sån tur att hon fick ligga på madrassen hela vägen dit, så man såg riktigt hur mycket hon njöt :-) Tänk själv att bli dragen på madrass. Så härligt.
Väl ute på Bastuholmen blev det korvgrillning, kaffe och fika.
När det va dags att gå hem igen så gick jag och mamma hela vägen hem medan Petrus, pappa och Alicia gick till bilen som vi hade parkerat på ön här i Kåge. Vad jag och mamma inte tänkt på va det där förbaskade viltstängslet som sitter vid e4:an...Så vi fick gå längs det en bra bit innan vi hittade en grind så vi tog oss över vägen. Haha, kändes lite udda att gå så där på andra sidan stängslet :-) Säkert många som funderade på vad vi sysslade med.

Annars så har det varit en rätt så slapp dag.
Nu i afton så har Alicia blivit slapp och febrig, så det kanske inte va så smart att ta ut henne idag, men det är ju inte så lätt att veta då. Så jag har faktiskt gett henne en alvedon för en gångs skull.
Tro det eller ej, men det är första gången som hon får en alvedon ungefär, för jag har undviket att ge henne det tidigare då jag fått order om att man bara ska ge det om barnet har hög feber.
Visst, det har hänt nån gång att hon fått flytande alvedon (kan räkna det på en hand) men den här gången fick hon en supp.
Tycker att det är så knasigt att man ska stoppa in den "fel väg" och sen att det inte står några instruktioner... Irriterande att man måste googla om det.

Oj vilket virrigt inlägg det här blev, men jag fortsätter att virra vidare ;-)

Tyvärr har det uppstått lite komplikationer då det gäller datarummet. Vi som har slitit tapeter så sjukt länge. Nu ser det ut som att vi kanske måste köpa gipsskivor och sätta upp på väggarna, så dvs att allt tapetslit har varit helt i onödan. Det känns ju inte sådär jättekul.
Ska först prova att bredspackla hela rummet och se om det funkar, men gör det inte det så blir det att gipsa som det ser ut nu. Surt...

Tänkte dela med mig lite av bilderna från idag :-)

   

Fredag.

Vilken låååång dag! Har haft stängning idag. Inte det roligaste på en fredag. Men ibland så måste man det också...

Alicia är inte alls sig själv. Hon har inte spytt idag, men är riktigt hängig och har inte fått i sig så bra med mat. Stackars liten.
Nyss så låg hon och gjorde ljud med läpparna (hon "spelade" med fingrarna på läpparna så att det blev klickljud) Jag låg bredvid henne så hon skulle prova att göra på mina läppar också. Men nåt gick  lite galet... Hon gjorde det på mig och sa "mamma usch" och så fick hon kväljningar... Jag och P kunde förstås inte hålla oss :-) Haha... jag undrar vad det egentligen va som hon sa usch åt :-)

Jag funderar på att ta mig en sväng till stan imorgon faktiskt. Hade varit härligt om jag kunde ta en "drop-in tid" nån stans, för som mitt hår är nu vill jag helst av allt inte visa mig för nån. Hua hur jag ser ut...
Det va faktiskt länge sen jag gick på stan här... så det hade ju varit lite kul, men vi får se hur det blir med det. Brukar vara rätt så duktig på att skjuta upp sånna där saker. Kanske därför som jag inte klippt mig hos frisör sen i maj :-o

Vad händer hos er i helgen?

Torsdag.

Idag har varit en riktigt skön dag på jobbet. Började tidigt, så då slutade jag redan 12.30. Underbart.
När jag kom hem sov förstås Alicia så jag och Petrus fick lite gjort här hemma. Han målade i datarummet och jag målade kökslådor...Vi hann även med en kopp kaffe på altanen i den härliga vårsolen.
När Alicia vaknade ville även hon måla lite, så hon fick hjälpa pappa  :-)

  

Jag och Alicia har även varit en tur till affären idag. Hämtade ut mitt paket från Ellos där jag bland annat fyndat denna fleecefodrade regndress till Alicia.

Hon blev så nöjd med den att hon vägrade att ta av sig den :-) Det är bra betyg!!

Efter middagen så kom min mor och far hit för att vara barnvakt en stund för att jag och Petrus skulle på "kvartsamtal" på dagis, eller vad man nu kallar det för. Det gick som väntat. Allt går superbra på dagis och hon är omtyckt bland dom andra barnen. Dom tyckte att hon va duktig på att prata och att hon är så "med"...
Kul att höra nån annan prata så gott om sitt barn, för själv så tycker man ju förstås att hon är den allra bästa.

När vi kom hem igen va det dags för hockey. Jag och Alicia satt vid köksbordet och försökte pyssla ihop en liten present till mormor och morfar då Alicia helt plötsligt blir så konstig och säger "aj aj ont" flera gånger. Förstår inte riktigt vart hon gjort sig illa så jag tar henne i mitt knä. Hinner inte göra mycket innan hon spyr massor!!! Och allt självklart på mig. Bara att hoppa i badet. Båda 2...
Lillgumman blev bättre efter det och vi gav henne en liten flaska då hon somnat, men det skulle vi inte gjort, för självklart kom allt upp igen bara en kort stund efteråt... Och självklart på mig nu också, men den här gången hela mitt hår också. Förra gången va det hela underkroppen som fick sig en dusch och nu överkroppen. Bara att hoppa in i duschen och fräscha upp sig lite.
Just nu så ligger hon på soffan och sover...förväntar mig att det blir en helvetes natt. Och jag som ska jobba imorgon, det känns inte kul.
Planerna va egentligen att fara till Malå över helgen, men jag tror att vi skippar det, för risken är ju ändå rätt så stor att jag eller Petrus drattar dit också. Bättre ifall man är hemma då och inte i en husvagn.

Nu ska jag ta och surfa lite till innan sängen kallar.

Tjing.

(orkar inte läsa igenom allt så jag räknar med att det är stavfel här och där...som vanligt, för jag kollar aldrig igenom det jag skrivit :-)

Dansa min docka.....

En dag förr veckan då jag kom hem från jobbet så hade Petrus filmat då Alicia dansade... Kolla in det här :-)



Det kan man kalla många olika stilar i en dans :-D Och kolla in hennes mimningar i mitten av klippet också...

Onsdag = träningsdag

Idag va jag inte det minsta sugen på att träna, men jag tog mig i kragen och cyklade dit i alla fall och nu efteråt är jag glad att jag gjorde det. Det är så himla skönt efteråt och man känner sig så duktig. En härlig känsla med andra ord.

Annars så har det här varit en riktigt skön dag. Jobbade till 15 och sen efter det har jag och Alicia busat som aldrig förr. Nu när jag jobbar så känner jag att jag verkligen uppskattar och tar vara på tiden med Alicia mycket mer än vad jag gjorde innan. Missförstå mig nu inte. Självklart så har jag ju alltid älskat att få vara med min dotter, men det blir på ett annat sätt nu när vi är ifrån varandra lite mer...

Nu ska jag snart ta och lägga mig och sova, för imorgon börjar jag 06:30...med andra ord på tok för tidigt... men har inte så mycket till val.

Godnatt på er.

Me & i

Tänkte bara att jag skulle ta och visa vad jag beställde då jag hade klädpartyt...
  

Klänningen va ett självklart val och sockarna tjatade Alicia till sig. Hon bara skulle ha dom där aporna :-)  
Sen så köpte jag 2 hemliga paket också. Det är inte alltid man blir så nöjd med dom, men då är det ju tur att Tradera finns ;-)

Tisdag.

Idag har varit en riktigt tråkig dag. Har haft huvudvärk halva dagen. Inte kul alls.
Vilket underbart väder det varit idag. Verkligen vårväder. Nu hoppas jag att det går fort att snön försvinner och att det inte blir långt och utdraget...

Nu ikväll så har jag varit och köpt ett bord + pallar som Alicia ska få i present då hon fyller år. Pallarna kommer jag nog att sälja vidare, för det va bara bordet som jag va intresserad av :-)
Alicia ska få ett kök till sitt rum i 2 års present och då måste hon ju ha ett bord där också så att hon kan ha lite fikabjudningar ;-)



Känner att jag inte har så mycket att uppdatera er om... Vad är det ni vill läsa egentligen?

Helgen som varit...

Det har varit en fullspäckad helg, så därför har jag inte hunnit uppdatera nåt.

Fredag: Jobbade till 16 och sen va det raka vägen hem och packa väskan och sen köra till Umeå och hälsa på A.s kusiner. Det va ett mycket uppskattat besök och kusinerna lekte som aldrig förr.

  
Alicia och Lovis leker... Tyvärr så knäppte jag inte så många bilder på dom stora barnen, det får bli nästa gång :-)


...Måste bara visa den här bilden på "Helan och Halvan" också :-)

Lördag: Jag och Lollo sprang på stan medan papporna va hemma med barnen... Hittade några grejjer men hade garanterat köpt mycket mer om plånboken hade tillåtit det.
Det jag fick med mig hem va detta:
- Fat till mina Cult Design kuber
- 2 ljusstakar (som jag ska spraya om)
- 2 värmeljushållare
- plastblomma
- 2-årspresent till Alicia :-)


Med på den här bilden är också mina fynd som jag gjorde förra veckan. 2 snygga klockor för en billig peng :-)

Alicia fick hjälpa mig att ta av inslagningspapperet på ljusstakarna för sånt är ju alltid roligt för barn även om inte inehållet är det roligaste :-) I alla fall så började hon att prata om att tända ljus.
Gav henne middag och sen efter ett tag så hör jag att hon håller på med nåt inne i köket och jag smyger mig dig för att se vad hon gör...


... Inte är hon dum inte... Jag har ju sagt (när hon öppnade dom) att man skulle sätta ljus i hålet, men att det är fel sorta ljus spelar väl ingen roll...
Så hon måste ju kommit på vad jag sagt sen när hon såg dom och gått och hämta ljus ur lådan och staplat upp. Sötfisen min ;-)

I alla fall så körde vi från Umeå och direkt till mormor och morfar, för då började Melodifestivalen. Så vi kom inte hem förän mello slutade. Då va det godnatt för hela familjen.

Söndag: Idag har vi varit tillsammans med Emma, Daniel och Knut på Bastuholmen här i Kåge och grillat korv. För att ta sig dit ut så åkte vi skridskor. Tyvärr va det inte det bästa föret, men det gick i alla fall.
Vi hade en kanondag där ute och barnen lekte och åkte madrass, men mesta tiden spenderade dom ändå i vagnen sovandes, så då fick vi vuxna oss en lugn stund i solen. Härligt.

  

Nu måste jag ta och skynda mig att krypa isäng.
Börjar 06:30 imorgon och sen blir det "middagspaus" och klädparty på kvällen, så det blir en fullspäckad dag med andra ord.
Godnatt!


1 år senare...



En sån här fin vovve fick Alicia av min barndomskompis för ca 1 år sen... Har stört mig massor på att den spelar så korta snuttar av sångerna, bara typ första meningen, men i helgen när vi var hos Alicias kusiner så märkte vi ju att den egentligen ska spela HELA sånger. "Felet" va att det satt en plastbit i batteriluckan, men hur jäkla lätt är det att veta då?!
Så nu har A som fått en ny leksak :-) Det skunger ju faktiskt HELA "huvud axlar knä och tå och inte bara just dom orden x2 ;-)

Kommer med mer uppdatering sen, har en dotter som står här och luktar lite illa och ber om vatten, så jag måste nog ta och agera mamma nu :-)


Malå är ju värsta shoppingparadiset...

... i alla fall så kan man hitta fina kläder där.

Jag hittade dom här supercoola tightsen där. Kunde ju såklart inte nöja mig med bara ett par utan va tvungen att gå tillbaka dagen efter för att köpa den andra också...och så en storlek större.
Byxorna sitter som gjutet och ser ut att vara riktiga stuprörsjeans och inte tights.
Förstå hur tuff hon kommer att vara till våren med stuprörs, sin skinnjacka och så måste hon ju få nya vårskor också... Kanske Reebok som sin mor :-) Det blir full pott det ;-)


Onsdag.

Egentligen hade jag tänkt att bjuda på lite bilder idag, men vi har för fullt på datorn att det inte ryms fler bilder... Ooops... Måste nog fara och köpa nån extern hårddisk eller nåt, för radera bilder eller liknande kan jag ju inte göra.

Idag har jag min lediga dag och det passade väldigt bra då jag inte är helt på topp idag. Känner mig hängig och är kass i halsen. Fick egentligen erbjudande om jobb i morse men tackade nej då jag hellre stannar hemma för att ladda batterierna till imorgon. Hoppas på att det blir jobb på fredag också, men än så länge vet jag inte nåt om det.
Dvs att det inte blir nån träning för mig ikväll heller. Tråkigt, för det hade jag sett fram emot.

Till helgen blir det att fara till Umeå. Va på tok för länge sen vi va och hälsade på Alicias kusiner där... Har inte sett dom sen i somras. Fy vad tiden springer iväg fort.
Vi har även fått förfrågning om surströmming och melodifestivalen på lördag, men tyvärr så måste vi tacka nej till det. Så typiskt att det skulle krocka.

Idag har varit en riktig slappardag för mig. Har inte haft nån ork alls. Så jag har parkat min stora rumpa på sovrumsgolvet och rensat och städat min garderob. Inte varje dag det händer. Än är jag inte helt färdig, men nu är det inte mycket kvar. Skönt, för det är ju sååå tråkigt med sånna sysslor.

Tappat alla läsare???

Hej igen...va ett tag sen sist nu, men jag kände att jag behövde en liten paus i mitt bloggande och nu har jag ju fått det så nu tänkte jag försöka på nytt igen.

Dagarna ser lite annars ut här nu då jag jobbar mer än vanligt. Nu har jag äntligen kommit med i vikariepoolen, så nu kan jag få längre vick än vad jag kunnat tidigare, för då har jag bara fått jobb som vikariepoolen nekat... Jag har alltså bara fått "ta resterna" om man nu kan säga så :-) Men nu är det alltså ändring på det. Så som det ser ut nu så har jag jobb 2 veckor fram och på samma ställe. Skönt.

Annars så ser väl allt ut som vanligt här. Datarummet jobbas det i för fullt. Vi har äntligen fått ner tapeterna och fått nytt tak på plats. Golvet är fixat och tapeterna är beställda, så nu ska P ta och spackla en massa för att sedan slipa. Usch vilken tid allt tar, men huvudsaken är ju att resultatet blir bra :-) Och det är jag säker på att det blir.


Nu när jag lix skriver tänkte jag påminna alla mina kära läsare om att det är Me&i party här hemma hos oss om en vecka. Alltså måndag den 16 mars kl 19, hoppas att så många som möjligt kan komma. Självklart bjuds det på lite fika ;-)

RSS 2.0