Underbara söndag och morsdag.

Dagen kan inte börja bättre.
Jag vaknade 08:45 och då va jag den som vaknade först i familjen :-)
Det blev att väcka Alicia då så att inte dagen skulle bli så knasig med sovtider och så...
Åt frukost och så gick vi ut.
Bara mös ute på gården hela fm. Hoppade på studsmattan, sprang runt naken, badade, fikade, fick besök av faster Lina, spelade fotboll och busade en massa. Alicia provade också att åka rutchkana med bar rumpa och det gick inte så bra :-)

  
Kanske inte dom bästa bilderna, men dom "minst nakna" bilderna. Känns inte så kul att lägga ut nakenbilder på min dotter på internet och orkar inte redigera bilderna, så därför blev det dom här då man inte "ser" snippan :-)

Vi har även varit en tur på Solbacken idag. Köpt en morsdagspresent till världens bästa mamma och så köpte jag 2 blommor till min själv också :-) 2 perenner.

Vi blev bjudna på middag hos min familj. Tacos bjöds det på. Alltid lika gott. Det va faktiskt min lillebror som gjort maten. Inte illa :-)
Efterrätt blev det också. Jordgubbstårta. Mumma...

När vi kom hem så va jag bara tvungen att göra nåt för att inte somna, för jag va så sjukt trött, så jag tog tag i rabatten.


Så här hemsk va den innan. Buskar som blev riktigt stora. Ända upp till fönsterna. Verkligen vildvuxna. Usch och fy...
Så bort med allt!!

Alicia tyckte att det va kul att se mig jobba, men tillslut blev hon less och sa:
"Licia jäpa till" och så sprang hon och hämtade sin spade.
Gick då för att hämta kameran och då jag kom tillbaka så hade hon även hämtat hennes lilla skottkärra. Självklart skulle hon ha precis likadant som mamma :-)

  

Såhär såg det ut när vi tagit bort alla rötter + jord. Lagt dit en markduk och fått dit lite nya växter...



Och nu ser det ut så här...







Som ni ser så är det inte klart än. Stenarna räckte tyvärr inte till + att vi ska lägga kantsten också och så ska det dit lite mer blommor och pynt...
Fint va`?!
Jag är i alla fall supernöjd!!

Medan jag skriver här så tänkte jag passa på att tacka min kära mamma också som kom över och hjälpte mig med det här. Som sagt, bättre mamma kan man inte ha!!




Och mamma som jag är så fick jag en jättefin blomma av min dotter idag på morsdag. Självklart hade pappa hjälpt till lite :-)
Det roliga i det hela va att han trodde att han köpt en riktig blomma, men denna va i plast vilket passar mig perfekt!

Så fin så!!

Lördagmorgon...

Kl 07:20 och det är 15,3 grader ute i skuggan.
Det här kan bli en toppendag!!! :-)
Nu ska vi göra oss klara och fara till piteå.
Ciao.

Tänkte lägga upp en bild för precis 1 år sen, men när jag öppnade mappen så visade det sig att det va farfars begravning.
Vi tar istället en lite "roligare" bild. En av mina favoritbilder på min lilla busunge från förra sommaren.


Positivt överraskad.

Nu kommer ett sånt här skrytinlägg igen :-) Men den här gången börjar vi med min kära sambo.
Nu när jag gick in i vardagsrummet så har han målat taket och håller på med väggarna nu, och jag som trodde att det va en bra bit bort innan jag skulle få börja se nån färg på väggarna.
Han har verkligen jobbat på bra!!!

Sen så måste jag ju förstås skryta om min lilla älskling också.
Nu när hon var ute ikväll och hoppade på studsmattan med Charlie så gjorde hon en kullerbytta!!! Charlie rullade runt sidleds och jag frågade om hon kunde göra det också, men då gjorde hon en kullerbytta istället :-) Sötnosen min :-)
Hon börjar bli säkrare och säkrare på studsmattan. Från början va hon väldigt rädd och osäker och tyckte att det va lite läskigt att hoppa... 
Nu har vi äntligen fått tag i nät också, så nu behöver jag inte vara livrädd varje gång vi är där och leker :-)

Imorgon bär det av till Piteå för oss. Vi kommer att vara där från morgon till kväll.
Först blir det loppis och sen förhoppningsvis stan. Har dock inte så mycket pengar att sprätta, men lite hoppas jag att jag får köpa i alla fall ;-)
Sen så är vi bjudna på lunch hos Matte och hans tjej och efter det skulle det tydligen bli fotboll.
Middag skulle också bjudas på och så kör vi hem på kvällen/natten :-)
Egentligen så hade vi  ju kunnat sova där, men jag känner ändå att jag vill hem. Hem för att kunna jobba lite här hemma på söndag :-)

Vad händer hos er i helgen då?

Pissväder...

Fy vad tufft det va att stiga upp i morse. Speciellt efter en natt med midre sömn än vanligt. Vaknade många gånger under natten pga det stormiga vädret ute.

Dagen på jobbet idag va heller inte speciellt trevlig. Bara pga vädret, det påverkar verkligen ens humör mycket. Inte för att jag varit på dåkigt humör eller så, men är det sol och varmt ute är man som extra glad :-) Hoppas på en sån dag imorgon.

Känns som att jag hunnit med endel idag ändå.
När jag kom hem från jobbet så städade jag bort lite här hemma. Nu medan vi renoverar så är det slipdamm överallt!!! Inte alls så skoj. Så dammsugaren åkte fram. Hann tyvärr inte skura innan Alicia vaknade.
Efter mellis så åkte vi in till stan. Köte lite scrapgrejjer och så plockade vi upp mamma/mormor och körde ut till Rydlinge plantskola. Tanken va egentligen att köpa lite grönt och fint, men vi kom därifrån tomhänta. Hittade inte det jag letade efter tyvärr.
Efter det så körde vi till OBS och åt middag där. Kycklingspett. Riktigt gott va det.

Jag har börjat fundera lite på min kost och bler mer och mer sugen på att prova det här med GI, men jag vet inte om jag skulle klara det faktiskt.
Kanske bara hellre "halverst" kör på GI... men då lär jag ju inte tappa nåt i vikt :-(

Nu ikväll så har jag suttit och gjort kortet färdigt och så här blev slutresultatet...

Det där bandet är inte oreanget som det ser ut att vara på bilden, utan det är brunt :-)

En närbild på blomman jag knåpat ihop :-)


Idag fick jag ytterligare en beställning på ett bröllopskort...Verkar vara många som gifter sig på sommaren :-)

Nä, nu börjar det vara dags för en date med herr Blund. Natti...


Sommarfest.

I morse när jag vaknade blev jag verkligen besviken över vädret. Inte va det det här vädret jag beställa idag då vi skulle ha sommarfest på dagis... :-( Höll tummarna för att dom skulle ställa in det pga vädret, men det behövdes ju faktiskt inte då det faktiskt blev helt ok väder nu i afton.

På sommarfesten fick vi ha med oss egen picknickkorg med mat och så vi gjorde oss en kycklingsallad och tog med. Mycket ätande blev det inte då maten höll på att flyga av tallriken av all blåst, så vi åt bara en liten portion och packade snabbt ihop. (sitter och äter middagen nu istället)

Sen fick vi gå och titta lite på det barnen gjort. Det är alltid lika skoj.


Och här har ni då mig:


Sen blev det lite sång. Barnen va jätteduktiga. Alicia är jätteduktig på att sjunga och sjunger massor här hemma, men jämt när det är nåt sånt här så kommer den här Alicia fram. Börjar fundera på om hon har scenskräck eller nåt ;-)

Se den sura minen då :-) Haha, min sötfis...
Här har dom också egengjorda kepsar :-)

Efter sången va det dags för lite tårta och kaffe och sen kom en clown och bjöd på lite godis. Det va väldigt uppskattat kan jag lova :-)



Inte ofta som jag och min dotter fastnar på samma bild, så därför slänger jag in en sån också...




Från det till nåt helt annat. Jag bara måste få berätta vad jag åt för lunch på jobbet idag. Pastasallad med korvbollar i... Ja ni hörde väldigt rätt. Korvbollar :-) Jag höll på dö då jag såg dom. Det va presis som köttbollar fast korvar istället. Riktigt goda va dom men dom såg lite lustiga ut. Det va nåt nytt för mig i alla fall. Nån annan här som hört om det tidigare?

Sen så ställde jag mig på vågen i morse... Har ätit mycket onyttigt senaste tiden. Det har ju varit endel kalas och så, så jag blev väldigt chockad då vågen visade -1 kg :-)
Nu väger jag alltså 60,4kg.Skriver vikten för att själv kunna gå tillbaka och se)  Fortfarande mycket och flera kilon kvar till min målvikt....men såhär lite har jag inte vägt efter graviditeten :-)

Nä nu måste jag ta och försöka lägga mig snart, för imorgon blir det tidigt. Petrus börjar 5:30 och jag 6:30 i ersmark, och då ska jag göra mig och Alicia i ordning och sen fara med henne på dagis innan, så det blir en riktigt riktigt tidig morgon. Huvva.

Tisdag.

Åh vilket underbart väger vi haft idag. Första gången jag går med t-shirt på jobbet! :-) Även första gången mina armar får sol överhuvudtaget i år tror jag...

Alicia va på jättebra humör idag då jag kom och hämtade henne och det blev att jag stod kvar och pratade ett tag där också. Dom berättade att hon kallar dockan som hon lekte med för "lilla vän" och jag sa att det va nåt helt nytt, för det har jag då aldrig hört hon säga förr. Förstod inte riktigt vart hon fått det från, men nu efteråt så förstår jag faktiskt det, för det slinker ut då och då från min mun :-)

När vi kom hem så va vi ute och busade och lekte på studsmattan. Vi krattade även ihop lite buskar som vi grävt upp här ute. När Petrus kom hem så blev det middag. En underbart god middag idag också :-)
Han gjorde pasta och bacon och en supergod sås som bestod av Creme Bonjor (vitlökssmak) och pastagrädde med ostsmak. Det va så gott så det va väldigt svårt att sluta faktiskt :-)
Han är faktiskt ganska duktig i köket min sambo... Bättre än mig!

Efter middagen så for jag och Alicia och hämtade lite grodyngel eller "godingel" som det heter på A.s språk.

   

Tycker att den sista bilden blev lite rolig då man ser både mitt och Alicias huvuden i spegelbilden :-)

Det va allt från mig för idag. Natti.

Måndag.

Idag så jobbade jag till 16. När jag hämtat Alicia på dagis så monterade vi in Alicias bilbarnstol bak i bilen... Det börjar bli dags. Mest för att hennes enorma bilbarnstol skymmer sikten...
Så nu får vi se hur det går att ha henne i baksätet istället. Möjligt att det kan komma lite protester från lilla damen ang. det :-)

Vi körde till affären och handlade ingredienser till middagen. A börjar bli lite smått jobbig att ha med sig på affären nu för tiden, men dum som jag är så låter jag henne följa i alla fall. Glömmer visst mellan gångerna hur jag lovar mig själv att "nästa gång ska jag fara själv" :-)
Aja, vi kom i alla fall hem med varorna vi skulle ha och så ställde jag mig och lagade middagen medan Alicia och Petrus va ute och busade på studsmattan.

Ungefär såhär såg middagen ut:

Nån som kan gissa vad det är?

Det är faktiskt en tacotårta som jag varmt rekomenderar.
Tänkte att jag skulle berätta hur man gör.

1. Bryn köttfärs och blanda i tacokrydda
2. Blanda ner tacosås i en Creme Fraich
3. Lägg ett tortillabröd som botten med köttfärs på, tortillabröd med Creme Fraichblandningen på osv tills ingredienserna tar slut.
4. Avsluta med att strö ost över´och stoppa i ugnen tills osten smält.

Godast med en grönsallad till...

Det är verkligen hur enkelt som helst och hur gott som helst!!!


Proppmätt som jag va efter middagen så va jag ändå tvungen att lämna tillbaka bilen som jag lånat för dagen, så det va bara att pallra sig iväg.
När jag kom hem så blev det ett bad för mig och Alicia. Många skratt blir det åt våran underbara unge, varje dag... Tänker inte gå in på vad det handlade om just idag... men det va i alla fall under vårat bad ;-) :-D

Petrus har hunnit med endel han också nu sen han kom hem från jobbet. Han har klippt gräset och varit och jobbat i vardagsrummet. Är verkligen så less på att ha det så här som vi har det här hemma nu. Dvs alla vardagsrumsmöbler utställda i kök/allrum...inte kul kan jag lova. Men snart är det förhoppningsvis över :-)


Måste bara berätta en anna grej. Gud måste verkligen vara på min sida.
När jag kom hem och gick på toaletten så ser jag att spegeln som vi har i badrummet har släppt och ramlat mellan den andra spegeln... (Oj så svårt att förklara, ingen vits att ens försöka.) Men den har i alla fall ramlat och landat i en springa som är precis lika tjock som spegeln är...så den stoppade där och ramlade inte i golvet. Kan man verkligen ha så tur?!?!
Nä det måste vara han där uppe som är snäll ;-)

Nu är det sängen som väntar.

Natti natti.

Vad händer?

Jag festade igår och jag är inte bakis idag, det händer ALDRIG annars... Gud är tydligen på min sida ;-)

Gårdagen va riktigt riktigt rolig. Vi åt god mat, sjöng snapsvisor, dansade till gamla godingar, skrattade och drack alkohol. Verkligen en lyckad kväll. Synd bara att folk far så snabbt, men det är väl antaglingen krogen som lockar?! Själv så stannade jag ända till slutet :-)

Idag så fick jag en underbar sovmorgon. Steg upp efter 12 nån gång... Det va riktigt skönt väder så vi läg och pratade i solen ett tag och bestämde oss för att ta en tur till Solbacken och köpa en studsmatta till Alicia. Så just nu så står en sån här på våran gräsmatta :-)



Tyvärr så va skyddsnätet slut, men det kommer förmodligen till veckan, så då blir det att införskaffa ett sånt, för det är ju ett måste!!! Så kör ni nu förbi våran hus här nån dag så är det inte omöjligt att ni ser jag eller Petrus hoppandes här ute ;-)

Grattis farmor!

Idag skulle Alicias farmor egentligen blivit 54 år. Tragiskt nog så somnade hon oväntat in 4 månader innan Alicia föddes, så dom hann aldrig träffa varandra. Väldigt tragiskt. Vi hade förstås allra mest önskat att hon fått vara kvar här bland oss, men man får tyvärr inte alltid som man vill.
Vi saknar dig Marie!

Barnfritt och bäbisbesök.

Idag blev det sovmorgon, så skönt.
Eller först vaknade Alicia vid 6 och kom till våran säng och va jättepigg, men hon lyckades att somna om efter många om och men. Sen vaknade hon just innan 9 :-)
Just efter lunch så kom Johanna och hämtade henne och dom for till Örviken. Jag och Petrus passade då på att jobba lite med vardagsrummet. Gud så sakta det går alltså. Vi kommer ju aldrig att bli färdiga!
Efter middagen så får vi och hämtade vårat charmtroll och sen så va det dags att få träffa ett annat charmtroll. Lille Theo som inte är så liten längre. Han har ju faktiskt hunnit bli 3 månader nu...


Det är min kusins son, alltså Alicias tremening.
Hon tyckte nog att det va lite konstigt med slangen och pratade om att det va hans tutte :-) Inte lätt att förstå då man är så liten. Hon fick inte gå så nära han då hon är lite förkyld, men det va nog lika bra det, för annars skulle hon säkert vilja vara och känna på slangarna. Men killa han lite under foten fick hon i alla fall :-)

Nu ligger lilla damen och sover så då passar jag på att sitta här framför dumburken
Hoppas att ni haft en lika bra dag som jag haft.

Kära dotter.

Jag blir inte förvånad längre över min dotter. Hennes ordförråd blir bara större och större för varje dag som går.
Idag då hon satt och ropade på mig i hennes rum så hör jag hur hon tillslut istället börjar ropa:
- "hellegud"
Och jag förstod rätt så snabbt vad det va hon sa :-)
Undrar vem hon har lärt sig det av egentligen. För vad jag vet så säger då inte jag det ofta i alla fall, men å andra sidan så är det ju ofta man inte själv tänker på vad man säger, så nog är det möjligt att hon fått det från mig.
Låter faktiskt ganska sött när hon går och säger det ändå :-)


Trädgårdsfunderingar...

Nu efter mitt senaste projekt här i hemmet så har jag börjat fundera en hel del på vad jag verkligen vill göra med våran gård. Det är så fruktansvärt mycket och det kommer att ta flera flera år innan vi gjort allt som står på listan, men nån stans måste man ju börja i alla fall.
Just nu så är det våran rabatt framför köksfönstret som ska bort... Eller det är som några buskar eller blommor eller vad man nu ska kalla det... Bort ska det i alla fall :-)
Jag började idag med att låna pappas spade och försökte gräva bort dom, men det va inte lätt kan jag lova. Vi måste nog få tag på nån liten grävare eller nåt, för jag kommer då inte att klara av det i alla fall.
Vad vi ska göra där istället får vi se sen.
Det är som så mycket om och men...så vi vet inte helt i dagsläget hur det blir.
Nu när P håller på med vardagsrummet så får jag heller ingen hjälp av han då han tycker att vi ska ta en sak åt gången, vilket jag inte klarar av, för jag måste ha nåt att jobba med hela tiden :-)
Nä jag får ta och klura vidare lite :-)
Tjing.

Larsen...

Idag har varit en riktigt lugn dag.
Jag skulle jobba till 15.30, men blev hemskickad redan 13.30 för att det va så få barn. Inte protesterade jag, utan for direkt och hämtade Alicia och så var vi och lekte i lekparken innan vi for hem för att äta mellis. I lekparken träffade hon en annan jämngammal tjej som bor i kvarteret så det va ju kul :-)
Även igår så kom det förbi en jämngammal liten tjej som stannade och lekte en stund. Det tyckte Alicia va jättekul.
Det är så kul nu när det är vår och människor tinar fram. Människor som man annars aldrig ser. Hoppas på att vi snart hittar ännu fler lekkompisar till damen här :-)

Efter middagen idag så fick vi besök av min gamla kompis Lars. Det va länge sen vi sågs så det va jättetrevligt.
Alicia kallade honom "Larsen" hela tiden och det lät så gulligt.
Hon va blyg för han nästan hela tiden och när han skulle fara så frågade han om hon ville följa med, men det ville hon absolut inte :-)
När han började rulla iväg med bilden så ångrade hon sig snabbt och började istället säga:
"Alicia följa, Alicia följa, Alicia följa" osv... :-)

Ikväll så har jag färgat håret. Hade en färg liggandes här hemma och bestämde mig väldigt snabbt för att jag ville ha en liten förändring. Egentligen så hade jag tänkt att göra mitt hår lite ljusare, men det blev nu istället mörkare :-)
Snacka om impulsiv.
Sitter just nu med badlakanet i håret och har än inte vågat kolla där under hur håret blev, så det får bli en överraskning till imorgon :-) Eller kanske inte riktigt ändå. Kommer nog att kika på det redan ikväll :-)

Snart ledigdag. Längtar :-)

Tummen upp!

För er som bor här i närheten och såg Alicia i Norran för en vecka sen tänkte kanske på hur mörk hennes bild va... Det irriterade mig då den i veckligheten va jättefin och inte alls mörk, så jag tog tag i det och skrev till Norran om att jag va missnöjd med bilden. Dom bad om ursäkt och sa att det blivit nåt tryckfel, så nu ska vi får tillbaka dom 60kr som vi betalat för att fira henne där.
Inte mycket pengar alls att grina över, men det är bara en principsak. Har jag betalat för en sån där grej ska jag bannemej bli nöjd med den också :-)

Så med andra ord. Tummen upp för Norran som har en super bra service... :-)


Puh...

Ett år kvar till nästa kalas. Lite skönt måste jag erkänna.
Eller det är ju riktigt kul att ha en massa vänner här, men det är också skönt då det är över. I helgen har det dessutom varit 2 kalas, så då är det nog extra skönt att det är över :-)
Alicia har i alla fall haft en toppenhelg med en massa kompisar och paket.
Här kommer lite bilder. Dom säger ju mer än 1000 ord och jag är ändå så trött att jag inte orkar skriva mer :-)


Misslyckad bild, jag vet, men ändå lite komiskt att lyckas ta en bild där alla blundar :-) Det va dessutom enda bilden på Therese, Theo och Jossan, så därför måste den ju upp här på bloggen.


Åsa, Charlie, P-A och Alicia


Tilda


Benjamin och Amir


Det här är nog ett så pass välbekant ansikte att jag inte behöver presentera henne antar jag ;-)


Tilda


Sam, Tindra (gömmer sig i sängen) och Alicia


Det va fler än Alicia som ville ha paket :-) Här bråkar Knut och Alicia om ett :-) haha...

Det får nog räcka för nu tror jag.


Blir ni less??

Less på att se före och efterbilder?
Själv så tycker jag att det är så kul då andra lägger ut före och efterbilder, antar att det är därför jag gör det så mycket också :-)

Ikväll har jag i alla fall fått fingrarna ur och sytt nya gardiner till toan och passade samtidigt på att byta färg :-)
Här en förebild...


Och numera ser det ut så här :-)



Lite stökigt här på bilden, men det ska fixas imorgon :-) Då är det städning av hela huset som gäller...

Mitt målningsprojekt.

Jag har aldrig varit nöjd med vårat kakel i köket, så i förrgår bestämde jag mig för att göra nåt åt det, så igår så tog jag mig en tur till stan och köpte lite färg.

Först en bild på hur köket såg ut innan vi målade nåt alls. Där ser ni även den rätta färgen på kaklet.


Lite fräschare blev det ju med lite vitfärg, men fortfarande inte helt nöjd...


Så igårkväll så grundade jag kaklet å då blev det såhär:


Och idag då efter första varvet med färg.



Jag är supernöjd!
Som ett nytt kök för en billig peng :-)

Förändring.

Ja, nu blir det förändringar här i vårat hem. Petrus börjar nämligen att jobba på måndag. Så från och med nu så blir Alicia ett "riktigt" dagisbarn och inte bara ett "15-timmars" Vilket känns himla konstigt. Helst av allt vill jag ju vara hemma med henne på heltid, men då va det ju det där med pengar också...
Det kommer säkert att bli bra det här, för hon trivs ju så bra på dagis, så hon kommer nog bara att tycka att det är kul.

Idag så var vi på skolgården kl 9 tillsammans med resten av Kåges dagmammor och förskolor, så det va väldigt många barn där. Barnen sjöng för skoleleverna och sen bar det av till ICA för att sjunga lite där också. Både jag och Petrus följde med, så det va riktigt trevligt.

Jag och Alicia har varit en lite sväng till stan idag. Köpte lite färg, sen så va jag ute efter gardiner till Alicias rum och datarummet, men hittade tyvärr inga. Köpte däremot ny ansiktsrengöring och ansiktsvatten, så nu jäklar ska jag bli kvitt finnarna (in my dreams, kommer aldrig att gå känns det som)...

Nu är vi äntligen färdiga med att riva tapeter i vardagsrummet. Väggarna är slipade så nu är det bara att börja spackla. Egentligen så hade jag ju velat ha allt färdigt innan kalaset i helgen, men det finns inte en chans att hinna det... Aja, bara vi blir färdiga nån gång så är jag nöjd :-)

Nu får jag ju ge mig!

Nu när jag är färdig med Alicias kök så riktigt kryper det i mina fingrar. Jag måste tydligen ha nåt projekt på G hela tiden.
Så imorgon blir det en sväng in till stan för att köpa en burk färg. Vad jag ska göra med den får ni se sen :-)
Som att vi inte har nog med saker på gång...

Annars så har den här rullat på dom vanligt.
Har jobbat och faktiskt cyklat till jobbet idag ( jobbade i Ersmark) så lite träning har man fått sig också :-) När jag kom hem så blev det mys med Alicia. Provade hennes såpbubbelpistol och busade. Efter maten så blev det negerbollsbakning och sen va det sängdags för henne.

Imorgon blir det att vara ledig för mig. Vi ska möta upp Alicias dagis kl 9 vid skolan, sen får vi se vad som händer. Har fått för mig att dom ska sjunga, men vet inte riktigt :-) Kameran måste då med i alla fall ;-)
Nu är det sängen som väntar för mig. Natti.

Vilken dag.

Den här dagen har gått i 100...

När Alicia somnat igår kväll så ställde vi ju fram kök och bord + stolar.
När hon kom till oss i morse så la hon inte märke till det, men när det va dags att stiga upp så sa vi att hon skulle gå till sitt rum och titta. Hon sprang i full fart och vi hörde hon skrika förtjust " oj, stolen" och sen hur hon klappade på bordet :-)
Köket förstod hon nog inte helt vad det va :-) Kul att hon tyckte om nåt i alla fall. Steg upp lite extra tidigt för att få lite tid med henne innan jag skulle på jobbet.

På lunchrasten så snabbade jag mig hem och gjorde tårtan. Gjorde allt utom dekorationen och skyndade mig snabbt tillbaka till jobbet igen.

Efter jobbet va det bara att snabba sig och städa det P inte hunnit göra, Ta en "raggardusch" och byta kläder, sen va det dags för kalas. Nån middag hade jag inte ens tid att få i mig :-)

Alicia fick förstås hur mycket fint som helst. Favoriten va nog ändå den här fina rutchkanan som hon fick av faster Lina och Jens.


Den har hon åkt i hela kvällen. Hon har åkt i rutchkanan, öppnat ett paket och så sen någon tur i rutchkanan igen osv...
Att öppna paket blir ändå rätt så tråkigt när man får så många så därför måste man ju leka lite därimellan :-)

Andra saker hon fick va:


Balett/prinsesskläder från mormor och morfar


Duplo lego (lite grym blick på den här bilden dock ;-)


Servis


Glas


Kakfat med stickade kakor :-)


Köksredskap


Bord & stolar


Tågbana

Har förstås inte tagit bilder på allt hon fått, för då skulle det här bli ett aldeles för långt inlägg :-)
Hon har även fått
- pyjamas
- bok (pusselbok)
- bilar
- såpbubblepistol
- en till rutchkana att ha ute
- bakset
- pengar
- knoppussel

...och sist med inte minst. Hon har ju även fått denna fina batteridrivna motorcykel :-)


Bjuder även på lite bilder från dagen :-)
  

En hellyckad dag som blev alldeles för sent i säng för våran lilla dam. Man kan ju alltid hoppas att hon sover lite extra länge imorgon då, men jag tvivlar starkt.

Alicia tackar så mycket för alla gratulationer!!

Tjuvtitt...

Tänkte att ni skulle få se vad jag jobbat på med den senaste tiden.
Det här är alltså projektet som jag tidigare pratat om :-)





Som ni ser så är köket inte färdigt än...Det saknas lister, krokar, kran och lite pynt... men nu börjar det likna nåt i alla fall. Men puh vilken tid det tagit. Aldrig mer ska jag göra ett barnkök, det är ett som är säkert :-)

Fler bilder...

...på mina inköp. Den här gången dock sånt som jag betalat för ;-)



- Randig mössa (10kr)
- Pop-set (ska ge bort det) (10kr)
- Vår/höstjacka (20kr)
- Me&i-tunika (60kr)
- Hantlar (5kr)
- CultDesign ljushållare med fat (20kr)
- Leksak (20kr)
- Bok (10kr)
- Converse skor (20kr)
- Dagis sko (25kr)
- Kavat sommarsko (20kr)
- Adidas goodyear (10kr)
- Dalmatindress till maskerad (20kr)
- 3 små bord (150kr)

Har även köpt ett par Puma skor till Alicia. Ett par mörkgröna i modell högre. Köpte även 2 knopp pussel till Alicia...



Denna stol inhandlades också för endast 50 kr :-) Lite rolig tycker jag. Inte som alla andra.

Sen så blev det även 2 stora saker som Alicia ska få i present imorgon men dom har jag inte hunnit fota än, för dom gömde jag bort direkt vi kom hem. Kommer säkert bilder på dom imorgon istället :-)

Nu måste jag fortsätta mitt arbete här hemma, för det är inte många saker på min "att-göra-lista" som jag kunnat stryka än tyvärr...

Behöver tips.

Är det nån här som sitter på nåt bra kakrecept? Inte alltför avancerat :-)

Från 25 till 90...

Natten har varit riktigt jobbig, inte för Alicia, utan för mig! Jag har sovit jätteoroligt och bara legat och vridit och vänt mig. Har haft så himla ont i kroppen, mått illa och svettats, så jag va lite smått orolig att det va någon sjukdom på g.  Men icket det... för idag känns det bättre, eller det känns "bara" som att jag blivit överkörd av tåget. Är helt slut. Förstår inte hur jag ska kunna få nåt gjort idag, men det är väl bara att bita ihop antar jag :-(
Har i alla fall tagit mig en alvedon och tagit mig en kaffekopp och sitter nu här och väntar på att jag ska få lite mer energi i alla fall. Det är ju som nu man har chansen att få nåt gjort, nu när lillan sover, men vi får se hur det blir med det.

Gratis är gott!



När jag och Alicia va på väg till bilen idag så stoppades vi av en kvinna som sa att allt på hennes bord va gratis, så hon proppade på oss en massa saker. Vissa bättre än andra :-)
Här har nu dom:
- Hoppgunga
- Tigger fåtölj/sacco
- Ikea förvaring
- 6 st barnböcker
- Påse med doktorleksaker
- Leksaksmobiltelefon
- 2 bilar
- Varukorg
- 2 väskor/handlingsväskor
- Sopskyffel
- Vinterskor
- Oljeljusstake
- Svartmålat träfat
- "pop-up-leksak"

Det tackar vi inte nej till. Egentligen försökte hon att få mig att ta ännu mer, men jag klarade helt enkelt inte av att bära mer, sen tyckte jag även att det va lite pinsamt att ta så mycket :-)

Puh...

Äntligen hemma från Luleå. Jag är så fruktansvärt trött och slut och har ont i hela kroppen. Kl 9 i morse anlände jag Arcushallen och kl 17 "checkade" jag ut. Jag är tydligen inte van att springa runt så mycket som jag gjort idag... och inte stå heller för den delen. Det ska bli SÅ SKÖNT att få lägga sig och sova. Får packa upp alla mina fynd imorgon, för jag orkar inte nu.
Ska ta och knäppa lite bilder på sakerna också om det är nån som vill se :-) Men det blir som sagt imorgon.

Imorgon blir nog en riktigt jobbig dag, för jag har MASSOR att göra. Om nån har missat det, så fyller ju Alicia år på måndag så jag måste baka lite och även göra tårta. Hennes present är inte alls färdig än och jag måste städa huset. Hur fasiken ska jag hinna med allt?
Nån som vill vara barnvakt? ;-)

SLUTA TJATA!!!

Sitter här vid datorn med Alicia klängandes/lekandes på min rygg och P frågar mig för 3:dje gången om jag inte ska börja packa snart. Bad han att sluta tjata om det och då skriker Alicia allt hon kan till han:
SLUTA TJATA!!! med sin arga röst.
Ingen av oss kunde förstås hålla oss :-)

Haha. Härliga unge! Mamma och pappa älskar dig mest i hela världen!


"Alicia" för 2 år sen.


Alicia för 1 år sen. "Hjälpte" till att baka inför kalaset :-)

Finast i hela världen!

Fredag och ledigdag.

Skönt att vara ledig en fredag...
Fick förfrågan i morse om att fara till burträsk, men nej tack, nån gräns måste det ju ändå finnas. Jag har ändå så mycket att göra idag att jag hellre stannar hemma och jobbar bort lite här :-)

Idag ska jag och Alicia fara till Luleå. Mina föräldrar ska också dit och mamma ska sälja på loppis imorgon. En riktigt stor loppis i Arcushallen, så det kommer nog att bli riktigt skoj. Kommer själv att ta med mig lite dit som hon ska få sälja till mig + att jag kommer att hjälpa henne lite. Men det största anledningen att jag far dit ikväll är för att få en förtitt på alla grejjerna och förhoppningsvis göra några fynd. Imorgon lär det ju vara smockfullt där, så då är det bättre att gå dagen innan ;-)



Vad händer hos er i helgen?

Torsdag.

Idag har jag jobbat sent. Slutade 17.30 och han inte mer än hem så kom Emma, Daniel och Knut förbi, så det blev att äta middagen då dom va här :-)
Alltid lika trevligt med besök. Sen så har det börjat bli extra skoj nu då barnen leker så bra tillsammans. Dom skrattar och busar och har verkligen kul ihop.

Kom på att jag måste ta kort för att skicka in till Norran på Alicia, så det va bara att klä barnen och så fick dom springa av sig ute...
Tänkte bjuda på lite bilder. Själva Norran-bilden får ni vänta med tills på måndag då ni kan se den i tidningen istället :-)






Älskar svartvita bilder. Det kanske märks :-)

Nu måste jag ta och göra nåt vettigt. Åker till Luleå i helgen på loppis så måste kolla igenom vad som ska säljas. Sen så måste jag även jobba lite i garaget om jag nån gång ska bli färdig...

9 år!!!

Ja, idag så har jag och P varit tillsammans i 9 år. Ja, ni hörde rätt. Det har redan gått 9 år!! Helt sjukt. Känns som igår :-)
Vi har även varit förlovade i 3 år idag.
Det har vi firat med middag på restaurang och sen lite bowling efter det. En riktigt trevlig kväll med andra ord.
Barnfri va den såklart. Det behövs faktiskt ibland det också...

Annars så är det som vanligt här.
Jag jobbar, Petrus är hemma och arbetslös...
Här hemma så har vi nu startat renoveringen av vardagsrummet. Jippi. Hoppas bara inte att det tar lika lång tid som det gjort för oss här i datarummet. Men allt tar ju mycket längre tid än vad man egentligen tänkt, så det är väl inte färdigt föränn i sommar nån gång :-/
Aja, huvudsaken är ändå att det blir fint och det kommer det att bli :-)
Själv så håller jag mest till i garaget när Alicia lagt sig på kvällarna. Har ju mitt lilla projekt där som Alicia ska få i födelsedagspresent :-)
Än avslöjar jag inte vad det blir, utan ni kommer att få se bilder sen då det är klart :-)

På tal om Alicias födelsedag. Den närmar sig verkligen med stormsteg nu. Bara 5 dagar kvar innan vi har en 2-åring här i huset :-o
Behöver jag säga att tiden går alldeles för fort? ;-)

Jag vet att jag pratat om bilder tidigare och det kommer....bara inte just nu :-) Det har varit slut batterier i kameran, så jag har inte tagit några bilder än att visa upp...
Batterierna är dock laddade nu, så imorgon kommer det bilder :-)

Nu ska jag snart ta och krypa i säng. Natti.

Söndag

Just nu så sitter jag vid datorn - i datarummet.
Det va ett tag sen jag gjorde det sist. Skönt att vara tillbaka till ett nytt och fräscht datarum. Lite större har det ju också blivit då vi tagit bort en garderob som bara stod här och samlade skräp. Datarummet är dock inte hest färdigt än. Det saknas lite småprylar så som matta, gardiner tavlor mm... Och så ska fönsterlisterna upp. Annars är det som klart. Nice.
Nästa projekt = Vardagsrummet. Måste bara klura ut hur vi ska göra först. :-)

Idag har jag jobbat på som aldrig förr. Har knappt suttit alls känns det som.

Alla inköpta IKEAgrejjer har kommit på plats och jag har monterat en bokhylla + skruvat upp 3 tavellister, toalettrullshållare och 2 handdukskrokar. Det tar sin lilla tid. Speciellt då man har en snart 2-åring springandes runt benen som helst vill ha all min uppmärksamhet. Hon har blivit förkyld och hostig och är inte alls sig själv, utan har blivit en riktigt gnällig tjeja istället. En aningens påfrestande, men det är bara att bita ihop :-) Det går ju, som tur är, över... Längtar.

Måste bara berätta en rolig händelse idag... (tycker jag)
För nån dag sen då Alicia inte ville äta så använde jag mig av ett mjukisdjur. Låtsades att djuret viskade nåt i mitt öra och berättade sen det till Alicia...
Ex. -Nallen vill hjälpa dig med en sked, får han det?
      -Nu säger nallen att han vill se om du kan ta en stooor tugga.
      - Nu vill han prova att ge dig igen...
Och hon slukade hela tallriken och tyckte att det va jättekul.
Idag blev det lite jobbigt vid matbordet igen. Hon ville absolut inte ha på sig haklappen och ville inte äta. Hon hade tagit med sig en leksakshund till bordet, så jag tänkte prova med samma visa idag också, för det funkade ju så bra sist.
Första och andra tuggan gick väldigt bra. Sen tog hon hunden mot sitt öra (som att den viskade i hennes öra) och så sa hon:
     -Alicia inte ha lappen!  
Haha. Jag tyckte att det va hur sött som helst!! Det är ju alltid värt ett försök, men hon fick inte igenom sin vilja. Inte hunden heller för den delen ;-)

Nu ska jag ta och bege mig till hobbyrummet. Har fått beställning på ett bröllopskort som jag måste fixa idag.
Återkommer kanske sen med lite bilder :-)

Heldag i Haparanda.

Puh, äntligen hemma!!! Körde 8.30 i morse och kom hem nu!!! Det kan man verkligen kalla en heldag.

Vi har haft en kanondag med mycket shopping och springande fram och tillbaka.
Först åkte vi över till finland för att mamma skulle kolla en loppis. Jag köpte inget annat än lite godis där, sen va det raka vägen till IKEA.
Där fanns det desto mer att shoppa ;-)

Egentligen va tanken att jag skulle köpa lite skor på Skopunkten också. Ni vet, "ta 3 betala för 2" men det blev i stället "ta inga och känn dig duktig"...

Efter lite strosande i affärerna så blev det en sista sväng till IKEA igen då vi köpte dom saker som vi va tvungna med att vänta med tidigare för att se om det skulle rymmas i bilen... och jag kan lova att sådär fullpackad har aldrig den där bilen varit förr, för Johanna va riktigt shoppinggalen.
Hon har precis fått nycklarna till sin lägenhet som bara står helt tom och väntar på att fyllas med möbler och krims-krams, så hon hade endel att handla kan jag lova. Allt från möbler till bestick... :-)

Nu sitter jag här och mina ben bara värker...eller egentligen inte bara mina ben, utan hela kroppen... Är helt slut i ögonen också känner jag, så inatt kommer jag att sova såååå gott.
Egentligen vill jag ju inget mer än att börja montera ihop möbler och sätta allt på plats, men det orkar jag helt enkelt inte. Det får jag ta hand om imorgon istället.

Hoppas att ni haft en lika bra lördag som jag haft.

Sorry...

Höll inte det jag lovade om en uppdatering ikväll...Och hinner tyvärr inte det nu heller då jag måste hoppa i säng nu.
Jag ska nämligen till IKEA imorgon så jag måste vila mig inför en hel dags shopping :-)
Petrus och Alicia får snällt stanna hemma :-)

Får ta och försöka med en uppdatering imorgon istället :-) Och förhoppningsvis så kommer lite bilder på datarummet nu när vi kanske får oss lite möbler dit också.

Natti natti.

Dåligt med uppdatering.

Det börjar bli dåligt från min sida med uppdatering här, men det beror på att jag inte vet vad jag riktigt ska skriva om... Egentligen så är ju tanken att det här ska vara som en dagbok som jag sen ska kunna gå tillbaks och kolla på, nu när jag slutat skriva vanlig dagbok, men det kanske inte är så kul att läsa för er, för mina dagar ser rätt så lika ut. Jobb, middag och sen vara med familjen, det är ungefär så varje dag, förutom helgen då :-)
 
Aja, vi får se hur det blir i fortsättningen. Kanske ändå att det är roligare att läsa om våran vardag än att jag inte uppdaterar alls. Ni väljer ju själva ändå om ni ska läsa eller inte ;-)

Uppdatering kommer senare idag, för nu ska jag ge Alicia lite mat, sen ska jag njuta av solen. Lägga mig ute och sola för första gången i år i hopp om att kunna bättra på brännan lite :-) Den lilla brännan jag har :-D

RSS 2.0