Love <3

Har nu ikväll varit hos världens bästa Johanna och gjort slingor. Ligger lite efter, för jag brukar ju alltid vara blond på sommaren vilket jag verkligen inte är nu. Måste rappa på lite om jag ska hinna det innan sommaren är här ;-)
Nä då, sån panik är det väl inte riktigt, men innan sommaren är slut ska jag i alla fall vara blond :-)

Har knappt nån bild på jag och min älskling tillsammans, så idag tvingade jag honom till det.


Blandade känslor.

I morse vaknade jag av att Petrus pratade i telefonen...
Det va ett väntat och positivt besked, men samtidigt så känns det jobbigt. Han börjar jobba på tisdag...i Umeå.
Dock på obestämd tid... Hans chef här i stan vill få hem han så fort som möjligt, men vi räknar med att han kommer att vara där tills bäbisen kommer i alla fall.

Nåt som inte gör den här saken lättare är att han måste ha bilen. Så jag kommer alltså att vara billös...i alla fall från början, då våran andra bil är på verkstad.

Sen så känns det också lite sådär att jag och Alicia ska vara här själva och jag måste sköta ALLT här i hemmet. Som det är nu så är det Petrus som har skött matlagning och städningen har han också hjälpt till massor med, då jag knappt klarar av att städa då jag har så ont.
Det är även han som varit ute och lekt med Alicia och cyklat och så... men nu är det slut med det, nu är det jag som måste fixa allt själv.
Visst, det kommer säkert att gå bra, men samtidigt så tycker jag så synd om Alicia som bara måste vara med mig på dagarna, för hon kommer verkligen att bli understimulerad. Hade önskat att hon kunde vara liiiite mer på dagis än hennes 15 timmar, men det går inte att göra så mycket åt det...

Kanske inte så roligt inlägg att läsa... Bjuder på en bild istället på min sköna dam :-)


Våran prinsessfjäril :-)


Lamporna

Nu sitter lamporna där dom ska. Petrus har jobbat riktigt hårt med att få upp dom och det va en massa saker han blev tvungen att köpa till, men uppe är dom och det är ju det viktigaste, eller hur :-)


Dagens tjockis :-)

v. 35+4




Ibland ska man ha lite tur också...

Förra året vid den här tiden så fick jag pengar från norge. Pengar som jag egentligen inte skulle haft, men det kom dom inte på föränn ca 2 månader efteråt. Dom där 4000nok fick därför förbli orörda på mitt norska konto för att jag visste att dom skulle återbetalas. Sen har jag inte hört nåt mer...
Idag fick jag dock brev från NAV att dom beslutat att dom inte kommer att kräva tillbaka dom där pengarna i alla fall då det va dom som gjort felet.
Det är inte helt fel även om det inte rörde sig om så många tusenlappar. I´m happy!! :-D

God morgon.

Idag är det en trött Emma som sitter här. Har varit och lämnat gumman på dagis och precis ätit frukost. Natten har inte varit den bästa. Jag har haft massor med onda sammandragningar, så det har varit rätt så svårt att sova. Sen så vaknade också Alicia tidigare än vanligt, så typiskt.

Jag har ju hört det om andra gravida som städar och städar...där är jag nu också. Hela huset är för tillfället helt upp-och-nedvänt... Lådor, garderober och skåp städas ur. Vill ha ett fint hem då vårat tillskott kommer. Risken är väl bara att den kommer tidigare än tänkt om jag fortsätter i den här takten. :-) Och det vill jag inte heller...

Igår så satte min kära sambo upp dom nya lamporna i köket. Är riktigt nöjd. Tycker dock inte att dom lyser så fint som jag hade hoppats på, men det är en annan femma :-)
Tänkte ta och gå och torka fönsterna nu så att jag törs ta en bild sen så ska ni få se...

Vad händer hos er en sån här grå och trist tisdag då?


Wihoo...

Har fått ännu ett erbjudande från buzzador.
Den här gången kommer jag att vara med i kampanjen för Neutrogena Visibly Clear... Spännande.

    

Har fortfarande massor med tandkräm kvar här om det är nån som vill prova ;-)


Och nyinköpen till Alicia...


Kläder från Villervalla och Molo 40kr


2 tunikor 15kr


Dessa 5 plagg (bla me&i & Gangstar) 90kr


2 par skor. Dom svarta i nyskick (oanvända??) 35kr


Velourdress för 20 kr

Sen så köpte jag även 3 spel till henne...

Är mycket nöjd med mina inköp, men kunde köpt mycket mer än så här egentligen, för det finns så sjukt mycket barngrejjer att fynda där, men kan ju inte köpa bara för att köpa heller :-)

Helgen.

Wow vilken helg. Är helt slut :-)
Det blev i alla fall en del shopping och försäljningen av mina kläder gick mycket bättre än förväntat, så det va ju riktigt kul :-)

Har fotat lite av kläderna jag fyndat till bäbis.


4 pyjamas/bodysuits från Lindex, Ej Sikke Lej, och Katvig för 80 kr

Närbild på Ej Sikke Lej bodysuiten...


3 Hello Kitty-dressar för 30kr

Dessa 6 plaggen för 35kr (1 småfolkbody och 1 molobody)


Villervalladress 25 kr


Ska ta och fota resten sen :-)

-Mamma kom och ta loss mig!!

Och så här hittade jag precis lilla damen :-)





Busfrö :-)




För er nyfikna. Det gick bra hos bm och lilla pyret bara busade med mamma...och har nu vänt sig med huvudet neråt igen :-) Tydligen kul att göra kullerbyttor. Nu hoppas jag bara att hon stannar så, men det är inget jag ska gå och oroa mig över. Ska dit på drygt en vecka igen...
Behöver jag säga att jag är överlycklig?! :-)

Nu ska jag bara packa in det sista i bilen och så beger jag mig till Piteå och sen vidare till Luleå.

Trevlig helg allihopa!

Torsdag.

Har precis ätit frulle. Nu blir det att gå och göra sig klar och sen ska jag och Alicia in till stan och luncha med Johanna.



Sen måste jag också passa på att berömma er för hur duktiga ni är på att kommentera!!! WOW!!!
(eller så inte)

Pjuh...

Är helt slut nu efter allt sjåande idag.
Har jobbat på riktigt bra i garage/hobbyrum och även sorterat alla barnkläder och märkt ordentligt. Tvättat 2 maskiner bäbiskläder. Städat lilltoan så att den nu är skinande ren. Det behövdes kan jag lova!!
Har även packat bort det mesta av vinterkläderna.

Förstår inte riktigt vad det är som händer, för det här är inte likt mig, men ändå skönt då man får sånna här städ il :-) Det känns dock i höften och ryggen. :-(

Och tro det eller ej, men symaskinen har stått still idag. Det är inte varje dag :-)

Nä nu ska jag ta och pyssla om mig själv lite med att måla naglarna, inte varje dag det händer heller...

Sortering pågår!!

Eller kan man kalla det för vårrensning kanske :-)



Ska rensa och sortera barnkläder och få riktigt bra ordning på allt. Även tvätta upp kläder i 50/56 och lägga i bäbisens garderob.
Känner att det börjar dra ihop sig och att det är så mycket att fixa innan bäbisens ankomst, så det är lika bra att sätta igång redan nu.
Målet är att nu få lite ordning och reda både i hobbyrum och garage och kasta det som vi inte ska ha kvar... Längtar tills allt är klart, för det är inget jobb jag gillar.
Återkommer sen...

Vattengympa...

...har jag varit på nu ikväll. Från början så tyckte jag mest att det va obehagligt att stå och hoppa fram och tillbaka med så pass stor mage... Tror inte att bäbisen gillade det heller då det blev väldigt livat i magen... Fast vem vet, den kanske vattengympade den med ;-)
Funderade tom på att gå därifrån, men det gick bättre och bättre, så jag va med hela passet.
Härligt att få röra kroppen lite och tro det eller ej, men det tog inte ont en enda gång i höft eller rygg!!!!
Alicia va och badade med morfar medan jag och mormor gympade, men efter träningen så blev det bad och lek även för oss :-)
Alicia älskar verkligen att bada och det är en fröjd att se henne i vattnet. Man måste dock vara på sin vakt hela tiden, för om hon faller under vattnet är det inte alltid hon tar sig upp själv.

Egentligen så är mitt mål att ta magbild på fredagar så jag har veckobyte, men det blir aldrig att vi tar bilder då :-) Så här kommer en sen v. 35 mage... (34+4)


Tisdag.


Idag så har symaskinen gått varm medan Alicia varit på dagis.



Nu tror jag snart att det får räcka med mössor... :-)
Alicia fick sig också en ny, (som om inte hon redan har nog) men den glömde jag lägga med här. Så hela 11 mössor har blivit till idag.

Efter middagen så åker hela familjen till Edda. Vi ska dock inte vara tillsammans där. Petrus ska träna innebandy, jag ska på vattengympa och Alicia ska bada med morfar medan jag och hennes mormor tränar :-)
Jag måste ju passa på att utnyttja receptet på gratis bad nu medan jag kan.

Har ringt till bm idag och ska få komma på fredag så att hon får känna om bäbis fortfarande ligger i säte... Så håll tummarna för mig då :-)

Bilder.


Stjärnmössor



Några byxor i olika storlekar.



Och klänningsgarderoben har utökats till 19 st :-) Börjar vara smått less på att göra sånna här klänningar, men samtidigt så dyker det upp nya idéer i mitt huvud som jag måste prova på. Bilder på det kommer sen...

Ja, det är är lite av det jag gjort sista tiden. Fler bilder kommer imorgon :-)

Hoppas hoppas hoppas...

Fick precis bekräftat att där huvudet tidigare var är det inte nu. Pratar förstås om bäbisen.
Hoppas verkligen att den vänt sig, även om jag inte tror det heller....men den kanske snurrat lite i alla fall så att den ligger på tvären eller nåt :-) Det är ju i alla fall ett litet framsteg om det skulle vara så:-)

Måndag.

Morgonen startade med en sovmorgon. Skönt.
Sen har det som varit full rulle här.
Har syttit massor vid symaskinen, letat fram liggdelen till vagnen och fräschat upp chassit, hittade även alla delar till babyskyddet som vi har haft borta, så nu står den komplett och fräsch också :-) Känns som att vi sakta med säkert börjar bli mer och mer redo för ett syskon här.
Måste ta och gå igenom bäbiskläderna och tvätta dom också, men det får bli en annan dag.
Sen så ska jag sy sängkläder, spjälskydd och nytt överdrag till skötbordsdynan...men efter det kan gärna bäbis få komma :-) Bara den lagt sig rätt väg. Annars får den stanna kvar där inne ;-)

Kommer snart att bildbomba er med det jag sytt, för det va länge sen sist nu :-) Och om det är nån som inte vill se - blunda ;-)

Söndag och pimpeldag.

Sitter och äter frukost nu och sen beger vi oss mot inlandet. Ska på pimpeltävling. Längtar!!
Så härligt att sitta och sola och pimpla samtidigt!! :-)
Ha en bra söndag.


Spara vs. slösa.

Har länge suktat efter en Stelton termos, men priset har gjort att jag avstått att köpa.
Igår slog jag till. Det blev dock inte en Stelton, utan en kopia...men snygg ändå :-)



                                               

          149kr på Rusta                                              585kr på danskdesign.se


Tack vare Therese så har jag gjort ännu ett sådant klipp.
Våra fönsterlampor i köket har jag aldrig varit nöjd med och har alltid vetat vilka jag vill ha, men har aldrig haft lust att lägga ut dom pengarna på lamporna...

                                                   
 598kr på Elkedjan                                                        
                                                                                   199 på Halens


Otroligt att det kan skilja så mycket i pris!!! :-)

Fredag.

Åh så skönt det va att vakna i morse och veta att det inte skulle komma nåt jobb-sms :-) Hade egentligen tänkt att ta en lång och skön sovmorgon, men vaknade kl 8 å va pigg. Typiskt. Alicia den sjusovaren som vill 08:40 så jag låg och drog mig fram tills dess. Skönt det med :-)

Annars så har vi varit en sväng till Solbacken och stan idag.
Har köpt tyg till att göra spjälskydd och sängkläder till pyret i magen. Så nu har jag jobb framför mig, som om jag inte har tillräckligt mycket att sy ;-)
Hittade även lite på rean på Lindex till Alicia och sockar till mig. Jag kan inte förstå vart alla mina sockar tar vägen. Tvättmaskinen verkar ju äta dom!!!

Idag går vi in i v. 35. Oj vad tiden går fort nu känns det som. Har ännu inte fxat nåt inför bäbis ankomst så det ska jag snart ta tag i. Det är ju endel att ta fram å tvätta och fixa å så... Bättre att ha det klart än att stressgöra allt sista veckan :-)
Skötbord är i alla fall inköpt tidigare i veckan.


Blir nog perfekt att ha ovanför badkaret :-)

Ikväll så kommer Daniel, Emma och Knut hit och ska äta middag här. Så det ska bli trevligt.
Måste ta och fortsätta med mitt lilla projekt nu...

Trevlig helg på er!


Lediga onsdag...

Idag har jag varit ledig. Fast hade fått jobbat om jag ville, men tackade nej. Orkar verkligen inte.
Det blev sovmorgon till 10:30. Nice.
Har suttit och sytt lite och då Alicia kom hem från dagis va vi ute på baksidan och åt mellis och hon lekte i snön.
Så härligt. Nu börjar verkligen vårvädret vara här. Underbart med droppet från taken.

Sist jag skrev så kändes det underfär som att jordens undergång va nära, bara för att bäbisen ligger (eller kanske man säger sitter) i säte. Nu när jag har fått tänka över det lite så känns det inte liiiika farligt längre. För det behöver ju inte betyda att det blir snitt. Bäbisen har ju faktiskt ett bra tag på sig att vända sig igen och gör den inte det så blir det ju ett vändningsförsök. Vänder den sig inte då...då kommer det nog att kännas som världens undergång igen, men det tar vi då isåfall :-) Ska försöka att inte gå och oroa mig över det...

Idag kom brevet jag väntat på. Jag har blivit beviljad hel havandeskapspenning!!! Så skönt! Det trodde jag verkligen inte. Speciellt då en annan tjej som ska ha samtidigt som mig blivit nekad hela 2 gånger. Jag förstår faktiskt inte varför det är olika då det är samma jobb som man gör, men men, jag ska inte klaga, är så glad att jag fick det, även om det innebär mindre pengar. Tror ändå att det här är det allra bästa för mig...

Jag fick även en annan rolig sak med posten idag. Har blivit utvald att vara med i en Buzzador-kampanj, så är det någon som har problem med ilande tänder så finns det tandkräm att prova här hos mig ;-)

Nä nu blir det strax att krypa isäng och ladda för min sista jobbardag på väldigt länge. Känner att jag vill jobba den då jag redan tackat ja för länge sen, men sen är det bra :-)

Godnatt!

Och föressten. Tack för era positiva kommentarer i förra inlägget. Kanske därför jag också fått lite hopp om att busbäbisen kan vända sig rätt väg igen ;-)


Måndag och mindre roligt bm-besök.

Tänkte börja med att tacka för era kommentarer i förra inlägget... Ska ta och prova mig fram och se hur jag ska göra med katten för att resultatet ska bli bäst :-)

Här kommer siffrorna från dagens bm-besök och från förra gången...som va i v. 31.

SF-mått: 32 (29)
Fosterljud: 158 (150) (135 med Alicia)
Blodtryck: 132/78 (120/78)
Hb: 110 (104)

Det som va mindre kul med besöket är det att busfröet som jag har i magen har vänt sig och ligger nu i säte!! Inte alls vad jag vill. Hoppas innerligt att "hon" vänt sig tills nästa besök, för annars blir det att snabbt boka in tid för vändningsförsök...
Det som jag verkligen inte vill är att bli snittad!!! Det är största mardrömmen...(förutom att nåt ska hända barnet förstås...)

v. 33+1


Behöver eran hjälp...

Vad tycker ni om dessa katter... Hur ska jag göra ansiktet på dom?
Funderar på att sy dit knappar som ögon, men samtidigt är ju inte det så barnsäkert...
Kom med tips tack :-)


Nya tyger...

Kunde inte motstå detta underbara stjärntyget idag, trots att jag inte har råd. Turkost och limegrönt, det är bara såååå fint!!



Sen så fick jag det här härliga 70-tals tyget på posten idag. Hela 3 meter tror jag att det va, så det ska det nog bli nåt fint av också :-)
Tänk att man kan bli så glad av tyger ;-)


Torsdag.

Gick och la mig vid 21 igår. Inte varje dag det händer, men jag hade ju som sagt ont + sammandragningar och så började jag må så illa, så då va det lika bra att krypa till kojs.

Steg upp i morse för att fara och jobba, men det första som hände då jag steg upp va att jag fick sammandragningar + att ryggen fortfarande gör ont efter gårdagen, så jag beslutade rätt så snabbt för att det skulle bli en lugn dag hemma. Hatar verkligen att vara hemma från jobbet. Det händer inte ofta, men då jag väl är det så har jag sån ångest för att jag är hemma... Men vem tackar mig för att jag sliter ut mig. Inte en enda!!!
Måste försöka tänka på mig och bäbisen, för det är det som räknas mest just nu.
Vill helst att bäbisen ska stanna några veckor till.

Får se hur det blir med jobb imorgon, men mest troligt så stannar jag nog hemma imorgon också...eller så inte. Kan inte bestämma mig :-)

Ringde föressten fk och dom har fortfarande inte tagit nåt beslut... :-(
Kan verkligen inte förstå vad det är som tar en sån jäkla tid!!!!!!

Onsdag.

Idag har varit en riktig skitdag!!!

Stället jag är på för tillfället är utomhus väldigt mycket. Skönt kan man ju tycka, men det är faktiskt inte så skönt att vara höggravid och gå och plumsa i snö, för det är just det man får göra. Snön bär ju inte ens barnen nu när det är så milt och skönt på dagarna, så det blir att gå några försiktiga steg för att sen sjunka ner så jag har snö till knäet, samla alla krafter jag har för att ta mig upp för att sen sjunka ner igen. Ville bara lägga mig ner och grina idag. Barnen fastnade ju också och hade sig och tappade skor då dom fastnade så det va ett h-vete...Sammandragningarna har dessutom kommit idag för minsta lilla ansträngning...
Inte nog med det. Har nu sjukt ont i rygg och höfter och ser mer och mer ut som en anka då jag går.
Sen så va jag med om en mindre rolig sak också idag då jag blev utsatt av en "storkille" som spottade, sparkade och matade med slag mot mig. Att vara barnskötare är inte så "bara" alla gånger och just idag så va det inte ett jobb jag ville ha ;-)

Vi får väl se hur jag känner mig imorgon, för så som jag är nu så går det verkligen inte att jobba... Blir en tidigkväll så får vi hoppas att kroppen repar sig till morgondagen.

Behöver jag säga att just nu så hoppas jag mer än någonsin att jag får havandeskapspenningen beviljad!!??

Tillbaka till vardagen...

Påsken våran har varit helt perfekt. Solen kunde dock fått visa sig liiite mer, men jag är glad för dom soltimmar vi fått.
Först så spenderade vi några dagar i Malå och sen for vi till Stavaträsk där det blev lite skoterkörande också. Kommer inte att skriva så mycket, utan tänkte uppdatera i bilder istället :-)


   



  



I veckan är det jobb för hela slanten. Jobbar heltid, förutom måndags då som va röd dag...
Det känns verkligen i kroppen, även om jag faktiskt är en aningen bättre i rygg och höfter nu. Men sitter jag ett tag så får jag ont...främst i revbenen...och står jag får jag ont i ryggen. Inte lätt, men bara att bita ihop.
Väntar på svar från fk om jag blivit beviljad havandrskapspenning, även om jag tvivlar på det... Och blir jag beviljad så är det ändå inte säkert att jag kommer att sluta jobba. Vill jobba så länge det går, för pengarna behövs.

Ställde mig på vågen i morse och den går uppåt alldeles för snabbt nu, men det kanske också beror på mitt godisintag. Har blivit världens godisgris och vill inte ens tänka på hur mycket jag tryckt i mig denna graviditet. Usch och fy. Säkert lika mycket som jag i vanliga fall gör på 1 år... eller säkert mer än så också. Så nu är det slut med det!! Ska hålla mig till helger nu. Det räcker.

Nu ska jag ta och städa bort mina tyger och ta och krypa i säng...för imorgon är det full fart igen.
Natti.

Glad Påsk!

Vill bara önska er en riktigt Glad Påsk innan vi drar till Malå :-)


RSS 2.0