Efterkontroll

Jag som lääänge gruvat mig för efterkontrollen, ända sen jag fick kallelsen.
Det gick mycket bra i alla fall. Det som jag gruvat mig för förstås va att sätta mig i den hemska gynstolen...Finns det nå värre?
Hursomhelst... När det va dags så frågade hon mig om hur jag kände, om jag ville att hon skulle titta eller om det inte kändes nödvändigt. Ni förstår kanske vad jag svarade ;-)
Så här har jag gått i onödan och gruvat mig. Jag som till och med va nära att ringa och avboka tiden :-)



Brr...den här bilden ger mig kalla kårar :-)

Retrobrallor

På klädbytardagen i Drängsmark så hittade ett par supertuffa hängselbyxor till Alicia...

Igår så vann jag en auktion på Tradera med ett par likadana till Molly (för endast 7 kr)


Bruna manchesterjeans

Förstå hur tuffa tjejerna kommer att bli ;-)

Måndag.

Om inte mamma påminnt mig så hade jag nog glömt bort att jag fyller år på fredag :-) Haha... Tänk, att det man hade nedräkning för långt innan då man va liten, det är inge speciellt alls längre. Jag hade helt seriöst glömt bort det. :-D

Idag har varit en lugn dag här hemma. Alicia har varit på dagis och jag och Molly har varit hemma hela dagen.
När hon sov på fm sov jag också. Annars så har vi inte gjort så mycket idag förutom det dagliga. Städa bort, tvätta osv... En promenad till ICA har vi också hunnit med.

Igårkväll så fick jag sån ångest. Började inse att snart har jag ingen bäbis längre. Tänk att hon redan är 3 månader, snart ska man ju börja med smakisar ju. Känns som att den här tiden bara "swishat" förbi...att man knappt fått njuta nåt av våran lilla dotter för att man stressat med att få ihop vardagen. Men nu jäklar. Nu ska jag ta vara på all tid med denna lilla dam. Speciellt dom stunder som hon är nöjd.
Idag har varit en bättre dag igen...även gårdagen va bra. Hoppas att detta har vänt nu...

Idag har jag skickat iväg en beställning på lite nya tyger. Längtar tills dom kommer :-) Har beställningar på hög nu så det är bäst att sätta igång :-)



Dop - check.

Ja igår så hade vi dop för Molly. Det blev riktigt lycket och hon grinade bara när prästen tog vatten på huvudet... Va livrädd att hon skulle skrika hysteriskt hela tiden :-)

Tack till alla som va med... och ett stort tack för alla presenterna!!

Blev dock otroligt besviken på mig själv igår då jag kom på att jag glömde "gästboken" en bok där alla gästerna skulle skriva en liten hälsning till Molly... En sån hade vi till Alicia och det får ju inte bli orättvist ju...

Här kommer lite bilder från gårdagen.


Alicia häller upp dopvattnet


Den hemmagjorda smörgåstårtan...



Lilla familjen :-)


Mor och dotter.


Far och dotter.

3 månader.

Idag blir vårat lilla charmtroll 3 månader. Kan inte förstå att hon redan är 3 månader!!!! Usch, vart tar tiden vägen egentligen?!?!
Dom säger ju att efter 3 månader så brukar koliken ofta ge med sig, så vi håller tummarna för att det blir så i vårat hus också :-)
Annars så är det fullt upp här med förberedelser inför dopet som är imorgon.
Smörgåstårtorna är klara, dukningen klar och tårtorna halvklara :-) Får inte lägga på marsipanen föränn imorgon...väntar med grädden tills dess också. Känns riktigt skönt att vara så pass klara ändå, för när det gäller mig så är jag alltid i sista sekund när det gäller allt!!

Sitter just nu med färg i håret. Egentligen så slingade jag håret i tisdags (Emma gjorde det) men resultatet blev nada! Så jag mailade och reklamerade så igår kom 2 nya förpackningar i posten :-)
Tanken va egentligen att jag skulle göra slingor nu istället, bara göra nån här och där, för orkade inte ta hättan och dra ur slingor, det tar alldeles för lång tid. Det där med att göra nån slinga här och där blev inte lätt det heller, så det slutade med att jag färgade utväxten :-) Inte det lättaste att göra själv, så jag räknar med att jag kommer att se ut som en leopard i håret imorgon eller nåt ;-) Men det är väl fint... :-p

Nä nu ska jag inte tråka ut er genom att skriva en massa babbel, ni får istället en bild på våran 3-månaderstjej :-)


Svar på frågor...

Svarar här med ett inlägg istället.
Tycker att det är sååå svårt att sätta pris på det jag syr. Har kollat på andra bloggar och jämfört lite priser.

Så här kommer Min prislista :-)
Mössa: 100kr
Byxa: 120-200kr lite beroende på tyg och storlek, då vissa tyger är hutlöst dyra...

Syr ju en massa annat också men har inte riktigt bestämt pris än :-)

Men är det nån som vill beställa så skicka ett mail:
[email protected]

Och kom ihåg att många tyger som jag har hemma nu sen inte går att få tag på sen, så det går inte att vänta alltför länge ;-)

Bildbomb.

Orkar inte skriva så mycket just nu, men tänkte bjuda på lite bilder :-)


Alicia har somnat på tvätten jag precis hade vikt :-)


Vi har haft Piteå-besok förra veckan. Här är Molly och Emilia :-) Observera att dom ligger exakt likadant, förutom vänsterarmen ;-)


Molly


Emilia



Dom stora barnen hade jättekul tillsammans. Här på studsmattan.



Mina älsklingar.


En tur i blåbärsskogen har vi också hunnit med...


Tur att Petrus får hjälp med klippningen :-)





Och sist men inte minst tänkte jag låta er tjuvkika på vad jag sytt senaste dagarna :-)


Tyger...

Hösten börjar närma sig och därmed börjar även mösssäsongen... Dags att inhandla lite tyger kanske.
Har hittat massor med fina men kan inte riktigt bestämma mig. Kommer kanske inte att beställa just nu heller, men tänkte höra om det är nån här som vill beställa. Isåfall går det ju att önska tyg nu innan jag beställer, för jag kommer förmodligen inte att köpa hem alla dom här tygerna...Det blir på tok för dyrt.
Och vill du beställa. Maila mig istället för att kommentera här, för jag har märkt att jag missar ofta kommentarer här på bloggen...

[email protected]


Me & i



Nu har me&i släppt sin kollektion och den här dressen va ju bara helt underbar. Den vill jag ha!!!

Har inte bestämt mig än för om jag ska ha nåt party i år eller inte, så jag tänkte höra med er om det är nån som är intresserad av att komma isåfall? Det brukar vara småsegt att få ihop folk nämligen...

Torsdag.

Idag har vi haft en mycket bättre dag än igår... Hon har ju faktiskt kunna ligga ner utan att skrika :-)
Kvällarna är hon dock genast gnälligare igen, lite trist, för det är ju då Petrus får träffa henne.

Annars så har vi haft besök idag av Maria och Holly. Alltid trevligt att träffa nån och ha lite bäbis och förlossningssnack :-)

Alicia är i en helt underbar period just nu... Hon kommer med sånna härliga kommentarer och man får sig ett gott skratt flera gånger per dag. Hon har verkligen ett enormt ordförråd...
Det är också väldigt mycket "varför det?" som kan driva en till vansinne, men det är en period alla barn går igenom mer eller mindre :-) Som sagt, all ålder har sin charm och det är väl tur det.

Idag har vi inhandlat en ny skötväska... Egentligen så ville jag ha en vanlig Svea-väska, men då jag inte orkar beställa så for Petrus istället till stan och köpte en sån här:

Alltså ingen riktig skötväska, men det viktigaste är ju att den rymmer det man ska ha med och att man kan hänga den på vagnen. Hoppas att vi blir nöjda med den här :-)
Har ju en sen tidigare. En Emmaljunga, men dragkedjan har gått sönder på den...så då fick jag en anledning att köpa en ny istället :-)

Nu ska jag faktiskt ta och krypa isäng och det ska bli så skönt. Har inte lagt mig så här tidigt på hur länge som helst, så sömnen behövs. Och det beror inte på Molly, det beror på att jag aldrig går och lägger mig. Kvällen/natten är ju den enda tiden på dygnet som jag har för mig själv...så det gäller att passa på då.

Tisdag.

Idag har vi haft en mindre bra dag. Molly vaknade där närmare 10 nån gång. Hon brukar alltid somna om då och sova 1-2 timmar till, men inte idag. Sen efter det har hon inte sovit nån längre stund föränn nu!!! Det har varit 10 min här och 15 min där. Inte likt henne. Så hon har varit övertrött och väldigt grinig. Ingenting duger, inte ens att bli buren liggandes på mage på en arm, det som hon älskar i vanliga fall. Inte har hon heller blivit nöjd av att få bröstet, då har hon nästan blivit ännu mer arg.
Jag och mamma får ut på en prommis nu ikväll. Det brukar hon inte gilla så mycket, men man måste ju prova allt för att få henne nöjd...och nöjd blev hon, men inte somnade den rackarungen för det :-)
Nu däremot så sover hon.
Är såååå glad att hon sover på natten och att det finns bättre dagar också, annars vet jag inte riktigt vad jag hade gjort...

Bortsett från det här så har vi haft en ganska bra dag faktiskt.
Vi har varit på Kågebadet och badat och solat... Eller för mig har det inte blivit så mycket sånt, inget bad och inte speciellt mycket solande heller...jag har mest passat mina döttrar, men det är väl så det ska vara :-)

Har hunnit med en snabbtur till Citykompaniet ikväll också och inhandlade lite tyger. Hittade även en tunika för 17kr till Alicia och en klänning till mig själv för 79kr. Billigt och bra.

Ska nog ta och sätta mig vid symaskinen ett tag... Hela familjen sover ju så det är bäst att passa på.¨


Daisy Molly Ottilia

Då va det bestämt.
Den lilla damen ska få namnet Daisy Molly Ottilia Wiklund.
Daisy från Petrus mormor. Och Ottilia från min farmor (andranamn)... Ville egentligen att hon skulle heta Hilda, såm farmor hette, men det klingade inte lika bra med Daisy Molly Hilda hur än man vände och vred på det, så då blev det Ottilia istället. Blir bra det.
Är så glad att vi äntligen kommit överens, så nu ska jag skynda mig att skicka in papperna imorgon så är det ur världen i alla fall.

Idag har vi haft besök av min (ingifta) faster och mina kusinbarn. Det va mycket trevligt :-)
Fikade först och sen så tog vi en tur till lekparken...
Alicia ser verkligen upp till flickorna. Hon älskar att leka med dom.




Alicia och twinsen...



Här ser ni hur ärret ser ut nu. Det på överläppen syns bara i vissa vinklar... Det andra syns mer.



Och den lilla trollungen med lilltungan ;-)

Måndag.

Idag har vi haft en hemmadag och det känns som att vi inte fått gjort någonting... Timmarna har bara flugit iväg.

Fick idag veta att en gammal kompis sambo gått bort i cancer, på tok för tidigt... var väl i min ålder ungefär, kanske nåt år äldre. En 10 månaders son lämnade han efter sig också.
Usch och fy, det är bara sånt som inte får hända...
Tankarna går till familj och vänner till V idag. RIP.

Har nu ikväll klippt ut en massa tygbitar. Har tänkt att göra en lekmatta till Molly i "lapptäckestil". Tror att det kommer att bli kanonbra. Det är inte ofta som jag sitter vid symaskinen nu. Tiden räcker helt enkelt inte till.

Alicias ärr ser ut att bli jättebra. Ärret på läppen syns bara lite. Ärret vid munnen syns desto mer, men är ändå mycket bättre än vad jag hade trott. Sen så bleks det ju även med åren, så det blir nog bra. Tackar ändå inte nej till pengarna som vi förhoppningsvis får ut på försäkringen. Det går ju såklart oavkortat till hennes sparkonto så att hon har möjlighet att göra nån slags skönhetsoperation då hon blir äldre för att förbättra ärret. Ska bli spännande att se hur mycket hon får ut.

Molly fortsätter i den vanliga stilen att vara gnällig kvällstid. Tycker kanske att hon är en aningens bättre, men törs inte säga för mycket :-)
Nu ikväll har hon varit jättehes. Är rädd att hon håller på att bli sjuk, stackarn.

Nä nu börjar det bli dags att krypa isäng. Måste ju orka upp imorgon. Upp och städa, för imorgon får vi främmande. Godnatt.

Dop...

Mollys dop börjar närma sig nu och jag har inte gjort någonting!!! Eller jo, igårkväll så skrev jag inbjudningarna. Har dock inte skickat dom än och dopet är den 28 aug, så det börjar bli dags att skynda på lite!
Vi som inte ens bestämt vad den lilla madamen ska heta :-)
Oj oj...är en hel del som måste planeras och det NU!

Alicia och Molly drygt 2 månader.


Grrr...

Hade skrivit ett lååångt inlägg, men lämnade datorn utan att publicera det då jag inte va helt klar...och då hann en liten mus (läs Petrus) hit före, så nu är allt borta.

Dagen idag startade med ett besök på bvc.
Så här ser Mollys siffror ut nu:

Vikt: 5120 gram
Längd: 58 cm
Huvud: 40,8 cm

Ett läkarbesök blev det för lilla damen också och det gillades INTE. Hon skrik som en stucken under hela besöket.
Stressande, nä då inte alls... Hm...
Molly blev då godkänd. Fick dock bekräftat det som jag sa redan från början, att hon ser ut att ha kort tunga. Sa det till läkaren och hon höll med, så det blir att fara och klippa det på sjukhuset. Behöver jag säga att jag gruvar mig redan?! :-S
Hon sa att dom gör olika. Ibland söver dom ner barnet och ibland lokalbedövar dom bara. Tycker att det låter bättre med lokalbedövning... Hur hade ni gjort?
Efter Mollys besök va det Alicias tur. Dags att ta bort stygnen. Hon va rätt så nervös innan. Det märktes tydligt. Men det gick jättebra. Mycket bättre än förväntat.
Hade trott att hon skulle skrika som en stucken gris medan jag skulle våldhålla henne, men då blev det inte.
Med lite pauser och försök att prata bort henne lite så fick hon bort alla 6 stygnen tillslut. Hon ville egentligen gå hem då dom 2 första va borttagna...då kom tårarna. Nu i efterhand säger hon att det inte gjorde ont alls att ta bort dom :-) Men svettigt blev det och hennes lillhjärta dunkade som aldrig förr. Ont tog det i mammahjärtat i alla fall, men nu är det över i alla fall.
Blir spännande att se hur ärret kommer att bli. Synas kommer det att göra, frågan är bara hur mycket?
Fick rådet att hålla ärret från sol i 2 år. 2 år, fatta hur länge det är...men det är väl bara att följa rådet för att få ett så fint ärr som möjligt.
Efteråt så fick stortjejen glass som belöning :-)

Idag har Molly skrattat för första gången... Hon ler ju alltid då man pratar med henne (då hon inte skriker förstås) men idag kom det ljud. Ett slags glädjetjut :-) Gullungen min.

Tänkte bjuda på några bilder på mina skatter.



Nån mer än jag som tycker att Molly är skrämmande lik Alicia här???




Varnar känsliga läsare...

Här har ni orsaken till Alicias sår...







































Fattar ni hur fruktansvärt tur hon hade!!! Ni kan ju se här vart det va hon skar sig...på den vassa kanten där uppe.
Usch å fy. Aldrig mer en sån här lampa!!

Skit också...

Då jag vaknade i morse så hade det slagit lock för örat igen. Vad är detta egentligen??!!
Känner mig inte lika orolig ändå, för nu vet jag att det går att få bra igen...Så det blir att köra med droppar inatt igen. Men som sagt, ändå jobbigt att höra dåligt.

Idag har vi bara varit hemma. Har sytt 2 mössor som jag fått beställning på, städat bort lite, tagit hand om tvätt, varit ute och lekt med den stora damen, den lilla fick också följa med och sitta i babysittern undertiden... 
Va en sväng till stan och köpte en supersnygg adidasoverall + t-shirt till Molly. Svart och guld. Dom är så himla snygga!!! Skulle gärna vilja ha en själv också...och en till Alicia :-) Haha...men det ser kanske lite lustigt ut om vi alla har likadana ;-)

Jag och mamma tog oss en kvällsprommis...marken runt. Så skönt att röra sig. Första gången som jag går ut och går på typ 1 år...Inte riktigt men nästan. Har ju självklart promenerat, men inte i rask takt, för jag har alltid haft en 3 åring med mig också...

Molly har haft en bättre dag idag. Hon har bara haft EN skrikperiod och det va när vi va ute på prommisen. Typiskt!
Hon är så himla go våran gumma och imorgon är det dags för 2 månadersvägningen... Spännande. Tror att hon gått upp rätt så bra. Känns som det, för hon börjar vara rund och go nu :-)
Efter Mollys koll så är det dags för Alicia att ta bort stygnen. Gruvar mig måste jag säga, men förhoppningsvis går det bra.

Petrus har börjat om med innebandyn igen efter sommaruppehållet. Bytt lag har han också gjort och även klättrat upp i division. Så numera så spelar han i div 1. Hoppas verkligen att han får en plats i laget och inte behöver vara bänkvärmare varje match. Det är ju inte alltid sååå lätt att ta en plats då dom spelat flera år tillsammans....men men, han vet ju vad han ger sig in på... Håller tummarna för han i alla fall :-)

Hade egentligen tänkt att bjuda på en massa bilder, men det får bli en annan dag, för det funkar inte.




Tinnitus.

Fredagmorgon vaknade jag med lock för örat. Gjorde allt jag kunde för att få bort det, hoppade, svalde, blåste och höll för mun och näsa, men inget hjälpte...
Lördag när jag vaknade va locket fortfarande kvar. Låter kanske inte så farligt...men jag hörde bara ca 50% på örat (om inte mindre) och så hade jag ett brus hela tiden också, så "va?" va ett ord dom i min omgivning fick höra hela tiden. Jag höll verkligen på att bli tokig. Speciellt jobbigt va det att vara i "stökig miljö"...
For och köpte Revaxör på apoteket. Googlare och läste en massa om vaxpropp och tinnitus och båda stämde egentligen in.
Droppade i revaxör i örat, men det hjälpte inget... Provade igen senare på kvällen utan nåt resultat. Började vid det här laget bli riktigt orolig och började fundera på hur fasiken jag skulle kunna leva med det här h-vetet resten av livet, för nu så hörde jag ÄNNU sämre och det brusade rätt så mycket. Blev mer och mer säker på att det va tinnitus det handlade om.
Måste faktiskt erkänna att livet inte alls kändes på topp!!!
Innan jag gick å la min så droppade jag i ännu fler droppar och hade dom i hela natten...
I morse vaknade jag och locket va borta!!! Hurra!!!
Idag känns det som att livet leker igen :-)
Har dock fortfarande lite konstigt i öronen. Blir små lock nu och då, men dom går att "blåsa" bort. Kanske nåt jag bör kolla upp i alla fall...vi får se hur jag gör.
Glad är jag i alla fall :-)

RSS 2.0