Glömde ju det viktigaste...

...hade tänkt att lägga in lite bilder i förra inlägget, men gör ett eget inlägg med bilder från dagen istället :-)



Tripp, trapp, trull :-)





Sen blev damen arg och då gjorde hon så här:


Så man får verkligen passa sig för vart man lägger henne.
Stark i nacken är hon också...

Mina guldklumpar. Livet är verkligen underbart!!!

Full fart.

Det finns verkligen inte tid för nåt slappande här längre. Inte med en 3-åring och en bäbis i huset :-)

Idag medan Alicia va på dagis, sin sista innan semestern så passade jag och Molly på att fara till stan och göra lite ärenden. Köpte lite tyg och ett par jeans till Alicia och så fick jag mig ett till par solglasögon. Dom behövs flera av :-) Jag är nämligen en sån som helst har på mig solglasögon dygnet runt.
Egentligen hade jag flera saker som jag skulle köpa, men hittade inte det jag skulle ha. Så typiskt... Sen så räckte inte tiden till heller :-)

Nu ikväll har det varit full fart också och det är inte föränn nu som jag sätter mig ner och kan pusta ut.
Har plockat bort, tvättat, badat båda barnen & märkt loppisgrejjer. Ser kanske inte ut att vara så mycket, men allt tar sin lilla tid. Speciellt då man har en liten en som grinar stup i kvarten.
Imorgon är det jag som står utanför Apoteket när dom öppnar :-)

Först Alicia, sen Molly och nu verkar förkylningen kommit till mig också. Attans å... Men så länge det är en vanlig förkylning så överlever jag nog ;-)

Måste bara berätta om en liten olycka som hände idag när Molly skulle bada.
Jag hade spolat upp vatten i hennes balja och precis droppat i barnolja då Alicia som står bredvid på sin pall (står på första trappsteget) tappar balansen och ramlar rakt ned i baljan med huvudet före. Fast hon hann ta emot sig med händerna också... Hon började förstås gråta, mest för att hon blev rädd, och hemsk mamma som hon har så kunde jag inte låta bli att småfnissa medan jag tröstade henne. Det såg ju sååå roligt ut ;-) Skulle verkligen fått det på film :-)

Första leendet :-)

Igår gav hon mig det första leendet, eller lett har hon ju gjort tidigare också, men nu va det "på riktigt". Jag satt och pratade med henne och gulligullade och så gav hon mig sötaste flinet ever. Hela 3 gånger!!! :-)
Åh man blir så varm i mammahjärtat för minsta lilla grej :-)

Annars så har vi det lite jobbigt här med Mollys mage. Eller det är väl hon som har det jobbigt rättare sagt. Denna jäkla magknip...
Hennes förkylning gör det inte bättre heller. När hon ligger ner så låter hon som en liten gris. Hoppas att det snabbt går över. Tyvärr så börjar jag och Petrus känna oss lite småkrassliga också och Alicia är också småförkyld. Det va hon som startade det hela ;-)

Nu ska jag ta och göra mig klar och så ska jag och lilla damen ta ett litet stadsbesök.

Bild.

Här har ni en bild på stolarna jag skrev om. Fina va!!! :-)



Blir dock att måla dom i nån fin färg...

Nya tyger...

...damp ner i postlådan idag. Wihoo... Alltid lika kul :-)





Av elefanttyget blir det att sy nå fina klänningar till småtjejerna och av uggletyget blir det mössor. Köpte dock bara liiiite av det så det räcker bara till 3 st, så det är först till kvarn som gäller :-)

Har varit och hämtat ett bord och 3 pinnstolar idag. Tyvärr så har jag och P så totalt olika smak då det gäller heminredning och möbler så han tyckte förstås att dom va dödsfula. Åh så less jag blir. Jag som hade så stora planer :-(

Ska ta och krypa isäng alldeles strax då jag är så trött och har en väldans huvudvärk. Har ändå inte nåt bättre för mig. Kanske kan känns mig utvilad imorgon då för en gångs skull :-)


Söndag.

Loppis, städning på Kågebadet, slappa, städning av husvagnen, besök av Lina och Jens, äta, spy, kiss & bajs, somna på soffan för att sen ramla ner från den, magkniiip, tårar, kyckling, fotbolls-vm, bad, bli blöt i spöregn, bygga pärlplatta, leka, hänga tvätt, diska, tradera...ja det är våran dag det :-)

Det här är tredje kvällen i rad som Molly har magknip. Stackars liten!! Sen så har hon blivit lite förkyld också... :-(
Så just nu så sitter jag med en svettig bäbis på bröstet. Det är en mycket varmlivad dam det här...som syrran sin.

Dagens brudar.








Lördag.

Idag så har jag och Alicia varit på joypeak. Det va ju inte det bästa vädret, men vi begav oss dit i alla fall.
Det va massor med hoppborgar där, men trots en massa tjat, gnäll och tårar så fick inte Alicia hoppa. Alla som hoppade va helt dyngsura och det sprutade vatten då dom hoppade. Hade det varit lite värme i luften hade det ju inte gjort lika mycket, men jag ville inte riskera att Alicia ska bli sjuk. Så nu har jag lovat henne en tur till Leos istället :-)
Hon fick i alla fall klappa både kanin och katt, få en ansiktsmålning och sist med inte minst se clowner och få en ballong av dom...sen körde vi hem igen.

Fyndade dessa på loppisen som va där.



Det är ljuslyktor på ca 1 dm som jag gav en tia för. Är dom inte helt underbara!! :-)
Dom ska dock få en liten makeover, nån som kan gissa vad jag ska göra med dom? ;-)

Ikväll så har vi haft middagsbesök. Mamma och pappa har varit här...
Till middag så blev det grillad fläskfilé, potatisgratäng och en sallad och till efterrätt glass och varma hallon till. Väldigt enkelt och underbart gott!!!

Sen så har symaskinen gått varm ikväll. Lite mössor har det blitt :-)



Dom gröna och rosa mössorna blir inte alls rättvisa här på bild. Dom är mycket finare i verkligheten!!!

Nä nu ska jag skynda mig att krypa isäng med mina älsklingar. Dröjer säkert inte alltför länge innan lillgumman vill äta lite.

Natti.


3 veckor...

...blir lillbruttan idag. Känns sjukt att hon redan är 3 veckor, stora damen ju, samtidigt som det känns som att hon alltid varit hos oss...
Dagarna bara springer iväg och det känns inte som att jag hinner göra nåt alls.
Nu ikväll har jag faktiskt tagit mig tid till att sitta lite med symaskinen. Hade bestämt med Petrus innan att han skulle ha Molly så att jag kunde få sy lite, hon är nämligen oftast vaken en stund kvällstid. Men inte idag förstås. Hon somnade vid 18-tiden och sover fortfarande!!! Är rädd att hon har tänkt att hålla mig vaken inatt istället, inte för att det hänt nån gång, men nån natt ska väl vara den första...

Från det till nåt helt annat.
När jag blev gravid, eller kanske det till och med va innan jag blev gravid, så såg jag för mig att ha en liten en och vara mammaledig över sommaren. Såg framför mig hur jag och barnen ungefär skulle bo på Kågebadet och ha hur mysigt som helst. Min besvikelse va enorm då det efter många om och men blev beslutat att badet skulle läggas ner och alltså inte öppna alls i sommar. Har halva våren gått och funderat på varför man inte gjorde nåt åt det där, verkade inte vara nån som brydde sig eller protesterade alls, och själv gjorde jag ju heller inte nåt åt det, så jag ska ju egentligen inte klaga.
However, gissa vem som är mest lycklig på denna jord över att badet nu kommer att ha öppet i sommar!!! :-D
Tack vare alla arbetsvilliga Kågebor.
Så ni som inte ha nåt för er på lördag. Ta skurhink, borste, trasa mm och kom till Kågebadet och hjälp till så att våra barn ska få bada där i sommar!! ;-)

Det va allt för idag.

Imorgon väntar tandläkarbesök för 3-åringen. Spännande.


Välkommen till världen Emilia.

Molly har fått sig en kompis. Idag tittade Emilia ut. Ett stort grattis till Therese och Micke och sist med inte minst till Theo som blivit storebror till den lilla skönheten.


Skönt att se...

...att ni fortfarande hänger kvar, trots att jag inte uppdaterat på några dagar.
Det blir inte mycket till uppdatering nu heller... bara en kort en.

Har varit på bvc idag och nu är Molly 52,5 cm lång och väger 3960gram, så hon växer då bra i alla fall.

Nu blir det bildbomb på mina ögonstenar :-)













Mamma och pappas underbara underbara barn!!!

Torsdag.

Idag är lillgumman 2 veckor. Sjukt vad fort tiden går...
Allt funkar då bara bra med Molly. Hon äter, sover, kissar, bajsar osv som bäbisar gör. Hon äter ca 2 gånger om natten och än så länge så har det bara varit så att hon ätit och sen somnat om direkt och det är jag väldigt tacksam över.
Storasyster är fortfarande väldigt stolt och springer och kramar och myser med lillasyster stup i kvarten. Hon visar ingen svartsjuka, men hon har blivit förändrad. Liiite mer trotsig och har svårt att sova på kvällarna. Hon vill helst vara med oss och tjatar om att få sova i soffan... Men det är ju ingenting jämfört med hur det kunde varit.

Idag har vi varit och kollat på cirkusdjuren. Flickornas morbror följde också med. Det blev en liten besvikelse (för mig) för i år va dom i en hockeyrink och i fjol på fotbollsplan. Då stod alla barnen och matade dom. Nu så låg kamelerna i mitten av rinken och va inte alls intresserade av oss som stod runtom. Sen va det färre djur än i flöj också... Aja, Alicia tyckte att det va kul och det är ju huvudsaken :-)











Det kanske inte syns så väl, men på sista bilden så gömmer det sig elefanter i bakgrunden. Dom va roliga att se :-)

Från det till nåt helt annat :-)
Igår då jag ställde mig på vågen så visade den - 0,1kg (från startvikten innan graviditeten). Kan inte förstå att kilona bara rasat av sådär. Det hade jag verkligen inte räknat med, att jag på mindre än 2 veckor efter förlossningen skulle vara av med alla graviditetskilon. Lovely :-)
Nu får jag ta och börja promenera dagligen eller nåt så kanske det fortsätter att gå åt rätt håll :-)

Gamla bilder.

Såg igår att lunarstorm ska lägga ner. Jag som fortfarande har kvar min användare där (använder den förstås inte) skyndade mig att kopiera bilderna som jag lagt upp där.


Skolavslutningen i 9:an



Inte va man nå fjortis här inte ;-)

Sen så hittade jag även den här bilden.

När Alicia ser bilder på mig som liten frågar hon hela tiden "vad gör jag här?" Hon ser själv inte skillnad :-)



Husvagnsbyte.

Vi har sålt våran bjässe till husvagn och köpt oss en mindre. Den vi hade va ju för tung för att vi ens skulle få dra den, dessutom så köpte vi den av Petrus pappa, så den kändes aldrig riktigt som våran egen...
Det va en Kabe, årsmodell -87...den vi nu köpt är också en Kabe...fast 10 år äldre och riktigt härligt retro. :-)
Jag har ju inte sett den föränn nu, för Petrus köpte den i Umeå och så har han bott i den där.

Tänkte visa er lite bilder.

   

Tanken va egentligen att bara ta av klädsen och färga den svart...men när jag tog av dom så såg jag ju att orginaldynorna va där under...
Så nu har både heltäckningsmattan och den blå dynklädseln åkt i soporna :-)
Kolla bara hur charmig den blev nu efteråt!!!



Den blå kappan ska förstås bort också. Funderar på att ha samma rosafärg som blommorna på dynorna har :-) Men det återstår att se om det blir det eller inte.

 
Närbild på dyna och golv... Färgen på som blev dock mycket kallare än vad dom egentligen är.

Sen måste jag också säga att husvagnen är mycket finare i verkligheten än vad den blir här på bild :-)
I´m i löööv ;-)
Längtar nu bara att få städa upp den ordentligt och piffa till den med kuddar, mattor och värmeljus och sånt. Kommer att bli kanon!


Tror aldrig att jag delat med mig av Alicias...

...förlossningsberättelse, så här kommer den för er som orkar att läsa :-)



Vaknade på morgonen Torsdag den 10 Maj och trodde att det här skulle bli en helt vanlig dag, men där hade jag fel.
Hade tid hos min BM kl 15 så jag tänkte slå 2 flugor i en smäll och träffa min kära svägerska när jag ändå var inne i stan.
Jag skulle plocka upp henne vid 13-tiden, men det blev senare, för jag kände mig så "konstig" i magen så jag stannade hemma lite extra länge...
När vi väl var på stan så började sammandragningarna komma tätare och tätare och tillslut var det obehagligt, för dom kom så tätt och blev  bara kraftigare.
Dom gjorde inte ont, utan var bara obehagliga... riktigt obehagliga... blev nästan lite svettigt där ett tag:)
Väl uppe hos min BM så sa hon ju det att hon trodde att det var på g, men för säkerhets skull så skulle jag få en tid hos henne igen 4 dagar senare.
Hade ju trots allt redan gått över tiden en vecka.
Hon sa att hon inte trodde att jag skulle behöva komma, utan att hon trodde att våran lilla bäbis skulle komma under helgen.
Det kändes verkligen härligt att höra.
Sammandragningarna fortsätte i samma stil hela kvällen... Blev lite starkare ju mer tiden gick bara.
Där vid 23-tiden så började jag att klocka värkarna. Var då ca 5 min mellan dom. Det höll i sig ganska länge.
Lyckades i alla fall att somna till lite då och då mellan värkarna. Va även tvungen att stiga upp å gå på toa 2 gånger på natten för att göra nr. 2.
Vi hade svårt för att bestämma oss för om Petrus skulle fara på jobbet eller inte, men han for i alla fall så skulle jag höra av mig om han skulle komma hem. Han hann bara köra till stan så ringde jag hem han igen :-)
Åt frukost, duschade, tog med bb-väskan och åkte in.

Självklart så började värkarna att avta nästan direkt vi satte oss i bilen på väg till bb... Så typiskt, så jag var väl egentligen ganska så säker på att vi skulle bli hemskickade...

Kom in på BB kl 08. Var tvungen att stanna just utanför dörrarna för att andas mig igenom en värk först.
Vi fick gå in i ett litet rum för att göra en CTG-kurva. Hade då 7 min mellan varje värk. Attans å!!
Fick sitta lite extra länge för att se om värkarna skulle komma lite tätare, men icket. Dom kom var 7:nde minut.
Var helt säker nu på att dom skulle säga att jag kunde fara hem eller gå en sväng på stan eller nåt i den stilen, men där hade jag fel.
För jag var öppen 3 cm och hinnorna buktade. Så hon skulle gå och fixa ett förlossningsrum till oss. Gissa om vi blev glada!!!???

När vi kommer till rummet så lägger jag mig i sängen och Petrus sätter sig i stolen bredvid och vi får frukost och läser lite svallertidningar.
09:30 sätter BM akupunkturnålar på mig. I armarna och uppe på huvudet. Har dom i en timme.
Tyckte inte att det hjälpte nåt...
10:10 Tas det hål på hinnorna så att vattnet går.
Efter det prövar jag att duscha lite, egentligen var det tänkt att jag skulle duscha som smärtlindring, men jag tog mig bara en snabbdusch :) ville ju ut igen till sängen och krysta ut våran lilla bäbis istället.
Inte hade jag tid att ta en lång dusch tyckte jag ;)
Petrus gick vid 12 tiden iväg för att äta lunch med den blivande mormorn. Det hände ju ändå inget speciellt inne i förlossningssalen.
12.25 Sätts dropp in för att försöka att få igång värkarna som fortfarande är glesa.
Mamma kikade förbi efter lunchen och sa hej. Kändes faktiskt riktigt skönt att ha henne där. Vi bestämde att hon skulle möta Petrus efter hennes arbetsdag så att hon skulle få lite uppdateringar.
14:00 Nu börjar värkarna ta så himla ont, så dom sätter in en Epidural
14:50 Epiduralen tar inte som den ska, så nu andas jag lustgas för fulla muggar. Egentligen så tyckte jag att den var jätteobehaglig, men ändå så kunde jag inte låta bli den ;)
Är nu öppen 5 cm. Nu har det även kommit en ny BM som heter Maria. Jättegullig hon med, fast mera hård än vad Barbro var.
Droppet har dom ökat nu ännu mer för att få igång värkarna riktigt ordentligt.
Värkarna kommer ca 6 st på 15 minuter.
Ca 15:00 stack en man in huvudet och sa att det var en blivande mormor som sökte oss :) Vi hade ju helt glömt bort henne där vi andades oss genom värkarna. Vi frågade om hon hade lust att vara inne med oss ett tag och det ville hon ju förstås.
15:15 kollar narkosjouren till mig för att se hur epiduralen tagit och det visar att den tagit mer på vänster sida.
Lägger mig därför på höger sida för att den ska rinna mer dit.
Tyckte inte om att ligga på sidorna, utan det var lättare att jobba sig genom värkarna när jag låg på rygg.
Börjar må jättedåligt där ett tag. Vet inte om det är all lustgas som jag fått i mig eller vad det berodde på helt, men upp kom all mat i alla fall ;)
Tur att jag hade en mamma där då som var snabb fram med spypåsen ;)
16:30 är jag öppen 9 cm, bara nån kant kvar nu... och det är dags för mamma att gå hem.
Hon hade sagt redan från början att hon inte ville vara med på själva förlossningen.
Men än var det inte dags, om hon nu trodde det.
17:30 Börjar bli väldigt trött. Har som värkar hela tiden tycker jag. ca 7 st/15min. Börjar bli väldigt trött nu. Känns verkligen helt hopplöst, som att jag aldrig kommer att klara det!!
Värkarna börjar även att avta i effektivitet nu. Enligt journalen så står det att krystvärkarna startade nu...
18:00 Prövar att gå på toan, men det är omöjligt att kissa. Tappas därför lite senare på urin.
Börjar nu att krysta i toppen av värkarna.
18:30 bäddar dom upp sängen så att det blir som en gynstol. Är nu väldigt väldigt trött nu och "slumrar" till mellan varje värk.
CTG mönster tolkas som navelsträngskokmpression??!! men det tar sig dock fint.
18:40 ringer dom på Läkaren Evangelina som avgör att dom ska ta till sugklockan.
18:48 sker "operationen" Fy ***** vad ont det gör. Att beskriva den här smärtan går verkligen inte att beskriva. Det måste upplevas för att förstå!
18:50 föds Världens vackraste flickebarn. Vilken otrolig känsla. Läkaren behövde bara dra en gång i sugklockan. Fick sen krysta ut lillan själv.
Hon hade navelsträngen runt halsen men den gick bara att fösa över axlarna på henne. Från början så varken ser jag henne eller hör nåt, så självklart tänker jag det värsta.
"varför skriker hon inte, varför skriker hon inte" var det enda jag fick ur mig. Men det tog inte många sekunder innan jag hörde hennes vackra sång.
Fick henne alldeles varm och naken upp på bröstet och det var nog den stösta upplevelsen jag någonsin kommer att vara med om.
Vilken underbar liten människa. Och så ofattbart att det är vårat barn!!!!
Den stolta pappan fick förståss klippa navelsträngen. Han fick sedan hålla i det lilla miraklet medans världens stoltaste mamma fick dra i sig ännu mera lustgas för att sys.
Att sys var inte nån hit det heller, men när man fick ligga och se på den lilla prinsessan så fick dom nästan göra vad dom ville med mig ;) Fick sys ganska mycket...6cm insida, 3 cm utsida och lite här och där...
Efter allt man varit med om så var man ganska så omtumlad. Kroppen var verkligen inte sig själv, och inte knoppen heller för den delen.
Det enda som snurrade runt i tankarna var allt man upplevt och det vidunder som låg i våra armar.

Alicia vägde 3465 gram och var 51 cm lång.

Jag mådde inte sådär jättebra efteråt. Fick in det berömda fikat, men har inget större minne om det. Alla säger ju att det är så otroligt gott.
När jag äntligen skulle få gå och duscha av mig efter allt blod och kladd så klarade jag inte det. Väl inne på toan så höll jag på att svimma, så då va jag tvungen att ropa in sköterskorna. Dom satte mig istället i rullstol och så blev jag inrullad på vårat rum.
Äntligen fick vi vara själva med detta underbarn... Tack för att du valde just oss! Vi älskar Dig!


 


 


Nu kommer den...

...vet att det är många som väntar på en förlossningsberättelse...så här kommer den :-)

 

Torsdag 26/5:

Petrus jobbade i Umeå. Jag och Alicia hade varit på sommarfest på dagis. Det va en grej jag verkligen inte ville missa, så jag sa hela tiden att efter sommarfesten är det fritt fram för bäbisen att komma ut.
Fick en beställning på 2 byxor på kvällen som jag passade på att sy, så det blev väldigt sent. Låg och skrev dagbok på natten och la ner dagboken vid 01-tiden.
Hade redan planerat torsdagen. Då skulle jag städa hela huset + packa bb-väskan som jag skjutit upp alldeles för länge nu och sen va bäbisen så välkommen så välkommen :-)

 

Fredag 27/5:

Vaknade 03 av värkar. Visste inte om det va på riktigt eller om kroppen bara retades. Hade haft värkar ett tag, för dom va även med i drömmen…men hur länge jag haft dom har jag ingen aning om.
Låg och klockade värkarna och det va 5-7 min mellan dom. Tog även 2 alvedon för att se om det hjälpte.
03:30 så ringde jag förlossningen och berättade läget. Då jag för några dagar sen vaknade med ”värkar” så va jag så osäker på om det verkligen va på gång eller inte, men ont gjorde dom då. Så ont att jag va tvungen att ”andas”.
Vi kom fram till att jag skulle vänta lite med att ringa Petrus för att se om alvedonen skulle börja värka, vilket den egentligen redan borde gjort. Väntade till 03:45… Då vi tänkte att den här förlossningen säkert kommer att vara nästan lika seg som med Alicia så bestämde vi att han skulle få sova en halvtimme till innan han skulle börja köra. Vi va ju fortfarande så osäkra på om det va på riktigt eller inte.
15 min stod jag ut, sen skickade jag han ett meddelande och bad att han skulle komma hem genast!!
Låg kvar ett tag i sängen och klockade värkarna som låg runt 5 min. Gruvade mig för att stiga upp, men låg och tänkte ut allt som skulle packas.
Ringde till pappa och berättade att det va på g, så han skulle komma på 30 min.
Pallrade mig tillslut upp och började packa. Tid tog det kan jag lova. Gick med ministeg för när jag ansträngde mig kom en värk, så det känns som att allt gick i slowmotion. Nu började värkarna vara nere på 3 min mellan varje värk. Blev liite stressad över att dom kom så tätt med tanke på att Petrus just kört från Umeå. Ringde även hit mamma ifall jag inte skulle kunna vänta in Petrus, för pappa kunde ju inte köra in mig då han skulle sköta Alicia.
När väskan va packad så tog jag mig en dusch och klädde mig och strax därefter så va Petrus hemma… Tur att det va så pass tidigt på morgonen, för annars hade han aldrig kunnat komma hem så snabbt.
Vi körde ganska direkt.
Bilresan dit va pest och pina. Det gjorde fruktansvärt ont för minsta lilla gupp eller sväng och värkarna kom fortfarande väldigt tätt.
Från det att vi parkerat bilen tills vi kom till ingången va vi tvungen att stanna 3-4 gånger pga värkar.
Väl inne på förlossningen gick det ganska fort. Klockan va då 06:15 Hon hade inte tid att göra ctg-kurva, utan jag fick klä av mig och så kände hon att jag va öppen 6 cm och hade kraftigt buktande hinnor.
Fick lustgas. Första värken tyckte jag inte att den hjälpte så mycket, men det berodde på att jag började andas in för sent och slutade för tidigt. Andra värken sög jag in så mycket jag bara kunde. Det blev som en fylla det :-)
Det va skiftbyte ganska direkt och vi fick en jättegullig barnmorska som hette Mia.
Kl 07:15 tog hon hål på hinnorna så att vattnet gick. Känns som att allt gick väldigt fort nu. När krystvärkarna började så tog dom tyvärr av mig lustgasen. Klockan va då 07:33.
Sen 4-5 krystvärkar senare (07:48) så kom våran lilla prinsessa Molly till världen. 3595g tung och 51 cm lång och heeeelt underbar!
Behövde sys endast 1 stygn efteråt.

Vilken skillnad på förlossningar alltså!!

Efter att fått den berömda fikabrickan så gick jag och duschade och sen så fick vi vårat rum.
2 timmar efter förlossningen så gick vi ut och träffade mamma. Jag kunde gå själv och kände mig pigg och hade inte speciellt ont ”där nere” heller.Med Alicia så va det rullstol som gällde, för annars så svimmade jag. Jag såg ut som en zombie och hade ont flera veckor efteråt.

Va på förlossningen 11 timmar med Alicia och 1,5 timme med Molly.

Hur fruktansvärt ont det än gör så skulle jag kunna göra om det 100 gånger om för mina älskade döttrar!

 



2 timmar gammal... 


Molly 11 dagar...

Tiden bara springer iväg. 11 dagar redan samtidigt som det känns som att hon varit hos oss jättelänge :-)

Har ju inte varit så där supergenerös med bilder på lillgumman, så tänkte bjuda på några nu...




Mys på mammas bröst.


Magkniiiip :-)

Vissa stunder är hon verkligen en kopia av Alicia och andra inte alls. Vad tycker ni??

Här kommer 2 bilder på Alicia då hon va 17 dagar...






Åh mammas älskade prinsessor!! <3

Loppisfynd

Då jag själv tycker att det är kul att se bilder på fynd som andra gjort tänker jag därför här visa vad jag fyndade i lördags. Det va kvartersloppis här i Kåge. Visste inte ens om det, men mamma ringde mig när hon va där och sa att hon stod och höll i lite me&i-kläder och frågade om jag va intresserad.¨Gjorde mig och Alicia i ordning och så for vi dit vi också.
Det här är vad vi blev rikare i klädesväg. Allt till Alicia :-)



Pippikjol, Hello Kitty tunika, Hello Kitty klänning, huvtröja, velourbyxor, Hello Kitty t-shirt, Hello Kitty skjorta (fått av mormor) 



Klänning + tights, tunika i frotté, 2 t-shirts, velourtunika med hjärta. Allt från Me&I...
Och för allt det här gav jag endast 160kr. Pinsamt billigt nästan...

Igår va jag på loppis igen, men denna gång i parken. Där blev det också klädesfynd, men till Molly :-)
Kläderna hänger just nu ute på tork, så bild på dom kommer senare idag.

Tycker verkligen att det är perfekt att köpa begagnade kläder.
Från början, innan Alicia kom till världen så vägrade jag att handla begagnat. Hon skulle minsann inte ha nåt använt, utan skulle bara ha nya fräscha grejjer. Både saker och kläder. Men nån gång under graviditeten så började jag väl inse att begagnat duger absolut lika bra. Och glad är jag för det.
Då har man ju mycket mer pengar att shoppa för ;-)
Vi köpte ju tex hennes vagn för halva priset vad den hade kostat ny, och då va bara liggdelen använd i 6 månader. Sittdelen va oanvänd och inplastad. Bara där sparade vi ju faktiskt 4000kr...
Nä nu ska jag inte uttråka er med mitt tjat här. Ska skynda mig å passa på att göra nåt vettigt medan båda damerna sover. Inte ofta det händer.

Presenter...

Har faktiskt inte haft mycket besök alls hittills vilket varit riktigt skönt, men några besök har vi hunnit med och en massa fina presenter har lilla Molly fått också.



Ett sött set från Lindex fått av Lidde, Matte, Martina och Alina



Polarn o Pyret body +  sockar, deggellapp och jeansleggings från kusinerna i skåne.



Och sist med inte minst en tummen-filt, kaninspeldosa och en snuttefilt från Johanna och Andreas.



När jag ändå håller på att lägga upp bilder tänkte jag visa Alicias nya skor som jag beställt med Johanna som varit en tur till Turkland.



Nu kallar sängen. Natti.

Vikt.

Jag kan inte minnas att man rasade såhär i vikt och att magen försvann så här snabbt... eller det beror kanske på att jag aldrig nådde tillbaka till normalvikt efter graviditeten med Alicia :-)
Nu har jag endast 1 kg kvar till startviktin för den här graviditeten!!! Det känns bra :-) Dock så har jag dom sista gravkilona från Alicia att ta tag i, men det får bli sen :-)


Måste bara visa...

Alicia har dom senaste dagarna blivit så himla duktig på att rita. När vi åkte hem från bb så körde vi förbi barnens hus och köpte bla nya tuschpennor till henne, så hon ritar nästan varje dag nu.

Den här fina teckningen satt hon och ritade nu ikväll medan vi satt och såg på "så ska det låta"


Det här med att ögon är överst, sen näsa och sist mun spelar ingen roll tydligen....heller inte att benen är neråt ;-) Haha...

Petrus undrade varför han va så sur på teckningen, så då gjorde hon en ny på bara han.



Hår fick han den här gången också :-)

Måste erkänna att jag faktiskt är lite stolt då hon bara för några dagar sen endast gjorde streck och sånt. Mammas stora flicka :-)

Ett litet inlägg bara...

... Kommer nog att uppdatera bloggen nån gång då och då, men kommer inte att ha som mål att uppdatera varje dag. Utan jag kommer att uppdatera då jag känner för det.
Och kan ju säga redan nu att ju mer kommentarer ju mer peppad blir man ju att skriva, så det är er det hänger på ;-) Hahaa.....

Idag skriver jag i alla fall för att världens bästa mamma/mormor fyller år. Grattis älskade mamma!!
Så ikväll blir det middag och tårta hos dom. Vi ska stå för tårtan.
Alicia ska få göra den, eller jag gör själva tårtan och hon har plockat lösviktsgodis och ska pynta den med det, så det kan bli hur som helst ;-)

Har hunnit med en tur till bvc idag också.
Molly har på 4 dagar gått upp 255gram vilket är riktigt bra tycker jag :-) Hade inte trott att hon skulle gått upp så mycket faktiskt, så nu väger hon 3710gram och är 51,5 cm lång och idag prick en vecka gammal :-)

För er som undrar så va hon 51 cm lång och vägde 3595 g då hon föddes, så liiite tyngre än syrran som vägde 3465 g.

Annars så funkar allt väldigt bra med den nya stjärnan. Hon sover bra på nätterna och äter 1-2 mål per natt beroende på när hon åt det sista på kvällen. Hon äter dock rätt så mycket på kvällarna, så hon laddar väl upp inför natten, men det är skönt. Hellre det än att måsta amma stup i kvarten nattetid.

Det va lite från oss...



Första mötet. Molly endast 2 timmar gammal...

Då va det bestämt.

Nu när jag kollade bloggen så ser jag att det är 11 olika personer som hunnit vara in på min blogg på morgonen. 11 olika och det är bara en som kommenterat. Min mamma. Tack mamma!! :-)

Vet att jag gnäller, men känner att jag lägger ner dyrbar tid på bloggen. Tid som jag hellre nu lägger på min familj, för dom ger nåt tillbaka i alla fall...
Så från och med nu så kommer bloggen att ligga på is ett tag... Dagboken kommer istället att åka fram varje kväll, det blir nog bäst så.

Trevlig sommar på er.


RSS 2.0