Här får ni en tjuvtitt på mollys rum. Har ...

dsc00993 (MMS)

Här får ni en tjuvtitt på mollys rum. Har nu målat 2 varv och måste måla minst 1 varv till. Ångrar mig redan:-) men kan ju inte lämna det så här, utan det är nog bäst att slutföra det hela. Fler bilder kommer sen:-)


Ute och njuter av vårvädret:-)

dsc00988 (MMS)

Ute och njuter av vårvädret:-)


Här startar vi lördagsmorgonen, med att vi...

dsc00987 (MMS)

Här startar vi lördagsmorgonen, med att visa att vi är starka:-) hon tar verkligen i så hon skakar.


Kan inte sova. Jag har en dotter som ligge...

Kan inte sova. Jag har en dotter som ligger i sängen och sover, en annan som sjunger, klappar händerna, gör pruttljud, petar syrran i näsan, öronen, munnen, ja hon vill känna på henne i hela ansiktet:-) helst samtidigt också:-) undrar om hon snart är klar att bajsa så att jag får byta blöjan och somna om. Pappan i huset är i sundsvall på 30årsfest, så han ser vi inte förän imorgonkväll... Oj, nu vaknade storasyster också, hon blev luggad. Nu är det dags för blöjbytet där så att vi får somna om:-)


Systrarna wiklund lyxar till det med resta...

dsc00979 (MMS)

Systrarna wiklund lyxar till det med restaurangbesök en torsdag. Inte varje dag det händer:-)


Herregud vilket evighetsprojekt.

Det knns som att jag aldrig kommer att bli klar med det här!!! Alla kartonger står fortfarande här + att det ligger högar med kläder här och där som jag sorterat. Det är ett enda stort kaos med andra ord.
Men snart hoppas jag att det är klart.
Har hittat fram massor med fins kläder till Molly också från Alicias gamla. Det är alltid lika kul. Känns som lilla julafton nästan :-)



Att få se Alicias reaktion igår när hon såg att P kommit hem va oslagbar. Hon kom in till vårat sovrum och va virrig som hon alltid är då hon är uppe och går på natten.
Han hade kagt sig och jag låg med kläder på tvärs över sängen och pratade med han då hon kom in. Vi hade bestämt att inte säga nåt till henne för att se om hon ens såg han och det gjorde hon. Med kisandes ögon kom hon in, gick runt sängen och la armarna om han och gav han världens kram.
Hon hade först att få ut nåt ord och mummlade en massa men sen hörde man klart och tydligt "har saknat dig" och så somnade hon om.
Det va det första hon sa då hon vaknade i morse också :-) Det är också han som fått följa henne på dagis, hämtat henne och nu följt med henne på dans/lek. Tror ni att det betyder att hon är pissless mig? ;-)

Nä nu ska jag försöka att ta tag i klädhögarna och lägga ut lite på tradera, men först en alvedon och ett vattenglas.

Jag har lite jobb framför mig. Ska sortera...

dsc00975 (MMS)

Jag har lite jobb framför mig. Ska sortera upp dessa gamla kläder. Börjar inse att det inte finns nån anledning att spara alla flickornas kläder. Här ska säljas! Ska bara spara favoritplaggen :-)


Passar jag?

Vad tycker ni, passar jag i glasögon?



Säkerligen inte, men vet ni vad. Det spelar ingen som helst roll. Som det är nu så sitter och och kisar på kvällarna för att jag ser så dåligt och det är inte kul att ha det så. Jag ser helt suddigt och klarar nästan inte av att läsa det som står på datorn.
När jag slutat amma så ska jag vänta 2 månader sen är det jag som bokar tid hos optikern.

Så snart är jag en glasögonorm igen ;-)
Bara sisådär 15 år sen jag va det sist...Det blir bra det.

Gud vad klok man blivit på senaste år... Utseende är verkligen inte allt. Det är mycket viktigare att man är frisk och mår bra och SER!!!! ;-)

Godnatt snyggingar!


En riktigt kvinna reder sig själv;-) med l...

dsc00971 (MMS)

En riktigt kvinna reder sig själv;-) med lite hjälp av sin kära far. Tack pappa.


Sa jag verkligen det??

Sa jag verkligen härom dan att jag äntligen bestämt hur jag ska göra i Mollys rum?! Jag tar tillbaka det. Jag kan verkligen inte bestämma mig!!
Vad tycker ni?


Denna tapet som fondvägg...


Eller en målning som fond. Inte just denna, men en i samma stil ungefär.

Det blir ju mer stilrent med tapeten, men samtidigt är det ju ett barnrum, så lite galet å barnsligt passar ju verkligen där...
Det lutar mot målning, men vill ändå höra åsikter :-)

Med tapeten där känns det som att jag binder mig mer med färger och stil. Måste köra mer retrostuk på rummet då, medan jag med målningen kan göra lite hur jag vill. Hmmm, stora problem jag har va ;-)

Kom igen nu. Åsikter tack!!!

Periodare...

Jag är verkligen en periodare.
Ena månaden är det bara sybloggar som gäller, för att sen nästa månaden bara vara inne och kolla inredningsbloggar, blocket, styleroom och allt annat som har med hem och inredning att göra, för att sen nästa månad bara kolla efter kläder till barnen ;-)
Just nu så är det en blandning av allt, nu är det bara dagvis istället för månadsvis ;-)

Det är så otroligt mycket som jag vill göra med huset, vissa saker mer nödvändiga än andra.
Här kommer en lista på vad jag vill göra och skulle göra om jag vann en stor summa pengar:
-Måla om huset till en ny färg.
-Bygga ut så att det blir ett vinkelhus.
-Göra ett relaxrum.
-Lägga nytt golv i hela huset.
-Göra nytt kök.
-Renovera hall och tvättstuga.
-Renovera båda badrummen.
-Bygga en ny stor bro.
-Måla väggarna vita i köket.
-Göra Mollys rum.
-Måla om i Alicias.
-Lägga plattor.
-Köpa nya ytterdörrar + garageport.
-Nya fönster.

Ja som ni ser så är det typ HELA huset som ska göras. Har gjort fet stil på saker som ska göras en vacker dag. Vinkelhus och relax är väl också nåt som vi båda vill göra, men det är isåfall väldigt långt bort.
Kanske borde börja med att båda ska ha fasta jobb i alla fall innan vi kan börja ta tag i allt. Men jag kan säga att jag längtar!!!

Idag har verkligen varit en social dag för våran del. Har haft besök av grannfrun och deras 1-åriga son. Sen så har päronen varit här på middag. Lagade en jättegod rätt med fläskfilé och kantareller. Gjorde extra mycket så det blev även 3 matlådor av det. Toppen.
Nu sover båda flickorna, huset är städat och jag sitter här framför brasan och njuter av lugnet!! Underbart tyst är det. :-)

Idag har Molly tränat på både "mamma" "pappa" att putta sig bakåt och att stå själv :-) Behöver jag säga att jag är stolt?! :-)

Inte mer hopp...

Nu har jag (läs:mamma) fått tag på kvinnan som säljer stringhyllorna och inte har jag mer hopp nu efter det samtalet. Tror helt ärlig att det bara är att ge upp. Men jag ska ändå göra mitt yttersta för att dom ska bli mina.
Kvinnan som svarade i telefonen va så packad att hon säkert inte kunde stå. Hon påstod dock att hon skulle till stan imorgon och att hon kunde ta med sig dom då, men jag tvivlar. Imorgon lär hon inte ens minnas samtalet.
Tycker att det är lite läskigt med så där fulla människor faktiskt. Tycker att det är så tragiskt. Vilket liv :-(
Ja, det ska bli spännande att se hur det hela slutar :-) Men som sagt, jag ska vara envis!!!

Idag är en stoooor dag. Molly har flera gånger idag sagt "mamma" men varje gång jag tagit fram kameran har hon slutat. Skitunge :-)

Måste bara skriva upp nu när jag kommer på det. Igår va också en stor dag. Hon stod och höll i sig i mina fingrar släppte taget och stod och höll balansen en kort kort stund. Det är stort!! Tänk, i julas kunde hon inte ens stå!!! Direkt vi försökte få henne att stå drog hon ju upp benen. Jag tror att jag tackar gåstolen för det, för den borde ju fått henne att förstå att man kan använda benen :-)
Tror inte att det är så jättelänge kvar tills hon tar sig framåt nu heller, för hon drar upp benen och försöker och försöker, men snurrar än så länge bara runt och puttar sig bakåt.

Nu äntligen har jag bestämt mig för hur jag ska göra i Mollys rum. Hon kommer att få vita väggar + att jag ska göra en fondvägg som jag ska måla. Ett jättefint men väldigt barnsligt mönster, men det kommer att bli kanon!! Längtar massor att få fixa hennes rum, men samtidigt vill jag inte, för just nu så använder jag ju det till syrum :-) Men det börjar verkligen bli dags.
Nu ska jag ta och fortsätta att rita på skissen till målningen :-)

Tradera

Har ropat hem denna overall idag.


Har velat ha en sån ända sen Alicia va liten, så nu tyckte jag att det va dags att slå till!! Mina barn är ju faktiskt bara små en gång. Då kan jag ju inte gå och dreggla efter fina saker hela tiden utan att köpa. Vi lever ju faktiskt bara en gång. Eller hur!!?

Har inte bara klickat hem saker idag.
Har vinkat av P som nu befinner sig i dalarna, varit och träffat en massa mammor och bäbisar, varit med Alicia på danslek, bjudit mor och far på fika och just nu har jag lördag här hemma och äter lite chips och dip. Fy på mig!!! Men som sagt, man lever bara en gång ;-)

Traderaauktionen jag skrev om tidigare va 2 stringhyllor. Vann dom också, men jag har på känn att det inte kommer att bli nåt av den affären. Tror att det är lurendrejeri på g. Har inte fått nåt mail av säljaren och hon är helt ny på tradera... Självklart behöver hon inte vara oärlig för det, men jag har bara en konstig känsla...
Så det är nog bara att leta vidare :/ Suck!!

Nu ska jag knapra i mig några chips till och sen ska jag krypa isäng. Har huvudvärk och tagit tabletter, så jag hade tänkt mig att göra en tidigkväll så att värken är borta tills imorgon.
Har nämligen lite pyssel på g (inte har ni hört det förr?!) som ligger och väntar på mig :-)

Natti.

Lovade ju för länge sen att visa trädet ja...

dsc00959 (MMS)

Lovade ju för länge sen att visa trädet jag gjort. Här har ni det! Det lyser jättefint på kvällarna!


Tagen på bar gärning.

dsc00958 (MMS)

Tagen på bar gärning.


Sluta amma??!!

Jag har börjat fundera på att sluta amma. Egentligen så vill jag inte, men den lilla rackaren har börjat att bita mig. Ingen skön känska alls kan jag lova.
Jag hoppas dock att hon snabbt ska glömma bort dom där dumheterna så att jag kan fortsätta att amma henne ett tag till i alla fall... Hon är ju så dålig på att äta, så då är det skönt att veta att hon får i sig bröstmjölken i alla fall.

Idag har vi (läs: jag och mamma) varit på loppis. Först i parken, vilket inte va nån höjdare. Köpte bara ett pussel till Alicia + ett retro påslakan. Vi drog sen vidare till Bure där det blev lite mer fyndat. Köpte en söt liten glasburk, ännu ett retro påslakan, några ramar till min blivande tavelvägg och jag va såååå nära på att köpa en renkrona också, men hejdade mig i sista sekund. Ska försöka att få tag på ett hjort istället då jag tycker att det är mindre och finare :-)

Annars så har jag inte gjort nåt vettigt alls idag. Har bara varit sur och grinig pga trötthet.
Molly som då hon va liten kunde sova hela natten vaknar nuförtiden stup i kvarten. I natt har jag tänkt att skriva upp varje gång hon vaknar, bara för att själv veta...sen har vi även haft en storasyster i sängen som haft en enorm växtvärk. Stackarn.
Måste bara berätta :-)
Hon va superledsen och grinade och jag berättade att man kan ha ont i benen då dom växer. Jag frågade om hon visste vad det henne.
Mellan snyftningarna lyckades hon få ur sig ett "ja", så jag bad henne berätta för mig.
"Konstvärk" heter det, sa hon.
Både jag och Petrus bet oss i tungan för att inte brista i gapskratt. Söta lilla älskade vän. Hon är ju bara för underbar :-)
Det är inte lätt det där. Växtvärk och konstvärk.... :-D

Nä nu ska jag inte tråka ut er nå mer. Nu ska jag snart krypa isäng och hålla tummarna för att jag ska vinna en auktion på tradera tidigt imorgon på morgonen. Har för tillfället högsta budet. Så spännande!!! :-)
Godnatt.


Mina älskade småtroll som håller mig vaken om natten...

Förändringen...

Idag har Petrus varit på intervju....eller intervju kan man nog inte kalla det heller, för direkt han kom dit så berättade kvinnan vad han skulle ha för arbetsuppgifter.
Så han är numera en del av Bergsteamet, vilket innebär nu från början att det blir att jobba i Garperberg i Dalarna vilket känns sådär. Det är verkligen delade känslor, för jag är ju jätteglad att han fått jobb, men det innebär ju en hel del tid ifrån familjen.
Han kommer att jobba 6 dar och vara hemma 8...så egentligen kanske det är bra.
I vanliga fall när han jobbar för Skanska så kommer han ju hel vid 16:30, men då har han ju den där f-bannade innebandyn som är nästan 3 timmar 3 gånger i veckan + match nästan varje helg...Så det känns nästan som att jag kommer att träffa han mer nu :-) Kanske inte ändå, men jag frsöker intala mig själv om att det kommer att bli bra det här...för det kommer det.


Tvärvändning...

Oj... fick precis ett samtal som kan få vårat liv att göra en tvärvändning....till det bättre???
Förhoppningsvis!!

Torsdag och helgen...

Tänkte bara dra helgen snabbt för er som är nyfikna. Ni vet, Petrus hade ju fixat en kväll som jag inte visste nåt om, förutom vad jag skulle ha med mig.
Kvällen blev mycket lyckad. Vi bodde på hotell i Piteå, badade bubbelbad, drack vin, åt kex, åt massa kinamat, trffade Lidde, va på Challange och slutade kvällen på BigBoy. Lördagen så blev det hotellfrukost (förstås) och en runda på stan.
Det va den bästa stadsrundan någonsin som jag gjort med P. Vi kunde gå tillsammans och han suckade inte och gnallde sådär som bara karlar kan göra, så jag är mycket mycket nöjd.
Det här va verkligen en överraskning jag aldrig trodde att han skulle ordna, är mycket imponerad av min kära sambo :-) Han är bara bäst!!! <3 <3 <3
Hoppas inte att det dröjer alltför länge tills vi kan hitta på nåt på tumanhand igen.
Men det är tur att det är minst lika kul att få komma hem igen och få pussa och krama flickorna :-)

Tjejerna ropar...får uppdatera mer sen.

Kolla fransarna:-) Brr, kallt ute...

dsc00951 (MMS)

Kolla fransarna:-) Brr, kallt ute...


Sitter och leker i bollhavet på leos för t...

dsc00941 (MMS)

Sitter och leker i bollhavet på leos för tillfället:-) underbart att vara här då det är så lite folk!


Livlampa

Som ni vet så är jag ju rätt så pysslig av mig... Nu har jag gjort ännu en lampa, men den här gången en helt annan typ än sist.

Här har ni originalet Livlampan av Jonas Bohlin som kostar mellan 5-6000 beroende på storlek.



Jag gjorde dock inte en kopia, men snarlik ändå...



Å så här fint lyser den på kvällen.



Kanske inte att min lampa är lika fin, men den är i alla fall 4900-5900kr billigare. Jävligt värt enligt mig själv. Den fick dessutom mkt godkänd av sambon och av Alicia kom det ett "wow"...

Hittade en gammal bild på Knut och Alicia ...

dsc00044 (MMS)

Hittade en gammal bild på Knut och Alicia som är å busar i skogen hösten -08. Sitter för tillfället och väntar på Alicia som är på danslek på skolan. Det låter som att dom har väldigt skoj där inne i alla fall:-) tänkte försöka att göra ett riktigt inlägg ikväll, för nu senaste gångerna har det bara blivit mobilbloggning från mig...


Vilket kladd! Kan inte minnas att Alicia k...

dsc00937 (MMS)

Vilket kladd! Kan inte minnas att Alicia kladdade så här mycket:-)


Efterlysning. Är det nån som sett sånna hä...

dsc00933 (MMS)

Efterlysning. Är det nån som sett sånna här vägglampor nån stans?


Glömde en sak...

Badkläder stod också på listan!!!
Jag har dock en gissning. Och det är att vi ska till Malå och bo i svägerskans husvagn, för där får jag användning av allt jag ska ha med.
Badkläder i bastun. täckkläder för att man är ute där... Så here we come Malå ;-) Eller?!

Överraskning...

Imorgon kommer vi att ha barnvakt, över natten dessutom. Riktigt vad vi ska göra har jag faktiskt ingen aning om, för P har nån överraskning till mig.
Kan tänka mig att det är en myskväll, bara vi 2 med middag och bowling eller bio eller nåt.
Han har skrivit en lista på vad jag ska packa:
- Finkläder/ gå ut kläder
- Smink
- Täckkläder
- Ett gott humör
Och så sa han att jag skulle ta med mig sånt som jag har med då jag sover borta.
Spännande. Tror dock att han bara skriver det där för att luras, för jag tror att det blir att sova hemma, men man vet aldrig.
Den som lever får se ;-)

Vill ha!!

Hur läckert är inte detta då?!?!


Illustratören Lovisa Burfitt har gjort ett samarbete med Rörstrand...
Skulle gärna kunna tänka mig hela serien ;-)

Nya tag.

Bloggen har inte prioriterats senaste tiden tyvärr... Förra veckan så va jag ju i Umeå tisdag sen onsdag och torsdag hade jag sån huvudvärk och la mig tidigt och fredag så blev det utgång. Lördag va jag bakis och dessutom så hade vi tekniska problem här hemma, så vi va utan både tv och dator hela dagen, även söndagen va vi utan till på kvällen. Söndag va det även dop för lilla Tilly.
Igår så drog P igång en storstädning här hemma. Nu blir det att röjja i alla skåp och lådor och slänga och sälja sånt vi inte behöver. Så skönt det kommer att bli när allt är klart!!! :-) Men än är det långt borta...

Lite bilder också :-)


Molly fick smaka lite grädde av Alicia idag... Det va gott.


...men kladdigt ;-)



Här har ni bilden på blöjtårtan som jag lovat för länge sen.
Den innehöll:
-Ett blöjpaket
-Barbapappa marackas
-Byxa, body & dregglis
-Trumpette sockar
-Trumpette silverskor
-Stor nalle från Teddykompaniet
-Snuttefilt


Å med cellofan på...


Alicia har gjort sig fin :-)

Det va allt för idag.
Nä vänta. Har ju glömt det viktigaste.

Ett stort grattis till Emma och Daniel som fått sig en söt liten dotter igår kväll...och sist med inte minst Knut som blivit storebror!!!

RSS 2.0