Molly update.

Nu va det länge sen jag uppdaterade om mina små troll...tänkte börja med att göra ett om Molly.

- Hon masar fortfarande bara, men överraskade idag med att masa till soffan och dra sig upp till stående!!!
- 5:e tanden dök upp idag, en framtand i överkäken, så nu har vi inte längre nån vampyr här hemma. Skönt det ;-)
- Va på 10månaderskontrollen i måndags, så nu väger lilla damen 7910g och är 72cm lång.
- Säger mamma, pappa, tack-tack, tutte och titta
- Klappar händerna
- Visar hela tiden hur stark hon är ;-)
- Är en supergosig bäbis som gärna kramas och pussas... och det är tur, för mycket sånt får man inte av storasyster just nu. Där är det trots och testa gränser heeeeela tiden, så därför blir det ingen update om henne, väntar tills det här är över så att det finns mer positivt att säga ;-)

3årstrots eller inte så älskar jag mina döttrar mest av allt på hela denna jord!!! <3


Min lilla stjärna i sina nya lila velourkl...

dsc01033 (MMS)

Min lilla stjärna i sina nya lila velourkläder:-)


Tips...

Har ni sett att jag har en tävling i min syblogg? Om inte tycker jag att ni ska klicka er dit och vara med och tävla.
http://emalee-syr.blogspot.com

Ursäkta min frånvaro...

Men jag skyller på målningen i Mollys rum, men nu är det klart med det. Äntligen klar!!!
Och ingen är mer glad än mig!!!

Tänkte visa lite bilder under arbetets gång... <inte bästa kvallan då dom är tagna med mobilen...











Och nu ä den äntligen klar!!!









Det här va en sån här "engångochaldrigmer-grej" :-) Fy sjutton vilken tid det tagit!!! Men nu är det klart, så nu ska bara rummet inredas.




Ny lampa...


...och ny matta har hon fått, men mer ska det bli :-)

Nu ska jag strax krypa i säng. Måste vara utvilad imorgon, för då blir det att åka till Luleå och se lite hockey. Sambon fyller år på måndag, så det blir en för tidig present till han :-)

Jag tar tillbaka det jag sa. Jag ser verkl...

Jag tar tillbaka det jag sa. Jag ser verkligen INGET slut på detta målande. Idag har jag målat och målat och ändå så ser man ingen skillnad. Jag är inte nöjd alls med färgerna, så det blir att ta en tur till stan och köpa lite nya färger och göra lite små ändringar. Snart tror jag att jag bara målar vitt över hela skiten!! Märks det att jag är något less?! :-) spyless är vad jag är. Tänk att jag alltid ska krångla till allt. Det hade ju varit så lätt att bara smacka upp en fondvägg istället... Nu ska jag ta och tjura mig till sömns. Adjöken adjö.


Jag börjar snart se ett slut...

...på målningen (tack och lov)
Kan erkänna att jag är en aningens less. Nu vill jag ju kunna få börja inreda! Det är ju det som är kul :-)
Svägerskan ska på Ikea imorgon så hon ska få köpa nå smågrejjer till mig där. Och vi får se, finns det plats över får hon kanske köpa dom där stolarna jag pratat om tidigare.

Igår va jag och skulle köpa en bilbarnstol till Molly, men det är verkligen en djungel det där.
Vad har ni för stol till era små?

Finderar på denna. Nån som har erfarenhet av den?



Maxi Cosi Mobi

Nu ska jag ta mig en sväng på Solbacken. Är verkligen i behov av nya underkläder, sen så hoppas jag också att jag ska hitta mig nå kläder också, för allt jag har är antingen för litet, noppigt eller bara jävligt fult. Har verkligen INGA kläder. Skulle kunna lägga bort allt i min garderob förutom kanske 5 plagg...

Nä nu ska jag inte tråka ut er nå mer... Trevlig helg på er.
Själv så har jag tänkt att ha det i alla fall, men det blir bara att sitta hemma med tjejerna ikväll. Petrus är borta på jobb och alla andra gör förmodligen "parsaker" så jag ska passa på att njuta av mina små troll :-)

Tygerna...

Lite bilder på mina nya tyger...
Vilken är din favorit?


Dom här tygerna fick jag i ett hemligt paket...




Cerice, lila & mossgrön jersey och gul stretchfrotté





Det brukar bli att sy en hel del mössor den här årstiden, så alla dom här tygerna lär bli mössor, men även annat :-)
Har tänkt att Molly ska få sig ett par svarta stjärnbyxor med cerice mudd (a´la Molo)....


Idag är en sån här trevlig dag då jag går ...

Idag är en sån här trevlig dag då jag går runt med stora solglasögon här hemma. Har så fruktansvärt ont i huvudet så att jag blir illamående. Det värsta är inte att jag är dålig, det är att barnen har en så otroligt usel mamma Sånna här dagar. Tack och lov så ska alicia få fara ut och leka med knut en stund (tusen tack Emma!) Så jag tänkte försöka få molly att sova strax och sen lägga mig under filten och försöka sova bort det onda. Fy vilken skitdag. Hoppas att morgondagen blir bättre!


Tur jag har hjälp:-)

dsc01021 (MMS)

Tur jag har hjälp:-)


Det går segt.

Som ni märker så prioriterar jag inte bloggen nu alls. Eller orsaken är egentligen att jag inte vet vad jag ska skriva om.
Vad vill ni läsa om???


En av mina sötisar:-)

dsc01017 (MMS)

En av mina sötisar:-)


Paus.

Idag har jag legat hela dagen ungefär. Steg upp vid 10:30 men orkade ingenting. Åt bara en halv tallrik yoghurt och la mig sen på soffan och steg upp kl 14:30. Har haft otroligt ont i nacken och huvudet och kännt mig hängig. Jag vet orsaken till det onda och det är all målning som gör det. Så nu har jag tagit en liten paus från det, men jag vill ju så gärna bli klar, så då har det blivit så att jag målat lite varje dag....

Idag har Mollys tredje tand tittat fram :-) Hon har ju fått två nere (dom mitt fram) och nu har det ploppat upp en där uppe, fast på sidan :-) Tror dock inte att det är en hörntand, så nån vampyr kommer hon inte se ut som, men det kan nog se lite lustigt ut i alla fall, men jag gissar att det kommer att komma fler nu eftersom...

Det va allt för idag.


Fettisdag.

Idag har vi ätit semlor. Först här hemma till mellis, sen blev vi även överbjudna till grannarna nu ikväll på semlor också :-) Så nu blir det att rulla fram ;-)

Har varit helt död idag. Varit dödstrött + att jag haft så ont i nacken att jag knappt kunnat röra huvudet vilket förstås resulterade i huvudvärk :-( Men det är bara att bita ihop. En ordentlig massage hade dock inte suttit fel.

Dagens störta händelse:  Molly har lärt sig att masa!! Hon har ju bara tryckt sig bakåt och farit runt runt, men nur har hon även kommit på att man kan dra sig framåt :-) Hon vill också hela tiden gå runt. Våran lilla dam börjar bli stor nu... Usch vad fort det går.

Dagens näst största händelse: Vet inte om jag skrivit om det tidigare (men tror det), men Petrus har ju alltid sagt att jag aldrig kommer att få in en stringhylla i vårat hus för att han tycker att dom är så fula. Nu har jag ju lyckats övertala han om det i alla fall, fastän han egentligen inte vill, för jag har varit rätt så övertygad att han skulle gilla det tillslut i alla fall. Det brukar nämligen vara så när det gäller han.
Nu ikväll då vi va hos grannarna så hade dom en stringhylla i H:s rum och Petrus tyckte att den va jättefin :-) Han hade fått för sig att en stringhylla skulle vara en ståendes en....som en jättestor bokhylla.
Jaasi, dessa karlar.
Så nu är jag i alla fall såååå glad att han faktiskt gillar det. Det känns så mycket bättre då :-) Då kanske jag får sätta upp den andra också ju ;-)



Lite annorlunda gavlar, men I like it... Blir nog att måla hyllorna vita också tror jag...

Sitter i bilen och väntar på pappsen:-) nå...

dsc01009 (MMS)

Sitter i bilen och väntar på pappsen:-) några få minuter kvar. Längtar.


Idag har varit en mindre bra dag. Redan ig...

Idag har varit en mindre bra dag. Redan igår så började min mage att krångla. Jag får kramper och illamående som kommer och går hela tiden. I morse kändes det bättre så jag och tjejerna for på öppna förskolan. Där gick det också bra men senare under dagen blev det sämre igen. Vilken konstig sjukdom. Hoppas den är över imorgon. Väckaren är ställd på 06.30. Vi ska nämligen och hämta pappan i huset. Som vi längtat!:-) nu ska jag skynda mig att sova så jag orkar upp. Vill även passa på att på att säga att jag blir jätteglad då jag får kommentarer. Det är dom som gör att jag fortsätter att skriva, annars skulle jag ju bara ha bloggen för mig själv. Så vill ni fortsätta läsa kan ni ju gärna lämna ett avtryck nån gång också. Natti


Sitter i bilen på väg till boliden för att...

Sitter i bilen på väg till boliden för att köpa hyllorna. Wihoo:-) hoppas bara att dom nu är fina:-)


Slapparsöndag.

Känner mig inte det minsta utvikad idag. Blev väl ca 5 timmars sömn i natt + att jag blivit väckt kanske 5 gånger under dom timmarna också...
Så vi får se vad den här dagen har att erbjuda. Tror att det blir att vara hemma hela dagen och bara slappa. Kanske måste gå ut och få lite frisk luft också...
Sen så håller jag tummarna blåa för att det även ska bli en tur till boliden och få tag på dom där stringhyllorna. "Fyllekärringen" som jag kallar henne (för att hon själv sagt att hon är en) har varit såååå full varje gång jag ringt, men så igår när jag ringde va hon nykter. Blev lite chockad. Hon va ju trevligt ju :-) Så nu fick jag ju ändå lite hopp om att jag kanske ändå kan få tag på dom i alla fall... Men lite extra tummar kan ju behövas, så håll gärna era för mig :-)

Igår va en rätt så bra matdag för Molly. När vi skulle äta middag så va hon jättenyfiken på maten, så jag tag och mixade en portion till henne och hon gapade säkert efter 10 tuggor!!!! Sen satte hon i halsen och spydde. Men hon gapade i alla fall. Det är framsteg det. Annars måste man ju lura i henne varenda tugga.

Hon överraskade mig även genom att ta sig upp från liggandes till sittandes. Tror aldrig att jag sett henne göra det förr faktiskt :)

Det blev en tur till skridskobanan för oss igår, men en mindre lyckad en. Det stormade där ute, Alicia tyckte inte att det va speciellt kul att åka skrillor, hon frös och sen när vi skulle hem så ramlade hon och slog upp munnnen :-/ Men vi va ute 1,5 timme i alla fall :-)

Nu ska jag äta mina mackor och dricka mitt te, sen får vi se vad som händer.
Är riktigt sugen på loppisen i folkparken, men jag orkar verkligen inte ta med mig två små dit. Det är ju nästan barnplågeri. Nä, det får bli en annan dag då jag inte är ensam med barnen.
Ha en fin dag. 




Lördag.

Idag blev en tidig morgon.
Flickorna vaknade 06:40. Det är rekord faktiskt. Alicia har som tidigast stigit upp kl 07 tidigare och det va då hon va 4 månader. Varade dock bara en vecka....annars har vi ju varit rätt så bortskämda då det gäller sömn.
Så jag har väl egentligen ingen rätt att klaga.

Idag har vi inte så mycket inplanerat. Vädret ser ju ganska så lockande ut. Synd bara att det ska blåsa så. Funderar på att fara ut på Kågefjärden på isbanan efter lunch. Men det beror lite på vädret också.
Annars blir det nog en rätt så lugn dag.
Melodifestivalen ikväll och så fortsätta med Mollys rum.
Vilken tid det tar alltså!!!
Har nu använt mig av 3 färger ock alla är inte ens målade alla varv. Bara typ 5-6 färger kvar då... Pjuh.
Det kommer typ att ta en månad med denna målning, men då kommer hon att vara ensam om den också. Lite kul med nåt unikt.
Längtar så att få fixa hennes rum nu. Köpa allt. Tror att det kommer att bli fint :-)

Sen har jag insett att jag måste på ikea väldigt snart också. Direkt dom släpper sommarserien...

Dessa ska införskaffas!!! Äntligen är dom tillbaka!!!


Dessa stolar har varit väldigt eftertraktade. Dom har sålts för fyrasiffriga summor, begagnade. Nu har dom börjat producera dom igen och sälljer dom på ikea för 199kr!!!
Det är bara ett måste. Så häftiga!!!
Från början förstod jag inte riktigt varför alla älskar dom så mycket, men ju mer jag sett dom desto mer har jag börjat gilla dom... Så där är det alltid med mig.
Måste ofta vänja mig vid grejjer innan jag börjar gilla dom :-)

Nä nu blir det den dagliga havregrynsgröten.
Trevlig helg på er.

Sjukhusbesök.

Nu har jag fått nog. Molly har haft diarré i 3 veckor nu och hon äter knappt alls något nu. Liiiite välling och liiiite bröstmjölk, that´s it. Ibland kan man få i henne 2-5 teskedar fruktpuré, gröt eller yoghurt, men det är inte så vanligt. Majskrokar tuggar hon glatt i sig, men det är ju inte mycket till mat. Riktig mat är bara att glömma.
Hon är även supersnorig,, har en hemsk hosta och är småfebrig till och från.

Ringde igår till barnmottagningen och berättade om henne och dom ville att vi skulle komma in så att en läkare skulle få kika på henne.
Vi började med att väga henne och tro det eller ej, men hon hade gått upp 160gram under den här tiden som hon haft diarréerna, så det va ju verkligen inte illa.
Efter en undersökning av henne konstaterade han att det va ett virus.
Han tycktes också höra ett tjut i lungorna, så hon fick andas in nåt luftvidgande och så fick hon utskrivet medicin. Har vi otur kan det handla om astma, men det ska vi hålla tumarna för att det inte är.
Nu ska vi alltså närmsta tiden satsa på att få i henne massa vätska. Vätskeersättning, proviva, majsvälling, bröstmjölk och lägga maten lite åt sidan, för det sa han kommer att komma sen ändå.
Måste säga att redan idag känns hon så mycket piggare och bättre. Idag har jag ju faktiskt dessutom bytt flera kissblöjor. Senaste tiden har jag annars aldrig bytt nån kissblöja, för hon har haft bajs varenda gång!! Allt som har åkt i munnen har kommit ut lika fort.

Så nu håller jag tummarna för att det ska bli bättre!!!!


Klädbytardag...

I söndags va jag på klädbytardag. Tänkte visa för er som är nyfikna vad jag fick med mig hem i shoppingbagen :-)

(bilderna är klickbara)

  

Alicia fick sig 1 tröja och 2 tunikor från me&i, nattskjorta, t-shirt och sandaler för sammanlagt 120kr

  
  
  
Och Molly fick sig en sommardress, kortärmad body, pop-body, Hello Kitty tröja, klänning, tunika med hilka, byxdress, 2 brio träleksaker och ett par solglasögon för sammanlagt 215kr.

Jag kan säga att jag är rätt så nöjd med mina fynd :-)

Det roliga är att när folk frågar om jag köpte mycket så säger jag att det fanns mest till Alicia, men det ser jag ju nu, att det är bara lögn. Jag handlade ju mycket mer till Molly :-)

Längtar redan till nästa klädbytardag!!

Föressten. Jag och en kompis funderar på att arrangera klädbytardag här i Kåge. Finns det nån här som läser min blogg som känner sig sugen på att lämna in kläder? Eller kanske tom känner sig manade att jobba isåfall?? Hör av er isåfall.

RSS 2.0