Tjuvtitt...

Egentligen så brukar jag inte visa resultat föränn saker är klara...men tänkte att ni skulle få er en liten tjuvtitt på Alicias rum...



Det är samma bord och stolar som innan. Bara att jag tagit av den röd/vit-prickiga vaxduken. Så det blev som nytt :-)



Sötaste skrivbordet. Ett loppisfynd såklart. Får se om det blir att behålla beslagen eller om jag ska byta ut dom. Jag har inte riktigt bestämt mig.



Även dom här kuberna är loppisfynd...eller rättare sagt facebookfynd :-D
Visst är tejphållaren söt!!?? (kaninen uppe till vänster)

Jag är jätteglad över att jag valde svart tapet och inte rosa. Tror att jag blivit less väldigt snabbt... Och framförallt. Alicia är supernöjd!!!

Ny matta.

Igår satte jag upp Alicias fondvägg och jag blev mycket nöjd med resultatet. Nu saknas bara allt piff, dvs det roligaste :-)
Tanken va egentligen att hon skulle få sig en ny matta, men då jag inte hittade nån med rätt rosanyans så bestämde jag mig för att göra en liten flytt av mattor här hemma istället, så det blir då vardagsrummet som får sig en ny matta istället. Det hade jag ändå planer på bara inte riktigt än.
Jag har länge spanat efter denna skönheten och hade tänkt att använda mitt ikea presentkort på en sån...

Men Petrus tycker inte alls att den va lika fin som jag... Han klarade inte av att se på den ens :-) Vilket jag egentligen kan förstå, men jag tror inte att den är lika jobbig att se på irl.
Vilken besvikelse.
Fast besvikelsen varade inte länge.
Hittade istället en annan jag aldrig sett förr, så nu är den hemklickad.

Egentligen tänkte jag först beställa hem en lång plastmatta att ha i köket men då den inte va tillräckligt lång så såg jag att den även fanns som rumsmatta, så då slog jag till direkt :-)
Det är dock fortfarande en plastmatta, så det är det jag är liiiite skeptisk till...blir det för kallt och omysigt?!?!
Fast ryamattan som vi har där nu känns inte som den mest optimala då det fastnar ju ALLT i den!!! Och tung är den också. Jag orkar ju inte ens skaka den.
Den andra blir ju lättstädad i alla fall och sånt gillar jag :-D

Ni kanske blir nyfikna på vad det är för nån som ska få flytta in?
Här har ni den.


Mattan här på bilden är dock en vanlig lång matta och ej så fyrkantig som en rumsmatta är.
Jag tror att det kommer att bli kanon. Gillar mönstret!! <3



Hos oss är det fullt hus. Svägerskan + 5 b...

Hos oss är det fullt hus. Svägerskan + 5 barn är på besök. Till helgen blir det att vi alla ska fara och besöka storebrodern av syskonskaran + resten av kusinerna. Vi ska alltså bo 4 vuxna och 11 barn tillsammans...i en lägenhet! Men finns det hjärterum så finns det stjärterum :-)


Idag har varit en jobbig dag då vi varit p...

Idag har varit en jobbig dag då vi varit på min fasters begravning. Egentligen är det inte min riktiga faster, utan min ingifta, men har alltid sagt faster. Vet inte om jag har så mycket vettigt att skriva idag så jag lämnar det till imorgon. Ögonen svider och huvudet dunkar, så ni ska jag ta å sova. Godnatt


Renovering pågår....

Vill börja med att säga att jag blir sååååå glad över era kommentarer! Tack för det. Fortsätt gärna i den stilen :-) Det blir så mycket roligare att blogga då.

Vi fortsätter att jobba med pensel, tapet och roller.
Delen vid ytterdörren har nu fått ett varv färg, så nu är det bara 2 kvar :-) Jag börjar ju faktiskt se ett slut i det hr och det är underbart.
När vi lix har alla penslar och sånt framme i tvättstugan (på tork över natten) så tänkte vi att det är lika bra att fortstta. Så nu är Alicias rum tapetserat med reptapet och har nu ikväll fått ett varv vit färg på sig.
Vi har sparat en vägg till en fondvägg, men som vanligt så velar jag in i det sista.
Jag har bestmt mig flera gånger nu men ändrat mig...men dom det står mellan nu är nog dessa.





Personligen så gillar jag ju den svarta mycket mer...och hade bestämt mig för den då rosa inte alls är nån färg jag föredrar. Men åter igen. Det är ju faktiskt inte jag som ska ha rummet.
Hjälp mig :-)
Vilken hade ni valt och varför?

Tapeten vi bestämt oss för innan va denna


Men om man tänker att hon snart blir 5 (hjälp)... hur länge vill hon egentligen ha en sån här tapet? Max 2 år, sen är den för barnslig. Därför känns molntapeten ändå bättre... Men då va det det där med färgen då....
Kollade nu och sandbergtapeten kostar mer än dubbelt så mycket än molnen. Det är ju sjukt egentligen vilka priser dom har!!
Så den går bort. Har bättre saker att lägga pengarna på :-)

Nu ska jag ta och krypa isäng och försöka ta ett beslut, men som sagt, ni får väldigt gärna tycka till.

Blir det den svarta tapeten så blir det rosa som kontrastfärg...Vare sig jag vill det eller inte :-) Nåt måste ju lilla damen få bestämma.

Natti.

Före- och efterbilder

Nu har jag spikat upp sista listen, så jag tänkte bjuda på lite bilder. Det är dock inte helt klart än. Petrus har precis jobbat sitt sista skift, så nu går han på ledigvecka, så nu ska det blir klart!!

Före:



Tyvärr så hann jag inte ta ett "förebild" innan Petrus redan hade hunnit röjja bort allt från bänken...


Här stod det tidigare 2 plyschsoffor. Vi har haft dom för länge för att ens reagera över hur förskräckliga dom va :-) Köpte dom av en kompis direkt vi flyttade hem från Norge bara för att ha nåt att sitta på. Sen när vi köpte huset köpte vi ny soffa, men hade ändå behov för dom andra...så då har dom stått här alllllldeles för länge :-) Men nu är dom borta och hittade istället en annan svart lite modernare soffa. Även den begagnad :-)
Känner jag mig själv rätt så kommer det att bli samma sak här...den kommer bara att stå utan att jag tänker på den :-)
Jag kommer inte riktigt på hur jag vill ha i den här lilla myshörnan...så vi får se hur det blir i framtiden...



En stege inhandlades på loppis i höstas för en 50-lapp... Den har fått flyttats runt lite för att hitta "det perfekta" stället :-)




Och nu till det roligare.
Efterbilderna!! :-)
Det är dock dåliga bilder då jag fotade vid skymning... Men ni ser ju på ett ungefär :-)





Vitt vitt vitt :-) Har målat tapeterna... Det blev bättre än förväntat.






Stegen har fått lite nya saker på sig, men dom lär bytas ut hela tiden...



Myshörnan. Satte upp den hr underbara tapeten i lördags. Den kommer från Midbec och från deras retro-kollektion MissPrint. Det va kärlek vid första ögonkastet då jag såg den :-)



Närbild på tapeten.







Barbordet har fått nya lampor ovanför. Väldigt enkelt med svart/vita tygbeklädda sladdar och stora glödlampor till. Me like ;-)



Och dom fula gamla barstolarna har bytts ut till dessa skönheter:-)



Bara denna lilla vägg kvar nu då. I och med att vi tidigare hade sidofönster och byggde igen det då vi bytte dörr så måste vi därför först tapetsera här innan målningen...
Även tegelväggen ska få sig en omgång vit färg. Den har just nu inte samma vita färg som resterande väggar, men det ska nog vara snabbt fixat.
Sen är det även annat småfix så som nytt piff i hålen i tegelväggen och ett nytt soffbord. Det gäller bara att bestämma sig för vad man vill ha :-)
Och så en ny dörr i köket då det varit ett hål i den ända sen vi flyttade in...

Barbordet har jag aldrig gillat, men vi tänkte bara måla det nu, för att sen ta bort det den dagen vi ska göra om köket...men så kom jag på en briljant idé idag som kommer att bli såååå snyggt. Måste bara få godkännande från gubben :-)
Han är ju alltid skeptisk till mina förslag, men sen när jag fått min vilja igenom genom tjat så blir han alltid nöjd över slutresultatet... Så det är ju bra :-)

Nu känner jag att det här rumet äntligen börjar vara "jag"... bara köket och golvet kvar, men det lär ju dröja ett tag.

Nu är det Alicias rum som står på tur. Måste bara bestämma mig för hur jag ska göra där. Jag och min beslutsångest :-) Men jag tror att dom flesta besluten är tagna nu. Det blir nog bra.

Till sist så bjuder jag på en bild på hur huset såg ut innan vi flyttade in...



Och jag kan ännu en gång konstatera att vit färg gör enorm skillnad :-)

en blöja kan tydligen ha många olika använ...

imag0557 (MMS)

en blöja kan tydligen ha många olika användningsområden :-)


Ett sideboard i teak har fått flytta hem t...

imag0552 (MMS)

Ett sideboard i rean har fått flytta hem till oss. då den fått några fläckar under åren så kommer den att få nåt lager färg på sig. Jag klarar dock inte av att bestämma om den ska bli svart eller vit, så hjälp mig. Vilken färg tycker ni blir bäst???


Jippi. idag kom tapeterna, så imorgon blir...

imag0551 (MMS)

Jippi. idag kom tapeterna, så imorgon blir det att tapetsera :-) oj vad jag längtar! Får se om vi hinner med en sväng till frisören också :-) ska sen komma med ett ordentligt blogginlägg en dag i helgen så att ni får se före och efterbilder på allt. men nu sängen. Godnatt


RSS 2.0