Lägga ner...

Nu är jag less... för tillfäller verkligen spyless på det här med bloggande. Får nog ta och leta fram min dagbok och börja skriva i den istället.

Får se vad som händer med den här bloggen i framtiden...

Hej svejs på er alla

Svettigt värre.

Nu innan middagen så cyklade jag och Alicia på affären för att handla middag. Det blev dock svettigare än vad jag tänkt.
Hon gick med en körg på hjul och sköt den framför sig och sa "tut-tut" till dom som stod ivägen. Försökte förklara för henne att det va hon som skulle svänga förbi dom istället för att köra rakt fram och tro att alla ska akta sig för henne :-D Men det va menlöst. Hon fortsatte i alla fall.
När vi stod i kön så träffade jag en jag jobbat med och stod och pratade med henne. Alicia försökte undertiden att få mig att köpa lite godis, men jag sa bara att det inte skulle bli nåt idag, att det inte är lördag (den kör vi alltid med) ;-) och sa att hon skulle lägga tillbaka. Hör efter en liten stund "mmmm, god!" och där står hon med en rabarberstång som hon öppnat och slickat på. Självklart va det nåt det va som mest folk och med flera bekanta runtom mig. Kände hur jag blev röd som en tomat, dels för att det va pinsamt men även för att jag knappt kunde hålla mig för skratt. Kände bara hur det tårades i ögonen :-)
Så nu blir det att verkligen vara på vakt, för jag trodde faktiskt inte att hon skulle göra nåt sånt. Hon har ju aldrig försökt förr ju :-)

Ett gott skratt förlänger livet...

Om dom orden stämmer så kommer jag att leva länge :-)

Vi har varit hos mina föräldrar nu ikväll och firat min lillebror som fyller 19 idag. På vägen hem så går vi alltid en genväg och den innebär att vi måste hoppas över 2 diken. Vi har gjort egna "broar" där för att ta oss över.
Ni kan ju säkert lista ut vad som hände ;-)
Petrus gick och bar Alicia och klarade första "bron" galant. Han stannade på vägen för att se mig trippa över, för han trodde att jag skulle plurra, men det gick väldigt bra för mig också. Den andra "bron" är mycket säkrare, för det är som en liten sargbit som är ca 40 cm bred som ligger där, så där är det bara att springa över och det va precis det som Petrus gjorde. Men det gick inte som planerat, för det va så halkigt så Petrus landade på rygg i diket med brunt vatten....eller lera kanske man kan kalla det :-) Han lyckades hålla upp Alicia, men klarade därför inte att ta sig upp därifrån direkt. När han fått sig upp så klarade jag verkligen inte att hålla mig. Skrattade som aldrig förr!!! :-) Haha... Det där borde man fått med på film :-)

Så jag hoppas att det stämmer det där med att "ett gott skratt förlänger livet" ;-)

Kort sammanfattning av helgen...

PDOL. Shopping. Kortspel. Fotboll. Gitarr + sång. Trevliga bodensare. Party. Timbuktu. Loppis. Cider. Karusell. Marttinen. Regn. Husbil. Storm. Ambulans. Mera regn. Förfest. Efterfest. Kärleksland. Bajja-Maja. Lite sömn...

Och hela denna trevliga helg har spenderats tillsammans med världens bästa Johanna!!!
:-) och en massa andra trevliga människor såklart :-) Får ju inte glömma bort min underbara sambo och dotter som tog sitt pick och pack och körde hem på lördagen... :-)

Ett år kvar till nästa PDOL. Ska garanterat dit då också, för det måste ju vara Sveriges bästa festival!!!

Fredag....

Sitter nu på jobbet med min kaffekopp och väntar på att första barnet ska dyka upp.

Idag blir det Piteå och pdol direkt efter jobbet. Johanna ska också följa med, så det blir trevligt med lite sällskap :-)
Vi har kört upp mamma och pappas husbil, så vi ska bo i den. Det ska bli mysigt.
Imorgon så antar jag att det blir loppis, stan och sen party :-) Hoppas bara att det inte stämmer det metrologerna säger - att det ska bli regn... Det är ju ALDRIG regn på pdol!!!

Det här är nog allt för mig, nu tar jag en paus till på söndag.

Trevlig helg på er allihopa!

Torsdag.

Har precis kommit hem från jobbet idag. En riktig kortdag. Skönt att sånna finns också :-)
Alicia är hos mormor och morfar och ska vara där en stund till. Tänkte att jag ska passa på att städa huset under tiden. Ska snabba på nu så att jag hinner göra nåt.

Petrus har åkt till Piteå nu. Just nu så sitter han väl i sitt piratskepp och guppar på Piteälven :-) Dom är ett stort gäng som knutit ihop gummibåtar och åker längs älven. Dom har blivit intervjuade av PT och nån annan tidning också :-) Haha...

Nä det här duger inte. Måste ta och jobba nu!!!
Uppdaterar senare istället.

Den här är det...

...för er som undrade :-)



Alltså en helt vanlig locktång...för lite större lockar :-)

Fröken oreda!

Ja, här har ni ett bildbevis på hur det kan se ut efter en dag med lek hemma hos oss. Alicia är verkligen helt otrolig då det gäller att dra fram leksaker!! Eller det är inte bara leksaker. Det är allt möjligt egentligen :-)


Äntligen!!

Nu är jag äntligen ägare av en bra locktång!!! Jippi!!!
Va tvungen att prova den direkt jag kom hem från stadsturen :-)
Här har ni resultatet...och då har jag bara snabblockat på ca 15-20 min!



Känner nån igen sig?

Postat av:

håller med dig den var helt underbar klänningen....

2009-07-20 @ 22:35:31

Postat av:

tja du verkar lite frusterad...jag ska erkänna att jag inte skriver varje gång jag är in på din blogg men försöker att göra det,beror på hur mycket tid man har på sig..
blir det nå kräftfest i sommar då??? el vi kankse skulle ta en suring snart vi tjejer...

2009-07-16 @ 00:19:13


Har ingen aning om vem dom här kommentarerna kommer från då det inte står nån avsändare :-) Nån som känner sig träffad? ;-)

Bröllop och bakisdag :-)

Bröllopet vi va på i lördags var ju förstås hur perfekt som helst. Först va vi på vigseln i Hortlax i Piteå och sen va bröllopsfesten i Doktorsvillan...

Här kommer bilder från lördagen....


Huvudpersonerna. Bruden hade en helt underbar klänning. En sån vill jag också ha den dagen det är min tur ;-)

  
Min fina familj :-)

Söndagen va jag ändå i ovanligt fin form. Mådde inte illa alls. Lite ont i huvudet och sliten...så bara liiiite bakis för en gångs skull. Skönt det :-)

Tandblekning och nymålade naglar...

Japp så är det. Imorgon blir det bröllop, så just nu så siter jag med tandskenan i munnen. Speciellt vacker kan jag lova att jag inte är :-) Har även nymålade naglar, så jag känner mig väldigt handikappad...

Imorgon ska vi alltså till Piteå och se Petrus barndomskompis gifta sig. Alicia följer förstås med, men ska senare på kvällen vara hos Matte och Martina. Det blir nog bra.
Jag är ju så att jag inte kan dricka om Alicia är med... Så direkt hon farit blir det nog lite alkoholhaltiga drycker för mig också :-) Tänkte dock ta det rätt så lugnt så att man är en människa även på söndagen.

Jag har dock ett problem. Vet inte än vad jag ska ha på mig för kläder!!! Det kallar jag ett stort problem egentligen.
Har sprungit runt som en tok idag på stan för att hitta den "rätte" men utan nåt vidare resultat. Det enda jag kom hem med va 2 plagg till Alicia. Att jag alltid lyckas med det!!! ;-)
Så vi får se hur det går imorgon....om jag lånar mig nåt eller om jag får ta och gräva lite i garderoben :-)

Vad händer hos er i helgen då?

Jag må vara tjatig...

...för här kommer ännu ett gnällinlägg från mig.

Nu är det inte långt ifrån att jag skaffar ett nytt lösenord till den här bloggen och då kommer det bara att vara ni läsare som visar att ni är här, genom att kommentera, som kommer att få lösenordet.

Ni vet, jag kan ju faktiskt se antalet läsare jag har per dag, och det är så konstigt att det är så många fler än antalet som "visar sig" här...

Skärpning nu!!!


Onsdag

Petrus och Alicia har precis åkt hemifrån. Dom är på väg till Stavaträsk och ska stanna där tills imorgon. Det känns verkligen helskumt att vara hemma själv, för det är inte ofta det händer. Vad ska jag nu hitta på egentligen?
Egentligen så skulle det behövas en storstädning av hela huset, men min energi lyser med sin frånvaro.
Jag är så trött att ögonen åker i kors... Så trots att jag borde passa på att göra nåt nu när jag verkligen har möjligheten så tror jag tyvärr att det blir en tidig kväll för mig. Skulle helst av allt bara krypa ner i sängen nu, men det kan jag ju bara inte.
Klockan är ju bara 18.30 :-) Får hålla ut nån timme till...

Det här har varit en dag med full rulle, det kan man lugnt säga. Dagen startade nästan kaotisk. Men jag skutade kl 12.30, så då gör det inte så mycket att dagen varit så hektisk :-) När jag kom hem la jag mig ute i ca 15 min...sen kom ett stort moln och täckte solen, så då gick jag in. När Alicia vaknade så for vi till Kågebadet, hela familjen. Riktigt mysigt va det.
Trots att vi varit där några gånger nu så har jag faktiskt inte badat själv :-) Det får jag se till att ändra på nästa gång vi besöker badet.

När Alicia sprang runt på gräset så sa hon helt plötsligt "Alicia kissa" och så bresade hon och bajsade :-)
Jag och Petrus kunde verkligen inte hålla oss, för hon ställde sig bara just framför oss...så vi fick som se ALLT :-) Hahaha...

På tal om det så har hon faktiskt blivit duktig på att kissa på pottan nu. Eller duktig va väl att ta i, men både idag och igår så har hon kissat. Och det är framsteg, för hon brukar inte ens vilja sitta där. Hoppas att det fortsätter så...Då blir jag glad i alla fall :-)

Nä nu ska jag inte fastna här. Bjuder på en bild från i fredags...



Alicia kramar en björn :-)

Tisdag.

Tänkte hinna med en snabb uppdatering innan jag ska ta och krypa ner bredvid min kära dotter.
Ja, tyvärr så krånglar hon ju vid läggdags nu...så hon fick ligga i våran säng... Måste snart ta tag i det här, så att vi kan återgå till det gamla vanliga :-)

Idag har vi endast haft 4 barn på dagis, men nog har det varit en sjåig dag för det... Vi har haft 2st 2-åringar som varit som katt och råtta hela dagen och sen en 1,5-åring som hinner överallt och som är superallergisk (så man måste ha koll på han hela tiden så att han inte får nån allergisk reaktion) och sist men inte minst en 6 åring med behov av särskilt behov. Dessutom så har det varit ett riktigt bajskalas idag!!! Hua... Så vi har verkligen haft endel att göra idag....
På mitt gamla jobb i norge hade jag utan problem kunna varit ute med 10-15 barn samtidigt, men att vara med dom här är på ett helt annat sätt... Jaja, nog tjatat om det :-)

Slutade 18 idag, så efter jobbet va det raka vägen hem och tog en raggardusch för att sen bege oss till päronen. Därifrån blev det senare att köra till stan och bli bjudna på middag på Pompei. Min kära mamma och pappa firade nämligen silverbröllop idag (heter det silver då det är 25 år?)
Så ett stort grattis till dom!

Imorgon jobbar jag kortdag...eller kort och kort, jag börjar tidigt och slutar tidigt :-) Så är det fint väder så komme rjag att bege mig till Kågebadet direkt efter jobbet och ta med min sambo och dotter dit :-)

Måste snabba mig isäng nu. Natti.

Riktig blomma och sandlåda.

Idag så har vi ätit rabarber. Tagit strösocker i en kaffekopp och doppat i den. Mmmmm så gott. Det tyckte även Alicia och ville ha mer då det va slut.
Hon sprang ut igen och kom in igen och ropade "mamma, ikti blomma"....och ja, visst stod hon där med en av mina blommor som jag har i rabatten. Skitunge :-)
Följde henne ut och visade henne hur en rabarber egentligen såg ut, och så smaskade vi i oss en till :-)





När jag kom hem från jobbet idag så hade mina kära päron varit hit med sand, så efter middagen va det bara att bege sig till solbacken och införskaffa oss en sandlåda till lillgumman.
Som det är nu så sitter hon på infarten och gräver i stenarna. Det känns dock inte så säkert. Känns bättre om hon kan sitta på baksidan.



Men det lär inte bli några problem nu. Nu kan hon väl inte vilja nåt annat än att sitta på baksidan :-)

Mitt sommarjobb.

Då har jag avklarat första dagen. Lite spännande sådär då det är bara en massa nya barn som ingen känner sen tidigare. Speciellt spännande då vi är ute. Man vet ju inte riktigt hur mycket man vågar lite på dom, om dom helt plötsligt får för sig att sticka iväg. Lekparken vi är i har nämligen inget staket runtom, så det är inte svårt att smita.
Man är som på helspänn hela tiden kan jag lova.
Det är dessutom en del småbarn där... och dom får man ju ha ett extra öga på också.... Men men, det har gått bra idag i alla fall. Inga olyckor eller rymningar, så jag är nöjd ;-) hihi....
Dock har jag fått ett skitschema som jag inte är lika nöjd med, men man kan ju inte alltid få som man vill. Jobbar många sena dagar.
Idag hade jag stängningen och tror ni inte att sista barnet blev hämtat 20 min för sent. Jäkligt irriterande kan jag lova!!!
 
Så nu har jag alltså avklarat dag 1 av 15 :-)

Godnatt.

Nu ska jag ta och krypa isäng och ladda batterierna inför morgondagen. Då blir det en heldag i Piteå. Sov Gott,

Besök hos frisören...

Det är inte jag som varit hos frisören, utan det är jag som har lekt frisör.

Alicia har ju väldigt tunnt och fjunigt hår och heller inte så mycket, så därför har det då blivit att vi heller inte klippt henne så mycket... Men nu va det dags :-) Vi måste ju ändå klippa det för att det ska bli lite fylligare i alla fall :-)

Här har ni en förebild...



Och nu ser hon ut så här :-)



Stor förbättring!!! Men nu får jag ju glömma att sätta i hennes små söta hårsnoddar på ett tag :-)
Ska försöka att klippa upp det mer om det går...

2 dagars...

...inte partaj, men uppdatering av bloggen :-)

Igår så kom Johanna och hälsade på oss. Vi stod i köket halva dagen och bakade. Det resulterade i kanelbullar, snökakor och kolakakor, så nu har jag äntligen fyllt upp frysen med lite gott :-) Skulle väl egentligen behövas lite till, men det får bli en annan gång.
Äntligen så har jag för en gångs skull lyckats med bullar vilket jag inte brukar göra annars...Så nu är det bara att komma förbi och fika om ni har vägarna förbi Kåge nån dag :-)
Självklart fick Alicia hjälpa till på ett hörn också...



  

Igår fick Petrus äntligen hem sitt paket som han beställt. Han har sprungit till postlådan varje dag i säkert 2 veckors tid nu...men nu fick han det äntligen. Han och Alicia gick in i sovrummet och hämtade det och ut kom hon såhär...

  

Kul att han beställer till henne också och inte bara till sig själv :-) Men frågar du mig så tycker jag ändå att det är ett litet onödigt köp, men då är jag ju heller inte ett stort fotbollsfan :-)
Pappas lilla flicka.

Idag har vi varit en tur till stan för att fika med tjejerna. Trevligt!
Tyvärr så va vi inte dom enda som va och fikare, så det va ett jäkla kakkel och fullt med barnvagnar. Gick knappt att ta sig fram.
Hör och häpna, men det blev inge shopping för mig på stan idag. Har tänkt att spara lite pengar tills det är halva reapriset :-) Då blir det att inhandla lite större storlekar till Alicia då hon har börjat växa ur så mycket av det hon har. Behöver ju snart en helt ny garderob. Blir dyrt om man inte passar på att fynda, men sånt brukar jag ju vara rätt så bra på ;-)

Nu ikväll så har vi suttit och sett på Allsång i Skansen. Alicia har suttit i mitt knä hela tiden och det har bara varit sååå mysigt! Hon är verkligen intresserad av musik.
Caroline Af Ugglas va en av favoriterna. Hon pratade om "snälla snälla" hela programmet.
När programmet slutade så blev hon jätteledsen, för hon vill eju se mer!!! :-) Så vi får se till att sitta bänkade nästa tisdag också :-)

Nattningen blev lite förskjuten ikväll så det blev lite jobbigt. Frågade vad hon ville att jag skulle sjunga för henne och då fick jag "ta av dig skorna" till svar :-) Haha... vilket minne hon har alltså. Det va en av sångerna som dom sjöng i kvällens program. Hon ville även höra en sång som en "tant" sjöng, men jag kunde aldrig förstå vilken hon menade då jag inte har riktigt lika bra minne som henne :-) Misstänker att det va den "sången" som dom där två blondinerna körde....

Nä nu ska jag ta och bege mig mot hobbyrummet :-)
NAtti.

Har lite att göra...

Är du kär? - ja
Har du snusat? - endast provat
Har du fimpat en cigg på nån annan? - nej
Tar du droger? - nej
Har du pussat en tjej? - ja
Hatar du någon?- Ja det gör jag
Har du djur? - endast mina dammråttor :-)
Gillar du orange? - ja det gör jag. Löv it!
Har du nån sjukdom? - Inte vad jag vet.
Har du skämt ut dej för den du gillar? - Japp...
Har du en gris? - nej men det hade varit kul med en minigris... Det vill jag ha!
Har du en plattång? - självklart
Har du en bror? - en lillebror
Vad heter han- Emil
Är du brunett? - nix
Tycker du om hästar? - inte speciellt mycket. Dom är lite läskiga...
Har du en hund? - har aldrig haft.
Har du skilda föräldrar? - nej.
Har du en teve på ditt rum? - Har bara en i vardagsrummet. Men det ä rju mitt rum det också ;-)
Har du lunar? - ja men det va lääänge sen jag va inne där.
Har du MSN? - Har, men är bara inne på Petrus.
Har du en syster? - nej
Vad heter hon? - ...
Har du bruna ögon? - nej men har haft bruna linser
Gillar du att fota? - ja
Gillar du tacos? - ja, det blir man aldrig less
Tycker du att du är söt? - inte direkt. Fråga istället om jag tycker att Alicia är söt :-)
Har du spelat fotboll? - ja
Har du ätit sniglar? - jag vet faktiskt inte, har säkert smakat...
Äger du en locktång? - ja
Gillar du att tugga tuggummi? - gillar och gillar
Borstar du tänderna varje morron och kväll? - självklart.
Gillar du räkna matte? - inte alls.
Kan du sjunga? - kan kan jag, men säger inte att det låter bra :-)
Har du sett någon död? - Japp.
Kan du tala spanska? - nej
Är du kortare än 1,60? - nej...är hela 162,5 ;-)
Älskar du sommaren? - ja
Älskar du vintern? - det också. tycker att alla årstider har sin charm...
Har du mer än 6 par skor? - ja
Brukar du sjunga när du är i duschen? - det gör jag nog. ibland i alla fall
Har du hoppat ut ifrån ett fönster? - japp.
Har du mer än 3 par mjukisbyxor? - självklart :-)
Gillar du att städa? - vill inte påstå det...
Gillar du att sova länge? - både och. skönt att sova länge, men jobbigt att sova bort hela dan.
Gillar du att shoppa? - love it!!!
Har du varit i Paris? - nej
Gillar du ormar? - Gillar inte, men är heller inte rädd.
Har du lagat mat? - Ja det har nog hänt ;-)
Är du klantig? - kanske det.
Har du foppatoffler? - japp. skönt att gå med hemma, men har dom inte ute bland folk :-)
Har du mer än 20 låtar på din data? - ja
Har du mer än 7 par nagelack? ja
Sover du med nått gosedjur? - Jo, dom Alicia drar med sig varje natt/morgon
Har du tältat? - självklart
Har du brännt dig? - ja
Bor du i skåne? - nej, men har gjort
Gillar du hip hop/rap musik? - japp...
Har du åkt flygplan nån gång? - ja
Har du kul just nu? - nä inte speciellt, kanske därför jag fyller i en sån här lista :-)

Har glömt att säga...

...att jag då och då skriver i den gamla bloggen nu också.

www.emmize.blogg.se

Lördag.

Kom precis hem från stan. Har varit där och gått runt på festivalområdet.. Ätit lunch, åkt karuseller, träffat Pingu och Nicke Nyfiken, fått p-böter och träffat vänner och bekanta. Riktigt trevligt med andra ord, förutom det där näst sista jag skrev. Det kan vi gärna stryka. Så irriterande!!!

Idag är det riktigt kallt ute. Inte alls som vi haft sista tiden. Har väl runt 13 grader om jag skulle gissa... Brrr....
Vi som ska på surströmmingsfest. Blir typ att ta på sig täckbyxor och täckjacka eller nåt sånt :-)

Nä nu ska jag ta och göra nåt vettigt innan vi ska vidare. Har ju beställning på kort som jag skulle gjort, får nog ta och sätta mig med det en stund...











Ångrar så mycket att jag inte filmade nåt, för Alicia och Nicke Nyfiken hade som ett eget uppträdande :-) Hon va jätte intresserad av han... Han märkte det, så han gjorde några danssteg. Hon gjorde likaså. Han gjorde ännu några moves och hon efter... Haha.. det såg bara för roligt ut. Många som stod och tittade dessutom :-)
Ja vad ska bli av denna tjej mån tro?!?! Dansare, sångerska, skådespelerska?!? :-)

Back again...

Bloggsuget lyser här med sin frånvaro...
Men känner, trots att jag inte har så mycket att skriva om, att jag måste ju uppdatera lite, för det börjar bli ett tag sen nu.

Senaste dagarna har inneburit sol, bad, besök, partaj på festivalen, shopping, jobb med huset, scrapping, lek, mys och mycket mycket mer.

Imorgon blir det festivalen på dagtid. Alicia ska få se Pingu och åka karusell. Det har hon redan fått göra när vi va där i torsdags och hon gillade det skarpt, så vi får se om det inte måste få bli nån liten tur imorgon också :-) Bortskämda unge ;-)
På kvällen så blir det surströmmingsfest hos Emma och Daniel.
Egentligen så har ju tanken varit att jag skulle ut på festivalen, men jag har bestämt mig nu för att inte gå.
Känns så ovärt att betala 400kr för att sitta i ett öltält. Och dessutom om man går ut ur öltältet så måste man köa över 30 min för att kunna ta sig in igen. Fy så irriterande.
Vill bara bojkotta hela festivalen, för jag tycker att det är så dåligt. Dom drar in på artister, gör området mindre, men ändå så höjer dom priserna. Dom är ju inte riktigt kloka!!!
Nä tacka vet jag PDOL. Det är en riktig festival det! :-)

Nu ska jag ta och gå in en stund i hobbyrummet tror jag...eller sätta mig och se en film eller nåt...
Vi höres.

RSS 2.0