I´m back :-)

Nu har det varit blogguppehåll några dagar.
Vi har haft en jättefin å mysig jul och umgåtts med familj och släkt. Har inte fört över bilderna från lillkameran än, så bilder får ni senare :-)

Tycker att dagarna bara sprungit iväg, har inte riktigt hängt med, men det är väl så det är då man har kul.

Tänkte visa några bilder i det här inlägget i alla fall. Har hunnit med en runda på stan idag och där blev det faktiskt lite shopping.


Tunika till Alicia 39kr


Och en jättemysig velourdress som blev väldigt populär. Ca 130kr.


Overall till A till nästa år... 500kr


Byxor 100kr Mössa 40 -20% (orkar inte räkna ut det) till Molly


Shampoo, balsam + värmeskydd 350kr


Tunika 99kr, tunika 99kr, oversizetröja 129kr, tights 79kr & tofflor 50kr

Ser kanske ut som att jag har bränt massor med pengar, men det har jag inte, för jag har lämnat igen en massa saker också...för 1300;-) Så då blev inte det här kalaset så dyrt i alla fall.

Vet att många blivit nyfikna efter mitt senaste inlägg... Här har ni svaret, om det nu syns...



Det kallar jag tur, med tanke på att vi spelar bingolotto 1 gång er år!!! :-)

God jul...

Vill bara önska er en riktigt god jul...



Den bästa julklappen har vi redan fått så här en dag för tidigt....av Bingo Lotto. Det tackar vi för :-)

Dan före dan före dopparedan....

Det klingar så härligt det där :-)

Idag har vi lämnat bort tjejerna till mormor och morbror och åkt till stan för att inhandla dom sista klapparna. Så nu äntligen kan man pusta ut. Är riktigt nöjd med dom flesta...
Egentligen så tycker jag att det allra roligaste är att se dom andra öppna paketen. Speciellt paketen som jag köpt och om det är nån present jag är riktigt nöjd över. Så det ska bli spännande på julafton att se reaktionerna, även om det inte är så speciella klappar i år. Man blir inte speciellt rik av att vara mammaledig precis... :-/

Hela dan blev egentligen rätt så knäpp idag. Vi åkte inte till stan föränn vid 15...kom hem (till mampap) vid 19:30 och barnen har inte somnat förän nu!!!
Molly har spytt hos dom idag. Egentligen så tror jag inte att det är magsjuka, men man vet ju aldrig...men håller tummarna för att det inte ska vara det i alla fall.


Molly provar sin fina guldiga adidasdress :-) Våran söta bling-bling-baby ;-)

Vid det här laget har säkert dom flesta av er redan sett nattskjortan som jag sytt till Alicia i julklapp


I det här hemmet försöker vi att göra det så rättvist som det bara går....så även Molly har fått sig ett plagg i samma underbara tyg :-)



Har tänkt att sy ett par byxor till, men tyget ligger för tillfället i tvättmaskinen....men snart så :-)


Fullspäckad dag.

Ska alldeles strax bege oss en mot stan och förhoppningsvis inhandla dom sista klapparna...känner jag mig själv rätt så kommer det behövas en sväng till :-) Men jag hoppas att allt blir klart idag.
Sen ska vi och fira Mika som blivit 3 år och sist med inte minst fara och träffa barnens morbror som kommit hem från Lund. Det blir en heldag med andra ord...slappa får vi göra en annan dag :-)




Söndag...

...äntligen har vi hemma våran pappa/sambo.
Resan till Luleå va inte rolig alls. Vissa stunder fick det endast 30km/h då det va bilkö och plogbilar och allt möjligt. Blev även stoppad och fick blåsa och visa körkort... Så jag är glad att vi körde i tid ändå, för man ska egentligen alltid räkna med att nåt kan hända.
I vanliga fall så är jag ju en sån som verkligen ALDRIG är i tid...tyvärr. Och värre har det blivit nu sen jag fick barn.
Mötet med pappan i huset va underbart. Nån liten tår föll faktiskt nerför min kind då Alicia gav han den största kramen man kan ge... Molly va lite avvaktsam och när han höll i henne började hin grina. Det hade jag verkligen inte trott då hon pratat med han nästan varje dag på datorn. För där har hon känt igen han och blivit överlycklig av att se han.
Det gick dock över snabbt. När vi kom hem så va allt som vanligt igen och hon ville gärna vara med han :-)

Det här har annars varit en lugn hemmahelg. Igår va jag och Alicia i kyrkan på Julton för att försöka få lite julkänsla... Och som vanigt va det jättemysigt. Vet däremot inte om jag fick så mycket julkänsla, men hoppas att den kommer snart.

Nu ska jag gå och slå in lite julklappar med Alicia och lyssna på julmusik.

Hej hej.

Glömde en sak...


Den här fina önskar jag mig från CultDesign att ha mjölk i. Finns att köpa på tex Hemtrevnad ;-) Kostar ca 125kr...

Onsdag.

Idag sprang tiden bara iväg medan Alicia va på dagis. Han i alla fall måla våra garderober i sovrummet...men det va också det enda vettiga som blev gjort. Det gick dock inte helt enligt planerna. Hade tagit fel burk. Va helt säker på att jag tog den som jag köpte sist, men tydligen inte. Det här va nämligen en oljebaserad färg, så nu stinker det f*n här. Har googlat lite och det verkar då inte ska vara skadligt på nåt sätt. Tänkt mest på barnen...men det är tydligen bara ångorna när färgen inte hunnit torka som kan göra en illamående och yr...så det borde vara lugnt.
Har haft dörren stängd till sovrummet halva dan och haft vädringsluckan öppen för att vädra ut det värsta, men ändå luktar det. Aja, nån gång försvinner det förhoppningsvis :-)

Efter att jag hämtat Alicia på dagis så for vi till Anna och Texas där det blev kaffe och surr. Maria och Holly va också där. Alltid lika trevligt. Tiden går bara alldeles för fort...
Sen blev det raka vägen till Solbacken. Hade bagaget FULLT med pantburkar och det slutade med närmare 350kr i fickan. Inte helt fel, men nästa gång har jag inte tänkt att samla på mig så mycket innan :-) Man kände sig verkligen som en riktig burksamlare :-D

Blev också shopping på Maxi och även en jultallrik till middag...
Va hemma drygt 20:00 så det va raka vägen i säng för en trött Alicia.
Molly höll mig sällskap 2 timmar innan det va dags för henne för en date med mr. Blund.

Måste bara få säga några positiva ord om min stora tjej. Känner att blir en hel del Mollyprat här, bara för att det händer så mycket för henne nu...men tillbaka till Alicia.
Hon är bara SÅ duktig med sin lillasyster. En riktig hjälp faktiskt. Hon kan tex passa henne medan jag tar mig en dusch och hon tycker att det är jättekul också. Hon är verkligen världens bästa storasyster. Busar, leker och passar på lillasyster massor. Hon är alltid snäll med henne också och har aldrig varit arg på henne eller gjort henne illa. Hon är verkligen mån om Molly och det är så underbart att se.

Måste ju skriva några rader om Molly också :-)
Tror nog att man kan säga att hon sitter själv nu. Redan för 1 månad sen så kunde hon sitta små stunder själv... Men nu kan hon sitta riktigt långa stunder...men det slutar alltid med att hon ramlar tillslut, men när ska man egentligen kunna säga och skriva upp i boken att hon sitter?!?!
Hon är glad hela tiden och älskar att busa och leka "tittut". När hon vaknar på morgonen så ligger hon alltid och pratar för sig själv och när hon ser att jag komer blir hon överlycklig och ser ut som en liten spratteldocka och börjar ligga och jucka för att hon vill att man ska ta upp henne.
Jag kämpar på med maten här hemma... Gröt går bättre och bättre att få i henne, men mat är fortfarande ingen höjdare. Frukt och fruktpuré är mums och vatten gillar hon också... Aja, det är bara att fortsätta att kämpa.
Hon masar inte, men när hon ligger på golvet så ligger hon inte stilla. Hun snurrar runt och puttar sig bakåt.
Det är fortfarande "dadada" men idag har hon även börjat med "delagldle"...sen så gör hon ofta ett ljud som inte går att beskriva egentlinge, det måste bara höras, men det låter ungefär som att hon försöker att skrämmas :-)

Det här få räcka för idag. Ni har gjort det bra om ni orkat läsa så här länge och ni får även stå ut med mina stavfel, för jag orkar inte läsa igenom det jag skrivit...

Natti.

Nedräkning pågår...

Endast 3 dagar kvar. Gissa om vi längtar!!! Det kommer att bli världens kramkalas på kallax...
Det som kändes allra värst med att Petrus skulle åka va att jag va så rädd att Molly skulle glömma bort han. Tyckte även att det kändes tungt att han skulle missa så mycket av hennes utveckling. På 1 månad då dom är i den här åldern händer det ju så otroligt mycket.
Glömt bort honom, det har hon inte i alla fall. Hon får prata med han nästan dagligen på Skype och då ser hon även han genom en webkamera. Ni skulle se hur överlycklig hon blir av att se och höra han. Hon känner definitivt igen han!!! :-) Blir så glad i hjärtat av att se henne så glad av att se sin pappa. Det är verkligen kärlek.
Det är även förstås kul för Alicia att prata med pappa och hon saknar också han massor.

Igår tog jag in granen... Just nu så är den inte speciellt vacker då det bara har belysning och inget mer. Får se om det kanske blir att pynta den ikväll.
Undrar hur länge den kommer att få stå. Molly är farlig på att fara och slita i belysningen. Hon kör dit med gåstolen och kan stå där hur länge som helst, men förstår förstås inte att hon måste släppa den då hon sen ska vidare. Så igår stod hon och slet och slet och förstod inte varför inte gåstolen for framåt ;-)



Nä nu måste jag gå och göra nåt vettigt :-)

Söndag.

Tänkte börja med att säga att det faktiskt gått oväntat bra att vara hemma själv dom här veckorna...tills idag. Har varit så mycket senaste tiden att jag idag glömde att vi skulle på kalas. Hur är det ens möjligt...?!?!
Aja, inte så mycket att göra åt nu, men jag blir så arg på mig själv.

Istället för att vara på kalas så har vi varit här hemma och jobbat på. Mamma och pappa har varit här och hjälpt till lite + att vi blev bjudna på middag hos dom. Inte illa :-)

Molly som alltid sovit så bra har nu senaste kvällarna vaknat mellan 23-01 å varit pigg. Rätt så frustrerande då man själv vill sova. Sen så blir jag väckt flera gånger per natt också både av hon och hennes syster som kommer över på natten, så jag måste nästan säga att det lag längtar mest efter just nu är att Petrus ska komma så att jag kan få sova ut hur länge jag vill, i alla fall en dag :-)

Nu ska jag gå å byta en bajsblöja å sen krypa isäng med mig bäbis å hoppas på att få henne att sova :-)
Godnatt.

Puh...

...äntligen kan jag pusta ut. Korten finns på mamma å pappas dator... Åh så skönt. En enorm sten förr från hjärtat kan jag lova :-)

Idag blir det lite julpyssel med Alicia, städning + Idol ikväll....mycket mer än så blir det inte då jag sitter här med världens huvudvärk. Tror att det beror på dom där jäkla korten. Att jag stressade upp mig så mycket över dom igår.

Trevlig helg.

Bilder...

Skulle kolla lite bilder från den externa hårddisken nu, men så va allt från slutet av maj till augusti borta!!!?? Fattar ingenting. Måste kolla om dom kan vara sparade hos pappa.
Det har ju varit så tjaffs med våran dator (den gamla) men jag hoppas och ber till gud att dom ska finnas kvar... Annars deppar jag ju ihjäl.... :-(


Tisdag.

Idag har jag suttit framför symaskinen...tills nålen gick sönder. Så typiskt.
Har i alla fall knåpat ihop 3 trosor som Alcia ska få i julklapp...saknas bara kantband sen är dom klara. Superfina bilr dom. Bild kommer förstås senare.

Jag vet att jag även lovat bild på sovrummet, men det kommer sen det också. Hade tänkt att få det helt klart där inne först med träd och allt, så håll ut :-)

Imorgon är det dags för Molly att få längre tunga. Vi ska på lassa å klippa tungbandet och jag gruvar mig förstås MASSOR. Usch och fy. Längtar tills det är överstökat.
Om hon inte är alltför kinkig efteråt tänkt jag ta en runda på stan.
Har insett att Alicias overall börjar vara för liten. Har funderat fram och tillbaka om det ska bli en reima, pop eller en från KappAhl...och det är den sistnämnda det lutar mot nu. Har hört att dom ska vara så bra. Nån som haft en sån?
Vi köper hellre en bra lite billigare overall och så ska vi istället köpa mössa och handskar, för det kostar pengar det också. Usch vad vinterkläder är dyrt!!!

Nu måste jag skynda mig att leta fram allt tills morgondagen.
Godnatt.

Dom förstår mer än vad man tror...

Molly vaknade och jag la mig bredvid henne och gjorde allt jag kunde för att få henne att somna om.
Hon låg mest å klagade å gnällde...
Tillslut så frågade jag henne om hon ville komma upp... Sträckte inte ut händerna till henne eller så, utan frågade bara tyst om det va det hon ville...hon låg då och halvblundade.
Hon spärrade upp ögonen och gjorde dom sådär klotstora som bara Molly kan göra och gnällde till (nu på ett annat sätt) och skyndade sig att lyfta upp rumpan.
Hon förstod precis vad jag sa!!! :-) Älskade barn!!

Uppdatering.

Måste bara skriva upp lite om tjejerna så att jag kommer ihåg :-)

Molly sitter nu själv i längre stunder. Det är inte så att jag törs lämna henne sittandes själv, men hon kan då sitta i flera minuter själv...och ibland bara nån sekund innan hon ramlar åt sidan :-)
Igår gjorde hon mamsen stolt ännu en gång. Hon rullade över till mage och började kräla...bakåt :-) Hon tog sig ungefär 1 m, sen va hon less :-)
Ni skulle se henne då hon får prata med Petrus på skype. Hon blir verkligen överlycklig!!!

Måste bara berätta om Alicia också.
Idag när jag duschade ville hon som vanligt vara med i badrummet.
Frågade hon om hon tyckte att jag va tjock.
"NEJ mamma....du är INTE TJOCK!!!" va hon väldigt snabb på att svara.
Det gick några sekunder "fast du har tjock mage....och tjock rumpa"

Haha....barn är ärliga dom :-)
Men den där tjocka magen och tjocka rumpan ska banne mig vara borta till sommaren.
Skulle så gärna vilja fara och bada med barnen, men känner verkligen ångest inför att visa mig i bikini... Det går bara inte.
Banta vill jag heller inte göra, inte nu när jag ammar i alla fall...
Lite lustigt det där, för trots mig tjocka mage och tjocka rumpa så väger jag ju faktiskt lika mycket nu som jag gjorde innan jag blev gravid med Molly....

Nu har jag inte tid att sitta här med, måste fortsätta se Beck.

Vill bara tacka min kära mor som i helgen dragit in måååånga hundralappar till mig.
TACK MAMMA!!! Du är helt enkelt BÄST!!!




Glömde en sak....

...en till som jag önskar ig är en systemkamera!!! Det önskar jag mig massor!!! :-) + att gå en fotokurs...

Önskelista

Tycker att det är så svårt att önska nåt... brukar inte ha problem med det, men i år har jag det.
Det jag har kommit på hittills är:

- Stringhylla
- Sänggavel
- Pengar
- Mysiga tofflor (den här modellen http://www.skopunkten.com/Damskor/Modeller/Gummistovlar-(1)?art=257196 )
- Presentkort
- Utebelysning ( http://www.biltema.se/sv/Bygg/El/Belysning-utomhus/Utomhusbelysning6/ 

Ja, det va typ det. Tråkig önskelista va :-)

Nä nu luktar det bajs här. Dags för blöjbyte!!


Fredag.

Sovmorgon idag.
Efter lunch och Mollys vila så for vi till mampap för julbak. Det blev saffransbullar, en långpannekaka + kladdkakeliknande småkakor...
Mer julbak blir det också, men det här räckte för den här gången. Är ju inte så bara bara då man har 2 små springandes runt fötterna.
Blev bjudna på middag där också.

Nu ikväll har jag och tjejerna sett idol. Det är verkligen ingen lugn ock ro. Alicia dansar och skuttar runt och busar mest och Molly kör på allsång. Det är så kul, för alltid då hon hör musik så börjar hon sjunga/skrika...
När jag lix är inne på Molly måste jag ju även skriva att hon verkligen kommit på nu hur man tar sig fram i gåstolen. Hon sprakar ifrån jämfota och tar sig rätt snabbt framåt. Hon har dock inte riktigt kommit på hur man själv kan styra den, men det kommer väl snart det också :-)

Sitter just nu med lite mönstertidningar bredvid mig som jag bläddrat i. Hade tänkt att försöka sy nåt fint till flickorna i julklapp. Hoppas bara att tiden räcker till.

Till veckan har vi några saker inbokade, några roliga och en mindre rolig. Ska nämligen och klippa Mollys tungband på onsdag. Åh vad jag gruvar mig. Eller det är inte helt 100% säkert, men jag blir förvånad om det inte blir. Det står nämligen på kallelsen att dom ska undersöka och att det ev. ska klippas.
På kvällen är det julfest med dagis. Känns som att det kan vara en rätt så gnällig lilltjej jag kommer att få bära på då :-/ Men det får jag ta då. Inte så mycket att göra åt.

Nu ska jag ta och fortsätta kika mönster och rita av :-)

Behöver tips...

Julafton närmar sig och jaf behöver tips på vad man kan ge Molly...

Vad ska ni köpa till era småtroll?

Onsdag.

Dagarna tickar på här och jag har väldigt liten egentid.
Enda stunden som jag har för mig själv är när Molly sover sin förmiddagslur, annars är hon nu för det mesta vaken typ tills jag går och lägger img...
Eller rättare sagt, hon går inte att hålla vaken till längre än 20:30...men då sover den lilla rackaren bara 30-40 in och är sen pigg. Vet dock inte vad jag ska göra åt det, för det går verkligen inte hålla henne vaken längre. Somnar hon däremot vid 22 då sover hon för kvällen, vaknar en gång och äter och sover sen till drygt 9. Jag klagar inte :-)

Nä nu har jag inte tid att sitta här nå mer, för vi måste snabba oss till solbacken och inhandla dom sista klapparna till adventskalendern :-)

Uppdaterar senare istället :-)

RSS 2.0