Hej kära bloggläsare.

Tyvärr så tänkte jag meddela att bloggen kommer att läggas på is ett tag...eller vänta nu, det blir fel att säga så. Men bloggen kommer förmodligen inte att uppdateras på veckodagarna, för det finns helt enkelt inte tid till det.
Nu när jag praktiserar så kommer jag hem efter 18:30 och då vill jag spendera den lilla tiden med min familj.
Men direkt praktiken är färdig så ska jag försöka att uppdatera bloggen dagligen :-)

Ursäkta mig...

 Dåligt med uppdatering här, jag vet, men det är så mycket annat just för tillfället och jag har helt enkelt inte tid för bloggen.
Har en sak på g som gör att jag surfar runt stora delar av min fritid. Vad det är kanske ni får veta sen nån gång :-)
En annan sak som jag har på g är dom där f-b husvagnsdynorna. Har köpt flera meter tyg (för ett år sen) och har nu klätt om några kuddar. Tyvärr så har jag nu insett att det kommer inte att räcka till alla dynor...
Och det absolut värsta av allt. Tyget går heller inte att få tag på längre!!! Vad ska jag göra?!?!?!?


I går så gjorde jag min första praktikdag på H&M. Det gick faktiskt bra, men gud vad jag hade ont i rygg och ben efter en hel dag där. Är inte van att stå så länge. Hoppas att det blir bättre med tiden :-)

Idag har jag varit på en shoppingtur på stan, men som vanligt så kom jag inte hem med nåt till mig själv :-) Det är så typiskt!
Vi passade också på att luncha med världens bästa Johanna och så träffade vi faster Lina en snabbis.
Jag tog en chansning och lät Alicia vara utan blöja på stan och det va inga problem. Hon sa till direkt hon behövde på toa.
Dum som jag va så glömde jag en blöja till sovningen, så jag blev tvungen att ragga till mig en blöja av en bekant :-) Men det gick fint det också...

Nu ikväll har det bara blivit en mysig slapparkväll. Så skönt faktiskt :-)



Jippi!

När jag hämtade in posten så hade Alicias dagiskort kommit!!
Hon blev superfin, men det visste jag redan innan då jag fått en liten tjuvtitt på mobilen :-)
Det stora gruppkortet blev inte riktigt lika bra, men vad gör det när det här blev så lyckat :-)

Och så i svartvitt :-)


Jag har blivit knäpp!! :-)

Både igår kväll och i morse så stoppade jag i brödet i kylen istället för brödlådan... Är det möjligtvis alzeimers (stavning?!) som kommer smygandes ;-)
Haha...
Tack och lov så har jag själv märkt det, och inte Petrus...annars hade nog han börjat undra också.

Idag har varit en väldigt lugn dag. Jag och Alicia har varit en tur till lekparken och sen så har vi sovit 2,5 timme. Inte helt fel faktiskt :-)

Den lilla damen är fortfarande väldigt dålig i magen, så det blir att vara hemma för henne imorgon också, sen på fredag så är ju dagis stängt. Tyvärr så har hon smittat mig också...är inte helt kry i magen själv, så kvinnan på vc tyckte att det skulle vara allra bäst om vi va hemma och vilade oss.
Sen sa hon även att hennes lösa mage kan ta lång tid på sig innan den går tillbaka till det normala... 1-2 veckor, men hon kan ändå gå på dagis då, för då smittar det inte.

Ikväll blir det lite höstjobb här ute på gården. Mina köra föräldrar kommer också med en hjälpande hand...
Ser faktiskt fram emot det :-) Tycker att det är rätt så mysigt med hösten...

Det va allt för den här gången. Nu ska jag ta och gå och hämta in posten. Hoppas att det är nåt till mig :-)



Tisdag...

Min praktik skulle egentligen börja igår, men då va jag hemma med sjukt barn. Alicia har nämligen haft diarré hela helgen...
Idag va tanken att jag skulle fara på praktiken, men efter Alicias morgonblöja började jag tveka. Ringde dagis för att rådfråga dom och dom tyckte att jag skulle ringa bvc. På bvc fick jag inte tag på nån, så då ringde jag sjukvårdsrådgivningen.
Dom tyckte att jag skulle hålla henne hemma både idag och imorgon :-(
Och jag som duschat och fixat med hår och smink och va redo och peppad och fara...

Förstå vad dom på H&M ska tycka om mig. Verkligen ingen bra start alls!!
Så på fredag blir det förhoppningsvis min första dag där, för torsdag ska jag jobba på dagis.
1 av 5 dagar...inte alls bra betyg för mig!!! Men vad ska man göra. Har ju faktiskt inge val.
Tänkte dock erbjuda mig att jobba lördag och hoppas att det kan ge mig ett litet + i kanten :-)

Så nu blir det att ge Alicia bara milda saker så att magen blir bra nån gång. Ska byta ut hennes välling till majsvälling och inte ge henne nån mat med fibrer.
Ska även skriva upp hur mycket vätska jag får i henne under en dag och hur många gånger hon bajsar och kissar. Sen så ska jag ringa vc imorgon om det inte blir bättre.
Hoppas verkligen att det blir bättre, för jag tycker så synd om henne.

Idag blir det med andra ord en lugn dag. Håller på att klä om dynorna till husvagnen så jag tänkte väl fortsätta med det...
Men först så har jag lovat att komm aoch leka med Alicia lite på hennes rum. Bäst att jag håller vad jag lovat :-) Tjing!

Semestern i bilder.

Vi har haft en otroligt bra semester. Den började ju dåligt, med regn, men sammanlagt så blev det 4 dagar med sol, så vi är mycket nöjda.
Här kommer lite bilder...



Utsikt från vårat hotell





Visst ser det mycket bättre ut med blå himmel :-)



Den här lille filuren sprang upp på mammas sko en dag...











Har förstås tagit mååånga fler bilder.... men ni skulle få sitta här en hel dag om jag skulle lägga upp dom, så jag nöjer mig med dom här :-)

På flygplatsen i Chania såg vi 2 kända ansikten... Nån som kan gissa på bilden här under vem det va?









Gissade ni på Måns och Marie? Isåfall har ni rätt :-)
Mamma skulle försöka Smyga och ta på dom då dom gick förbi, men pinsamt nog så hade blixten gått på av sig själv (jag hade nämligen sett till innan så att den va avstängd) så när hon tog på dom så blixtrade det massor. Piiinsamt.
Sen i gaten satt dom bara nån meter ifrån oss så då gick hon fram och basd om en bild "till hennes flicka där hemma" :-)
Dom är verkligen ett sött par.





Tack kära mamma för denna underbara resa. Kommer aldrig att glömma den! Och jag gör mer än gärna om det ;-)


Halvtidsuppdatering fran Kreta...

Vi har det helt underbart har.

Forsta dagen va lite sisadar. Det regnade hela morgonen sa vi tog oss en shoppingtur. Pa eftermiddagen sprack det upp och vi fick se solen. Gissa om vi blev glada.

Natten vrakte det ner med sen dess har vi haft stralande sol. Helt underbart!!!

Vi far val se hur vadret blir har framover... Har ju helst sol forstass, men blir det regn resten av tiden sa ar jag faktiskt anda nojd, for nu har vi ju faktiskt fatt 2 dagar pa stranden.

Det gar faktiskt ratt sa bra att vara utan Aliciagumman an sa lange. Tanker mest pa henne pa kvallarna...da ar det lite svart att somna...

Hoppas att allt ar bra dar hemma med alla.

Vi hores. adios


Det här inlägget gjorde jag i Kreta, men av nån konstig anledning så kom den aldrig med :-)

Ursäkta för igår.

Mitt inlägg är nog inte så trevligt att läsa, men allt kändes bara skit igår och jag ville verkligen inte fara just då.
Nu känns allt mycket bättre och vi kommer nog att få det bra även om vädret inte kommer att vara toppen.
Vi får göra det bästa utav det helt enkelt :-)

Vet inte hur det kämmer att vara med tillgång till internet där nere, men ni lär ju märka det :-)

Så ha det nu så bra kära läsare.


Depp depp depp...

Jag vill inte fara!!!
Stannar hellre hemma och myser med mina pussgurkor.
Vad i h-vete är detta. Det ska vara skitväder i stort sett hela tiden vi ska vara i Kreta. Det är fan inte sant.
Far man till utlandet så räknar man med att man är brun då man kommer hem, men så komemr det inte att vara i det här fallet.
Det känns verkligen helt förjävligt. Ursäkta mitt språk, men det känns verkligen så.... :-(
Just nu känns allt bara skit. Hoppas att det känns bättre imorgon.

Har egentligen hur mycket som helst som jag skulle fixa ikväll, men jag ids inte. Inte nu när jag känner så här. Tror jag tar och lägger mig och sover iställlet och hoppas att det här bara är en mardröm och när jag vaknar imorgon och kollar vädret så står det 34 grader och inte 14...

Rackarunge!! :-)

Nästan alltid då Alicia går och tvättar händerna efter maten så stannar hon kvar vid handfatet och leker och dricker litegrann. Visst, ibland händer det att det är lite vatten på golvet, men det får man ta. Barn måste ju få leka med vatten ibland också :-)

Idag blev det dock mer än så.

Kom in och fick se den här synen...





Där hade hon haft sitt roliga på badrummet för dagen ja :-)


Ledig idag, jobb imorgon...

Såja. Lillan sover fortfarande och jag har precis hällt upp kaffe och tagit en tugga Plopp :-)

Ni som känner mig vet ju att jag sällan är i tid... Jag är nog den största tidsoptimisten som finns skulle jag tro. Sen så är jag också en sån person som HATAR att vänta. Ska jag ta en buss som går 13 så är jag aldrig där 5 min före. Inte ens 2 min före. Då tar jag hellre en liten springtur för att komma precis samtidigt som bussen :-)

Samma gäller nu innan vi ska åka till Kreta. Vi åker ju om 2 dar, men jag tycker att det känns lite väl tidigt att packa redan. Fick precis vet att jag ska jobba imorgon och då är det plötsligt inte så mycket tid kvar. Det är ju iofs inte bara psckning som ska göras, utan vissa kläder jag ska ha med ska tvättas och det ska städas i hela huset... Så jag har verkligen tillräckligt med jobb framför mig.
Och sen inte minst umgås med Alicia!!

Det är nästan prio 1 då jag kommer att vara ifrån henne så länge. Att vara ifrån Petrus en vecka kommer inte att vara några problem. Det har jag ju gjort så många gånger förr. Men min kära lilla dotter!!! Hon har jag ju bara varit utan som mest i 2 dar (eller blev det kanske 3) och det kändes gräsligt länge...

Just nu så går tvättmaskinen på högvarv och jag har vikt massor med tvätt.
Vi har varit förbi dagiset som jag jobbade på igår och lämnat igen nyckeln. Stannade även där och lekte lite. Sen har vi varit på bvc för att kolla upp Alicias sår på kinden.
Hon fick ett bettliknande märke på kinden för 1 vecka sen och det har inte blivit bra än. Håller på och blöder och så...så sköterskan trodde att det kunde vara början på en svinkoppa... Lät inge trevligt. Men vi fick i alla fall en salva och skulle höra av oss om det inte blev bättre.

Nu måste jag gå och jobba vidare.


OBS! Den som har högst bud på mössan imorgon kväll kl 20 vinner :-)




Tänkte ge er en liten chans...

Jag har fått lite förfrågningar om beställning av mössor dom senaste dagarna... Några beställningar tror jag inte att jag kommer att ta, inte än på ett tag i alla fall.
Men tänkte ge er chansen här att få köpa den här mössan:

Tänkte egentligen först att först till kvarn får den, men så tycker jag att det är så svårt det där med pris, så därför säljer jag den istället till högstbjudande :-)

Någon som är intresserad av den?

Maila mig isåfall på: [email protected]

 

 


Bra start på veckan

Idag fick jag äntligen jobba!! Det börjar bli ett tag sen sist nu, så det kändes skönt att göra lite nytta :-)

Efter jobbet va det raka vägen hem och middag. Efter middagen så tog vi oss en cykeltur med mina föräldrar. Det blev en längre tur än vad vi tänkt från början :-) Vi cyklade Kågemarken och ermarksbodarna och så in i ersmark och så hem... Skönt!!!
Sen bjöds det på kaffe, glass och nintendo wii hos päronen.

Det va våran dag det :-)


Min lilla hjälpreda.

För ett tag sen så la jag ut lite kläder på tradera. När man har en 2åring här hemma i huset så tar det lite längre tid än annars.
När jag lagt upp plaggen på golvet för att fota så han hon dit och flytta på dom osv...
Men efter många om och med så va fotograferingen klar.

När jag sitter vid datorn och lägger ut auktionerna så kommer busfian och ser ut så här:

Hon hade fullt sjå att prova kläder hon :-)

Lite senare hör jag hur hon är och lever om på sitt rum och säger "där" och så går hon ut därifrån.

Går ut från datarummet för att se vad det är för nytt bus hon hittat på och hittar henne så här :



Hon ska ju bara hjälpa mamma lite och fota lite hon också :-)


Tack älskling, du är ju bara för underbar!


Otroligt!!

Jag har haft riktigt många unika besökare dom senaste dagarna och ännu fler sidvisningar...
Vart är kommentarerna egentligen??!!

Theos sång.

Den här låten spelades på begravningen av en superduktig kille som spelade på akustisk gitarr och sjöng.
Så här mina kära läsa kommer Theos sång:



"duktig å sjunga" va Alicias kommentar då låten va slut...

Vilken dag...

Kl 10 idag va det begravning för Theo.
Det va förstås hur vackert som helst. Vi va inte i själva kyrkan utan ett ställe bredvid.
Vi satt alla runtomkring kistan och vi hade stolarna ca 2 meter från kistan, så det va verkligen personligt...
Nu känner jag då att jag grinat för 1 år framåt. Det kan inte finnas så mycket tårar kvar nu tror jag.
Men allra värst är det förstås för föräldrar och närmsta släkt till lille Theo. Jag beundrar verkligen hans föräldrar. Dom verkar så otroligt starka. Även nu på begravningen...

Efter dagens alla känslor och intryck vet jag i alla fall att jag aldrig mer vill vara med om det här igen.
När en 94 åring dör så är det en sak. Visst, det är förstås trist det också, men att se den där lilla lilla kistan och en liten nalle. Redan där brister man ju i tårar, bara av den synen. Nä, aldrig aldrig mer....

Alicia skötte sig verkligen exemplariskt i "kyrkan". Hon satt som ett ljus i mitt knä och ville hålla i rosen som vi sen skulle ställa bredvid kistan.
Hon kom ihåg Theo då hon såg bilden och sa "soffan"...Det är så hon minns honom. För dom 2 gånger hon träffat han så har han ju faktiskt legat på just soffan...

Efteråt så blev det smörgåståra men släkt och vänner.
Trevligt att träffas nästan hela släkten. Tråkigt bara att det är under sånna här omständigheter...

Dom hade en gästbok där som dom ville att alla gäster skulle skriva nåt i. Jag fann verkligen inga bra ord att skriva ner. Va helt tom. Hade heller inget "vettigt" att säga föräldrarna efteråt.

Nu när vi kom hem så har jag sovit på soffan 1,5 timme. Skönt. Det blir en väldigt lugn hemmakväll ikväll. Man är som inte på humör för nåt stort i alla fall. Ögona känns konstiga och man är helt slut.
Tänk att det tar så mycket på en att vara på begravning...

Nu ska jag snart gå och avnjuta middagen som sambon lagar. Han gör en överraskningsmiddag/födelsedagsmiddag, så jag har fått stränga order att INTE komma till köket...
Blir spännande att se vad det blir.
Hör bara att det fräser där inne. Kanske steker han nåt kött?! :-)
Den som väntar får se...

Vila i frid Theo.


Gangstar...

Jag missade ju gangstarpartyt som jag skulle på förra veckan. Tog tag i saken själv och sydde en Gangstar inspirerad mössa :-)
Billigt och bra, men fy så krångligt!!!



Idag sålde jag även en mössa :-) Johanna va här och firade mig i efterskott och ville så gärna att jag skulle sy en mössa till hennes brors dotter...Så det va bara att sätta sig bakom maskinen och lyda order ;-)
Johanna färgade även håret på mig, så nu är man blondie :-)
Men har bara tänkt att vara blondin ett litet tag till...sen blir det brunett :-)

Nu ska jag snart krypa isäng för imorgon väntar en jobbig dag. Det blir att ta farväl av lille Theo... Usch, vill inte ens tänka på det.

Trevlig helg allihopa!

Jobbig natt...

Nu har det blivit Alicias tur att bli sjuk. Hon nyser, är snorig och hostar...
I natt som hon oroligt och va ledsen så att jag fick hämta henne. Hon va då glödhet. Tempade henne och den visade 39,6. Nu på morgonen så är hon i rätt så bra form igen. Bara liite varmare än vad jag är.
Hoppas verkligen att det blir kortvarigt det här, för imorgon ska vi ju på begravning hela familjen.
Iget jag ser fram egentligen, men samtidigt en sak jag vill göra.
Jag vill ändå att Alicia ska med, för det lättar som stämningen liiite i alla fall. Är inte hon med så kommer jag nog aldrig sluta grina.

Pga dotterns tillstånd idag så blir det en lugn mysdag med mycket Babar och Molly Mus :-)


Sista för kvällen...

Värst vad mycket uppdatering det blev idag då :-)
Tänkte bara visa er vad min kära dotters nya hobby blivit...

Så här sitter hon och spelar och sjunger varje dag :-) Jag har sagt det förr och jag säger det igen...

undra vad det ska bli av henne :-)



 



Den här lappen låg på köksbordet i morse. Sånt gör mig glad :-)

Jag älskar er också!!


Ja må hon leva...

Alicia har bakat en tårta till mig idag.
Självklart fick hon min hjälp, men det är hon som smetat ut fyllningen (banan och hallonsylt) och även hon som vispat grädden...
Jag har strykit ut grädden och så är det hon som pyntat den. Det är även hon som vald vad som skulle vara på.
Jag är bara sååå nöjd och sååå stolt över min lilla dotter :-)
Ser den inte smaskig ut?! ;-)


Hon hade tänkt att lägga på godisrullen ni ser till vänster på bilden, men där sa mamma stopp :-D

Det bidde en till :-)

Det va så kul att sy mössan, så jag blev tvungen att göra en till :-)
Måste nog en tur till stan imorgon för att inhandla lite till tyg också tror jag...
Åh så kul!!

Oj vad knövlig och ojämn den blev på bilden här :-) Aja... den är fin på huvudet i alla fall :-)

 


Wihooo...

... Det kliar verkligen i mina fingrar nu. Länge sen jag gjorde nåt kreativt...förutom 2 halsband igår, men det räknar vi bort :-)
Idag fick jag för mig att göra en mössa till ALicia och här har ni resultatet.

Är faktiskt väldigt nöjd. Det är första mössan jag gör och jag har inget mönster att gå efter...

 

Det blir garanterat fler mössor :-) Mössoman som jag är ;-)


3 September.

I somras så ringde en herre från Arbetsförmedlingen och frågade om jag va intresserad av praktik inom handels. Visst tänkte jag. Alltid bra att få in en fot nånstans i alla fall. Sen så va det inte så mycket mer med det. Dom skulle höra av sig ifall det va nån arbetsgivare som va intresserad av mig.

Har inte tänkt så mycket mer på det, eller trodde väl egentligen att det inte blev nåt av det så hela augusti gått och jag inte hört nåt från dom...
Men för några dagar sen så ringde en kvinna och undrade om jag kunde komma på möte idag och träffa en arbetsgivare. Det va från H&M...
Tänkte att det skulle vara 20-30 personer som va utvalda som arbetsgivaren skulle få prata med en kort stund bara...men så va det inte. Det va jag och en till tjej!! :-)
Båda vi ska få praktisera på H&M nu fram till december. Jag tar första perioden på 5 veckor och hon den andra på 4-5 veckor. Gissa om jag är glad :-)

Så nu får jag ta och lägga bort alla sunkiga mjukisar och försöka leta fram lite "finare" kläder istället :-)
Va ju tvungen att fira lite, så jag tog en timme på stan och köpte 2 tröjor/tunikor och en bh... Har fått lite pengar av mina föräldrar att shoppa för, så det va perfekt :-)

I och med att jag har mitt vick inom barnomsorgen så kommer jag att fortsätta med det också. För jobb går alltid före praktik...

Det här kommer nog att bli bra. Nu ser jag faktiskt fram emot hösten. Känns som att den bara kommer att svischa förbi.
Jag åker utomlands om en vecka.
Börjar praktik när jag kommer hem.
När praktiken slutar får vi skånebesök i en vecka och sen är vi i november... :-)

Nä nu ska jag ta och surfa vidar innan jag ska hämta min lilla älskling!! Ska pussa på henne massor då hon kommer hem ;-)

Tappert försök.

Alicia gjorde allt hon kunde för att få mig att stiga upp i morse.
Hon provade med:
"Kom nu morsan"
"Gumman"
"STIG UPP MAMMA"
Om och om igen... Fick tillslut ge med mig :-)

Det där med "morsan" är inget jag gillar. Petrus försås som lärt henne, men det är första gången som hon säger det själv, alltså utan att härma han...

Idag blir det att bara vara hemma och fixa. Ska ha födelsedagsbesök ikväll då mina föräldrar inte kunde komma imorgon. På tal om födelsedag så kommer Petrus heller inte att vara hemma imorgon...så det blir bara en helt vanlig dag. Jag och Alicia kommer att sitta här hemma själva och t.o.m äta middag själva...Det är verkligen trist att fylla år nuförtiden. Tänk hur kul det va då man va liten!!! Man hade ju pirr i magen flera dagar innan och hade verkligen nedräkning...
Nu skulle jag helst skippa det helt. Jag behöver inte fylla år längre!! :-)

September...

Nu är det verkligen höst. September. Men det har då inte märkts på vädret idag i alla fall. Det har ju nästan varit sommar ju :-)

Idag hämtade jag Alicia på dagis direkt efter lunch. Sen drog vi direkt till Piteå.
Där blev det lite shopping och så klippning för både mig och tösen :-)
Vi va även förbi Barbro, farfars fjälla... Han va dock inte hemma. Trist tyckte Alicia.

Nu kan jag också skylta med att jag är stolt ägare till alla fina kläder i det förra inlägget. :-D Kan verkligen inte förstå hur hon kunde sälja dom så billigt!!! Dom är ju faktiskt mycket finare i verkligheten än på bild dessutom!! Så nu har vi fyllt på Alicias garderob rejält. Byxor behövs fortfarande dock.
Det är så svårt att hitta byxor då hon är så smal. och inte nog med det. Nu när vi slutar med blöjor blir hon ju ännu smalare :-) Då har hon ju inte blöjan som får byxorna att sitta på plats.

Det blev rally hem från Piteå för att hinna med min massage på Aqua Spa. Underbart va det...
Så idag har jag verkligen blivit ompysslad. Både varit och klippt mig och fått massage. Inte varje dag det händer :-)



Fick föressten ett samtal från arbetsförmedlingen idag. Jag ska dit på torsdag...och kanske kanske att det blir lite ändring i framtiden. Men säger inget än föränn jag vet säkert :-)

Hoppas att ni har haft en lika bra dag som mig, för min har verkligen varit toppen!!


RSS 2.0