Igår va en tråkig dag... Först och främst ...

Igår va en tråkig dag... Först och främst så va jag bakis hela dagen, men det va inte det som va det värsta. Min faster somnade in :-( Alicias första kommentar va "vad bra, då får min farmor fler kompisar där uppe". Det är tur att barnen finns, dom lättar upp stämningen en hel del :-) nu ska jag ta och stiga upp efter en natt med måååånga timmars sömn. Tänkte försöka få mig nån timme i syrummet.


Det fortsätter.

Det har gått över ett dygn sen tandläkarbesöket, ändå har jag ont. När jag gapar gör det ont i käken av nån konstig anledning, men det måste bero på sprutan antar jag...eller att jag gapade så länge ;-) Sen har jag också sår i tandköttet + i mungipan pga att dom slet så mycket i munnen att det kändes som att den skulle gå sönder :-) Nog om det.

Jag förstår inte varför jag och Petrus ska ha så himla olik smak när det gäller hem och inredning. Vi letar efter tapeter men gillar hela olika. Jag letar och letar men har bara hittat en enda jag vill ha och den gillar han INTE, så kom gärna med tips på snygga tapeter.
Eller så hjälper ni mig istället på att komma på hur jag ska övertala han att vi ska ha den, för jag vill sååååå mycket.

Idag så följde Alicia en kompis hem efter dagis och jag och Molly va på bvc för en extrakoll då hon inte är så storväxt av sig den lilla damen :-) Hon steg på sin kurva i alla fall men väger bara just över 9 kg :-) Men så länge hon går uppåt och inte neråt får jag väl vara nöjd antar jag.

Ikväll när barnen somnat blir det att springa runt med rollern i högsta hugg. Oj vad tid det tar, speciellt då ma har en halvrisig sambo, så att man får göra allt själv. Det va ju inte alls det som va tanken :-(

Tisdag

Dagen idag startade inte på bästa sätt. Tandläkarbesök!!! Hua...
Jag har gruvat mig så för detta att jag redan avbokat tiden 2 gånger, så nu kände jag att det va dags att fara dit :-) Man kan ju inte skjuta upp det hur länge som helst.
Det blev ett svettigt besök, i alla fall för tandläkaren. Efter att han borrat och sen skulle sätta på en "form" runt tanden för att lägga i fyllningen så gick det inte. Han gjorde om det flera gånger och provade att klippa till formen och byta ut delar, men den bara gled av. Efter några mer våldsamma försök så satt den tillslut vilket resulterade i ett alldeles sårigt och trasigt tandkött, så nu sitter jag här och har ont. Jag va där i 1 timme och 10 min... så tandläkaren gick över tiden med 30 min. Stackarn efter mig som fick vänta så...

Efter tandläkarbesöket hade jag tänkt att sätta mig i syrummet, men det blev istället att öppna färgburken och ta fram roller och pensel. Vad vi har för oss här hemma får ni se sen. Jäkligt bra tror jag att det blir i alla fall :-)
Har knäppt bilder men inte fört över dom än, så därför får ni vänta lite till...

Nu ska jag gå och sätta mig och se "bompa" med finaste flickorna <3

Lagerhaus

Jag som precis fått hem min beställning från Lagerhaus...
Såg deras nyheter nu och hittae en skål som är ett måste i det här hemmet!!


Så ifall någon ska till Luleå eller Umeå. Hojta gärna till, för isåfall vill jag beställa ett sånt här ;-)

Dagens uppdatering.

Idag har vi haft en jättemysig dag. Jag och flickorna körde till Skelleftehamn och har umgåtts med Johanna och Tilly hela dagen.
Tyvärr så glömde jag all packning, kamera + börs hemma, men det funkade tack och lov ändå :-)

Molly älskar verkligen djur...men på avstånd!!! Kommer dom för nära så får hon panik och då spelar det ingen roll om det är en hund, katt eller orm. Jag undrar vad det beror på egentligen?!
Hon är även rädd för leksaksdjur som kan röra sig.
En riktig fegis är hon :-) Mammas underbara lilla fegis.

Dock så tycker jag lite synd om henne för on får verkligen panik om dom kommer för nära. Är det nån som har tips på vad man kan göra?

För några dagar sen så märkte jag att Alicia är otroligt torr om kinderna. Helt frasig. Även reste´n av kroppen visade sig också vara det efter lite undersökning. Eller det kändes ungefär som att hon frös... småknottrik överallt.
Jag antar att det är kylan som gör det, så jag tar gärna emot tips på nån bra kräm som hjälper.

Nu ska jag snart gå och sova, så jag avslutar här.
Natti.

Bilder

Har försökt att lägga in bilder hela dagen, men blogg.se har verkligen inte varit samarbetsvillig. Skitsida!!
Nåväl, nu försöker jag här igen, bara för att ni ska få se några av sakerna som jag shoppat i helgen.
En häftig ljusstake från Designtorget. 70% va det på den dessutom.
En fågelmatare från samma affär. Alicia har tjatat om en sån ett bra tag och nu hittade jag äntligen en jag gillade. Nu återstår bara att se om fåglarna törs komma så nära oss och äta :-)
2st Ittala ljusstakar i klarglas. Med 100kronors presentkort genom appen wrapp så blev dom inte så dyra :-)
Barnen fick sig varsin förvaring också. Alicia en plåtburk till hennes doktorsleksaker och Molly en fin väska med rådjur på.
Denna underbara lampan fick också följa med hem. Men oj vad vi inte tänkte oss för då vi köpte den. Vi tänkte helt fel och tänkte att vi skulle få ta den som handbagage. Det slutade med att vi skickade den i en flyttkartong som specialbagage :-)
Tror att den kommer att bli kanon. Det har blivit lite nytt här hemma senaste tiden så den kommer nog att passa in perfekt.
Detta va inte allt vi fick med oss hem. Vi köpte även fler grejjer till barnen. Petrus köpte ett par jeans & en tröja och jag köpte byxa + stickad tröja från Vero Moda och tröja och kofta på Zara. Lite nya underkläder blir det också.
Oj vilken rea det va. I hela stan!!! Skulle kunnat shoppa mycket mer än vad jag gjorde, men man ska ju få med sig allt hem också. Dessutom så ska man ju helst ha pengar till allt också :-)
Mamma och pappa fick 2 sånna här ljusstakar från Cult Design som tack för hjälpen .
Och hade dom inte gillat dom så hade jag mer än gärna behållit dom själv ;-)

Helgen är över och vi är nu hemma hos våra...

imag0316-1 (MMS)

Helgen är över och vi är nu hemma hos våra små älsklingar. Oj så härligt det va att få krama om dom igen! Våran Stockholmsresa har varit helt underbar. Så ett stort tack till min älskade sambo som planerat detta i smyg och även ett stort tack till min kära mor och far som gjorde det möjligt för oss att åka. Innan vi åkte så förberedde Petrus mig på att vi inte skulle på så lyxigt, utan mer som ett vandrarhem. Tror ni inte jag blev lite förvånad då det visade sig att vi skulle bo på ett 5stjärnigt hotell i gamla stan :-) Han gillar det där med överraskningar... Bilder på vad jag shoppat kommer en annan dag :-) God natt.


Dagen startade med en sovmorgon och sen de...

imag0518 (MMS)

Dagen startade med en sovmorgon och sen den bästa hotellfrukosten jag någonsin ätit. Gjorde oss i ordning och for på en stor loppis i vårberg. Kom dock därifrån tomhänta. Det va antingen skräp eller dyra märkessaker. Åkte istället ol till stan och fyndade, för fyndat kan jag verkligen känna att jag gjort den här resan. Vi köpte en lampa som vi är rädda att vi inte kommer att få med oss hem då den är för stor för att ha som handbagage vilket vi trodde att vi skulle kunna ha. Men jag vill verkligen ha den, så jag håller tummarna :-) nu är vi duschade och klara och sitter och dricker lite på hotellrummet för att sen dra vidare nån stans. Vart det blir återstår att se :-) Trevlig helg.


Vilken morgon.

I morse vaknade till orden "mamma stig upp och packa väskan för du ska till Stockholm imorgon och jag och Molly ska till Stavaträsk" Öppnade ögnen och där står min älskade sambo och dotter med en bricka med kaffe och ostmackor. Gissa om det va oväntat. Visste inte om jag drömde eller inte :-)

Jag är en som i vanliga fall vill planera allt lååångt i förväg, så Petrus hade trott att jag skulle bli sur:-) Egentligen hade han tänkt packa väskan till mig och låtsas att vi skulle skjutsa mina föräldrar, så jag får väl vara glad att jag fick veta det ett dygn innan i alla fall :-)

Nu kan jag inte sitta här mer, för jag tänkte hinna städa innan vi åker och ikväll är vi bortbjudna på middag, så det finns lixom inte så mycket tid över. En drop-in hos frissan hade jag tänkt hinna med idag också, men det får jag helt enkelt skippa. Jag får nog leka lite med saxen själv istället.

Föressten. tar gärna emot tips på vad vi kan hitta på i huvudstadenn och affärer vi bara inte får missa :-)



Lekstuga.

En sån här önskar sig flickorna i födelsedagspresent har jag bestämt :-)



Tyvärr så är dom inte gratis... Så pappa och Petrus, kanske ni ska slå era kloka huvuden ihop och bygga en tillsammans!? (fast med min ritning såklart ;-) )
Det hade väl varit en perfekt present tycker jag.


Kan precis ha gjort årets fynd. Vad det är...

Kan precis ha gjort årets fynd. Vad det är kan jag tyvärr inte avslöja, men tidsnog kommer ni att få veta. Jag tror dock inte att affären kommer att bli av...men den som lever får se.


Starta målerifirma...

Nästan så att man kan tro att jag ska göra det med tanke på hur mycket jag samlat på mig för att få en ny färg. Hur tusan ska jag hinna med allt??!!
Jag måste rensa ut garaget så jag har nån plats att måla på.
Där är sängstomme, stringhylla, gungstol, telefonhyllor, skrivbord, burkar och sideboard som ska målas. Sen har jag säkert glömt nåt också. Jag har fullt upp kan man säga. Sen har jag en massa sybeställningar ogjorda också. När tusan ska jag hinna med allt??!!
Snälla nån, är det ingen som har lite tid över. Jag tar gärna emot.
Om mina barn älskade småtroll bara kunde hålla sig friska och somna rimlig tid på kvällen så hade jag ju haft kvällarna åtminstone, men icket.
Nä, nu ska jag sluta gnälla. Det blir nog snart bättre.

Förr va det bara sömnad som snurrade runt i mina tankar. Just nu är det mest inredning... Åh, det är så mycket jag vill köpa och göra om.

Jag har ju en stor bromskloss här hemma när det gäller renoveringar och inköp till huset, men jag tror faktiskt att det behövs. Annars hade jag lagt alldeles för mycket tid och pengar på sånt. Tur att han godkänner sakerna ibland i alla fall :-)
Det jag kanske mest av allt vill nu är att få bort våra plyschsoffor och köpa en stor och fin soffa med divan istället. Snacka om att vårat hem ser ut som ett 80-90-talshem med dessa soffor. Usch och fy :-) Vi har nog haft dom för länge så vi blivit hemmablinda för jag tänker inte ens på att dom står där.

Tror nästan att jag ska gör en tidigkväll ikväll, för imorgon ska Molly inte få sova till 9:30, då är det jag som ska väcka henne, för jag vägrar att ha henne upp till efter 23 en kväll till.

Nu får detta gnällinlägg vara slut.

Tack och hej leverpastej ;-)


Rekord!!

Idag tog Molly sitt rekord någonsin. Det tog alltså 3,5 timme för att somna för hon från det att jag la henne tills hon somnade. Gissa om mitt humör va på topp?!?!
Jäkla skitunge ;-)
Imorgon är det vi som ska vända tillbaka på dygnet, för snart är det vanlig vecka och barnen ska tillbaka på dagis efter sin julledighet.

Igår hade ju lilla damen 40 graders feber och idag på morgonen hade hon 37,3, sen har jag inte provat febern nå mer då hon inte känts varm. Skönt att det (förhoppningsvis) är över. Dock har hon varit ovanligt gnällig idag. En tur ut har vi gjort i alla fall. Molly i vagnen, Alicia i den stora snöhögen här utanför och jag med spaden i högsta hugg.
Det va dock inge behagligt då jag va lemmen efter gårdagens skottning av blötsnö.

Egentligen hade jag tänkt att sy ikväll, men då Molly somnade 23:30 orkade jag helt enkelt inte. Det får bli imorgon istället, men oj vad jag längtar att sy.
Jag har inte sytt ett enda plagg på hela julen. Förutom dom 24 mössorna som jag sydde i mellandagarna... :-) Men jag längtar nu efter att få sy nåt ordentligt. Det är ju så kul!

Har ni föressten hört om det senaste. Wrapp? Eller senaste och senaste, för mig är det nytt i alla fall. Det är en app där man får och kan dela ut presentkort. Jag har inte riktigt kommit igång med det själv då jag laddade ner det idag, men enligt andra är det riktigt bra.

Nä nu ska jag ta och surfa vidare :-)

Bjuder på en bild tagen med nykameran, helt oredigerad.



Jag är mycket nöjd.
Har dessutom idag anmält mig till en fotokurs, så nu ska jag lära mig kameran ordentligt och inte bara ha på auto hela tiden. Oj vad jag längtar!

Natti mina vänner.

Mammahjärtat blöder av att se min lilla äl...

imag0506 (MMS)

Mammahjärtat blöder av att se min lilla älskling så här. 40grader visade termometern och då låg hon och ropade "ramla", så jag antar att hon är yr. Stackars lilla vännen min. Tack å lov har hon inte så spytt idag


Lilla trollunge.

Idag är det synd om min lilla bäbis. Hon har nu ikväll 39,4 och har mest legat hela dagen. Spytt har hon också gjort. Skyller dock spyan på slemmet och inte på magsjuka...
Hon har precis somnat nu liggendes bredvid mig här i soffan. Jag gruvar mig inför natten måste jag erkänna.
Tycker att det är så jobbigt då jag vet att hon kanske spyr. Min värsta fasa är att hon ska kvävas av hennes egna spyor...usch, vill inte ens tänka på det.

Idag har jag varit och hämtat min kamera. Speciellt mycket fotning har det dock inte hunnit bli, men oj vad jag ska leka och lära imorgon :-) Hoppas på att min stora dam är på bra humör så att jag får ha lite photoshoot med henne ;-)

Igårkväll innan jag gick och la mig fick jag världens ågren. Vi har ju planer om att göra om i Alicias rum och jag har bestämt mig för tapeten som jag ville att hon skulle ha redan när vi gjorde om första gången. Hör ni hur egoistisk jag är??!! Jag som hade hunnit beställa den och allt. Det första jag gjorde på morgonen va att avboka den så det va inga problem tack och lov. Sen så har jag valt ut 5 tapeter som Alicia sen i sin tur fått välja vilken hon vill av. Det blev den jag trodde, rosatjej som hon är ;-) Men men, nu behöver jag i alla fall inte ha ångest för att jag tvingat hon till en tapet hon inte egentligen vill ha, så det blir nog kanon. Jag får bara göra om mina planer helt. Jag som hade tänkt att göra ett så fint retro rum.



Det va den här underbara tapeten jag hade valt ut. Den Alicia valt får ni inte se förän den sitter på plats :-) Blir roligare så.

Nä nu ska jag skynda mig isäng, för jag är rädd att natten kan bli en mindre bra sådan.
Natti.

Äntligen!!

Idag va jag en snabbis på stan med pappa och lillebror och hem kom jag med en ny kamera. En systemkamera dessutom!! Oj vad jag längtar att få hem den, vilket förhoppningsvis blir imorgon :-)
En Canon eos550d blev det för den som undrar.


Jihaaa.....


´Molly va så gullig ikväll när jag skulle lägga henne. Alicia va på dåligt humör och grinade och då kollade Molly på mig med stora ögon och säger "Oj, Licia sessen" och för den som inte förstår Mollyspråket så betyder det "Oj, Alicia ledsen" :-)
Hon är så himla go och det är så underbart att få följa hennes utveckling. Skulle vilja stoppa tiden då, då det här måste vara den allra bästa :-) Fast så tycker man väl mest hela tiden, förutom når trotsen börjar komma.


Oj vad det är mycket jag vill köpa just nu, speciellt till hemmet. Köpa nytt och renovera. Jag måste nog ta och skaffa mig ett jobb så att mina drömmar får gå i uppfyllelse en vacker dag :-)
Har hittat en massa fina saker från Lagerhaus.
Nån som vill vara med och beställa?

RSS 2.0