Sovrummet

Vi tapetserade ju i sovrummet i våras, eller va det kanske i vintras...men sen så blev det inte så mycket mer än så, så nu har jag tagit tag i det där, för nu behöver piffas till lite där.

Detta har inhandlats hittills:


Fönsterlampa

Pläd

Sänglampor


Lila prydnadskuddar till sängen med tyllrosor.

Än så är det långt ifrån klart.
Jag skulle vilja ha en ny säng och nya sängbord...helst dessa.

Eller några 70-tals i teak eller så... Vi får se vad det blir.
Linneskåpet skulle behövt få lite ny vit färg på sig också och helst av allt skulle jag vilja byta ut garderobsdörrarna till skjutdörrar och byta ut altandörren till en glasdörr...

Fortsätter att drömma mig bort....

Nytt.

Idag for jag och min kära sambo en sväng till stan och lämnade kidsen hos päronen.
Det blev en massa smått och gott.
Bla denna fin klädhängare som vi ska ha i våran nya "hall"... Det ä rju ingen riktig hall, men den ska i alla fall stå just innanför den nya ingången. Det blir nog kanon. I alla fall så ser det kanon ut i mitt huvud när jag tänker på hur det kommer att se ut med ny väggfärg, soffa, soffbord, barstolar och tapet ;-) DÅ blir det snyggt :-D Men det är ett tag bort.

Akvariet.

När vi va i Bergen så va ett besök på akvariet ett måste!!
Det började med att kolla på sjöstjärnor, krabbor, fiskar osv... Efter många om och men vågade Alicia tom hålla i en sjöstjärna :-) Även jag gjorde det. Dom är faktiskt lite småäckliga ;-)
Det som är roligt är att man som norrlänning är imponerad av sjöstjärnor, men som Bergensare är det vardagsmat. Kollar man bara ner i sjön eller havet så ser man sånna överallt :-)
Vi fick även se...
Måååånga olika ormar. Stora som små.
Spindlar. Här är svarta änkan.
Även stora håriga saker hade dom ;-)
Apor
Leguan
Vattensköldpadda
Sälar
Hajar
Färgglada fiskar
Häftiga fiskar
Krokodiler...
Kolla tänderna. Han va småsugen på att attakera mig och gav mig onda ögat... :-S
Och pingviner...
Vi fick även se en sälshow som barnen tyckte va jättekul.
Självklart va det här bara en liten del av allt som fanns där.
Måste ändå visa den fulaste fisken av dom alla!!!
Gud måste haft en dålig dag när han gjorde denna fisken ;-)
Lite familypics också då...
Det va allt för idag.
Tack och adjö ;-)

Shopping.

I norge blev det inte speciellt mycket shopping... Jag hade helt enkelt inte ork att gå in på alla "mina" affärer när jag hade båda barnen.
Fast lite fick följa med hem i alla fall :-)

Flickorna fick sig bla ett par skor var... Sånna där söta fejk ugg´s :-)
Sen ropade jag även hem en kappa till minsta fröken.
Insåg sen när jag kom hem att hon faktiskt har det så bra med just sånna finare jackor, det är hellre storasyster som behöver sig en.



Nu tror jag att det här ska bli ett bra inlägg för en gångs skull. Och med bra menar jag ett inlägg med en bild och radbrytning, för ni har jag ändrat nån inställning här.

Bilden som jag försökte lägga upp igår får också komma med här...

Flickorna står och kikar på pingviner.

Nu har jag precis lämnat flickorna på dagis. Så idag blir det att få vara själv hela dagen, nästan i alla fall, Petrus har precis börjat sin ledigvecka, så vi får faktiskt vara tillsammans <3
Tror dock ändå att det blir så att vi kommer att jobba på på olika håll :-) Det brukar bli så.

Ha en fin dag allihopa och lämna gärna ett spår när ni varit här så lovar jag att jag ska bli bättre på att uppdatera. Man tappar som lusten med få kommentarer, men det vet ni nog redan :-)

Sept. 19, 2011

Wihoo.... Efter många om och men fick vi oss tillslut platser på åters loppis i arcushallen i Luleå. Det är inte det lättaste att få, så efter att ha vakat halva natten och suttit och försökt beställa i 1,5timme på morgonen, tills det blev "tekniskt fel" så ser det nu ut som att vi fått oss 2 bord där...fast egentligen tror jag inte riktigt på det föränn jag har biljetterna i handen. Jag känner mig lite frånvarande här i bloggen. Det beror på att det är lite mycket just nu. Molly håller på att inskolas på dagis och beställningar ramlar in hela tiden. Egentligen borde jag ta ett "beställningsstopp"...men samtidigt vill jag inte det, för det är ju så kul att folk vill köpa det jag syr :-) Norgeresan blev i alla fall superlyckad. Vi hann med allt vi ville göra och hann träffa nästan alla vi ville träffa. Eller föressten, en sak som vi inte hann med som jag så gärna ville va att fiska. Jag drömmer om att få en haj på kroken nämligen :-)Och det är inte omöjligt, för Jerker som vi bodde hos, han va på grabbtur samma helg som vi kom och dom fick en haj när dom fiskade krabbor. Hade jag fått en haj kan jag lova att jag levt på det resten av mitt liv :-) Vilken skrytpelle jag hade blivit ;-) Bilder från våran tripp kommer senare... Nu ska jag skynda mig å sätta mig å sy lite innan det är dags att hämta mina älsklingar. Är det föressten ens nån som läser här inne nu? En liten bild kan jag väl bjuda på i alla fall, det blir ett så mycket trevligare inlägg då. Det gick tydligen inte. Är det nån mer än jag som har problem med det? Om jag lägger in en bild så försvinner all text!!!

Kort inlägg.

Vi är hemma nu från våran norgeresa och vi har haft det superbra!! Nåt som jag är väldigt glad över är att jag nu inte längre längtar tillbaka. Tidigare har jag haft ett litet sug att flytta tillbaka faktiskt, men det räckte med detta besöket. Borta bra med hemma bäst :-) Det kommer ett litet längre inlägg senare, men just nu så måste jag skynda mig isäng. Klockan är mycket och imorgon ska vi på andra inskolningsdagen på dagis. Tänkte bjuda på en otroligt vacker bild (tycker jag). Det är inte redigerad alls utan kommer direkt från kameran. Visst är det vackert!!!??? Med denna underbara bild säger jag godnatt och sov så gott.

Fan!!!

Hade skrivit ett lååååångt inlægg, men det førsvann. Orkar tyværr inte skriva om det igen då klockan blivit alldeles før mycket, men idag har varit en toppendag. Har besøkt 2 gamla jobbarkompisar. Alicia har fått leka med Emil och Tobias. Vi har ætit på McDonalds. Jag har klickat hem 2 nya tyger. Det som ær mindre bra ær att Molly har dubbelsidig øgoninflamation och Alicia har klagat på illamående, huvudværk och va jættetrøtt ikvæll... Så imorgon ær en dag utan planer då jag ræknar med att ha 2 sjuklingar hær hemma. Nu væntar sængen.

Dagarna går...

Tiden går fort då man har kul. Nu ær søndagen næstan slut och vi har varit hær i Bergen i 3 dagar...Så det ær egentligen många dagar kvar, men jag kænner ændå stress øver allt som ska hinnas med. Jag vill egentligen gøra saker hela tiden, samtidigt som jag vill hinna ta det lugnt och bara vara, inte flænga runt alltfør mycket, før flickornas skull...och æven hinna umgås med dom vi bor hos. Dom har ju två barn, en på 5 och en på 6, så Alicia stormtrivs verkligen hær. Æven Molly såklart. Det ær så kul, før nu har Molly verkligen kommit på det hær med att gå och går nu mer æn vad hon kryper. Igår kom hon æven på att man kan stælla sig mitt på golvet utan att hålla i sig i nåt. Nær jag ændå skriver om Molly så tænkte jag bara berætta att jag før nån dag sen skrev upp lite ord som hon sæger...och det blev nærmare 30stycken!! 30 ord som hon anvænder sig av + att hon førsøker att hærma i stort sett allt man sæger. Nu tillbaka till norge igen :-) Jag kan verkligen kænna att jag INTE længtar tillbaka till vædret hær. Om man kollar yr så ska det alltså regna resten av tiden hær, så våran utflykt upp till ullriken (ett berg) kanske dærfør inte blir av, jag som lovat Alicia... Det kænns inte så kul att åka linbana dit upp i pissregn. Jag har æven fått erfara att man INTE ska parkera hær i Bergen. Jag stod i ett parkeringshus i ca 3 timmar och fick betala 96nok. Det ær førbaskat dyrt, så det ska jag inte gøra om :-) Isåfall får det bli en annan parkering :-) Jag har æven varit inom 2 av mina gamla jobb, bara snabbt sådær (butiksjobb) och træffade endast 1 person som jag kænde igen. Nu till veckan så blir det att besøka dagiset jag jobbade på och førhoppningsvis blir det fler kænda ansikten dær æven om jag vet att dom flesta slutat. Dærfør har jag styrt ihop en fest på fredag før alla oss som jobbade på dagiset under min tid dær, så det blir otroligt kul!!! Jag har æven tænkt att vi ska hinna med ett IKEAbesøk och en tur till Akvariet hær i Bergen. Det kommer nog Alicia att uppskatta. Tråkigt nog så har jag ingen bild att bjuda på och tyværr har jag varit dålig på att fota också, men det ska jag bli bættre på :-) Næ nu ska jag krypa isæng med mina underbara små troll. Mina stav och slarvfel får ni stå ut med, før jag orkar inte læsa igenom det jag skrivit :-) Natti natti.

Arlanda.

Just nu så sitter vi på Arlanda på väg mot Bergen. Än så länge så har allt gått smärtfritt. Nästan i alla fall :-) Jag skulle byta blöja på Molly. La henne på skötbordet och Alicia stod nedanför. Molly låg och dinglade med benen och plötsligt sparkar hon till hårt...rakt i Alicias öga. Oj vilka krokodiltårar det kom. Gjorde allt jag kunde för att trösta henne men istället fick jag mig en spark i ögat jag också. Oj vad jag ville grina lika mycket som Alicia:-) Så ut från toan kom vi båda rödögda och med ett öga mindre än det andra. Måste sett lite lustigt ut :-) Jag hade egentligen tänkt att bjuda på lite bilder, men det funkade tyvärr inte. Nu måste jag försöka söva om Molly...får uppdatera mer sen...

RSS 2.0