Måndag.

Idag blev det som sagt Kågebadet. Det va faktiskt riktigt lite folk där vilket va lite underligt, för kallt va det väl ändå inte.
Men det va heller inte så varmt som vi haft dom senaste dagarna. Tror man blivit lite bortskämd då det gäller värmen. Jag tog aldrig ens av mig kläderna på badet idag... Hade den här dagen varit för 2 veckor sen och vi inte fått känna på den här riktigt värmen vi haft, så hade jag garanterat legat i bikini och svettats :-)
Nu har jag även köpt säsongskort på badet, så nu ska badas här framöver...

Efter middagen så blev det tennis för min och Petrus del. Alicia fick vara och leka i lekparken med mormor under tiden. Inte hade hon nåt emot det :-) Hon hade så kul att hon tom ville sova hos dom och dom har ju bägge 2 semester så det passade väldigt bra. Jag har dessutom tandläkartid kl 8 imorgon, så då får jag fara dit själv också :-) Blir perfekt.

Nu har vi äntligen fått kantsten runt rabatten. Satte om, eller höjde upp kanske man kan säga, 2 blommor. Mer hann jag inte göra innan jag höll på att bli uppäten av myggorna som invaderat Kåge... Får försöka göra det klart imorgon. Isåfall blir det första grejjen jag får stryka på min "att-göra-lista"...

Imorgon ska jag och Alicia ta bussen till Örviken och fara och hälsa på Johanna. Förhoppningsvis blir det bad i deras pool också. Det har Alicia sett fram emot så länge nu, men det har varit för kallt i vattnet tidigare...men nu äntligen :-)

Nä nu måste jag ta och packa ihop allt inför morgondagen, för imorgon på morgonen finns inte tid för det.

Jag har föressten fått tillbaka scrappingduget nu, så nu ska jag jobba lite på Alicias album... :-) Kul. Måste bara först inhandla lite mer material... som att jag inte har nog....men man blir alltid mer motiverad när man har nåt nytt :-)

Måste föressten visa vad jag fick i postlådan idag.

En pop-baddräkt för 27 kr. Kan inte bli mycket bättre. :-)

Nä nu måste jag verkligen gå och packa :-)

Redo för Kågebadet.

Snart i alla fall. Gårdagen va en innedag medan jag hade tänkt att det här skulle bli en utedag :-) Tyvärr så ser det ut som att det kommer att mukna till lite, men det gör inte så mycket, bara det är lite värme i luften så är jag nöjd.

Nu på morgonen så har jag rakat benen och Alicia stod bredvid och va jätteintresserad. Hon ville gärna hjälpa till och helst låna rakhyveln hon med. :-)

Nu ca en timme senare då jag sitter här vid datorn så hör jag hur hon är inne i badrummet och håller på. Frågar vad hon gör och får till svar "benen". Skyndar mig dit och ser hur hon står med ena foten på bidén och smörjer in med raklödder, precis så som jag gjorde :-) haha.... 

Nu blir det snart lunch och sen badet. Ska få sällskap av Elin och Tilda, så det blir kul :-) 

Helgen som varit.

Lördag så åkte vi ut till Skatan och va där hela dagen. Dum som jag är så smörjde jag inte in mig med nån solskyddsfaktor. Jag har ju varit ute 2 dagar tidigare utan att nästan få nån färg alls. Gud vad jag ångrar mig alltså!!
Nu sitter jag här brunröd, men är bränd överallt. Det ser kanske inte så ont ut, för det ser ut som att jag bara fått färg, men gud förbannat så ont det är.

Dagen på Skatan va i alla fall perfekt. Vi va där tillsammans med Emma, Daniel och Knut. Lite senare så kom även Matte och Martina också dit.
Barnen tyckte att det var jättekul med vatten och sand så dom underhöll sigg själva rätt så bra och sprang runt och hade jättekul. Självklart så var det mycket "katt och råtta" också mellan dom 2 små, men man har börjat bli rätt så van nu :-)
Vid 16-tiden så packade vi ihop och begav oss hem. Matte och Martina följde med oss hem.

Till middag så åt vi grillad fläskfilé och potatisgratäng, en grönsallad och så vitlöksbröd. Alltid lika gott.
Till efterrätt så bjöd vi på en blåbärspaj. Mumma....

Emma, Daniel och Knut kom också förbi. Vart kvällen tog vägen vet jag inte riktigt, för helt plötsligt började klockan närma sig 1 och gästerna började bege sig hemåt.


Alicia lånar Knuts delfin...


Kamp om båten




Trots alla fighter som dom har så tycker dom väldigt mycket om varandra...



Idag (söndag) så vaknade Alicia i vanlig ordning kl 8. Det va bara att pallra sig upp direkt och göra en vällingflaska till henne, för jag pallade inte att ligga kvar i sängen då det tog ont på min brända kropp hur jag än låg.

Jag tog mig en tur till stan på loppisen i hopp om att göra nåt fynd... Hittade lite i alla fall. Barnaffären Barnkammaren som fanns här förr hade ett bord i parken, så jag gjorde några fynd hos henne. Annars hittade jag ingenting.

När jag kom hem blev jag sååå trött. La Alicia i vagnen och la mig själv på en filt bredvid henne, fast med kläder på... Trots att jag behöll kläderna på så brände det, så Petrus kom ut med en filt så att jag fick täcka över mig med den. Sen somnade jag... Det va bara så skönt. Tänk att vara ett litet barn och få sova ute varje dag. Det hade varit nåt för mig också :-) Hade sovit som en sten :-)

Idag fick vi middagsbesök också. Den här gången så va det Petrus bror Patrik med familj. Det är inte alltför ofta som vi ses, så barnen hade jättekul tillsammans.


Kusin Leo och Alicia fann varandra direkt...


Här Lovis snart 1,5 år.


Alicia tyckte väldigt mycket om sin lillkusin men det va tyvärr inte ömsesidigt... A försökte hjälpa henne upp om hon ramlade och försökte att ge henne sena leksaker, men icket :-) haha... dom är ju bara för söta :-)

Och så hade vi tänkt att få oss en liten kusinbild, men det va då inte det lättaste. Började med att försöka få ut alla barnen. När vi äntligen fått ut Pontus så behövde Leo springa in och bajsa, och när Leo äntligen va klar så va Pontus borta. Då va det hans tur att vara på toaletten :-)
Sen när vi fått alla till bänken vill ju förstås inte lilla Lovis vara med....

Så här kan det bli då....

Det hela slutar förstås med att Lovis gör en vurpa nerför bänken :-)

Det här är nog ändå den bästa bilden som togs...

Ännu en dag i solen...

Nu börjar solen äntligen ta på mig :-) Eller det beror väl kanske på att jag varit ute i stort sett hela dan...
Började morgonen med att fika och göra oss i ordning. Sen cyklade vi till Fem Rum och köpte present till Alicias dagisfröknar. For sen på dagis och gav dom paketen och önckade dom en trevlig sommar...
Sen va det raka vägen hem och packa.
Alicia va redan så väldigt trött så jag gav henne lunch och la henne i vagnen och där somnade hon, va egentligen inte det som va tanken. Hade aldrig trott att det skulle gå, men det va egentligen det allra bästa. Inte lätt att få henne att ta enn break när vi väl är på Kågebadet för att sova. Bättre att hon gör bort det innan då.
Jag gick hemifrån vid 12-tiden. La mig på Kågebadet på min solstol och solade ca 1 timme innan hon vaknade. Så skönt!
Sen va det bad för hela slanten :-)
Petrus kom även han dit då han slutade så vi va hela familjen där och myste. Alicias favvo Charlie och hans mamma va också där.

Efter middagen körde jag in till stan för att göra lite ärenden. Tyvärr så va affären, som jag mest for dit för, stängd. Så typiskt!! Men inte kom jag tomhänt hem för det :-) Men det hade väl ingen trott heller...

Här kommer lite bilder från dagen.


Min lilla puppa som ligger och värmer sig efter badet :-)


Självklart måste man dela med sig :-)


Dom är ju bara fööör goa!!

Vad har ni hittat på en dag som denna?

Torsdag...

Idag har det blivit att jag varit endel ute, men det är nästan fööör varmt (jag vet att man inte ska klaga) så det är nästan skönt att gå in lite då och då för att kyla av sig lite.
Trots att jag varit ute så har jag inte blivit brun. Vad är felet? Imorgon då jäklar bli det att pressa, om min lilla dam tillåter det, vilket hon säkert inte gör :-) Det blir i alla fall att pressa den timmen som hon ska sova, det är en sak som är säker :-)

Idag har jag i alla fall jobbat 3 timmar. Jag har varit på den förskola där jag kommer att jobba 3 veckor i sommar, så idag har det varit öppet hus så att barn och föräldrar fårr komma och kika lite. Kul ändå att man får träffa alla innan... Även viktigt för barnen... Det var några nya och några bekanta ansikten...

När Petrus kom hem fick jag veta att vi skulle och spela minigolf i Byske med Alicias faster och hennes karl... Vi bestämde oss för att åka ganska direkt för att äta middag på Lanternan.
Petrus fick då ett telefonsamtal om att han va tvungen att åka tillbaka till jobbet för att några arbetskamrater blivit inlåsta och Petrus hade en nyckel, så det va bara för han att sätta sig i bilen och köra tillbaka :-) Så typiskt.

Alicia tyckte att det va riktigt skoj i Byske. Dom han ju faktiskt ganska roliga saker för barn där. Medan vi väntade på maten så gick jag och Alicia och hoppade på en stor stor "hoppkudde" sen ville hon vidare till skeppet där. Blev  så förvånad så hon helt orädd satte sig och åkte i den stora rutchkanan där. Tror att det va jag som va mest rädd faktiskt :-) För jag va livrädd :-) Haha...

Efter maten tog vi en minigolfrunda och sen så gick vi ner till vattnet och kände på det. Eller nu sa jag fel. Vi är fel ord då det va Petrus och Alicia som gick ner och kände. Jag stod förstås och fotade ;-)

Här kommer kvällen i bilder:








Redo för ännu en dag i solen:-)



Idag tror jag dock att det blir att fylla upp vatten i Alicia lilla pool istället :-)
Vi får väl se vad vi hinner :-)

Underbara dag!!

Hoppas verkligen att det här vädret håller i sig, för idag har varit en helt gudomlig dag.

Bestämde redan när jag vaknade att vi skulle på Kågebadet idag, problemet va bara att jag inte har någon bikini. Antingen är dom för stora eller för små... Så innan badet så tog jag en snabbtur till stan.
Fy vilket dåligt utbud dom har när det gäller bikinis. Det är ju BARA modeller för dom som har små fasta bröst och det är då det sista jag har. Behöver en bikini med lite stöd och gärna bygel... HM va ju bara att glömma. Sprang på Stadium i hopp om att dom skulle ha mer med icket. inte Inter Sport eller Åhlens heller... Höll på att ge upp innan jag kikade in på Lindex, där hade dom faktiskt. Provade snabbt och sprang och betalade. Var som inget att fundera över. Fyndade även en extrabikini för 15 kr delen... :-)

Alicia va väldigt laddad för badet då jag kom hem, så vi gick dit rätt så snabbt. Från brjan va hon lite avvaktande och tyckte att det va kallt, men det dröjde inte länge innan hon va som ett litet vattendjur :-)
Charlie och Åsa va också där med oss...
Vi va där tills dom stängde, ändå tycker jag inte att jag fått nån färg. Skumt... Vad har hänt. Jag som brukar ha så lätt för att bli brun. Är ju en riktig blekfis nu ju... Det måste det bli ändring på :-)

  

Nu efter middagen så har jag och Alicia varit en tur till stan och gjort några ärenden. Vi har köpt kantsten till rabatten. Postat min lönelapp och varit på Willys och köpt blöjor. Låter som små snabba ärenden, men med en liten 2-åring som ska utforska allt så kan det ta vääääldigt lång tid :-)
Vi gick igenom parken då vi skulle posta brevet. Det satt en kvinna där och läste en tidning. Hon hade solen i ögonen så hpn höll en hand för... Då säger Alicia men ljus ljus röst:
-Ledsen...
Vi va då väldigt nära tanten så hon hörde det säkert :-) haha...

Nu ligger hon och sussar så sött i soffan. Av nån konstig anledning så vill hon inte sova i sin säng längre...hoppas att det bara är en liten period nu och att det går om sen.

Imorgon blir det jobb för mig...dock endast 3 timmar. Lagom mycket enligt mig :-)

Jag måste vara knäpp!!

Nu äntligen så är vi ju som sagt snart klara med vardagsrummet, det är i alla fall inget mer som jag kan göra med det just nu. Jag har gjort mitt där...
Just nu sitter jag bara hör framför datorn för att jag "inte har nåt att göra" dsv jag har inget projekt på g. Jag klarar verkligen inte av det. Jag måste ha nåt på g hela tiden, annars kryper det i fingrarna på mig.
Vi hade egentligen sagt att vi skulle ta det lite lugnt nu efter att vardagsrummet va klart och att sen till hösten kanske börja om igen och göra nästa grej.
Vi får väl se hur länge jag klarar av att hålla mig ifrån det.
Nog för att jag har tillräckligt med saker att göra annars också här hemma.
Först och främst så ska det ju tvättas, städas och lagas mat + en massa lek därimellan... Sen så har vi också en massa småsaker som ska fixas.
Har gjort en lite "att göra lista":

- Lägga om stenrabatten på framsidan.
- Städa ur husvagnen.
- Putsa färdigt fönsterna.
- Sätta sommarblommor.
- Bygga ny trapp till inglasningen.
- Fixa en sandlåda.
- Bygga en spotlåda.
- Rensa garaget.
- Lista vardagsrum.
- Lista fönster i datarum.
- Sy gardiner till Alicias rum.
- Sy kuddfodral.
- Slipa och måla pinnstolar.
- Måla det runda bordet.
- Lägga trösklar.
- Olja in och slipa altanerna.

Det va min lista det. Den kommer säkert att fyllas på eftersom... Men just nu ser den ut så.
Tanken är att allt det ska göras i sommar. Sen kommer en höstlista också :-)
Undra om jag nån gång kommer att få stryka nåt från min lista. Hoppas på det i alla fall :-)

Utslagen...

Just nu så ligger Alicia och sover på soffan. Hon somnade rätt så fort efter att vårat besök gått hem :-) Helt slutkörd :-)

Barnen har sprungit fram och tillbaka. Kört motorcykel, skrattat, åkt rutchkana, hoppas på studsmatta, plockat och kastat stenar, gungat, kört vagn mm.... Så det har som varit full fart hela tiden.
Jag och Katrine hade massor att prata om, så det va riktigt kul. Få se om vi hinner träffas en gång till innan hon åker tillbaka till norge igen.



Benjamin tyckte att det va lite scary att stå på studsmattan då Alicia hoppade :-)

Allt ska provas...

När jag satt vid datorn så kom Alicia springandes och sa. "Mamma, usch blä..."
Det här va det hon höll i handen.

Måste erkänna att jag förstår hennes reaktion ;-)

Bra start.

Igår va jag uppe alldeles för länge. Självklart skulle Alicia vakna 1 timme tidigare än hon brukar, så jag hade endast fått 5 timmars sömn...egentligen va jag inte så trött i alla fall. Gick upp och gjorde en flaska till henne och tack och lov så somnade hon efter att hon ätit upp den...och sov ända till 9:45!!!! Otroligt.
Så nu är jag riktigt utvilad :-)

Nu ska vi gå och äta lite frukost, för snart får vi besök. En gammal kompis som jag inte träffat på flera flera år, så det ska bli riktigt kul!

Slänger in en bild på min sötis från när vi va i lekparken igår...

 


Tv-bänken.

Såhär blev det med den nya tv-bänken...



Jag är mycket nöjd!

Bild.

Har föressten glömt att visa er dom här bilderna :-)







ursäkta den dåliga bildkvallan...

Och så vill jag även påminna er om det här med kommentarer!!!!!! Det uppskattas vet ni......
Så kom igen nu!!!!!!!!

Det ser ut att lösa sig...

...ang tv-bänken. Tack och lov för det.
Istället för att ha luckan så kommer vi ta bort den så att vi kan ha dvd:n där. Egentligen så va det det som va tanken hela tiden, men det hade ju ändå varit skönt att ha kvar luckan ifall man senare nån gång skulle vilja sätta på den. Men nu går ju inte det, så nu får vi fint ha så här hela tiden :-) Ingen variation här inte.

För ca 2 timmar sen så kom Alicias gudmor och hämtade henne för att hon ville umgås lite med våran älskling. Självklart så måste vi dela med oss lite av henne och kan inte bara ha hon för oss själva :-)

Nu när jag sitter här och skriver så vräker det ner ute. Det kom verkligen utan förvarning också. Hoppas bara att det inte är nåt åskoväder på g. Det klarar vi oss utan.

Planerna idag är att städa hela huset för ikväll får vi sthlmsbesök. Min kusin och hennes 2 barn ska komma hit. Först ska vi äta middag hos föräldrarna (surströmming) och sen ska vi traska hit för att äta efterrätt.
Nu ska jag ta och återgå till mitt städande.
Återkommer senare idag.

Satans jävla skit!!!

Tyvärr måste jag börja efter ett litet uppehåll med att bara gnälla. Hade ju kunnat haft en lite trevligare rubrik, men efter att gjort ett hål i våran nya tv-bänk nu när jag skulle montera ihop det, så kan det inte komma annat än sånna där fula ord från min mun...

Återkommer då jag är på lite bättre humör, om jag nu blir det nån gång vill säga...

Vart tog all energi vägen??

Hjälp - är verkligen hur trött som helst och har huvudvärk. Dessutom har jag massor att göra. Jag orkar verkligen inte!!!
Vi åker ju till Kattisavan idag med några vänner vilket jag ser fram emot massor, men hur kul är det då jag känner mig så här... Hoppas att det går över innan dess och att jag kan sova en stund i bilen på väg dit. Det skulle behövas.
När man känner sig så här trött så känner man sig som  världens sämsta mamma. Tur att jag har en dotter som är duktig på att sysselsätta sig själv. Vi får ta igen den här "förlorade tiden" en annan dag istället helt enkelt.

Igår kväl då jag satt och letade runt efter en tv-bänk så hittade jag faktiskt en... Så vi får se om Petrus köper en sån på väg hem ifrån jobbet. Håller tummarna för det, för den hade blivit riktigt bra i vårat numer snygga vardagsrum ;-)

Alicia har lärt sig en ny sång idag. Har aldrig hört henne sjunga den förr... Melodin är helt rätt dessutom :-)
Det är sjukt hur fort den här lilla damen snappar upp saker.
"å näj hanna lean å näj hanna lean å näj hanna leean uti hunda åj ja vissanna ledan ja vissanna ledan ja vissanna ledan uti hunda åj"

Nä, det här duger inte. Nu måste jag ta och börja packa!!

Trevlig midsommar på er alla!


Pippi på pippi :-)

Här kommer 2 pippikuddar till min samling. Vill ha en stor härlig soffa med många fina kuddar. Ikväll har jag sytt 2 av dom :-)


Vardagsrummet...

Tänkte visa lite mer av vardagsrummet nu efter att vi möblerat om :-)
Man kan nog inte bli så mycket mer nöjd än det jag är.


Vi har dragit ut soffan från väggen så att det står mitt framför fönsterna. Har ny matta, lampa och soffbord.


Det här sideboardet använde vi som tv-bänk tidigare, men nu har den fått sig en ny plats... Prydnaderna som står där på står där bara provisoriskt.


Här saknas som ni ser en tv-bänk. Han inte än bestämt vad vi ska köpa, men hoppas att vi hittar en snart.
Här hade vi tidigare ett ekbord med skinnstolar, men det har vi nu sålt. Det blev så mycket luftigare och rummet känns mycket större!!

Så irriterande.

Skrev 2 inlägg tidigare idag, men dom ville inte komma med... :-( Orkar heller inte skriva om dom lat som jag är :-)

Tänkte bara visa 2 av mina senaste inköp.
Jag som aldrig hittar byxor till mig själv har nu storfyndat och köpt 2 par!!! Otroligt! Dom liknar ju väldigt mycket varann, men det spelar ingen roll... Det är ju ändå 2 olika byxor, även om alla tror att jag går runt i samma jeans hela tiden :-) haha...



Egentligen känns det inte så vuxet heller med att gå omkring med trasiga och lappade byxor när man snart är 26 och är mamma, men jag känner mig inte en dag äldre än 18, så då tycker jag att jag kan ha sånna ;-)


Tält-tur...

Alicia hade ingen lust att lägga sig ikväll, så då kom jag på den briljanta iden att packa upp hennes tält som hon fått av sin gudfar.
Så inatt så sover hon i tält för första gången :-)





Nu ska jag också ta och lägga mig. Tror dock att jag föredrar sängen istället :-)


Ommöblering.

Egentligen så va ju tanken att vi efter renoveringen bara skulle ställa tillbaka möblerna och det gjorde vi också... Men vi har som aldrig varit nöjda med hur vi haft det, så nu blir det förändring. Vi håller på för fullt just nu så än kan jag inte säga hur det blir riktigt, för det vet jag inte än, men jag hoppas ju förstås att det blir bra :-)

Återkommer senare.

Så typiskt en mamma...

Sitter just nu och trycker i mig ett helt polarbröd själv. en sån här halvmåne, ni vet. Det är min frukost, trots att jag varit uppe sen 8... Tänk att man som mamma alltid tar sig själv i sista hand. Nån som känner igen sig? :-) Antar att jag inte är ensam om det.

Idag har Alicia varit på sitt första tandläkarbesök. Det gick väldigt bra. Till en början så var hon lite kritisk, trots att jag förberett henne på vad hon skulle göra. Hon ville helst inte gapa från början, utan ville hellre gå och åka "wuschkanan"...men tillslut så visade hon sina fina tänder. Tandläkaren tyckte också att hon hade fina tänder :-)
Hon fick förstås välja sig en leksak för att hon varit så duktig. Det fanns ringar, sudd, klistermärken, djur mm... Men hon valde en kratta :-) Hon fick ta 2 st då hon valde en sån liten sak :-) Haha...
Några åk i rutchkanan blev det efteråt. Där hittade hon även en jämnålderskompis som va med i samma bvc grupp som oss, så dom hann leka lite innan det va hennes tur att gå in till tandis.

Efter tandläkarbesöket så blev det grillen som jag lovat A om hon skulle vara duktig och gapa. Där köpte vi oss en bägare som vi delade på.

En liten tur förbi affären och sen så cyklade vi hem.
På affären så köpte jag pärlor till lilla damen, för det har visat sig att hon går i mammas fotspår och gillar att pyssla :-)
Här kan ni se hur hon knåpar ihop sitt 2:dra armband någonsin. Hon är riktigt duktig. Bra tålamod har hon också :-)


   

Nä nu ska jag skynda mig att göra lite nytta då lillan sover. Har massor på "att göra listan"

Så hej svejs...

Semester???

Idag har jag ju som sagt varit ledig och om jag får säga vad jag tror så är det att jag kommer att vara det några dagar framöver... Kan man då kalla det semester? :-)
Vet inte om man kan det det då jag ändå får stämpla. Rätt så nice faktiskt :-)

Idag blev det sovmorgon för min del. En välbehövlig sådan.
Sen tog jag och Alicia med oss vagnarna, hon sin dockvagn och jag hennes vagn och så traskade vi in till centrum. Kåge centrum alltså. Otroligt nog så orkade Alicia gå hela vägen vilket jag inte hade trott. På vägen hem så envisades hon med att gå också, men tillslut så satte jag henne i vagnen i alla fall för att vi va tvugna att skynda oss till mormor. Alicia va ju nämligen bjuden på lunch där och vi va redan sena :-)

Tanken va att det egentligen skulle komma bilder nu från våran promenix, men jag klarar tyvärr inte att föra över bilderna från mobilen. Så irriterande!

Medan Alicia va hos mormor så skyndade jag mig hem och fick gjort lite här hemma. Sånna där vardagssysslor som inte alltid hinns med. Så nu har vi fräsch kyl och skåpet under diskbänken. Skönt.
Hann även med att städa lite här hemma, dock inte avsluta, så det hoppas jag på att kunna göra imorgon.

Idag har vi varit hos Zebs föräldrar, en dagiskompis till Alicia som även bor granne med Alicias kompis Knut. Vi ska nämligen fira midsommar tillsammans med fam Bystedt och fam Johanssom i Kattisavan. Det kommer garanterat att bli skoj. Så vi har planerat lite ang mat och så. Det blir en jäkla massa mat som ska inhandlas kan jag lova!!

Idag va Petrus så rolig (inte) och sa att han inte vill följa med till Bergen att jag och Alicia får fara själva istället... Så jag skyndade mig för att ringa SAS och boka resa för oss 2 då dom hade specialerbjudande nu... Satt i kö i sammanlagt 45 min...sen blev Petrus så less på musiken och kärringen som sa "tack för att du väntar, vi tar emot dit samtal så fort vi kan"... Så han ångrade sig och sa att han kan väl följa med då, bara jag la på telefonen :-)
Så nu blir det en resa för alla oss i alla fall :-) Haha...

Gårdagens bilresa...

Nu kommer min lilla berättelse här.

Vi va ju som sagt på 60-års fest igår och min bror som precis tagit körkortet (4 dar sen) hämtade oss så att jag skulle få ta en cider jag också...
Måste erkänna att jag är lite smårädd att åka med en sån färsking som precis fått lappen så jag kunde inte helt koppla av.
Plötsligt så ser jag hur en fågel kommer mot rutan och jag tar bara händerna för ögonen för att slippa se den bli påkörd. (I vanliga fall hade jag skrikit, men jag ville ju inte skrämma broder så att vi skulle köra av vägen) Petrus undrade vad jag höll på med då han som satt där bak inte såg nåt alls. Han hade lite kul åt det där och tyckte att jag va fjantig.
En minut senare så kom en till fågel som smackade rakt in i bilen med en duns. Nu kunde varken jag eller Petrus hålla oss. Vad är sannolikheten egentligen att köra på 2 fåglar på så kort tid?! Själv så har varken jag eller Petrus kört ihjäl nåt djur.
Jag tyckte riktigt synd om lillebror och visste att jag inte skulle skratta, men kunde verkligen inte hålla mig. Skrattade bara mer och mer :-)
Missförstå mig nu inte, för jag tycker att det egentligen är riktigt riktigt hemskt och jag är världens djurvän som inte ens dödar spindlar...
I alla fall så ringde jag till mina föräldrar för att berätta vad som hänt, vilken otur broder haft... Men hann inte mer än att säga:
- Hej... Vet du vad som..... HELVETTE.... jag ringer sen!!!!
Där kom plötsligt en katt ut på vägen... som livlös låg kvar på vägen efter oss.
Inte kul alls, men jag och P kunde förstås inte hålla oss nu heller. Usch vilka grymma människor vi låter som...
Vi backade bak för att en av oss skulle gå ut till katten... Men innan vi bestämt att P skulle få gå så ställde den sig plötsligt upp och sprang blixtsnabbt ut i skogen. Gick ut för att leta efter den för att se om den va skadad, men hittade den ingenstans.
Knackade på i ett hus som låg där och alla lampor va tända i, men ingen öppnade. Vågade inte riktigt plinga på då klockan va så mycket.
Det är bara att hålla tummarna för att det gick bra för den lilla katten...

Men alltså seriöst. Vad är oddsen att man ska köra på 2 fåglar och 1 katt på en biltur på 20 min??
Och efter att man bara haft körkortet i 4 dar?!?!
Och jag måste bara få säga det att min bror hade inte en chans att väja (stavning?!) så hade det varit jag som kört så hade det hänt samma sak. Är sååå glad att det inte va jag, för jag hade inte vågat sätta mig i bilen på länge efter nåt sånt här...

Oförglömlig bilresa...

Ikväll så har jag, som rubriken lyder, varit med om en oförglömlig bilresa.
Hela storyn kommer imorgon.
Nu ska jag ta och krypa isäng och ladda inför loppis imorgon :-)
Natti natti.

Vem är ni?

Den senaste veckan så är det lite mindre än 9 olika personer som kommenterat i bloggen här.
Så nu till min fråga.
Vem är ni andra som läser bloggen???
Ser ju att ni är många fler än så som läser....

Kan inte låta bli...

Egentligen hade jag inte tänkt att lägga upp bilder här föränn vardagsrummet är helt klart, men jag kan helt enkelt inte låta bli att göra det redan nu :-)

Idag så har jag målat altandörren och dom 3 fönsterna 1 varv och det har då alltså tagit mig 2,5 timme. Helt sjukt ju!!!
Tyvärr så kommer jag att måsta måla ett 4:de varv också då den inte täcker helt på alla stället. Surt som fan.... Men men, nu är det nära i alla fall.
Längtar så oerhört mycket att få flytta in möblerna igen och verkligen storstäda HELA HUSET!!! Det behövs verkligen!!!

Nä nu ska jag ta och sluta babbla och istället visa er bilderna :-)


Bara en liten titt på hur det såg ut innan (även innan vi köpte huset)





Som ni ser så har vi valt en ljusgrå färg på väggarna. Det har vi målat, så att man slipper flottiga små handavtryck :-)



Här har ni även fondväggen som inte alls blir snygg på bild. Den måste ses irl!!! Ser ju hemsk ut här, men jag är bara sååå nöjd!
Längtar tills allt är färdigt och städat så att jag får börja sy mina kuddar och sätta lite blommor och så. Vi har ju även inhandlat ny taklampa och ryamatta... Blir nice att få allt på plats, men än så är det säkert lååååångt borta... :-(

Nä nu väntar sängen. Ska upp tidigare än tuppen imorgon!

Målning pågår...

Idag har varit en toppendag. Jag hade öppningen och dvs att jag slutar tidigt :-) For direkt och hämtade Alicia och sen så for vi till stan. Tanken va egentligen att vi skulle till ankdammen, men vi stannade på något mycket mer intressant. En cirkus är här i stan nu och deras djur stod ute och betade så vi stannade där istället :-) Det tyckte Alicia va riktigt kul!


Alicia tyckte att det va riktigt spännande att få mata kamelerna och dromedarerna...


Dom hade även lamor där.... om det nu är sånna :-)?!


Sötungen :-)


Ja, och vad det här är för djur kan jag tyvärr ej svara på. Liten och lurvig va den i alla fall :-)


Kor hade dom också, men det här kan inte varit nån vanlig ko, för dom va verkligen ENORMA. Har aldrig sett så stora i hela mitt långa liv!


Lite åsnor...


Tycker att den här bilden blev riktigt frän :-)


Antingen så kramades dom här två. eller så "slåssas" dom som Alicia sa :-)


Vi smög in på området för att få se dom här enorma djuren. Djurtokig som Alicia är så tyckte hon förstås att det va kul också... Elefanten till höger på bilden stod och dansade fram och tillbaka :-)

Ankdammen får vi hellre ta en annan dag. Tror att det här räckte för henne, det är nog tillräckligt att smälta för henne.
Nu måste jag skynda mig att återgå till målningen av fönster innan penseln torkar. Shit så tråkigt det är.
Det finns föressten en pensel över om någon har lust ;-)

Jippi!!!

Igår såg jag att feriepengarna från norge kommit in och idag skattepengarna... börjar ju känna mig rik :-) Och snart kommer dom norska skattepengarna också :-) Hihi...

Jippi!!!

Igår såg jag att feriepengarna från norge kommit in och idag skattepengarna... börjar ju känna mig rik :-) Och snart kommer dom norska skattepengarna också :-) Hihi...

Söta unge!!

Imorse vaknade jag före Alicia, så jag smög in till badrummet för att göra mig klar, för att inte väcka henne, men efter bara en liten stund så hör jag hur våran lilla prinsessa vaknar.
Hör hur hon trippar in i vårat sovrum....och hör hur hon säger:
"Pappa båtta, mamma båtta..... OOJJJJ!!!"
Det går sen nån sekund innan hon ropar på mig :-) Andra gången svarade jag, för då hörde jag att hon blivit lite ängslig.... Ville bara testa vad hon skulle göra ifall hon nån gång skulle vakna medan jag är och duschar på morgonen, för det har aldrig hänt förr...
Hoppas att hon heller inte kommer att göra det nån gång, för jag tror att hon hade blivit lite rädd då faktiskt...

Idag på dagis har hon kissat på pottan *stolt*. Där vill hon nästan alltid sitta på pottan och det är ju veckligen superbra, men det är första gången det kommer nåt i den :-)
Första gången på dagis alltså.
Hoppas på att få henne torr nu under sommaren. Det hade varit toppen!! Så vi får kämpa vidare. :-)

Måndag.

Idag har jag varit på ännu ett nytt ställe. Tycker att det borde vara slut på det snart, för det känns som att jag snart varit på de flesta förskolorna :-)
Resten av veckan kommer jag att vara på ett och samma ställe. Skönt.
Dagen gick ändå bra, men det tar ju lite tid innan man lär känna barnen och lär sig regler och rutiner... Så det ger mig inte så mycket då att bara komma en dag. Visst, jag lär mig namnen, men ändå...

När jag kom hem så va det middag direkt och efter middagen började vi tapetsera fondväggen i vardagsrummet. När det va klart så påbörjade jag fönstermålning och nu för ca 15 min satte jag mig äntligen ner för första gången sen middagen. Det känns i kroppen kan jag lova!!! Så man kan egentligen säga att jag haft en 13 timmars arbetsdag idag... Puh.

Jäklarns vad nöjd jag blir med vardagsrummet. Det blir verkligen som ett nytt rum!!! :-) Tyvärr har jag inga bilder att bjuda på för jag har inte hunnit ta kort än, men det kommer säkert imorgon.



Egentligen hade jag tänkt att skriva lite om lördagens bravader, men det får vi ta imorgon det också, för jag är så trött just nu att jag knappt vet vad jag skriver. Dessutom så gick det inte att föra över bilderna (då jag hade lånat kamera) så jag får fara till päronen imorgon och fixa det där.

Nä nu måste jag ta och krypa isäng. Börjar tidigt imorgon och så har jag lovat att följa min bror på stan efter jobbet. Han behöver lite shoppinghjälp och det är bara jag som duger till det enligt han :-)
SÅ imorgon blir en lång dag också...
Natti!

Låter för barnen...

Ni bara MÅSTE lyssna på den här! Ögonen blev helt tårfyllda.
Ken kan verkligen det här med att göra låtar som berör. Tycker att han är RIKTIGT BRA!!!

Vad fasiken ska jag ha på mig?

Tänk att det där med kläder alltid ska vara ett problem. Sprang en sväng på stan idag för att hitta nåt att ha på mig imorgon på den stora klassfesten, men utan resuktat. Fan också!!! Så nu blir det att leta fram nåt gammalt ur garderoben. Känns faktiskt riktigt trist... :-(

Egentligen så va det tänkt att jag skulle tapetsera fondväggen i vardagsrummet nu ikväll, men nu när jag skulle börja så insåg vi (jag och pappa) att det inte skulle gå, för att vi måste göra mer förarbete först. Så tråkigt det är med det där förarbetet. Vill ju inget annat än att tapetsera och så skura rummet och sen få flytta in möblerna igen!!
Så nu ska jag sätta Petrus på jobb när han kommer hem så att det blir klart snart.
Han är på klassfest i Piteå idag. 11 år sen han gick ut 9:an :-) Tror dock inte att dom kommer att ha lika kul som vi kommer att ha imorgon, för mycket bättre klass än vi hade kan man nog inte ha :-)

Nä nu ska jag ta och packa Alicias väska och så ska jag fara till morfars. Hon ska nämligen sova där inatt för att jag ska fara och hämta Petrus vid 2-tiden...

Måste bara berätta en rolig sak som hände idag.
Nu efter middagen (har ätit hos päronen) så ringde det en telefon...
Pappa: Det ringer...
Jag: Det är då inte min.
Mamma: Inte min.
Pappa: Inte min...
Alicia: Inte min fån (telefon)

Alla vi började förstås gapskratta :-)
Hon satt då och tjollrade på på golvet. Det är helt sjukt vad hon är med. Hon tjuvlyssnar på allt man säger :-)

Sen så började hon sjunga "var är tummen" vid middagsbordet. Och hon sjöng var...hon kan alltså säga r!!! Har aldrig hänt förr :-) *stolt*

Nä nu ska jag inte spilla bort mer tid här. Har mycket som ska fixas. Ha en fin helg allihopa! Vi höres väl på söndag om jag inte är alltför bakis :-)

Torsdag.

Idag har det gått bra på jobbet. Det är ett ställe jag tror att jag kommer att trivas på faktiskt. Skönt :-)

Då jag kom hem så var det middag direkt då jag slutade kl 17, sen så kom Åsa och Charlie förbi en stund så att barnen fick leka lite med varann :-)
Annars så har jag inte hunnit så mycket ikväll. Har gjort ett till bröllopskort klart. Skönt.
4 kvar... Kommer nog att vara less bröllopskort innan sommaren är slut :-)

Just nu så sitter jag med en tandblekningsskena i munnen, så jag ser inte riktigt klok ut :-) Måste ju göra mig fin innan lördag :-) haha...

Har föressten varit hos läkaren idag. Äntligen!! Har nu fått utskrivit antibiotika till min mindre trevliga hy. Fy vad less jag är, så nu hoppas jag att jag blir kvitt mitt problem med finnar. :-) Så håll tummarna för mig :-)

Jag har blivit lurad!!!

Idag efter jobbet så va det raka vägen hem för att äta middag och sen fara och fira mamma som fyller år idag.
Kl 18 va det bestämt att vi skulle komma dit, men Lindqvistare/Wiklundare som vi är så va vi såklart 10 min sena ;-)
När vi kom dit så satt våran gamla granne där och drack kaffe, men han for nästan direkt vi kom. Hann som bara sätta mig ner och prata lite så sa pappa att jag skulle få följa mamma och välja ut en sak. Vad det va kunde han inte säga.
Så jag och mamma fick en adress vi skulle fara till och så tog vi bilen och for.
Adressen va till en villa här i Kåge.
När kvinnan öppnade dörren så visade det sig att jag inte alls följde med för att hjälpa mamma att välja ut en grej, utan för att jag skulle få en ansiktsbehandling :-) Min kära sambo hade bokat tid åt mig i försenad 9-års present.
Tack älskling.
Det va förståss hur underbart som helst. Va där i över 1,5 timme!!!
Fick ansiktsbehandling, handmassage, nackmassage och ryggmassage...
Lite pinsamt då man rycker till för att man hör sig själv vnarka bara, men det va så himla avslappnande. Hände mer än 5 gånger, men jag antar att kvinnan är van :-)
Dit ska jag absolut fler gånger.
Så när jag kom tillbaka till päronen så va klockan närmare 20:30 och Alicia skulle egentligen redan sovit, så jag hann knappt fira mamma nåt :-) Kändes lite snopet, men men... Hon va ju med på det där, så hon hade ju hela tiden vetat att jag inte skulle vara med så...

Kollade precis mitt tradera och jag har redan tjänat in en bra slant fastän jag startade auktionerna igår :-) Bra bra. Behöver alla pengar jag kan få just nu...

Nä nu måste jag trotsa vädret och gå ut och fixa det där med soporna så att vi blir av med lite imorgon då sopbilen kommer.

Ska föressten vara på ett helt nytt ställe imorgon, så jag är lite nervös. Alltid jobbigt från början. Hoppas att det är ett "bra" ställe som jag kommer att trivas på :-)

Godnatt.

Tisdag och ledig!!!

Oj så härligt! Länge sen jag va ledig nu känns det som...
Idag fick jag erbjudande om flera jobb, men jag tackade nej till allihopa, för idag hade jag bestämt mig för att vara hemma med lillgumman. Hade jag inte varit hemma idag så hade det blivit 3 veckor heltid på dagis för henne. Kände att ett litet break inte skulle skada.
Egentligen va planerna att vi skulle fara en tur till Nordanå och kika på ankorna, men så blev det inte.

Vi vaknade just efter 8. Steg upp och fixade lite här hemma. Åt frukost och sen blev det bad för Alicia medan jag städade toan och sen tog jag mig en dusch medan hon lekte på sitt rum. Kanske låter oansvarligt att låta henne leka där själv, men jag litar på henne så pass mycket. Sen så finns det heller inte så jättemycket som kan hända...
Efter duschen så gjorde jag mig klar och gav Alicia lunch och så tog vi cykeln och for ut en sväng. Vi for förbi 2 dagis här i Kåge så att dom fick skriva på ett papper för att jag varit där och jobba och sen så for vi förbi morfars jobb, det va Alicias önskan :-)
Sen cyklade vi hem och så fick hon lägga sig och sova en stund.
Medan hon sov så passade jag på att tvätta, hänga upp tvätt och vika ihop tvätt. Städa bort i nästan hela huset och sitta en liten stund vid datorn. Nu tar man dig fram här i alla fall :-)
Egentligen så hade jag tänkt att hinna dammsuga och skura också, men det tyckte tydligen inte lilla damen att jag skulle få, för innan dess hann hon vakna :-)
Medan hon åt mellis så passade jag på att städa ena köksskåpet där vi har plastburkar, så nu är det fint och rent där. Skönt.
Va inne på hennes rum ett tag sen. Hon lekte och jag städade :-) Måste verkligen röjja bort ÄNNU mer av hennes leksaker. Hon har alldeles för mycket och alldeles för lite förvaring, så det är alltid kaos där inne. Måste klura ut nån smart lösning där... Nån som har nåt förslag?
Det blev även en tur in i hobbyrummet. Kan inte säga här vad vi pysslade på med där inne, då min kära mor läser den här bloggen, för det är hon som ska få det i födelsedagspresent imorgon :-)
Sen va det middag.
Petrus kom hem och slängde i sig mat, sen for han och farfar till malå för att hämta hem husvagnen.
Jag och Alicia for då till mormor och morfar (hennes önskan igen) för att jag har massor med kläder där som ska säljas. Tänkte börja sätta ut på tradera. Hann dock inte göra så mycket innan vi skulle hem, men väl hemma så fick jag ut lite saker i alla fall :-)
Ja det va i stort sett hela våran dag. En riktigt bra dag!
Nu måste jag ta och lägga mig så att jag orkar upp imorgon.
Natti!

Bröllopskort....igen...

Värst vad många gifter sig på sommaren. Gör ju bara bröllopskort nuförtiden. Har dessutom beställningar på ytterligare 3 st...
Här kommer dagens.



Kunden ville ha ett kort i grönt och rosa, men jag la till vitt också. Hoppas att det inte gör nåt. Tycker att det blir finare så...

Brev från USA!!!

Äntligen.
Idag kom mitt brev från USA. Har beställt mineralsmink därifrån och nu ska vi se om det är lika bra som dom säger. Billigt tycker jag att det blev i alla fall :-) och det är ju alltid ett plus.


Allt det här fick jag för ca 200 kr (om jag minns rätt) och då ingår även frakt...

Just nu så har jag mineralsmink från Loreal (eller va det nu va, ett vanligt sminkmärke i alla fall) och jag har hört att dom inte är så bra som "riktiga" mineralsmink är. Att dom proppar i en massa onyttigheter i dom i alla fall...
Hoppas att min hy gillar det här ;-)


Jag tror att jag skrattar ihjäl mig :-)

Alldeles nyss när Alicia badade så passade jag på att städa badrummet under tiden. Började då att sjunga Idas sommarvisa och Alicia sjöng med. Sen helt plötsligt så säger hon.
"Inte mamma sjunga. Inte mamma sjunga nu! Alicia ont i öjonen" Och samtidigt som hon säger det så pekar hon med "ajja-bajja-fingret" :-)

Vilken hemsk sångröst jag måste ha då min dotter får ont av min sång ;-)

Papparazzi...

Jag känner mig som en sån ibland i alla fall. Alicia är så väldigt van vid blixt om man säger så ;-)
I lördags då vi var i Piteå och hälsade på Mattias och Matilda så knäppte jag en massa bilder...
Här kommer några av dom...














Förlåt om jag tråkar ut er med mina bilder :-) Hoppas att det är nån som uppskattar dom i alla fall. Ni andra får helt enkelt bara blunda ;-)


RSS 2.0