Nu är det jul igen....

...snart i alla fall.
Dom första julklapparna är i alla fall inhandlade :-) Äntligen.
Har funderat och funderat på vad vi ska köpa till barnen men inte alls haft nån aning på vad... men så hittade jag igårkväll en superbra sida där det slank ner lite julklappar i "shoppingbagen". Älskar träleksaker, så fina träleksaker blev det till båda småtrollen. Skönt att vara igång. Det lär ändå bli som vanligt att man springer runt den 23 och letar efter dom sista klapparna :-)
Samma sak varje år.

Ligger fortfarande kvar i sängen, det är lördagsmys det. Speciellt då jag har mina små hjärtan här i sängen bredvid mig. Storasyster håller just nu på att klä av lillasyster. Hon tycker att det är dags att stiga upp...
Tänkte kanske fara en sväng till pulkabacken, men kanske borde kolla termometern innan jag säger nåt, annars blir det ett jäkla liv om det inte blir av :-)

Tänkte även fixa utebelysningen idag...å måste även få upp julgardinerna i dom få rummen det ska upp. Måste nog ta å fylla på ved några svängar också. Ja som ni ser så har jag det jag gör idag.
Måste även tvätta och det dagliga plocket å så måste jag ju hinna umgås å underhålla barnen också. Det är ju nästan viktigast av allt.
Har jag nu fått sovmorgon å legat kvar så här länge känns det som att jag står i skuld till dom, måste ju göra nåt skojsigt med dom då.
Ja just ja. Julkort ska vi ju också ta :-)
Sen ikväll blir det att mysa hos mor å far. Ska även sova över där.
Det va våran dag det. Vad ska ni hitta på i helgen?

Torsdag.

Jag har syndat....
Eller enligt vissa i alla fall. Idag har jag tagit fram adventssakerna. Första gången faktiskt som jag är lite för tidig. Skönt att det är gjort i alla fall, eller riktigt klart är det faktiskt inte. Har inte satt upp gardiner och inte utebelysningen heller. Får se om det blir imorgon.
Så hela den här dagen har handlat om att städa å plocka fram :-)

Idag har jag även fått bilderna som vi tog i studion. Många fina bilder... Tyvärr blev det ingen riktigt bra bild på töserna i julkläder, så det hade jag tänkt att prova göra imorgon...men det är inte så lätt att få 2 små tjejer att sitta stilla... Aja, får försöka i alla fall.

Alicia har varit småfebrig idag, så vi har hållit oss inne. Pappa kom förbi efter jobbet å passade flickorna medan jag for på affären. Sen kikade mamma förbi ikväll också så fick jag sy lite + att jag fick hjälp att ta hand om tvätten.
Hör ni hur snälla föräldrar jag har!!! Hoppas att jag kommer att kunna ställa upp lika mycket på mina döttrar då dom blir äldre.

Imorgon ska vi på bvc på vanlig vägning å mätning, men även träffa läkaren och så ska hon få dom där hemska sprutorna också. Stackars liten.
På kvällen blir det trevligare. Då blir det surströmming. Mums :-)



En mindre lyckad bild :-)

Gräsänka.

Dag 2 avklarad. Än så länge går det bra, men idag frågade Alicia "mamma, kommer pappa hem idag?" Kan nog bli en låååång väntan.

Både idag å igår har vi varit data å tv-lösa. Lite jobbigt igårkväll. Hade inget att göra, så jag gick å la mig tidigt :-)
Idag har det däremot varit bra att datorn inte funkat, för då har jag istället fårr gjort en hel del.
Har slipat å målat spotlightboxen...eller målade aldrig klart den, för det visade sig att färgen drog med sig spacklet. Väldigt frustrerande. Så nu lämnar jag det till Petrus...
Har slitit bort skyddsplasten från tapeten å dammsugit så får han fixa resten då han kommer hem.
Har även målat vårat lilla runda bord + 2 garderober. Blev ju så illa tvungen att göra nåt med färgen som jag hällt upp till spotlightboxen. Det skulle ändå målas. Bara inte just idag :-)
Har även sågat ut golvlisterna till sovrummet, så nu är det alldeles snart klart :-) Längtar... Extra kul att det är JAG som fixat hela rummet ;-) Inte varje dag det händer...

Bjöd pappa på middag idag då han kom hit direkt efter jobbet för att fixa dator å tv. Tror ni inte att datorn startar direkt han försöker :-) Haha... Tur att han va hit en snabbis igår å försökte också utan nåt resultat, för annars hade han ju aldrig trott på mig att den inte funkat å att jag gjort allt man kunde :-)
Vad hade jag gjort utan min handyman till pappa?!?! Han är verkligen BÄST!!

Nu ska jag ta å kika på lite julklappar innan det är dags att lägga igen dom blå.

Natti.


Foto:Johanna (det är ej en arrangerad bild, hon knäppte den bara när jag busade med Molly)

Snabb vändning.

Livet tar helt plötsligt en väldigt snabb vändning.
Från att ha haft Petrus hemma å arbetslös så är nu biljett precis bokad till Norge. Redan på tisdag far han.
Det känns både och.Pengarna behövs men samtidigt känns det väldigt ensamt att vara är hemma utan han, tur att jag har tjejerna i alla fall :-)
Hur länge han blir vet vi ännu inte, men minst 2 veckor.
Tror dock att det blir längre... Men till jul kommer han då i allla fall hem. Säker nån vecka innan också... Som sagt så vet vi ingenting.
Jag tycker ändå mest synd om han, å flickorna... Han som missar alla framsteg som Molly gör å flickorna som inte får vara med sin pappa. Tur att det inte är så lång tid.

Det andra som bekymrar mig är allt som ska hinnas med. Sköta 2 barn medan jag ska hämta in ved, skotta, leta fram advents å julgrejjer, köpa å slå in alla paket till adventskalender, handla julklappar till alla...sen ska förstås allt det dagliga hinnas med + umgås med barnen massor.... Tur att jag har mina föräldrar måste jag säga. Det är verkligen en trygghet.

Det kanske låter väldigt överdrivet när jag skriver det här, att det inte alls är så farligt att vara gräsänka...å det är det kanske inte heller. Men det är då mycket trevligare om man är 2 i alla fall. Få avlösning nån gång :-)

Aja, nu ska jag försöka övertala mig själv om hur bra det kommer att gå, för det kommer det att göra. Tiden kommer säkert att rusa iväg ändå.

Tjing.

Ångest.

Varför ska jag ha ångest hela tiden över att barnen växer?!?! Vill bara stoppa tiden för ett tag å bara njuta av livet å mina underbara barn. Vill inte att dom ska bli större. Inte just nu i alla fall.
Snälla någon. Tryck på "paus"...

Onsdag

Den här dagen började inge bra alls.
Vaknade med världens huvudvärk som inte ville ge med sig. Sån tur att P är hemma nu. Låg faktiskt ända till 13!!! Hade så ont + att jag mådde illa också, men det brukar jag oftast göra då jag har så ont...så det är ingen magsjuka eller så :-)
Nu har i alla fall både huvudvärken å illamåendet gått över. Skönt!

Det går sakta sakta fram med både vardagsrum å sovrum. Har varit å köpt lister, men då dom ofta kymper då dom kommer in i värmen så måste vi vänta nån dag med att sätta upp dom...

Planerna är att vi också ska få oss ett sånt här ttill sovrummet:



...fast i svart.
Å ni som känner mig förstår säkert att jag har tänkt att göra ett eget. Mycket roligare det:-) Det är dock inte säkert att resultatet blir som tänkt, men jag ska ge det ett försök i alla fall :-)

Nu har jag gett mig f-n på att få Molly att börja äta. Måste erkänna att vi varit lite dåliga på det här med smakisar då hon verkligen inte gillar det. Men hon kan ju inte äta bröstmjölk resten av livet, så nu kör vi stenhårt med middag eller lunch till henne varje dag. Hade egentligen bestämt mig för att inte ge henne nåt sött, men det höll jag inte. Hon har nu fått Mango till efterrätt å det mumsar hon glatt i sig :-)
Lö, sö å må så har on bajsat massor. Minst 5 bajsblöjor per dag vilket inte alls är likt henne. Hon bajsar max 1 blöja per dag. Vad det beror på har jag faktiskt inten aning om. Tänder? Eller kanske nåt jag ätit?
Måste bara få säga hur fruktansvärt lycklig jag är att Molly är så himla go´och glad... Det går nog inte riktigt att förstå hur mycket man uppskattar och älskar barnet efter att det har haft kolik. Trodde att jag älskade henne så mycket det bara gick då redan, trots hennes humör, men det märkar jag nu att kärleken till henne nu är mycket större, även om jag inte trodde att det gick.
Sen att se att hennes storasysters kärlek till henne är också helt underbart. Eller det är ömsesidigt, för direkt Molly ser Alicia så blir hon glad.

Åh, vad har jag gjort för att förtjäna ett så här underbart liv?! :-) Jag är verkligen lyckligt lottad!!! <3

Lyckliga familjen...




Farsdag.

Idag har vi varit å bowlat med mina föräldrar.
Inför sista omgången så låg jag å Petrus lika, men nervositet gjorde att det inte alls gick bra. Petrus vann... Men jag va han ju hack i hälarna, så jag är ändå nöjd :-)
Alicia kom på en fin 3:dje plats.
Efter bowlingen så blev vi bjudna på fika å sen brummade vi till päronen å blev bjudna på middag där. Vilken lyx :-)

Petrus fick en jättefin teckning av alicia som hon gjort på dagis å så fick han en jättefin kofta av flickorna. Min kära far fick också förstås presenter. Jag å broder gav han en tröja, choklad å en trisslott :-) Väldigt tråkigt kanske, men ändå uppskattat.

Det går framåt med sovrummet, (å inte vardagsrummet som jag skrev i förra inlägget) förhoppningsvis så blir det klart imorgon. Har inte haft turen med mig då det gäller tapetseringen, så det har blivit 2 extra turer till stan... Längtar tills det är klart :-)

Tv:n är upptagen just nu, så jag tänkte surfa å börja kika lite efter julklappar. Hade varit skönt att kunna bocka av några :-) Julen börjar ju närma sig med stormsteg nu, jag som tycker att vi nyss hade sommar :-)

Tapetsering pågår.

Nu är vardagsrummet påbörjat, men inte klart än. Det har jävlats en hel del... Har ändå stora förhoppningar om att slutresultatet kommer att bli riktigt bra :-)

Spotlightsboxen är inte klar den heller... Måste spacklas å målas. Blir nog kanon det med.
Nåt som är mindre kul är att bo såhär...känns som att vi bor på en byggplats ungefär. Längtar tills vi är klara :-)
Planerna va egentligen att jg skulle tepetsera bu ikväll. Petrus är i Umeå å har spelat match så jag tänkte passa på då flickorna somnat. Typiskt då va att Molly fortfarande är vaken.
Hon somnade redan 20:20 ungefär, vaknade efter 20 min å är nu då förstås pigg....så jag får nog ta å lägga ner tapetseringsplanerna... Får ta det imorgon istället.
Nu ska jag se Idol klart. Tjing.

Wihooo. Olle gick precis vidare. Bra, då kan jag slå av :-)

Onsdag.

Idag har jag tagit tag i sovrummet. Ut med allt utom sängen å vaggan.
Har tagit bort alla lister, rivit tapet å spacklat....så förhoppningsvis så ska jag börja tapetsera imorgon.
Hoppas att jag en hjälpande hand från P, fast det är väl risk att det blir skiljsmässa då ;-) Inte alltid lika trevligt att tapetsera med sin sambo, men det ska nog gå bra....vi har ju klarat det förr så :-)

Fy så mycket snö det kommit idag, det har ju snöat non-stop. Hoppas att det lugnar ner sig under natten.
När jag skulle hämta Alicia på dagis idag så höll jag inte på att ta mig dit. Inte med vagnen i alla fall. Det blev att ploga sig fram med vagnen. Tur att vi bor nära :-)

Idag fick Molly dricka vatten i en flaska vid middagsbordet. Det gillade hon. Hon ville bara ha mer å mer... TÄnkte att det kanske gått över, att hon nu kanske äter ersättning också, men där hade jag fel.
Så vatten duger med inte ersättning. Gahhh....blir galen snart. ;-)
Mat får man knappt i henne men gröt duger. Några skedar i alla fall, inte ett helt mål. Så Molly är fortfarande helt bunden till mig.
Hade ju varit trevligt om jag å P kunde få en kväll för oss själva nån gång, men den dagen kommer förhoppningsvis snart :-) Bara få gå på bio eller nåt hade varit mysigt.

Annars så är Molly bara hur go som helst. Är glad å nöjd hela tiden (för det mesta) Sitter stadigare å stadigare, så jag tror inte att det är alltför länge kvar innan hon sitter själv, rullar från rygg till mage hela tiden, men från mage till rygg är det svårare. Hon gör det ibland, men det är inte medvetet...
Just nu är det väldigt mycket sång....eller opera rättare sagt, hon sjunger både höga och låga och har en väldig styrka i rösten ;-) Sen har hon även kommit på att man kan låta jättearg. Varje gång hon gör det ljudet så kan varken jag eller P hålla oss... Hon är bara för rolig :-)
Nåt som vi börjat tänka på senaste tiden är att hon aldrig står. Vet att när Alicia va liten så ville hon stå hela tiden, men direkt man lyfter upp Molly så tar hon benen i skräddarställning. haha.
Har testat gåstolen nån enstaka gång, men det blir att bara storasyster vill köra runt henne då, men nu ikväll så fick hon sitta där när storasyster sov å då visade hon sina takanger i den. Hon tar sig ju framåt :-) SÅ nu blir det att använda den mer.
Hoppgungan har vi också testat å den gillar hon, men hon har inte kommit på konsten att hoppa själv, men det kommer väl så småningom.

Ja mina vänner, det va allt från mig för idag :-)
Natti.

Tisdag.

Idag känns det som att vi hunnit med mycket.
Tvättat 2 maskiner, plockat ut diskmaskinen, tagit hand om tvätt, dammsugit, packat bort kläder, plockat bort, fått bort en kabel till dreamboxen som irriterat mig alldeles för länge nu, haft Holly å Maria på besök å nu ikväll så har det varit en karl från folksam här å babblat i 1,5 timme.

Försöker att röjja bort lite från sovrummet nu. Hade hoppats på att våra nya tapeter snart ska sitta på plats där, men först vill jag få bort en massa kläder där som ändå inte används. :-)

Datarummet är också nåt som jag snart hoppas att vi kan fixa. Eller vårat gamla datarum kanske jag ska säga. Nu när vi köpt bärbar så behövs ju inget datarum, det ska ni bli Mollys rum. Egentligen va väl tanken att fixa hennes när hon blir runt året å ska flytta in sängen dit, men det finns ju ingen orsak till att rummet ska stå där utan att användas...lika bra att hon kan ha sina leksaker där då :-)
Försöker fortfarande klura ut hur vi ska ha det där, men som vanligt är vi oense.
Jag skulle vilja ha denna tapet:



Å det vill förstås inte Petrus :-)
Annars så skulle jag kunna tänka mig ett rum som går i rosa å brunt...å vitt såklart.
Får se hur det blir med det. Än är det ett tag bort då sovrummet först ska fixas :-)

Måste bara visa ett tyg som jag gått å kärat ner mig i :-)hihi

Är det inte bara helt underbart. Tänkte ev göra tunikor till tjejerna i det här tyget å ha cerisa kanter i ärmar å halslinning. Tror att det kan bli väldigt bra faktiskt. Vad tror ni?

Måndag å smakprov.

Den här dagen har gått skrämmande fort.
Känner mig otroligt lättad efter att äntligen varit å gjort cellprov. Har skjutit upp det här gång på gång bara för att jag gruvat mig så, men nu är det gjort. Så skönt :-) Förhoppningsvis 3 år till nästa gång.

Det blev en snbbrunda på stan också där jag inhandlade farsdagspresent, skönt att slippa tänka på det nå mer också. Är dessutom supernöjd över det jag köpt.
Medan jag sprang på stan så va P på arbetsförmedlingen. Idag va hans första dag som arbetslös (igen)...Så om det är nån som vet av ett ledigt jobb. Hör av er. :-)

Har fått några smakprov från fotningen igår...Vissa bättre än andra, men jag längtar sååååå tills jag får alla bilderna :-)
Tänkte bjuda på ett litet smakprov.



 <3  Är dom inte underbara våra älskade små döttrar!!! <3

Våran nya lampa...

Tyvärr så har  jag inga bilder att visa er undertiden jag gjorde lampan, för våran gamla dator har ju krashat å det är där dom bilderna finns... Men efterbilder har jag fixat till er här :-)



Först ut en bild med blixt bara för att man ska se lampan :-)


Har en sån här superstor glödlampa i. Jättemysigt sken blir det...
Kabeln är dock endast provisorisk. Ska ha en svartvit tygsladd, men den kommer inte in föränn i mitten av december, så jag får vänta ett tag till :-) ska även ändra lite på att glödlampan hamnar i mitten av lampan.
Här syns också våra nya gröna kuddar.




Närbild på lampan. Ser grå ut, men den är vit :-)

Är mycket nöjd över resultatet och dyr blev den heller inte.
Ca 300m papperssnöre (15kr då jag köpte på rea)
Lite vit sprayfärg (behövdes bara för att reasnöret jag köpte va grått å jag ville ha en vit lampa)
Tapetklister
Sladd å glödlampa
Pilatesboll behöv också, men den lånade jag av mamma...

Värt om man tänker på vad orignalet kostar.
Här är originalet för 4600kr


Iväg nu på hobbyaffären och gör en ni med :-)

Söndag.

Oj vad den här helgen gått fort.
Igår så Hade vi redan vid 12-tiden gjort en massa grejer så redan då va vi nöjda med våran dag. Sen blev det en prommis för hela familjen. Det va ju så underbart väder så man bara måste passa på.
Ofta så äter vi middag så sent på helgerna men igår åt vi redan 16.30 så kvällen blev så lång. Härligt.
Tro det eller ej, men jag tog mig faktiskt ett glas rött (ett halvt blev det bara) till filmen vi såg då barnen somnat...första gången sen jag blev gravid. Det va gott!!! Det roliga är ju att jag aldrig varit nån vindrickare, men hela graviditeten är det just vin jag tänkt på om jag tänkt på alkohol.

Idag har vi hela familjen varit å fotat oss... Mest barnen men även jag å gubben fastnade på någon bild. Kul att ha sen...
Hade ju lovat bild på lampan, men jag hittar inte kamerasladden. Direkt den är återfunnen så kommer bild :-)
Förhoppningsvis ikväll :-)

Fredag

Idag har jag och fickorna haft en heldag på stan.
For dit i hopp om att hitta skor, utklädningskläder och tomteklänning till Alicia...och kom inte hem med nåt av det. Till mig själv hade jag tänkt att hitta lite kläder. Endast 1 tröja hittade jag.
Varför är det alltid så. Alltid när man verkligen vill hitta nåt så hittar man inte ett skit...å dom gånger man inte har tänkt att köpa nåt alls så hittar man hur mycket som helst.
Tycker att det enda som finns i affärerna nu är partykläder eller supertighta kläder. Inte alls vad jag vill ha :-(
Aja, nån gång dyker det förhoppningsvis upp lite kläder i min smak.

Idag är det fredag å som alla fredagar så betyder det fredagsmys och idol.
Tycker dock inte att det va så mycket att hurra för idag... Lite tråkiga låtar kan jag tycka.
Den som gjorde allra bäst ifrån sig tycker jag va Olle. Hoppas att han vinner hela skiten! :-)

Från det till nåt helt annat.
Min Random Light som jag gjort är nu klar. Eller klar har den varit länge, men nu sitter den uppe också. Bilder kommer senare :-)

Nu ska jag snart se idolresultatet.
Trevlig helg.


Helgens fynd i bilder...

Hade egentligen tänkt att göra ett kollage, men då vi inte hunnit få in photoshop på datorn än så får det duga med vanliga tråkiga bilder bara :-)
Gör dom stora också så slipper ni klicka för att förstora. Enkelt å bra ;-)


Molobody 15kr

Småfolk t-shirt till A 20kr


Pop klänning till A 20kr


Me&i t-shirt till A 20kr


Tunika till A 5kr


Vårjacka till M 10kr

Villervalla klänning till M 20kr


Me&i byxa till M 20kr


Lång tischa till mig (ny)

Kofta till mig

Utklädningsklänning till A fick jag gratis

2st härliga kuddar till vardagsrummet 60kr/st

Laban dvd 30kr

Brioleksak 5kr

Ko-skor till M 10kr

2 st (en stor och en liten) fast i brunt 30kr för båda

Juniorstol 40kr

Emmaljunga dockvagn 50kr

Det va det.... i alla fall det jag orkat fota. Blev även lite till shoppat.
Bla 2 pussel till Alicia, en juniorsäng till henne som hon ska få i julklapp, leksak till Molly, sockar, halsduk... Tror att det va allt :-)
Längtar redan till nästa år!!! ;-)

Onsdag.

Hej hopp. Dåligt med uppdatering här dom senaste dagarna, men det beror på att datorn krachat, så jag har inte haft nån tillgång till dator.
Nu är det i alla fall slut med det, för nu har vi varit och köpt en ny dator. En bärbar den här gången :-) Wihooo...
Själv hade jag kunnat nöja mig med en sån här pytteliten en, men det nöjde sig inte sambon med. Han skulle ha en 17" skär, så nu sitter jag här med en bamsedator i knät :-) Det funkar det också.
Skönt att man inte bara behöver sitta i datarummet hela tiden, man blir ju mycket mer social när man har en bärbar.

Helgen som va har verkligen varit kanon. Tänkte sen ta och visa er lite av det jag köpt, men först måste jag lägga in bilderna  på datorn pch få in photoshop här, så det kanske dröjer nån dag.
Det blev i alla fall en massa fina fynd + att jag kom hem med några tusenlappar mer än då jag for och det är väl huvudsaken :-)
Dom tusenlapparna är iofs borta redan men då sitter jag ju som sagt med en dator i knät istället :-)

Alicia är hemma från dagis hela veckan. Hon är ju gratis där 15 timmar för att hon är 3 år, så då får 15-timmarsbarnen heller inte vara där då skolorna har lov. Men det gör ingenting. Det är ju faktiskt rätt så mysigt att ha henne hemma också.
 Hon kan dock bli lite rastlös iblan och vill hitta på nåt nstan hela tiden. Fara nån stans, eller vill att nån ska komma.
Tur att hon har lillasyster, för hon tycker att det är roligt att leka med henne. Igår så va vi en tur till lekparken, men det blev inte speciellt länge för det va svinkallt. Hade nästan ingen känsel i tårna då vi kom in. Huvva. Nästa gång blir det att klä sig mer :-)

Nu ska jag ta och gå å laga lite lunch till oss. Gröt blir det idag. Mums.

RSS 2.0