Loppisfynd!!

I lördags gjorde jag nog mitt bästa loppisfynd hittills...
Jag fyndade en sån här skönhet:
Vipp pedalhink av danska designern Holger Nielsen. Pris 2599:- Och jag kan säga att jag inte ens betalade 5% av det priset ;-)
Det känns underbart :-D

Emma <3 Daniel

Vigseln och bröllopet i lördags blev helt perfekt. Det kan verkligen inte bli bättre.

Tänkte bjuda på lite bilder...







Och så drar lekarna igång...


Kolla koncentrationen ;-)




Min blivande måg? I alla fall om man frågar Alicia...eller enligt hon är dom redan gifta :-D



Och sen är det klackarna i taket resten av kvällen :-)



Tack Emma och Daniel för att vi fick komma och dela denna fantastiska dag med er.


Torsdag.

Hinner verkligen inte med nu. Får uppdatera senare med bilder från dom senaste dagarna, för nån lugn tid har vi inte haft, utan det har varit full fart hela tiden. Har som sagt varit på möhippan till Emma, haft en bakisdag och sen raka vägen till Lycksele.
Men som sagt, nå bilder kommer inte nu.

Igårkväll så låg jag och bläddrade i HMkatalogen som jag fått. I vanliga fall så brukar jaga kasta bort dom utan att kolla, men den här gången gjorde jag alltså inte det.
Och där i katalogen hittade jag en jacka till flickorna som bara MÅSTE inhandlas.

Kan dock inte beställa mig för om det ska bli en sån här eller en helsvart. Vad tycker ni?
Åh så fin den är :-)

Idag hände en liten incident här hemma.
Molly och Alicia satt i Mollys rum och lekte.
Efter ett tag kom Alicia och frågade om jag gett Molly kött, "ja" svarade jag då vi ätit det till middag. Hon nöjde sig inte riktigt med det svaret utan frågade igen om jag gett henne kött NU eller om det va bajs.
Sprang till Mollys rum och där sitter hon med några små hårda harlortar bredvid sig + en som hon håller i handen. Tack och lov så tror jag inte att hon hann stoppa nåt i munnen :-) Och har hon gjort det så är det nog lika bra att inte veta det.
Så hädanefter blir det att ha mer koll då hon får vara blöjfri ;-)

Har även fått mina nya namnlappar som ser ut så här:

Jag är mycket nöjd. Dessa kommer att bli mycket bättre då dom är gjorda för att ha i en sidosöm + att dom passar till alla tygerna!!

Nä nu kallar sängen. Natti.

Lördag...

...och möhippa för Emma. Det ska bli sååå kul. Mindre kul är att vädergudarna inte riktigt är på våran sida, så det gäller att klä sig väl.
Ps. Det ekar verkligen i kommentarsfältet här på bloggen ;-)

Helgen som varit.

Lördag så stannade vi inne och städade hela huset på förmiddagen. Det va verkligen välbehövligt kan jag lova! Sen efter Mollys förmiddagslur så begav vi oss till Byske för lite sol och bad. Mycket sol blev det inte då det mulnade till (som vanligt) då vi kom dit, men bad blev det i alla fall.
Molly som i vanliga fall är rätt så feg av sig har verkligen tuffat till sig. Hon älskar att bada!!! Dom tror dock att man kan krypa i vattnet, så hon är lite för tuff för sitt eget bästa. Hon tränade massor på att gå själv i poolen mellan jag och mamma :-)
Och Alicia va som vanligen ett vattendjur som aldrig vill kliva upp.

Söndag blev det loppis i parken på morgonen. Handlade massor där. Mest barnkläder. Köpte bla en pop windstopper 10kr, Me & I klänning 10kr, pop klänning 10kr + en massa andra pop, lindex, Kappahlkläder och allt för 10 eller 5 kr. Helt galet billigt, så man måste ju passa på :-)

Köpte även denna häftiga gungelefant (80kr) som jag blev helt förälskad i.

Den ska dock målas vit.

Även denna aktivitetsboll fick följa med, även om Molly snart är för stor för en sån, men allt som är nytt tycker hon är kul och även storasyster. Gav en tjuga för den och den kostar över 300kr ny...


Det blev även lite annat smått och gott :-)

Slut med loppis för dagen va det heller inte. Vi for hem och packade och brummade vidare till Stavaträsk. Där va det också loppis. Köpte en stor glasburk att förvara mina trådrullar i.

Den ser kanske inte så stor ut men den är säkert 30cm hög.

Sen på kvällen så fick Alicia välja om vi skulle fiska eller bada och hon valde otroligt nog att fiska, så då tog vi med oss mormor och for ut med båten.
Lite fick kom vi hem med också efter ca 1,5 timmes fiske. Mamma fick några riktigt fina abborrar, annars va det mest små fiskar, men det är ju så kul ändå. Så rogivande.

Idag har vi inte gjort så mycket. Mamma va så snäll i morse och steg upp med barnen så att jag fick sova 3 timmar!!! längre. Det va skönt. Mindre skönt med huvudvärk men den gick tillslut över tack och lov.
Innan vi begav oss hem passade jag på att sy lite, för symaskinerna fick följa med till Stavaträsk dom med ;-)
På hemvägen stannade vi av hos min morbror. Där va mina kusinbarn, så Alicia fick stanna där och leka till efter middagen, då blev hon hemskjutsad.
Min morbror va på väg till tippen och hade tänkt att slänga denna:

En stor gammal fläktkåpa va det tydligen... Men den fick inte åka på tippen, den fick åka till Kåge istället :-) Funderar på att måla den vit och använda den som vedkorg, eller varför inte som liksakskorg, ja vi får se vad det blir.

Resultatet av helgens sömnad blev dessa 2 t-shits till Molly. Den ena saknar dock tryckknappar än...


Idag gick Petrus på semester, eller pappaledighet rättare sagt, så imorgon bär det av till Umeå för oss. Petrus ska och umgås med sin bror på en öl eller två och jag far till svägerskan för att umgås med hon och barnen. En shoppingtur hade vi tänkt att hinna med också :-)

Nu måste jag gå och fortsätta att ta hand om tvätten. Godnatt.


Onsdag.

Idag har jag och tjejerna varit på Kågebadet hela dagen. Det har varit en massa "kändisar" där och Alicia har lekt och badat hela dagen.
Det blev dock varken bad för mig eller Molly pga den dumma lingonveckan :-(
Men det får vi ta igen sen.
Tänk att man ska ha sån ångest att ha bikini på sig... Nästa sommar SKA jag se till att tränat lite innan säsongen. Och nu vid mens känner man sig verkligen som en sprickfärdig ballong. Usch.

Nä nu lite annat.
Nästa vecka blir det en tur till Umeå för att hälsa på kusinerna, så då har jag även planerat in en tur inom Lagerhaus. Har hittat en massa fint där och vissa saker lär nog hamna i shoppingpåsen.



Mycket svart-vitt här ser jag :-)

Åh det är så mycket jag vill göra med huset nu, men det finns varken pengar eller tid med det. Men det jag känner allra mest för att göra nu är att:
-Få bron klar.
-Lägga plattor (blir nästa sommar?)
-Måla huset vitt (blir nästa sommar?)
-Rensa i friggeboden och göra det till ett extrarum. Måla allt vitt där inne och bygga en platsbyggd soffa. Nästa år det också kanske? ;-)
-Lägga matta i inglasningen (den är beställd så det blir nog snart)
-Bygga om vindskydd och staket till altan + lägga ny trall. (nästa sommar?)
-Bygga sandlåda till barnen och det blir förhoppningsvis i år.

Det är det jag främst vill göra nu i alla fall. Sen inser jag ju att vi inte kommer att hinna med allt det här nu och nästa år, så det kommer att skjutas upp ytterligare med år vilket känns lite jobbigt då jag helst vill ha det klart nu. Sen finns det massor av saker jag vill fixa på insidan med.
Just nu är jag också inne i en syperiod och jag syr i stort sett varje kväll då barnen somnat.
Jag har bestämt mig för att ge barnen all min tid på dagarna vilket resulterar i att huset förfaller. Jag vill inte ångra om ca 10 år att jag inte va mer med barnen under deras uppväxt, för det har jag hört av flera. Att dom hela tiden såg till att huset va skinande och så vill jag verkligen inte ha det, för man har verkligen barnen bara till låns, sen växer dom upp och vill inte vara med en längre. Hua så hemskt. Vill inte tänka så långt bort.
Så jag fortsätter i samma anda. Vara med barnen, leka, bada och mysa och låta huset se ut som det gör :-) På sommaren är man ju ändå knappt inne.
Nu ska jag ta och sy lite.

Godnatt.

Uppdatering.

Tycker ni att min blogg blivit tråkig och att jag är sämst på att uppdatera? Jag förstår det, men bloggen hinns inte riktigt med just nu.  Det är så mycket annat. Oc h framförallt, DET ÄR SOMMAR!!
Jag har själv blivit så dålig på att kolla alla andras bloggar också, jag får väl ta igen det i höst eller nåt.
Senaste veckan har vi hunnit vara på festivalen 2 dagar. Ena dagen hela familjen och den andra dagen bara jag och Alicia. Hon ville se Eric Saade så det va vi ju tvugna att passa på att göra. Alltid lika mysigt med mamma och storasystertid. Sen att jag blev 800kr rikare den andra dagen gör saken inte sämre ;-) Synd bara att vi säkert sprättade upp allt också på mat, ballong, spel och karuseller. Men kul hade vi :-)
Vi har även hunnit med lite fika och middagsbesök, tatuering, bad i massor, blir bränd och flagna, loppis mm.
Flickorna har ställt om till sommartid nu och somnar inte förän vid 21... men då sover dom ca 12 timmar så vi får en skön sovmorgon varje dag :-)
Alicia-update känns inte så nödvändigt då hon är samma gamla goa tjej, kanske mindre trotsig föressten. Eller mycket faktiskt. Det va ett tag sen vi bråkade nu. Däremot så tjatar hon sår i öronen på oss. Hon pratar och pratar och pratar och det tar verkligen aldrig slut!!! Tycker så synd om henne, för tillslut så stänger man av öronen och man hör inte att hon står och frågar samma fråga om och om igen. Nån som har nåt tips på vad man kan göra? :-)
Och Mollypolly då. Hon äter som aldrig förr. Ja ni hörde rätt. Min lilla bäbis som förr ratade allt vill helt pltsligt äta ALLT!!! Direkt hon ser nåt ätbarn eller att vi äter nåt så låter det "namnamnamnam". Då vill hon också ha. Ni kan ju tänka er hur det låter då vi är i mataffären ;-) + att hon ska hälsa på alla hon ser...med ett jätteljust "heeej". Hon är bara för härlig.
Hon går fortfarande inte och kommer förmodligen inte att göra det på hela sommaren heller. Hon ställer sig inte ens upp mitt på golvet, men hon KAN, det vet jag. Hon är bara för feg och det är ju iofs bra. För jag vill ju inte att hon ska ramla och slå sig.
Hon har nu fått sin 8:de tand också. 7an och 8an kom med ca 1 veckas mellanrum och det blev några jobbiga nätter då hon vaknade stup i kvarten och sov jättedåligt.
Hon gillar att sjunga och gör rörelser till "imse vimse" "klappa lilla magen" och "klappa händerna".
Sövningen för natten är fortfarande jobbig, men vi kämpar vidare.
Sen tycker jag att hon hinner överallt också!! Står toadörren på glänt så hinner hon dit och dra ut toarullen och riva den i tusen bitar för att sen sprida runt i hela huset. Egentligen gäller det alla dörrar och skåp. Är ytterdörren öppen far hon ut. Är nåt skåp öppet så plockar hon ut allt som är där osv. Så här är det stökigt jämt!!!
Ja det va lite för den här gången.
Kan vara generös och bjuda på en bild också :-)

RSS 2.0