Onsdag

Idag har varit en rätt så bra dag med lilla damen...den tiden jag varit med henne i alla fall vilket inte blivit överdrivet mycket då våra damer varit några timmar med mormor och morfar. Första gången jag är ifrån Molly så länge. Hon fick dock komma hem och få lite mat :-) Så då hann jag ju mysa lite med henne också ;-)
Jag och Petrus har jobbat på här hemma medan barnen varit borta, så nu kommer man sig ju faktiskt in i garaget.
Har gjort i ordning ett stort lass som ska på tippen. Har även 3 sopsäckar med pant som ska bort så fort som möjligt. Vad tomt det kommer att kännas i garaget sen :-)

Har ringt och bokat tid för att ta bort Alicias stygn. Gruvar mig massor, förstår inte riktigt hur det ska gå till. Jag kommer att måsta sitta och våldhålla henne medan hon skriker och kommer också att ha Molly som garanterat också kommer att skrika samtidigt... Pjuh, det kan bli svettigt.
Nån som vill byta med mig. Vill verkligen inte sitta och våldhålla när dom "gör henne illa"
Ska ge henne en bedövande kräm + alvedon innan...men gissar på att det kommer att ta ont ändå. Stackarn.
Annars går det väldigt bra. Hon klagar inte så mycket.
På morgonen kan det vara rätt så stelt när hon pratar, men sen under dagen märker man inte av det alls.
Hoppas att hon klarar sig från nån infektion i såret, men egentligen så tvivlar jag på att hon kommer att göra det nu när det är röten och det ligger där det ligger. Det kommer ju lite mat och så i såret då hon äter, men vi gör vårat bästa för att hålla det rent.

Har tagit lite fina bilder på våra tjejer idag. Känner att det blir färre och färre bilder på den stora damen, men det beror på att hon inte längre tycker att det är lika kul att bli fotad :-)
Den lilla damen har inte så mycket att säga till om än så länge...







Nä nu måste jag fortsätta med dopinbjudningarna :-)
Tjing!

2 månader

Ja tiden går verkligen fort. Molly är redan 2 månader!!!
Hon är bara helt underbar! Som sin syster.
Hon är dock väldigt missnöjd av sig och vill helst bli buren...även om det inte alls är säkert att det duger för den lilla damen heller... Det är oftast kvällstid. Har läst och letat info på nätet och det ser ut som att våran lilla dam har någon form av kolik, även om jag tidigare inte riktigt velat inse det.
Tack och lov så sover hon i alla fall på nätterna!
Och bara för att hon är skrikig av sig så älskar vi inte henne mindre för det...hon har ju faktiskt sina bra stunder också då hon ler, pratar och är glad.




Hemma igen.

Nu har vi kommit hem efter en härlig semester söderut. Känns som att vi hunnit med riktigt mycket faktiskt och bilresan har gått mycket bättre än förväntat :-)
Tänkte bara skriva kort vad vi gjort, för annars blir det här ett så himla långt inlägg att ni aldrig kommer att orka läsa det :-)
Det började med furuviksparken, Ullared, besökte kompisar från Bergen som va på besök utanför Ullared, Kristianstad och hälsade på kusinerna, kiviks marknad, bad, shopping, besök av kompisar vi lärde känna i Bergen, besök hos kusinerna i Umeå. Haha, blev många "besök" där :-)

Kan ju säga att jag aldrig mer kommer att göra om det, aldrig mer köra själv hela vägen ner till skåne och tillbaka, för min nacke är inte ok efter allt körande.
Har också fått uppleva att det verkligen finns idioter i trafiken. Har varit nära att krocka 3 gånger och ingen av gångerna har det varit mitt fel.
1. Blev omkörd av en idiot som missbedömde helt och körde om samtidigt som vi fick möte...Bilen som vi mötte hade en bil bakom sig som också hade tänkt köra om, så det va bara för mig att slänga mig på bromsen för att idioten skulle hinna ta sig förbi.
2. Blev omkörd av en bil. Det kom samtidigt ut en bil från vänster som enbart kollade åt vänster och sen körde ut...så han såg ju aldrig den mötande bilen som låg i hans körfält, alltså bilen som körde om oss...så det höll på att bli en frontalkrock, va ruskigt nära.
3. Fick möte och en bil körde om den bilen samtidigt som vi möttes, så jag fick svänga åt sidan... Förstår inte riktigt hur folk tänker. Det va riktigt nära det också...
...så vi är rätt så glada att vi kommit hem helskinnade.

Däremot så hände det en olycka igår.
Jag satt i sängen och försökte få Molly att somna i vaggan och Alicia lekte i sängen bakom mig. Hon satt på knä o sängen och öppnade sängbordslådan och lutade för mycket så att sängordet tippade. Sängbordslampan föll i golvet och gick i bitar och Alicia föll på det.
Jag bara skrek då jag hörde smällen, för jag befarade det värsta. Slet upp Alicia och såg då bara en massa blod överallt. Såg bara att det kom blod från ansiktet då Petrus sprang in med henne på toan. Från början så trodde han bara att det blivit ett litet jack i läppen, så han tog bara papper och torkade. Sen märkte han att hon skurit sig rejält i kinden, han sa att det hade gått hål rätt igenom, så då va det handduk som gällde... Som det blödde alltså!!!
Så Petrus och Alicia fick åka ambulans in.
Det va inte kul att gå här hemma och vänta. Tankarna bara snurrade runt och jag fick inget vettigt gjort. Gick bara och smågrinade hela tiden.
Började tänka hemska tankar som att "tänkt om hon skurit sig nån annan stans som vi inte hade märkt och att hon låg och kämpade för sitt liv, eller om det gått tokigt på nåt annat sätt"
När det gått 2 timmar så klarade jag inte mer, ringde till akuten för att höra hur det gick, så den snälla kvinnan i telefonen gick för att höra. Dom höll då på att sy ihop henne, så det va ändå lite lugnande, då visste jag att hon levde i alla fall.
30 min senare ringde Petrus och ville att jag skulle komma och hämta dom.
Fick en liten chock då jag såg min prinsessa med det stora bandaget och den trasiga läppen och kunde inte hålla tillbaka tårarna då heller...stackars liten.
Hon vägrar både dricka och äta, men vi försöker kämpa på att lura i henne ändå... Får ta en liten spruta och spruta in vätska i mungipan på henne...så ett glas saft har vi fått i henne i alla fall. En glass har hon också ätit, så det går åt rätt håll i alla fall.

Hon hade verkligen en skyddsängel kan jag lova, för hade hon bara landat lite högre upp så hade det varit halsen...
Lampan va en sån här från IKEA:

Det va bara ena långsidan + botten som va kvar av lampan, resten gick i bitar, så hon landade alltså på "botten" av den...som stack upp ca 8 cm...



Här har ni min tappra lilla tjej som fick sy 5 stygn på kinden och 1 på läppen.
Det skär verkligen i mammahjärtat att se henne så här.
Känns som en mardröm. Vill vakna upp ur den hemska drömmen nu!!!

SEMESTER!!

Nu tar jag semester från bloggen. Inte bara för att jag tappat suget, utan för att vi åker på en liten Sverige-tripp nu.
Några av våra stopp blir Furuviksparken, Ullared, Kristianstad och kanske även Danmark... Sen kommer det ju att bli många många fler stopp.
Det känns lite sådär med att åka, för den lilla damen vi har är inte sådär jättenöjd av sig, speciellt inte kvällstid. Men går det helt åt skogen så är det ju bara att vända om hemåt igen... :-)
Men det går förhoppningsvis bra.

Ha en riktigt fin sommar!!

...


Ett set till Alicia

Åh vad jag älskar det här aptyget.
Stretchfrottén va riktigt svår att sy i, men det blev en söt liten kjol tillslut i alla fall :-)
Då jag knappt sytt några kantband tidigare så blev det också långt ifrån perfekt...men det är bara att fortsätta att öva så ska nog jag få till det också.

Måste försöka få till några sykvällar nu, för jag ligger efter. Har både presenter och beställningar som ska sys. Så sysslolös är jag då inte i alla fall :-)

Jag har fått paket!!

Wihoo... Nya tyger. Äntligen :-)



Stretchfrotté som det ska sys härliga byxor och klänningar av :-)



Stjärntyger.



Apor.



Skog och fordonstyg...

Tvättmaskinen och torktumlaren går på högvarv nu, så imorgon hoppas jag på att få sätta saxen i några nya tyger :-)

Vändbar solfilt.

Nån mer än jag som är less på att filten blåser av vagnen?! Här är lösningen :-)






Gårdagen...

...spenderades i Örviken. Johannas föräldrar har en egen pool, så det är perfekt att vara där :-)





Alicia hann bada och leka ett tag och sen kom regnet. Tråkigt. Hade hellre fortsatt med bad och lek ute :-)
Har faktiskt inte solat en enda dag i sommar. Längtar till att få lägga min på solstolen för första gången, för jag behöver verkligen lite färg på min bleka kropp.

Ett bvc-besök hann vi också med igår. Och lillan växer då i alla fall :-)
Nu är hon 56cm lång och väger 4490gram...

Igår så sov båda flickorna när kl va 22.30 och det händer inte ofta, så då passade jag på att sy klart en beställning till ett syskonpar. Skönt att ha det bortgjort.



Och när det va dags att krypa isäng så såg himlen ut så här:



Tror att jag ska passa på att sy ett solskydd till vagnen nu när Molly sover och Alicia sitter framför tv:n... Måste ju passa på dom få korta stunderna man får chansen. Dröjer nog inte länge föränn M vaknar ändå.
Tjing.

Hann bara skriva tjing så hör jag hur hon vaknar...attans å ;-) Aja, får ta det sen istället.


Ny vecka...

Veckorna bara flyger iväg tycker jag... Skulle vilja stanna av tiden lite...

Idag har varit en dag med full fart. Morgonen tog vi det lugnt och bara myste och där vid lunchtid så kom mina päron förbi och tog med sig Alicia hem till dom på lite lunch.
Jag passade på att plocka bort i hela huset undertiden.
När dom ätit så kom dom tillbaka och hjälpte oss med en massa saker.
Det vi tillsammans gjort idag är:
- Klippa färdigt gräset (tanklocket gick sönder igår så det gick inte att klippa klart)
- Kört med trimmer överallt.
- Tagit bort 3 rosenbuskar. 1 död, 1 full i lus och 1 som jag inte ville ha kvar ;-)
- Rensat ogrös från stenrabatten.
- Klippt ner och jämnat till några buskar.
- Städat i inglasningen.
- Ordnat lite i friggeboden.
- Tvättat 2 maskiner.
- Diskat

Jag är verkligen SUPERNÖJD med dagen. Tusen tack för hjälpen mamma, pappa och sist men inte minst lillebror :-)
Som tack så bjöd jag på hemmagjord lasagne. Mums.



Tänkte bjuda på lite bilder också...



Mys i vagnen.



Det är inte alltid lika kul att vara modell :-)



Alicia och Tim springer och busar.



- Tittut!!

VARNING!!!

Ta inte på Mygga på kläderna!!!



Så här effetktfulla kan leggings bli då. Dessa är dock av strumpbyxematerial. Dom blev helt genomskinliga :-)
Kul då man är på 60-årsfest!!! :-/

Ugglor...

Kommer ni ihåg dom här ugglorna jag visade er...



Nu ser dom ut så här:



Me like VITT :-)

Dagarna som gått...

Det finns inte mycket tid över till datorn nu som ni kanske märkt. Petrus är och jobbar i Stockholm för tillfället så jag får prova på hur det känns att vara ensamstående.
Molly har det ju jobbigt med magen på kvällarna och Alicia är trotsigare än hon någonsin varit. Hon vet precis hur hon ska göra för att göra mig riktigt arg och hon utnyttjar det till max nu när P är borta.

Har köpt en babygunga till Molly, för hon gillar inte att ligga stilla då hon är vaken.

En sån här blev det och än så länge verkar hon gilla den :-)

Annars har väl inte hänt så mycket. Midsommar firade vi i familjen Lidströms stuga. En midsommarafton jag sent kommer att glömma. Molly skrek mest hela dagen. Hon va vaken i stort hela tiden från 09 till 00. Så en blandning mellan värme, myggbett, magknip och övertrötthet gjorde att dagen inte alls blev så rolig som vi hade hoppats på...
Annars så va helgen väldigt lyckad. En massa fiske blev det också. Tjejerna vann stort!!! Men då fiskade vi mer också :-) Alicia fick också fisk. Dom första hon någonsin fått...men med lite hjälp förstås...

Nu har Molly hunnit bli 5 veckor också. Skrämmande vad fort tiden går... Verkligen skrämmande. Men det blir ju bara roligare och roligare. Nu får man ju ett litet smile av henne varje dag och hon blir ju bara mer och mer "med".
Alicia är fortfarande lika stolt och vill hjälpa till hela tiden och mysa med lillasyster.



Jo, nåt annat nytt med lillan är att hon ser ut som en gammal gubbe. Kolla håret!! Hon har tappat håret där framme :-) Det ser jätteroligt ut!! Alicia gjorde också det, men det trodde jag berodde på skorv som hon hade i samma veva.

Nä nu kan jag inte slösa bort tiden här nå mer.

RSS 2.0