Får jag lov att presentera er för...

...Kanin!!



Jag och Alicia har påskpysslat lite ikväll :-)
Tycker att den blev såååå söt ;-)

Hua...

...på babysidan jag hänger dagligen på händer det saker nu som bara inte får hända...
Igår fick jag veta att en som är gravid fick veta på rul att bäbisen har diafragmabråck. Bäbisen har hjärtat på höger sida och levern där hjärtat ska sitta.
I dag va det nästa mammas tur att få fara på rul och hennes bäbis har ryggmärgsbråck...
Och nu läser jag om nästa mamma som äntligen, efter 12 dagars övertid åkt in för att värkarna kommit igång...men tyvärr fick hon inte med sig någon bäbis hem för att pojken föddes död, troligen pga knut på navelsträngen.

Fy, det här är verkligen inget jag vill höra!!! Nu blir jag ju nojjig igen ju, speciellt när det händer hela tiden!! Vi är ett gäng gravida som följts med ända från starten, så det är inte så opersonligt som tex familljeliv, utan vi är väl kanske 20 gravida som "hänger" där.
Nä usch, måste försöka att få dom där tankarna ut huvudet, för annars kommer jag att bli knäpp.

Nu ska jag ta och krypa isäng och ladda inför en jobbdag imorgon.

Natti.

Och så veckans magbild...

 
Ni kanske har märkt att jag tycker om att jämföra ;-)
Det skiljer endast 3 dagar på dom här bilderna...
Är idag i v. 31+3.

Den fula grimasen bjuder jag på ;-)

Ny tunika.

Fick ju hem ett nytt tyg förra veckan som jag satte saxen i idag...och det blev en sån här tunika... igen :-) Haha...men så blir det då man har en tjej att sy till. Älskar verkligen modellen.



Lite svårt att se kanske, men det är i alla fall skogsdjur på tyget. Ekorrar, kaniner, troll, svampar, fåglar mm...


Hemma...

...efter en helg i Malå som inneburit mååånga timmar ute, skoter-VM, madrassåkning, mat, bastu, lek i lekparken, godis, massor med snö, grilla korv, brasse-race, fest (för vissa) osv...
En bra helg med andra ord.
Kunde dock fått vara lite kallare fredagen, för det blev väldigt blött när det snöade massor och va plusgrader.
Sen så har jag känt mig som en zombie, speciellt fredagen. Fick sova länge och ändå så va jag så trött att jag blev tvungen att gå och lägga mig mitt på dagen också.
Alicia har haft det jättebra hon också och ville verkligen inte hem igår då det va dags att fara. Som tur är så dröjer det inte länge innan vi åker dit igen. Redan på torsdag beger vi oss :-)

Sen har min kära sambo passat på att fylla år i helgen också...så igår va det kalas. Det blev över en bit tårta som bara står och väntar i kylen, en tårta som jag och Alicia bakade. Jag gjorde själva tårtan, men lite hjälp från henne och hon gjorde det yttre av tårtan. Hon själv valde att den skulle bli rosa, det va hon väldigt snabb på att bestämma :-) Hon va också väldigt snabb på att berätta om överraskningen till P också även om hon lovade att hon inte skulle göra det. Hon har som inte förstått det där med att man inte ska berätta sånt ;-) Sötungen...
Sen så fick den en massa godisar på ovansidan. Mycket fin....och mycket god!!

Nå bilder blir det inte den här gången, för kameran togs aldrig fram under helgen så det snöade hela tiden. Det blir ju så dåliga bilder då... Så ni får nöja er med uppdatering i text den här gången :-)

Torsdag.

Tänkte börja med att säga tack för alla era namnförslag. Tyvärr inget som "klickade" så vi får fortsätta att fundera vidare...

Veckan här har mest inneburit jobb känns det som. Känns inte som att jag gör annat än att jobbar, men det beror kanske på att jag är så trött då jag kommer hem att jag knappt har ork till nåt annat.
Måndag så va vi på utvecklingssamtal på dagis och som vanligt så är allt bara positivt därifrån vilket är jättebra. Vi är själva väldigt nöjda med hennes dagis också :-)
Tisdag va jag hos bm. Allt såg bra ut (tillslut) efter många omtaganden av blodtrycket....
Efter jobbet så va det städning på schemat.
Onsdag så va det dags för Me&i party och innan alla farit hem så va klockan nästan 21...

Idag jobbar jag sista dagen för veckan. Så skönt!! Så vi åker till Malå efter middagen. Det kommer dock att bli sent, för jag har stängningen idag. Typiskt... Men men, är som glad för allt jobb jag får ändå, för snart blir det ju inte att jobba nå mer och jag behöver alla pengar jag bara kan få innan dess...

Det va lite från mig.

Dåligt med uppdatering på bloggen nu, jag vet... Men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om längre uten att tråka ut er.

Nu är det strax dax att gå och ta hand om barnen igen. Ska bara dricka upp kaffet först.

Trevlig helg på er allihopa!

 


Namnförslag.

Tänkte faktiskt be er om lite hjälp.
Vi kan inte komma överens om nåt namn till pyret i magen. Det den ena gillar, gillar den andra inte över huvudtaget... Känner att jag smått börjar ge upp hoppet för att vi ens någon gång kommer att hitta ett namn vi båda gillar.
Kan inte ni hjälpa oss och ge förslag på fina namn som passar med Alicia. Vill inte ha sveriges vanligaste namn så som Emma...men heller inte ett namn man aldrig hört tidigare. Och så måste det ju förstås passa ihop med Alicia ;-)

Kom igen nu, vill ha många förslag :-D

Klädbytardag.

Klädbytardagen idag va mycket bättre än igår!
Gjorde endel fynd...

     

1. Blingo klänning 30 kr
2. Mikk-line overall 50 kr
3. Molo bodysuit 10 kr
4. Tunika 10 kr



Sen hittade jag även en hel del me&i-kläder. Mamma tröjorna är jag väl osäker än på hur jag ska göra med. Funderar på att klippa sönder och sy nåt fint av dom, men vi får se :-)

1. Vit velourklänning 30 kr
2. Kanin t-shirt 20 kr
3. Blommig tunika 20 kr
4. Sköldis t-shirt 20 kr
5. Bil t-shirt 20 kr
6. Hängselbyxa 30 kr
7. Blom/prick tunika 30 kr
8. Ros t-shirt 10 kr
9. Sköldis tunika 30 kr
10. Sega råttor tunika 35 kr

Orkade inte fota allt, utan det här va "dom speciella" kläderna. Köpte även vanliga sommarkläder och dagiskläder... Måste tillägga att mycket av mina fynd dessutom va i nyskick!!! :-)
Åh vad jag älskar sånna här dagar dp man fyndat. Man mår verkligen som en prinsessa då ;-)
Nu längtar jag redan till Arcushallen, för där har jag tänkt att fynda ännu mer... Synd bara att det är en månda kvar. Men en månad går fort.

Nä nu finns inte tid att sitta här nå mer. Ska iväg och träffa min kusin med barn som är här uppe och hälsar på.
Tjing.


Effektiv...

Idag har jag sytt 10st mössor i blandade storlekar...
Klippt och sytt ihop 10 tunikor...så nu är det "bara" kvar att fålla och lägga in resår i hals och ärmar på dom...
Behöver jag säga att min kropp värker och att mina ögon blöder.
Man kan ju verkligen tro att jag suttit och sytt hela dagen, men så är det inte. Har hunnit vara på klädbytardag också och så har vi haft lite lekbesök nu ikväll...
Nu kallar sängen. Natti

Fredag

Känner att jag har bloggtorka just nu...och dom få kommentarerna gör inte att jag får mer sug att skriva heller :-(

Så nu va det färdigklagat om det.

Idag har jag gått 30 hela veckor och går alltså in i v. 31...Känns som att tiden går snabbare och snabbare, skönt, men samtidigt skrämmande.
Ställde mig på vågen i morse och den visade +4kg ungefär.

Petrus och Alicia åkte till Malå igår, så jag har haft hela dubbesängen för mig själv i natt. Gissa om jag sovit gott. Som en prinsessa!!
Kommer säkert att sova ännu bättre i natt, för då blir det en liten sovmorgon också och inte en väckare som ringer 05:30.

Sitter på jobbet just nu och väntar på att min arbetsdag ska börja. Blev tvungen att samåka med mamma i morse för att våran bil står i Malå, men det är ju inte helt fel att hinna sitta lite vid datorn, även om jag hellre skulle sova om jag fick välja ;-)
Idag kommer att bli en svettig dag...eller så inte... 3 (!!) barn ska vi ha, så det blir dock en låååång dag.

Trevlig helg på er!

Skrev det här i morse egentligen, men det kom aldrig iväg... :-)

Välkommna!!



Har ju glömt att säga att onsdag nästa vecka (24:e) kl 19 så ska jag ha Me&i party. Så ni som läser min blogg är hjärtligt välkomna att komma hit då och kika på kläderna och skvallra lite ;-)
Hör gärna av er så jag vet vem som kommer så att jag kan beräkna fikat ;-)

Nya tyger.

Igår så fick jag hem lite nya tyger...
Igelkottstygerna har jag ju sen tidigare också, men det behövdes lite påfyllning :-)

   

Hade beställt fler tyger, men dom har inte dykt upp än tyvärr...

Gårdagen...

...va verkligen fullspäckad.
Först och främst så fick jag ett meddelande mitt i natten (04.20!!)om att biljetterna släppts till Loppisen i Arcushallen i Luleå...så det va bara att pallra sig upp och boka biljetter till min kära mor som fortfarande är i Indien.
När jag sen äntligen somnat om så hann jag bara sova ca 2 timmar tills jag vaknade av att jag va blöt. Alicias blöja hade läkt i våran säng, så mina trosor va alldeles bröta av hennes kiss. Inte speciellt trevligt. Och sen så fick jag jobbmeddelande. Kan ju erkänna att jag inte kände mig speciellt utvilad :-( Ville helst inte jobba, men då jag fick erbjudande om hela veckan kunde jag ju bara inte tacka nej, så det va bara att pallra sig upp och fara till stan.

Har senaste dagarna haft sån huvudvärk, så jag ringde till bm bara för att höra om det är vanligt när man är gravid. Det hjälper inte ens då man tar Alvedon. Frustrerande och framförallt jobbigt att gå med huvudvärk hela tiden :-(
Hon ville att jag skulle komma upp så dom fick ta lite prover, så jag blev tvungen att gå från jobbet en stund för att hinna upp på sjukhuset en sväng.

När jag äntligen slutade jobbet så va det raka vägen hem och byta kläder för att sen lämna Alicia och fara till sjukhuset igen för sista informationsmötet som handlade om amning.
Kändes inte så nödvändigt att vara där måste jag säga, men nu har vi i alla fall fått lite info om det ;-)
Sen for vi och hämtade hem vårat lilla charmtroll :-) Hann ju knappt träffa henne alls igår och idag kommer jag knappt att träffa henne heller då vi ska på "filmkväll" på Alicias dagis ikväll.
Dom har tydligen gjort nån film om/med barnen som vi föräldrar ska få se. Spännande.

Nu ska jag ta och skynda mig in i fikarummet och få i mig lite kaffe så att jag vaknar.


Måste ju passa på att gratta Matte och Martina som blivit föräldrar till en liten tjej... och även Therese och Daniel som blivit föräldrar till ne liten grabb :-)

Man längtar ju inte mindre nu vill jag lova ;-)


Söndag.

Idag har varit en relativt lugn dag.
Jag har varit en tur till parken på loppis med Emma medan Daniel och Knut va ute hos oss med Petrus och Alicia. Dom passade på att grilla hamburgare och korv i den härliga solen.
Några speciella fynd blev det inte för mig idag, men tomhänt kom jag inte hem i alla fall ;-)
Hittade lite utklädningskläder och pärlor till Alicia, så hon har suttit och "pärlat" medan jag suttit bredvid bak symaskinen :-)
Det värsta med att jag gillar dom nya tygerna så mycket är ju att Alicia får så himla många nya tunikor. Hur ska hon hinna använda alla?! ;-)

Har här hängt upp lite tunikor...



För en närmare titt på dom kan ni ju kika in sybloggen:
http://emalee-syr.blogspot.com

Annars har det inte hänt så mycket idag...

Har haft huvudvärk i 2 dygn nu och därför (äntligen) börjat med järntabletterna. Har skjutit upp det i 2 veckor nu, men nu börjar det bli dags att fixa till järnvärdet. Huvudvärken kan ju faktiskt bero på det...även om jag inte tror det.

Till veckan har jag inge jobb än så länge. Fick erbjudande att jobba 4 dagar ca 6-7 mil bort på en asylförskola, men kände inget sug för det. Inte nu när jag är gravid och har mina besvär med det... Hoppas på att få nåt annat jobb istället... :-)

Nu blir det snart att krypa isäng och ladda batterierna inför kommande vecka. Hej hej.



Alicia igår kväll då vi såg melodifestivalen. När låtarna framfördes stod hon framför tv:n och spelade och dansade och hejjade på artisterna :-)

I <3 retro

Idag har jag utökat mitt tygförråd med dessa ljuvligheter. Jag älskar verkligen dessa tyger!! Nu blir det tunikor för hela slanten ;-)


Packar...

Håller på att packa för en dag på edda. Alicia har precis fått veta att vi ska dit, så hon är överlycklig :-)

Petrus är borta hela dagen och kvällen då han har sista matchen för säsongen...i Ö-vik...och sen blir det lagfest, så jag och gumman ska ha en riktig mysdag för oss sjävla, utan pappa idag, så det blir säkert bra det :-)

Uppdaterar mer sen idag. Måste skynda vidare.

Torsdag.

Har varit ledig idag också. Så skönt.
Har suttit och fyllt i blanketten om havandeskapspenning. Skönt att ha det gjort. Måste bara se till att få den ivägskickad nu :-)

Jag och Alicia har varit iväg en sväng till stan också.
Först så va vi och hälsade på Jossan och söta Leia och sen for vi en sväng till stan. Köpte lite mer tyger...



Det prickiga är vanligt bomullstyg som jag tänkte sy nån tunika av och det andra är vaxduk som jag tänkte prova sy nån haklapp av. Kul med lite nya projekt :-)

Har ikväll suttit en hel del framför symaskinen och avslutat en massa påbörjade saker som aldrig riktigt blivit färdiga...

Har inte orkat redigera dom här bilderna, så ni får stå ut med den fula bakgrunden :-)

  

Sen så har jag provat på att göra napphållare. Tyckte att sånna va toppen då Alicia va liten...


Dom är gjorda av gamla retro gardiner. Blev riktigt nöjd med dom faktiskt. Gillar tyget.

Nä nu får det här vara nog för idag. Ska upp och jobba imorgon.
Godnatt!




Onsdag.

Har sovit dåligt inatt pga att jag haft ont i magen. Inte magknip, utan mer som om jag streckt mig i magen. Inte första natten som jag har så... :-( Jobbigt då man inte kan sova bra.
Sen har jag haft otroligt ont i ryggen hela dagen idag. Riktigt längst nere i ryggen. Varje steg är en pina. Oj vad jag klagar, men ni får stå ut med det. Ingen vits att låssas att allt är som en dans på rosor då det faktiskt inte är det.

Dagen har gått rätt så bra i alla fall... :-)
Hade stängning idag så jag va inte hella föränn efter 17:30, så jag har nästan inte hunnit träffa min lilla älskling idag. Åt först middag och sen så va det bollibompa och godnatt för henne. Liiite mys han vi dock med ;-)

För första gången på länge satte jag mig för att se tv ikväll då jag inte hade ork till nåt annat, men det slutade med att jag missade slutet av Roomserviceför att jag somnade, så nu gör jag bara en snabb stopp här vid datorn innan jag ska gå raka vägen isäng.

Det va allt från mig för idag.

Åsså en liten bild på det bästa jag har ;-)


Fotoböcker + veckans mage...

Nu har äntligen 2 av 3 fotoböcker kommit.



En sen magbild har också tagits.
Är idag i v. 28 + 4. Målet är egentligen att ta veckan + 0, men dagarna går ju så fort så det glöms alltid bort :-)

 

Imorgon är det jobb igen. Känner mig inte peppad, men pengarna behövs så det är bara att bita ihop. Ska skynda mig att lägga mig, för ryggen knäcks snart känns det som.
Natti.





Uppdatering...

Det är dåligt med uppdatering här nu, jag vet, men jag är så himla trött och slut på kvällarna att jag inte orkar skriva nåt här tyvärr.

Helgen har vi spenderat i husvagnen i Malå.

Lördagen
va det ju toppenväder så då va vi ute från 9.30 till 16 ungefär. Så underbart.
Sen blev det middag och bastu och sällskapsspel på kvällen.

Söndag
åkte vi hem tidigt för att Petrus hade match.
Efter matchen så for jag och Alicia till Elin och Tilda, Johanna och lilla Stella (hunden) va också där. Blev fika och en massa prat och lek för dom små.

Igår måndag va det jobb hela dagen och kvällen va jag helt slutkörd... Och idag har jag varit ledig. Jippi!!! :-)
Så skönt och välbehövligt, för jag orkar verkligen inte jobba heltid nu. Kroppen säger ifrån.
Den här veckan har jag jobb 3 dagar och det är ganska så lagomt tror jag...

Har varit så trött och slut den senaste tiden att inte ens symaskinen gått varm. Den har faktiskt inte gått alls. Otroligt, annars så brukar jag ju alltid ha ork till det...så nu kliar det verkligen i fingrarna :-)
Idag har jag dock hunnit sy lite medan Alicia varit på dagis. Fick mig även en sovmorgon till kl 10. Skönt!

Gumman har börjat vakna tidigt nu. Hon som aldrig förr vaknade innan 8 har nu börjat vilja göra morgon redan vid 07 eller just innan. Vet att jag egentligen inte borde klaga, men...
Det kan ju också bero på att vi äntligen börjat få henne isäng på kvällarna. Förr va det ju väldigt vanligt att hon låg vaken i sängen i 2 timmar innan hon knoppade in, vilket aldrig händer nu, utan nu somnar hon faktiskt rätt så snabbt och är jättesnäll då man lägger henne.
Så det kanske är värt det i alla fall, att hon vaknar lite tidigare på morgonen och är på bra humör än att vi ska bråka varje kväll och få sova lite längre på morgonen...

Nu ska jag och gumman en sväng till stan och göra ett ärende.
Tjing!


Vart tog energin vägen?

Jag känner mig verkligen helt död idag. Känner att jag knappt har nån ork över till Alicia ens, vilket känns jättetrist :-( Vill ha en massa energi över till henne då jag kommer hem från jobbet, men icket.
Har haft ont i magen hela natten + hela dan idag. Ett konstigt magont, ungefär som att jag har streckt mig eller har träningsvärk. Har jag suttit ner och försöker ställa mig upp vill jag nästan skrika. Hoppas att det går över till imorgon.
Längtar sååå mycket att få lägga mig, men inte kan jag ju lägga mig redan nu. Måste försöka att hålla ut lite till i alla fall :-) Men vad ska man hitta på egentligen? Nån ork till att sätta mig och sy har jag heller inte.
Nä usch. Tror att jag ska gå i ide och vakna i mitten på maj eller nåt sånt.

Bra gjort om ni orkat läsa mitt gnällinlägg, men vissa dagar är bara så.
Dom vill man helst bara glömma.

Tisdag och bm-besök

Idag så startade jag dagen med en tur till bm. Blev sen dit då jag först blev förhindrad av en långtradare som blockerade avfarten till e4:an... Sen på erikslid hade det varit en krock så där va det bilkö. Typiskt att det alltid händer sånna där oförutsedda saker dom dagar man redan är lite sen... :-(

Så här såg siffrorna ut. Dom inom parantes är för en månad sen.
Järn: 105 (117)
Blodsocker: 6,3 (4,8)
Blodtryck: 131/76 (118/74)
Hjärtljud: 140 (147)
SF-mått: 25 (21)

Efter bm-besöket så va det jobbdax. Har fått ytterligare 3 dagar att jobba nu. Toppen :-)
Bm tyckte dock att jag borde söka om havandeskapspenning då jag inte alls har det bra i rygg och höfter. Det skadar ju inte att söka i alla fall, men jag tror aldrig att jag kommer att få igenom det. Har hört att det ska vara jättesvårt inom barnomsorgen... Så det är lika bra att ställa in sig på att jobba resten av tiden.

Nu ska jag gå och mysa med min älsklingsflicka :-)

Magen...+ dagen idag.

Tog en lite sen magbild igår. V27+2...





Idag har jag jobbat. Direkt efter jobbet va det raka vägen hem. Gjorde mig i ordning och bytte kläder, tog med mig Alicia och körde med henne till Skelleftehamn till Johanna som skulle vara barnvakt och sen raka vägen till sjukhuset för föräldragruppen. Stressigt värre.
Idag handlade det om andning och förlossning. Även om jag varit med om en förlossning tidigare så va det nyttigt att vara med på det här, för när vi kom in på förlossningen med Alicia så kunde jag inte ett dugg om andningen... Klarade heller inte av det när det väl va dags, utan tyckte det va lättare att hålla andan när värkarna kom...men det är ju helt fel.
Den här gången kommer jag att vara mycket mer förberedd.
Det känns dock lite lustigt att sitta där och andas, det hade jag gärna klarat mig utan ;-)

Efter föräldragruppen så va det raka vägen till Skelleftehamn igen för att hämta hem lillälsklingen och när vi kom hem va det ju nästan direkt läggdags för henne. Shit vad den här dagen rusat iväg.

Har fått mig endel jobb den här veckan vilket känns riktigt bra, extra bra känns det för att jag har tid hos bm imorgon och hos tandläkaren på fredag. Lite svårare att få jobb dom dagar jag inte kan börja föränn kl 9.30, men det löste sig ju. Perfekt.
Så onsdag blir min enda lediga dag... Money money money :-)

Nu ska jag ta och äta nån kvällsmacka, sen blir det sängen för mig. Är så trött.
Godnatt!

RSS 2.0