Måndag

Blir inte ofta man sitter vid datorn nuförtiden, inte för att tiden inte räcker till, men för att man prioriterar helt annars nu.

Molly har hittills varit världens snällaste som mest bara sover, sover och sover. Äter, spyr, kissar och bajsar ibland också förstås, men hennes stämband får man sällan höra toner från ;-)
Törs dock inte säga för mycket, för då kommer garanterat ett bakslag.

Storasyster älskar verkligen "hennes bäbis" som hon själv kallar henne. Hon vill mysa med henne mest hela dagarna. Vågar inte hurra där heller, för jag vet mycket väl att det är stor risk att det blir bakslag där också. Men det är verkligen underbart att se att hon tycker om henne så mycket.
Alicia har tidigare alltid följt med mig om jag ex. ska på affären.
Frågade idag om hon skulle med och det ville hon och sa att Molly skulle sitta i sin bilstol då, men då jag sa att hon skulle stanna hemma så skulle även Alicia det, hon ville stanna hemma och mysa med Molly istället sa hon :-)
Vad händer?!
Kommer Molly här och knuffar ner mig och P på Alicias lista och tar förstaplatsen?! ;-) Haha...

Förra veckan så "tränade" jag med Alicia och försökte bara förklara för henne hur man säger R... Hur man gör med tungan. Lärde henne även ett "fusk-r" som typ amerikaner säger r när dom pratar svenska... Så nu helt plötsligt använder hon sånna r i var och vartannat ord...det låter så roligt :-)

Hon har även kommit på ett nytt ord idag som hon nöter sönder.
Till exempel.
Och hon använder det i tid och otid :-) Haha... Gullunge.

Nu ikväll så tog vi oss en tur till lekparken, hela familjen.
Där togs den här bilden.



Vidrigt va!!!



Alicia ville prova mitt gamla diadem...med håret blev bara som ett enda rufs med det på. Men när hon själv såg sig i spegeln så tyckte hon själv att hon såg ut som en prinsessa och hon ville ha på sig det i lekparken :-)



Sen blev det att klä ut sig då vi kom hem. Men hon sjöng luciasången, så hon va nån blandning av lucia och prinsessa :-)

Avslutar med denna härliga bild.



Godnatt!

Välkommen till världen älskade barn!!!









Behöver jag säga att jag blivit mamma till världens finaste flickor :-)
Och som det ser ut nu så ska det nya stjärnskottet heta Molly.
Förlossningsberättelse kommer sen, nu ska jag strax gå och mysa med familjen i soffan och se "så ska det låta"

Rolig kommentar...

Oj, det blev många inlägg efter varandra här, men bättre det än inget. Eller hur ;-)

Alicia är i en sån rolig period just nu och säger roliga saker hela tiden. Måste bara skriva upp det nån stans, för annars så glömmer man det ju.

I morse då jag va inne med henne på toaletten så började hon lukta väldigt högt, vilket hon alltid gör då hon känner nån lukt... och även dålig lukt, då hon är väldigt känslig då det gäller sånt.
Så jag skyndade å sa att det va då inte jag som luktade, för att jag va nyduschad och fräsch.
"fäsch... (härmar hon efter mig) nästan som köttfäsch..."
Inte alltid lätt då man inte kan säga r ;-)


Symaskinen...

...har fått jobba igen.
Igårkväll och idag då Alicia va på dagis har jag gjort dessa... Så nu har då bäbisen lite kläder då den kommer även om den skulle chocka och vara en liten grabb :-) ´



Hade tänkt att ha vit body och vit hjälmmössa till dom setten i mitten :-)

Vattenballong!!

Inte kul. Har nu senaste dagarna börjat samla på mig en massa vätska. Visst, det va ju länge sen jag började med det, men det är nu dom senaste dagarna som det varit allra värst.
Kan inte stå på knä, för då känns det som att mina vader och ben ska sprängas. Shit vad läskigt. Känns som att mina ben är enorma!!!
Det är verkligen tur att det är nära nu. Nära, men ändå så långt bort.
Va hos bm idag och på henne så lät det som att den inte skulle komma dom närmsta dagarna i alla fall då huvudet låg så pass långt uppe och va väldigt rörligt... Så jag har fått mig en ny tid där... Den 4 juni. Behöver jag säga att jag hoppas att jag slipper fara dit då ;-)
Annars så gick allt bra där.

Sf-mått: 35 (33)
Hb: 119 (121)
Blodtryck: 120/84 (120/84)
Fosterljud: 147 (157)

Fick även se lillvännen på ul än en gång för att bm tvekade om det va huvudet som va neråt... Den här gången kikade hon lite mer också och vi kunde se att bäbisen ligger med ryggen mot min rygg... Åh vad jag längtar att få se vem det är som gömmer sig där inne :-)

Sammandragningarna kommer titt som tätt nu och den ena gör ondare än den andra...men det är väl så det ska vara så här i slutet...

Söndag

Egentligen så hade jag tänkt att ge er en helguppdatering, men orkar inte just nu.
Bjuder istället på dagens magbild.
4 dagar kvar...


Från barnskötare till målare...

Det är jag det :-)
Nu är det ju så att jag får inte betalt för det jag gör, men gud vad jag jobbat på bra idag. I nästan 5 timmar har jag stått med en pensel i handen. Det värsta är att det är säkert minst lika länge kvar innan det är klart också... Och fler målarprojekt har jag också den här sommaren, så innan sommaren är slut så tror jag att jag kommer att vara spyless allt som heter pensel och färg ;-)

En massa förvärkar har jag också. Hoppas att dom gör nån nytta, men jag tvivlar. Kommer garanterat att gå över tiden, men det gör egentligen inte så mycket, för det är ändå inte länge kvar innan vi får snusa bäbis :-)
Av nån konstig anledning så är jag inte lika säker på att det är en tjej där inne... Så jag har bestämt mig för att jag måste köpa åtminstonde en body att ha med på bb som är lite pojkigare...för det som ligger på bänken (och väntar på att bli nerpackat i bb-väskan) nu är inte speciellt pojkigt ;-)

Fick höra nu ikväll om en tragisk olycka i Piteå där en kille dött i lägenhetsbrand i morse. Fy så hemskt. Vet vem han är, men tack och lov så kände jag han inte...Får man säga så??!!
Väldigt trist är det i alla fall. Tänker på hans vänner och familj. :-(
R.I.P

Nu ska jag slösurfa lite innan det är dags att krypa i kojs.
Natti.


Nu är det slut på det...

Nu ska jag sluta min nedräkning!!! Bäbisen kommer när den kommer och från och med nu ska jag bara njuta av att vara gravid, för det är ju fastiskt trots allt kanske dom sista dagarna som jag får uppleva det....i hela mitt liv!! Usch, det låter ju nästan hemskt. Men är väldigt sant.

Så nu blir det att bara njuuuuuta!! :-)

Från det till nåt helt annat.

Funderar på att lägga bloggen på is. Känner att lusten att blogga sakta försvinner. Har inte bestämt mig helt än, men tankarna finns som sagt där... Får ta och sova på saken.
Natti!

...glömde ju säga....

...är nere på ensiffrigt nu. Endast 9 dagar kvar till BF :-D

Tisdag.

Natten har varit jobbig. Har sovit jättedåligt och oroligt och varit upp några gånger. Först och främst så är jag så snorig att jag knappt kan andas och så har jag haft en massa förvärkar. Har även drömt hela tiden att det varit på g, så därför så har jag även trott det. Har varit nära att ringa P, men sen då jag vaknat till förstått att det bara varit drömmar hela tiden. Jobbigt!! Tycker faktiskt att det är lite jobbigt att han ändå är så pass lång bit ifrån, även om det bara tar 1,5 timme för han att köra hem.
Alicias förlossning va ju väldigt långdragen, så när ska jag lixom veta när det är på riktigt, utan att ringa för tidigt eller för sent?!
Det värsta hade ju varit om det går jättefort och han missar det helt...

Nä nu ska jag inte tråka ut er nå mer.

Ska ta och fixa mig ett ansikte och sen bege mig mot stan...

Med Alicia så startade ju värkarna på stan, så man kan ju alltid hoppas ;-)

Måndag.

Gick och la mig efter förra uppdateringen här och sov i 2,5 timme. Skönt va det och välbehövligt. Är ändå trött nu och klockan är ju inte så mycket.
När jag hämtade Alicia från dagis så hade jag med mig mellis som vi åt ute i lekparken. Mysigt. Vi blir ju nästan för bortskämda nu med värme...men bara nästan ;-)
När vi kom hem efter lite lek i lekparken så la jag mig på solstolen för första gången i år...men det blev inte speciellt länge jag låg där. Pallar det inte och så tycker jag så synd om bäbisen i magen också ;-)
Istället blev det hopp på studsmattan. Alicia har tjatat på mig sen vi tog fram den men jag har alltid sagt att hon får hoppa med pappa, att mamma inte kan hoppa då jag har en bäbis i magen. Men idag så gav jag efter. Kan ju inte göra det alldeles för bekvämt för den lilla, då kommer den ju aldrig att vilja komma ut :-)
Tror nog ändå att det kommer att dröja, kommer säkert att gå över tiden, men nog märker man ändå att jag ansträngt mig idag, för jag har en massa förvärkar...och bäbisen bökar på massor där inne...

Imorgon blir det en stadstur för mig. Har några ärenden att uträtta och så ska jag luncha med Johanna. Hoppas att go´vädret håller i sig nu bara ;-)

Natti.


Kalas!!!

Det är vad den här helgen innehållit.
Först så va ju farfar här i fredags och firade gumman.
Lördag va det Tindras tur att ha kalas och igår va det barnkalas här, så mycket fika har det blivit i helgen :-)

I lördags vaknade jag och hade småont i halsen. Kände mig inte alls pigg på kvällen, så efter middagen så blev det soffan för min del. Alicia hade svårt att somna, så tillslut tog jag med henne till våran säng och la mig jag med och myste (eller heter det mös?!) med min lilla favorit. Hon är bara för go den där ungen!! <3 <3 <3

Och igår va det då dags för det sista kalaset för Alicia. Hennes barnkalas. Som hon längtat!
Det blev ett lagomt stort kalas och barnen lekte jättbra. Massa fina presenter fick hon också :-)
Skönt med finvädret vi haft i helgen, då kunde vi vara ute lite också och barnen hoppade massor på studsmattan. Tro det eller ej, men det hände ingen olycka!! Det hade jag räknat med, men inte en enda krock :-)
Va verkligen helt slut efter barnkalaset, men det berodde nog inte på just kalaset, utan mer för att det är i slutet av graviditeten och att jag har en förkylning i kroppen.
Mamma och pappa kom hit och hjälpte till att städa ut husvagnen, för nu ska den säljas... Snabbt som bara den, då vi redan hunnit köpa oss en ny som Petrus bor i i Umeå nu.

Har precis tryckt i mig ett litet russinpaket. Har haft så ont i magen inatt och även idag... Kan ju alltid hoppas att det är nåt på g, men jag tvivlar. Beror nog hellre på allt gott man ätit i helgen som fortfarande ligger kvar i magen ;-)

Lite bilder från helgen...

  

  

Nu ska jag ta och lägga mig en stund då ögonen knappt orkar hålla sig öppna. Jobbigt att vara så trött, men måste passa på medan gumman är på dagis så att jag kanske har lite mer egergi då hon kommer hem.
Tråkigt då jag egentligen har så mycket annat som jag hellre vill göra än att sova.


Fredag & v.38+0

Dagen började med en massa bak. Känns som att jag stått i köket hela dagen.
Har bakat kolakakor, cupcakes och morotskakor.
Fikats har det också gjorts. Alicias farfar, Barbro, faster Lina, mormor, morfar och morbror Emil har varit här på kaffe och fika och allt blev mycket godkänt :-) Har aldrig gjort cupcakes tidigare och dom va väl dom som blev minst bra, men inte pga smaken, utan pga storleken, för dom blev enorma!!! :-)

   

Det känns verkligen som att sommaren är här nu, hoppas bara att värmen har tänkt att stanna också :-)
Hade aldrig trott att det skulle bli sånt här väder idag. Speciellt inte då vi haft regn och åska tidigare idag också.

Idag är det alltså bara 13 dagar kvar till bf... Det närmar sig. Och jag som fortfarande inte packat bb-väskan. Måste nog ta tag i det snart, för annars blir det att panikpacka den den dagen det är dags och då lär jag ju glömma hälften :-) Aja, det viktigaste är ju att kameran är med, det andra går att fara hem och hämta sen.

Tänkte bjuda på en dagsfärsk magbild också.

 

Vågen blev inte riktigt min bästa vän då jag vägde mig i morse. Hade gått upp 1 kg på en vecka. Inte bra... Men så här va det med Alicia också, jag gick upp 1 kg i veckan i slutet.

Nu ska jag hejja på David Lindgren i Så ska det låta!
Trevlig fredagskväll på er!

Torsdag.

Dagen började med sovmorgon och sen for jag och mamma på en loppis i Ostvik. Kom hem med Tupperware ritmallar till Alicia för 10:- och en oval stor zinkkruka för 10 kr att ha ute.
När jag kom hem for Petrus till Malå för att hämta hem husvagnen.
Medan han varit där har jag och Alicia lekt, spelat spel, varit en tur till lekparken, tvättat, målat utemöblerna och bara myst här hemma.
Idag har faktiskt varit en lite bättre dag då det gäller foglossningen. Skönt att det finns sånna dagar också :-)

Av nån konstig anledning så hade jag torsdag igår, men idag är det alltså torsdag och exakt 2 veckor till bf :-)





Kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska orka ta tag i bakningen nu eller om jag ska skjuta upp det till imorgon ;-)
Hmmm...får fundera en stund till, men känner jag mig rätt så kommer jag att fastna här framför datorn :-)

Aaaajjjjj....

Ni kommer nog inte att få höra så mycket annat än klagomål här på bloggen närmsta tiden. Jag har så sjukt ont i framfogarna att jag snart inte vet vart jag ska ta vägen. Kommer ju att måsta åka rullstol om det fortsätter så här!!
Kan inte förstå att 2 graviditer kan vara så himla olika.
Idag är det dock endast 2 veckor till bf, men 2 veckor av sån här smärta blir inte kul kan jag lova. Sen såkan jag ju gå över tiden 2 veckor också (vilket jag inte har tänkt) och då är det plötsligt 4 veckor kvar. Det går bara inte. Kan ju inte leva som en människa då :-(

För 3 år sen...

...så började mitt liv... fyllt med glädje, skratt och kärlek varje dag!


























































Tack kära barn för dom 3 åren med dig och ett stort grattis på din födelsedag!!!!
Mamma och pappa älskar dig!!


Måndag.

Idag har det varit full fart hela dagen...

Efter att jag lämnat Alicia på dagis så for jag hem åt frukost och begav mig lite senare in till stan för några ärenden. När jag kom hem så blev det lite presentinslagning och sen va det dags att hämta henne från dagis igen.
Hem och få i henne lite mellis och sen raka spåret på bvc på 3-årskontroll.
Där blev hon klart godkänd. Hon följer sin kurva exakt och språket...ja det har hon :-)
For på affären och handlade lite bakingrediensen och for sen hem och började städning och tvättning.
Sen har städningen fortsatt hela kvällen.
Min snälla mamma har varit och hjälpt mig hela kvällen att städa. Tänk, vad hade jag gjort uten henne!!! Trots all hjälp jag fått så är jag helt slut. Måste ju tacka pappa också som också va hit och hjälpte mig med några saker. Ni är verkligen guld värda!!
Har fått sån besvärlig foglossning nu också... Har tidigare sagt att jag har ont i rygg och höfter, men nu har jag fått det bekräftat att det är foglossning. Har fått det framtill nu också. Inte skönt alls!! Men det är bara att bita ihop. Inte länge kvar nu.

Nåt bak blev det inte ikväll i alla fall. Det får jag göra medan Alicia är på dagis imorgon.

Det tog lång tid för gumman att somna ikväll. Kanske är det för att det är hennes födelsedag imorgon. Man kommer ju själv ihåg hur det va då man va liten :-) Pirrigt.

Nu ikväll så ringde ett 0969-nummer. Hade egentligen inte tänkt att svara, men gjorde det i alla fall efter måååånga signaler. Det va Petrus som ringde från en betaltelefon på Ica Maxi i Umeå.
Han berättade att han va utan telefon, för att han tappat sin i toan :-) Hur lyckas man!!!
Han va mest bekymrad för att han inte hade nån väckare imorgon på morgonen, så det va det vi pratade om den korta pratstunden vi fick innan pengarna va slut.
Det va inte föränn sen, efter vi pratat som det slog mig att va fan händer om det sätter igång. Jag kan ju inte nå han på nåt sätt då. Tänk om han går miste om förlossningen?! Det vore ju rent förjävligt.
Och jag som schåat på så mycket idag, tänk om det gjort så att det kommer att sätta igång inatt...
Nä, snälla, om det finns nån gud. Gör så att bäbisen stannar kvar längre där inne. Hellre att jag går över tiden 2 veckor än att få inatt!!
Ni får hålla tummarna för mig!

Tävling!!!

Nu kör jag en liten tävling här.

När tror du att bäbis tittar ut?

Vore även kul att veta vad du tror att det blir :-) Pojke eller flicka.
Vinnaren får en mössa i valfritt tyg...
Så varsågoda, nu är det bara att börja gissa. Och är det nån som gissar på samma datum så är det klockslag som gäller :-)

Kanske ska tillägga att det är den 27 maj som är bf-datumet och med Alicia så gick jag över 8 dagar.

Helgen som varit.

Lördag: Va på travet på klädbytardagen. Handlade för 240kr och fick då en hel del kläder och leksaker med mig hem.
Då jag kom hem så låg mina 2 älsklingar på inglasningen. Den ena sov och den andra låg och vilade. Satte mig i solen i 15 min, mer klarade jag inte, bara för att jag känner att jag har så mycket jag måste göra, så jag gick och hämtade mig en pensel och målade en stol.
Shit vad lång tid det tar alltså. Det ser så lätt ut, men att måla ett varv på en stol tar långt över en timme.
Vi har 4 stolar och dom ska målas minst varv. Det tar tid kan jag bara tala om :-)

Alicia blev hämtad av mormor vid 4-tiden. Jag och P gjorde oss i ordning, för kl 18 hade han bokat bord på Viking :-)
Vi båda åt underbart god mat och för en gångs skull så kollade jag inte på priset då jag beställde. Vi hade bestämt att vi skulle unna oss en riktigt god middag, så notan blev efter det också.
Petrus hade egentligen planerat att vi skulle gå på bio, men det blev lite lång väntan, så istället bestämde vi oss för att ta en myskväll hemma. Det blev "Luftslottet som sprängdes" ostkrokar, godis och Cola.
En riktig myskväll med andra ord!

Idag: Vaknade 09:40 av att Petrus väckare ringde. Länge sen jag sov så länge och sov så bra!!! Visst kan jag sova så länge men då vaknar jag stup i kvarten...
Alicia kom hem kort därefter. Hela familjen begav sig till stan till Coop Bygg och Bygg Max. Där blev det inhandlat målarfärg och nytt tak till inglasningen.
Vinterns snö hade gjort sitt på det gamla...

Eller det va väl egentligen Petrus som va lite för oförsiktig med spaden men... det va ju ändå snöns fel ;-) Dessutom så fanns det småhål redan när vi flyttade in som dom förra ägarna bara tejpat över, så ett nytt tak behövdes.


Här får ni även en tjuvtitt på möblerna. Teak som blir grundat vitt som sen blir målat svart :-) Tror att det kommer att bli kanon! Sen så ska förstås den gröna hemska mattan bort också... Åh vad jag längtar tills vi får till det på inglasningen!

Petrus har jobbat på riktigt bra i alla fall, så taket sitter nu där det ska. Dock så kommer stolarna att ta sin lilla tid, så om det är nån som har lite att göra nån dag så finns det penslar och färg här ;-)

Nu ska jag gå och fixa lite med Alicias presenter innan jag kryper i säng. Är massor att fixa innan tisdag.
Presenter, bak och städ och det är inte så bara bara längre. Känns som att min kropp kommer att rasa ihop närsomhelst ungefär. Har börjat få sån foglossning...och förvärkar...och det känns bara sååå tungt nu.
Men men, bara 18 dagar kvar nu till BF :-) Bara å bita ihop.

Superstructure fåtölj



Denna skönhet ser jag överallt just nu... Har aldrig vågat klicka på den dock, för att komma till butiken som säljer den...bara för att jag förstår att den är dyr...för dyr för mig i alla fall.
Idag gjorde jag det i alla fall.
Det är ju helt sjukt. Hela 25.900 svenska riksdaler kostar det!!! Min gissning låg väl runt 3-4 tusen sådär.
Det är verkligen galet!!

Håret

Här har ni resultatet.
Först en före-bild:

 

Efter:

 

Svårt att fota sig själv, men ni ser ju på ett ungefär.
Gav frisören fria händer. Från början hade hon tänkt att ta bara ca 2 cm på längden, då det bara va det som behövdes...men sa att hon gärna fick ta mer då det ändå är så sällan som jag klipper mig ;-)
Hon klippte även upp håret massor och klippte en snelugg.
Jag är en sån som egentligen inte tycker om att gå till frisören. Tycker inte om förändringar, så det kommer nog att dröja innan jag riktigt vänjer mig vid frisyren. Det blev då godkänt här hemma i alla fall :-)
Nu återstår bara att bli ljusare.

Alicia fick sig också ett klipp, men det har jag ingen bild på än. Hon klippte även upp hennes hår massor. Mest för att få bort hennes nötta som blir tjorvar där bak hela tiden.
Hon har så himla tunt och fint hår. Skulle säkert egentligen behöva raka bort det några gånger för att det ska få nån som helst tjocklek på det, men det är ju inte alls å tänka på, så hon får se ut som ett troll i håret istället ;-)

Miss blue-eye äter palt innan vi beger oss mot pitschtaan...


Åh vad jag längtar att lägga mig i sängen nu. Mysigt att ha nån att dela den med igen :-) 

Snabba ryck...

Igår just innan midnatt så fick jag veta att min frisör hade en ledig klipptid idag, så idag bär det av till Piteå för mig och gumman...
Vi får nog ta och göra ett besök hos farfar då vi lix är där. Det uppskattas nog :-)
Nästan pinsamt att säga det, men sist jag klippte mig va i September(!!!) så det är verkligen behövligt! :-)

Idag är det veckobyte. v 37+0 idag... det närmar sig verkligen nu :-) 20 dar kvar... Inte för att jag får det att gå ihop riktigt. 3 veckor = 20 dar, men enligt familjelivs uträknare så är det så i alla fall :-)


Idag...

...så har jag tagit tag i lite målningsprojekt. Tycker faktiskt att det är rätt så kul att måla, men jag kan lova att man är inte så smidig då man är höggravid, så lite jobbigt är det allt :-)

Vi har haft en liten lekdate med Emma och Knut också. Eller barnen lekte och jag och Emma satt och pratade i kvällssolen. Dom är ju för söta våra småtroll :-)

Alicia har haft en riktig otursdag idag. Först så ramlade hon ner från studsmattan då hon skulle klättra ned för stegen. Hon stukade nog foten, för hon har haltat hela kvällen. Sen så ramlade hon av gungan så att hon landade på mage och tappade luften och så slutade lekdaten med en massa kramar och bus och att dom föll så att hon fick Knut över sig. Länge sen hon gråtit så många gånger på samma dag :-) Stackars liten.

För er som missat det så firar alltså jag och älsklingen 10 år idag. Känns faktiskt stort. Hade aldrig i mitt liv kunnat tro, den här dagen för 10 år sen att vi nu 10 år senare skulle hålla ihop. Önska gjorde jag förstås, men vågade aldrig tro det :-)
Mycket har hänt under dom här 10 åren också. Både av glädje och sorg...
Och det största av allt va förstås att bli föräldrar till våran underbara dotter!! Nu kommer vi snart att få uppleva det igen och det känns helt fantastiskt.
Så tack älskling för att du stått ut med mig under alla dessa år ;-)

På tal om den stora älsklingen så kommer han hem imorgon. Gissa om vi längtar!!!
Nästan varje gång vi kommer inom dörren så ropar Alicia:
"Hållå, ä det nån hemma???" Och aldrig får hon nåt svar heller... Stackarn. Hon som varit van senaste halvåret att ha han tillgänglig hela tiden. Tur att det här bara är för en kort period ändå. Det kunde varit värre.

Nä nu ska jag ta och ta mig nåt kvällsfika innan jag kryper isäng.
Natti.

Det har varit tyst här...

...några dagar nu. Sorry. Har bara inte haft ork att skriva nåt. Tänkte ta igen det nu :-)

BM-besöket gick bra. Bäbisen ligger fortfarande med huvudet neråt och vi pratade lite om graviditeten och förlossningen...
Så här ser mina siffror ut nu.

Sf-mått: 33 (32)
Hb: 121 (110) superbra!!! ;-)
Blodtryck: 120/84 (132/78)
Fosterljud: 157 (158)

En sak som jag inte riktigt förstår är att hon först är och bökar på med magen och ska känna hur bäbisen ligger, dvs, retar upp bäbisen. Sen direkt efter det så lyssnar hon på hjärtljuden. Då är ju bäbisen aktiv och irriterad och får mycket högre hjärtljud. Egentligen bara en teori jag ar, men borde inte det stämma??
Hur har eran bm gjort med er?
Alicia hade nämligen aldrig så där höga hjärtljud... Nu kanske man inte ska jämföra, men det blir lätt att man gör det ändå ;-)

Igår så låg jag och sov hela dagen då Alicia va på dagis. Va så trött och slut och hade huvudvärk hela dagen...tyvärr så va det där en envis huvudvärk, för nu i skrivande stund så finns huvudvärken fortfarande kvar. Lite less kan jag erkänna att jag är. Allt blir så jobbigt så man går med ett värkande huvud och nacke hela tiden :-(

Negerbollsbak blev det också igår och en shoppingtur med lillebror. Han va i stort behov av en jacka, så 2 huvtröjor och en vårjacka blev det. Själv så hittade jag mig ett par basketskor och även en lååång tröja :-) så att den täcker magen ;-)

Det va allt för nu. Blir mer uppdatering senare idag.

v. 37 jämförelse

Pyret                                             Alicia

Skiljer dock hela 4 dagar på dom här bilderna ;-)
Tycker att jag har samma magform den här gången...men är liiite större. Så det gömmer sig nog en till liten tjejja där inne :-)

Våran bil...

...den gamla bilen alltså har bara stått halva vintern. Det har inte velat starta alls. Då vi inte varit i behov av 2 bilar så har vi heller inte brytt oss om att den inte funkat. I mitten av förra veckan så tog vi tag i saken och bogserade den till verkstad, men där hittade dom inte vad felet va, utan skickade oss vidare.
Sen blev det ju lite smått panik i och med att vi fick veta att Petrus skulle till Umeå och jobba, för det är inte så kul att vara utan bil. Visst, måste kanske inte ha en, men jäklar vad skönt det vore att ha tillgång till bil. Det hade underlättat otroligt mycket.
Igår så körde pappa och Petrus bilen till nästa ställe och idag så hörde dom av sig. Dom hade hittat felet. Det va inte felet som alla trott, utan det va bara en kontakt som gått sönder.
Skönt då det går ens väg. Hade egentligen räknat med att få lägga ut flera tusen kronor på bilen, men nu kommer ju inte det att behövas. Inte nog med det. Vi får även hämta den redan imorgon!!!! :-) Dock så sitter vinterdäcken på, så jag kan inte köra med den...men ändå. Det känns verkligen underbart! :-)
Skulle det krisa sig och jag måste in på förlossningen så får jag väl lov att ta den i alla fall ;-)

Imorgon så ska jag till barnmorskan. Hoppas verkligen att bäbisen fortfarande ligger med huvudet neråt, men det räknar jag nästan med faktiskt. Det känns då så i alla fall.
Idag har det känts som att den borrat ner huvudet riktigt långt ner. Det har ilat och gjort ont...men det är väl så det ska vara då det endast är 24 dagar till BF. Shit 24 dagar...det är ju ingenting ju!!! :-)

Har annars väldigt ont nu ikväll. Denna jäkla foglossning... Men jag har mig själv att skylla, för idag har jag inte varit stilla i många minuter och jag vet ju att jag får igen det på kvällen då.
Vi har varit ute mesta delen av dagen.
Alicia har fått upp sin kära studsmatta.
Jag har rensat och dammsugat i både inglasningen och i friggebod så nu är det nästan skinande rent där. Lovely.
Dammsugningen i inglasningen va inte så bara bara. Det tog ungefär en timme. Då dammsugade jag i springorna och väggarna också, för det hinner bli endel spindelnät där över en sommar. Men nu är det gjort i alla fall :-)
Städning med dammsugning och skurning inne blev det också. Har dock 2 rum kvar...
Inglasningen kommer att bli ett sommarprojekt och jag ser fram emot det massor. Vill få det att bli som ett mysigt uterum och har massor med idéer om hur jag vill göra.
Vi får se, räcker tiden (och pengarna) till så blir det kanske att göra om i friggeboden också. Det hade gått att göra hur fint som helst där, men som det är nu så är det bara ett förråd. Lite tråkigt, men det ska det bli ändring på :-)

Nä nu ska jag inte tråka ut er nå mer. Ska gå och ungås lite med sambon innan han ska lägga sig, för imorgon bär det av till Umeå för han...tidigt tidigt.
Hej.



Gumman fick för sig att dockan och nallen skulle sova, så hon bäddade åt dom på golvet här i datarummet och kröp själv ner mitt imellan dom :-) Mysigt...

Tack!!

Vädergudarna hörde tydligen min bön :-)
Solen skiner och himlen är blå. Så underbart. Har precis ätit frukost. Petrus har kommit ut ur duschen, Alicia ur badet och snart ska hela familjen bege sig ut. Idag blir det att ta fram/sätta upp studsmattan. Har en liten tös som längtar massor!! Och igår va vi och köpte en stege till den så att hon kan klättra upp själv. Stora damen ;-)

Sydde några mössor igår...

Här har ni 2 av dom. Gillar verkligen tyget. Passar både pojkar och flickor.
Hoppas att mina fordonstyg kommer snart också, men tänker inte ha så stora förhoppningar, för tidigare när jag beställt från henne så har det varit lång väntetid tyvärr...

Nä nu ska jag ta och gå och klä min tös som just nu sitter och myser i handduken och ritar nåt fint som hon säkerligen vill sätta upp på kylskåpet sen :-) Vi har inte bara en teckning där just nu. Men det är kul. Kul att hon gillar att rita och pyssla.


Söndag.

Idag har varit en riktigt slapp dag, som alla andra söndagar.
Vi har varit en sväng till söder och solbacken. På Rusta impulshandlade vi solstolar. Så i sommar kan jag äntligen ligga och sola...ordentligt :-)

Dagarna nu handlar mycket om att fundera på vad vi ska ha för sommarprojekt i år. Det lutar mot att fixa till inglasningen och göra det till ett riktigt mysigt uterum. Sen så skulle vi även fått göra en ordentlig ingång/bro på framsidan... Det är mycket som vi borde gjort men tyvärr så räcker inte tid och pengar till riktigt. Men det är lov att drömma sig bort lite i alla fall :-)

Imorgon så är Alicia ledig från dagis då det är stängt. Hoppas att det ska vara bra väder, för isåfall blir det nog en utedag. Börja göra lite vår på gården kanske.
På tal om dagis så ringde dom från kommunen i fredags. Alicia kommer att få vara där en dag extra, men bara några timmar, men jag är ändå mycket glad och tacksam över det. :-) Och då främst för hennes skull!!

Nä nu kliar det i fingrarna. Måste gå och sy lite :-)

Sköna maj.

Äntligen är maj här. Våran månad. Månaden då jag och P firar 10 år tillsammans, våran älskade dotter fyller 3 år och sist med inte minst månaden då våran familj (förhoppningsvis) utökas till 4 familjemedlemmar.

Sköna maj, du är så välkommen!!!

RSS 2.0