Tuffa dagar...

Dom senaste dagarna har nog varit dom värsta dagarna i mitt liv tror jag.
Har ni sett detta?
http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=6247364
eller detta
http://www.kuriren.nu/nyheter/default.aspx?articleid=5981554
eller kanske detta?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13239385.ab
Hursomhelst så handlar detta om min svärfar, Petrus pappa och flickornas farfar.
Ovissheten har nog varit den allra värsta. Och tanken att kanske aldrig någonsin få veta vad som hänt honom har känts riktigt jobbig.
Nu slutade den här historien tack och lov bra och han är nu återfunnen efter 4 dagar som försvunnen. Misshandlad och rånad, men vid liv och det är det allra viktigaste!!
Äntligen kan man börja leva som vanligt igen, så här ska sys ;-)

Klart! Lite svårt att se kanske då min mob...

dsc00005 (MMS)

Klart! Lite svårt att se kanske då min mobil är usel. Får visa en bild sen då den läkt istället:-) jag är i alla fall supernöjd:-) den blev nästan för fin, nu ser man knappt den gamla istället:-) så nu vet jag vad det blir att göra nästa gång jag ska tatuera mig:-)


Nu kör vi:-)

dsc00001 (MMS)

Nu kör vi:-)


VägREN eller vägGREN??!!

Idag har jag lärt mig ett nytt ord.
Jag har alltså i hela mitt liv sagt fel, så därför vill jag höra vad ni säger.
Vägren eller väggren? Helt ärligt nu, inget fusk!! :-)

Dom senaste fynden.

I brist på annat att skriva om så tänkte jag visa vad jag köpt på senaste veckans loppisbesök :-)
En grön sack n´seat för 40 kr
Uv-tält 20 kr
Gammal träleksak från Brio för 10 kr (i love it)
Såhär ser den ut från baksidan.
Träbilar 6kr
Retro påslakan
Fler retro påslakan
En gammal potta (dock inte denna på bilden, men en liknande) 40 kr
Sen va det slut på bilder, dock inte slut på fynd ;-)
Jag tycker att det är så sällan som jag fyndar på loppis, men nu har jag ju faktiskt hittat massor. Känner att jag börjar bli lite smått loppistokig ;-)
Nä nu ska jag krypa isäng...
Imorgon är det midsommar och vi har fortfarande inte bestämt hur vi ska göra :-/ Petrus jobbar till kl 16, så det är nog stor risk att det bara blir en lugn myskväll hemma, även om jag är sugen på att hitta på nåt. Tyvärr är inte han som måste stiga upp kl 5 lika peppad som jag är, så vi får se hur det blir. Hur det än blir har jag då tänkt att ha en bra dag med mina älsklingar.
Godnatt.

Det kryper....

...och kliar över hela min kropp nu kan jag lova. Och speciellt kul att äta makaroner till middag va det inte, ännu värre hade det nog varit med ris.
Här har ni orsaken. Ni måste bara kolla in den. Klarade bara av att filma en kort stund, sen blev jag för äcklad ;-) Klicka så att ni får stor bild!!!

Jag ska aldrig mer glömma att dra ut matsoporna!!!

Här kommer den utlovade bilden. Vi har byt...

dsc01137 (MMS)

Här kommer den utlovade bilden. Vi har bytt dörr, tagit bort sidofönstret och flyttat dörren på mitten... Så nu är det snart dags att gjuta och sen börja med bron:-) tror att det blir kanon! Längtar ännu mer till nästa sommar då det blir att byta färg på fasaden:-) det kommer att bli som ett nytt hus!


OBS!!

Jag glömde i förra inlägget tacka min familj (mamma, pappa å bror) för all hjälp. Pappa som hjälpte P med dörren.  Mamma som hjälpte mig med landet och E som hjälpte till med barnen!! Utan er hade vi inte klarat det!!! Tusen tack!!

...

Sommarens projekt är igång... Hittills så har vi som sagt bilat bort bron, rivit ut den gamla dörren + glaspartiet och idag fått den nya ytterdötten på plats... Tänkte fota och visa imorgon. Men än så är det lååååång tid kvar innan allt är klart. Vi va förstås lite oense (som vanligt) om dörren, men jag sa till han innan han åkte att han fick bestämma, så får jag hellre bestämma nästa gång vi inte tycker likadant. Gullig som han är kommer han ändå hem med dörren jag ville ha. Det är kärlek det :-)
Idag har vi haft en riktig "pyssla-om-hus-dag" här hemma. Petrus har jobbat med bron hela dagen och jag har klippt gräset, trimmat vid häcken (hann inte klart då tråden till trimmern tog slut) och fixat och sått lite i trädgårdslandet... Jag vet att jag kanske är liiiite sent ute, så det blir spännande att se om det blir nåt :-)
Vi har som 3 trädgårdsland i ett, så nu har jag beslutat mig för att ta bort den ena delen då den ändå inte används. Den är bara fylld med ogräs + nån liten jordgubbsplanta som spridit sig dit...så vi får se om den kanske åker imorgon så får vi så igen den med gräs. Om det är nån som vill ha nån stackars liten planta, så säg till, för annars åker dom i komposten :-)
Jag känner att jag inte alls hinner med bloggen just nu. Hinner inte uppdatera er med allt som händer.
Tänkte bara dra lite Mollyuppdatering snabbt :-)
Hon säger nu "heeej", "mamma", "pappa", "däää", "hoppa", "namnam" (direkt hon ser mat, dryck, chips, godis eller nåt annat gott)...förr sa hon även "titta", men det känns inte som att jag hört det på ett tag. "voff" säger hon också om hon ser en hund och det är med blandade känslor. Hon är jätteintresserad av hundar samtidigt som hon är rädd dom...
Hon har blivit jätteduktg på att äta (för att vara hon), även om hon fortfarande har sina sämre dagar, men jag måste säga att jag aldrig trodde att hon någonsin skulle kunna äta så här bra :-)
Hon har även kommit på att man kan klättra. Så hon far ofta i full fart till syrrans rum och klättrar upp i hennes säng, även soffan i tv-rummet har hon börjat klara av nu. Så nu får man ha ögonen öppna hela tiden.
Hon kan stå, men hon gör det sällan. Tror att hon tycker att det är lite läskigt... När hon tex står och håller i sig i mig så brukar hon släppa taget...se jättechockad ut och säga "ooooooooooo" och så skyndar hon sig och tar i mig igen och skrattar. Hon är verkligen ett busfrö. En helt underbart charmig liten tjej som vet vad hon vill.
En kort en om Alicia också.
Vi fortsätter utan blöja nattetid här. Sen hon slutade på hennes 4årsdag så har det varit kanske 5 olyckor... Det tycker jag är bra!!! Nu har det då inte varit nån på över 2 veckor.... Vi tar dock fortfarande upp henne när vi går och lägger oss.
Hon är verkligen världens bästa storasyster. Hon busar och leker med Molly och är sällan arg på henne. En riktigt bra barnvakt är hon och hon verkligen älskar sin syster. Det är ömsesidigt förstås. Det är så underbart att se deras kärkek till varandra.
Jag tror att vi slutar här, för nu måste jag krypa isäng. Natti.
En gammal bild på mina 2 små hjärtan!!

Vi äts upp levande! Visst är det skönt att...

dsc01133 (MMS)

Vi äts upp levande! Visst är det skönt att få komma bort så här en stund, men fy fan för alla mygg å knott! Alicia är helt sönderbiten. Stackars liten! Det har inte blivit många timmars sömn i natt. Jag har legat och försvarat min yngsta dotter från alla blodsugna kräk:-( nu längtar vi hem till myggfria Kåge:-)


Traskar hemåt mot stugan nu efter ett dopp...

Traskar hemåt mot stugan nu efter ett dopp i sjön. 25 grader va det i vattnet så hela familjen badade. Alicia va som ett vattendjur och molly älskade det hon också:-) tror att det blir att gå ner en sväng efter middagen också:-) nu ska jag fortsätta att njuta av solen.


Vi är i grekland. Eller så känns det i all...

dsc01131 (MMS)

Vi är i grekland. Eller så känns det i alla fall:-) underbara sommar!!


Onsdag.

Wihoo...
Fick idag telefonsamtalet jag väntat på. Molly har fått dagisplats på Alicias dagis. Egentligen så visste jag det tidigare, men ändå skönt att få det bekräftat :-)
Idag har jag varit inne hela dagen och städat. Norran har ju som sagt varit här.
Det va riktigt jobbigt. Orsaken till varför jag inte ville vinna tävlingen och vinna en ipad berodde ju på att jag inte ville vara med i nåt repotage, så varför jag sa att det va ok då Norran ringde och frågade om dom fick komma, förstår jag fortfarande inte.
Jag hatar verkligen att bli utfrågad... typ "vad tycker du är viktigast i ett barnrum" "vad va svårast med att inreda rummet" ja, sånna där frågor som man måste tänka efter när man får. Jag får typ "blackout" kan knappt tänka ;-) Haha... så vi får se vad det blir av det hela.
Sen så sa jag innan att jag absolut inte skulle vara med på nån bild, så jag hade inte ens bytt kläder, men inte kunde jag smita undan det heller, dom gav sig inte. Kul. Aja, får hålla tummarna för att ingen läser det ändå ;-)
Nu ikväll så tog vi med barnens morfar och for och köpte en glass på grillen. Även Molly fick smaka... Det går inte att hålla henne från sånt nu. Hon vet vad det är och blir galen om hon inte får smaka då hon ser oss äta...
Godis får hon däremot inte, men chips och ostkrokar har också slinkit ner, visst är jag en hemsk mamma ;-)
Nu sitter jag här i ett nystädat hem, barnen sover och jag tänkte för första gången på länge sätta mig och sy nåt. Så härligt. Har bara inte bestämt mig än för vad det ska bli :-)
Detta linne är nog det senaste jag gjorde. Supermjukt och härligt tyg!! Tror att det så småningom måste blir en röd kjol till den också :)

Tisdag.

Vilken underbar dag det varit idag!!! Fast en sak som va lite tråkig va att P blev tvungen att åka ner till dalarna i morse och det fick vi veta igårkväll. Så det va snabba ryck.
Här hemma har det idag blivit en massa vardagssysslor. Städ, tvätt, gräsklippning och trimmning, lek, matlagning osv.
Vi har även varit och hämtat barnens morbror på flygplatsen. Det va ett kärt återseende kan jag lova. Sooom Alicia längtat. Hon hängde sig runt hans hals direkt hon såg han :-)
Molly va inte lika förtjust, men det är ju inte så konstigt heller.

Nu sover båda barnen och jag har hunnit slösurfa lite, så nu ska jag ta tag i städningen igen. Imorgon kommer nämligen Norran hit och ska göra ett repotage om Mollys rum. Även om dom inte kommer att fota hela huset så är det ju lite kul om det inte ser ut som en rövarkula. Har dessutom en massa tvätt att ta hand om.
Symaskinerna får fortsätta att stå på sidan ett tag, det hinns lixom inte riktigt med tyvärr...men snart!! Barnen behöver lite påfyllning i garderoberna...

Nä, nu städning!!!

Lördag...

Idag har vi hunnit vara på dop och en runda på solbacken.
Nu laddar vi batterierna för att sen fara på festligheter. Ikväll är det nämligen sommarfest här i kåge. Eller marknadsdans som man också an säga, fast utan marknad ;-)
Jag är superpeppad!! :-)
Nä nu ska jag mysa lite med Alicia innan det är dags att börja göra sig i ordning. Dom andra två sover, så då får jag rå om henne själv för en stund. Mys.
Tänkte bjuda på lite Mollybilder som jag tog i förrgår (då jag inte hittade kamerasladden)
Min myspropp som gillar att vara ute och utforska allt. Och allt ska dessutom i munnen!!! <3 <3 <3

Torsdag.

Vad jobbigt. Jag som uppdaterat med flera mobilinlägg och så ser jag nu att inget av dom kommit upp här :-/ Jäkla blogg.se!!!
Idag har varit en riktig utedag.
Petrus har ledigvecka, så han har varit ute och bilat bort bron och jag har varit ute med barnen och rensat ogräs mellan plattorna...det låter kanske inte så jobbigt, men fy fasiken så slut jag är!!! Gräset hade vuxit över 1/3 av plattan, så jag har skurit och huggit runt plattan (det gäller massor med plattor) för att skära bort allt gräs. Så nu har vi för första gången en rak och fin gång med plattor :-) Har även tagit ut utemböblerna och fixat och donat på gården.
Om jag har sommarkänslor?? -Jaaaa, äntligen börjar jag få det!!!
Men shit vad mycket jobb det blir då sommaren kommer, men det är det värt :-)
Grillat korv och varit en tur till lekparken har vi också hunnit med och så har vi invigt inglasade altanen idag också. Det är ju så mysigt att äta middag där.
Hade egentligen tänkt att bjuda på lite bilder från idag, men hittar inte kamerasladden, så det får blir en annan dag.

Här jobbas det på för fullt;-) bort med de...

dsc01121 (MMS)

Här jobbas det på för fullt;-) bort med den gamla bron!


RSS 2.0