Uppdatering

Senaste veckan har jag inte suttit nåt vid datorn och det har inte gått att blogga från mobilen, så det blir lite glest mellan inläggen här.
 
Fullt upp har det varit här i alla fall. Först och främst har jag ju jobbat, sen har vi även hunnit med en liten husbilssemester där IKEA och finland stod med på stopplistan :-) Så det blev en natt på Seskarö och en natt på Piteå Havsbad. Inte nog med det, vi har även varit i våra vänners stuga vid Arvidsjaur. Det blev 2 nätter även där. Så med andra ord har vi haft väldigt fullt upp, men även otroligt kul!!!
 
Lite shopping blev det förstås på IKEA, som jag längtat...
Så nu börjar äntligen vårat sovrum bli mer och mer likt som jag vill ha det.
 
Eller rättare sagt, nu står jag ut med det i alla fall :-) Lite fix är det dock kvar. Ska upp med en tavla, måla ett skåp, sy gardiner och sy kuddfodral...sen är det klart....kanske ;-)
 
Imorgon är det jobb igen. Det blir ett pass på 24,5 h Jobbigt, men samtidigt är det rätt skönt att göra bort så många timmar på ett enda pass. Så nu är det bara 5 pass kvar av mitt sommarjobb...dock sånna monsterpass, men ändå ;-) Nedräkning!!!!
Det betyder att vi närmar oss detta:
 
 
Oj vad jag längtar efter sol och värme, för det har vi då inte blivit bortskämda av denna sommar.
 
 
 

Charles Eames

Det blev en lång väntan, närmare bestämt 13 veckor, men det va det värt, för nu står denna skönhet i vårat vardagsrum.
Jag bara älskar den!!!!!
 
 
Modellen har utvecklats från originalstolen som vann stora framgångar på 50-talet och blev en populär klassiker. De nyproducerade Eames-stolarna kan även erbjuda ännu bättre sittkomfort än sin föregångare. Sitsen är gjord i plast och har ett underrede i förkromat stål och lönn.

Sommardagis, pass och bajs.

Ja det är några saker av vad dagens inlägg kommer att handla om.

Idag hade jag möte på arbetsförmedlingen. Riktigt ovärt... Så därför va tjejerna tvugna att fara på sommardagiset här i Kåge. Tur att dom har varandra, för inte känns det sååå roligt att lämna dom på ett nytt ställe.
Men det va ändå skönt att dom fick sig en liten mjukstart. Dom va där bara 2 timmar... Och imorgon kommer dom också att vara där, men då blir det en hel dag, men det blir säkert bra det.
Dom tycker ju att det är värsta lyxen att få vara på dagis ;-)

Efter att jag varit på det väldigt ointressanta och onödiga mötet...som skulle vara från 10:15 - 12:00, men som va klart redan efter 20 min, så fort jag på polisstationen och fixade pass.
Gjorde några ärenden och mötte lite senare upp mor, bror och flickorna för att fixa pass även till dom.
Mamma tog med sig flickorna och jag och Emil stannade på stan. Åt lunch och så fick jag vara hans personliga shoppingguide ;-)
Vi hittade en massa fint till han så det va kul.
 
Själv blev det också lite shopping.
Två halsband och ett par örhängen för ynka 55kr. Dom andra 2 halsbanden köpte jag där i måndags då jag och P va på en shoppingtur. Dom fick jag ge ungefär detsamma för :-)

När vi kom hem så lekte flickorna i bilen medan jag packade ur den. Tror ni inte att Molly bajsade i sätet!!! Jag tackar gud för att det va en hård en...för det som kom efteråt va inte alls av samma konsistens :-p
Jag förstår det inte. När hon är med alla andra än mig så säger hon till då hon behöver kissa eller bajsa, men direkt jag är själv med henne så skiter hon fullständigt i det. Bustroll!!
 
Jag hatar då dagar bara försvinner genom att man är i stan och flänger, så därför blev jag tvungen att vara duktig då jag kom hem. Städade bilen, grundmålade mitt nya projekt + lite på vindskyddet och rensade i hallen.... Det är ju bara så härligt att gå och lägga sig och känna att man gjort nån nytta.
Och dessutom gjort bort att vara på möte, skicka iväg viktiga papper och fixat pass. Oj vad lätt jag känner mig helt plötsligt :-D
Har dock massor kvar att bocka av....
Men nu ska jag sova, för imorgon väntar en lång arbetsdag. 10-21. Pjuh. Sov gott.

Våran dag...

Idag va planerna att fara på Kågebadet efter lunch. Kom sen fram till att det va bättre att ta det efter Mollys lunchvila.
Alicia hade peppat hela dagen och hade redan på morgonen packat sin lilla ryggsäck.
Förstår ni besvikelsen hos flickorna då vi fick veta just då vi skulle gå ut genom dörren att badet stängt pga att pumpen gått sönder. Det va krokodiltårar hos båda mina sessor....
Tänkte först fara nån annan stans å bada men bestämde mig istället för att leta fram poolen här hemma om vi nu hade nån kvar. Som tur va så hade vi det.
Tillslut efter mycket bökande så lyckades jag fylla poolen med varmvatten :-)
Oj vad skoj tjejerna hade.
Själv passade jag på att få lite solstrålar på min blekfeta kropp ;-) Dom första i år faktiskt, så det va välbehövligt.
Mamma och Emil kom förbi och bjöd på jordgubbar och grädde och sen blev det ännu mer bad.
Resten av dagen har jag/vi fixat och stökat här hemma.
-Mollys kök har fått sig två små kranar.
-Har kapat till Alicias nya sängs madrass.
-Skruvat upp Alicias sängbord.
-Vikt en massa tvätt.
-Rensat lite i hallen.
-Fortsatt med garderobsrensningen i vårat sovrum. Nu ser man ju faktiskt golvet där. Tack mamma för hjälpen!!!
-Mailat chefen om ledighet.
-Skickat in kassakorten sen i maj :-o
-Betalat utlandsresan.
 
Ja jag är mycket nöjd med dagen. Älskar när saker blir gjorda samtidigt som man fått en massa härlig tid med barnen.
 
På tal om barnen. Molly har haft en mindre bra dag idag. Jag höll på att bryta ihop på fm.
Det började med att hon kissade på rumsmattan. Så det va bara att torka kiss och tvätta mattan.
Plockade bort lite och startade dammsugaren. Då ser jag hur hon öppnat skåpen under diskbänken och sitter och trycker ut flytande diskmedel över golvet och smetar ut med händerna. Så in med barnet under kranen och göra henne ren från all Yes, inte det lättaste....och sen ta tag i golvet....vilket inte heller va det lättaste. Plockade ihop lite saker och bad henne bra till sitt rum. Då kissar hon på hennes ryamatta där... Gaaaah!!!
Sen går hon in till Alicia och börjar dra fram en massa leksaker. När Alicia säger till henne och tar saken ifrån henne blir hon arg och tar en mugg med vatten och kastar på golvet. Just då kände jag bara för att bryta ihop i gråt och låsa in mig på toaletten ett tag... För allt detta hände innan jag ens fått i mig nån frukost.
Men sen fick vi tack och lov ordning på dagen :-D
 
Lite bilder från våran tisdag...


Vad har hänt?!?!

Har inte gjort ett inlägg på länge, så därför har jag heller inte märkt föränn nu att dom gjort om blogg.se. Aja, man lär sig väl det här också med tiden.

Här är det fullt upp. Jobbar vi inte så är det fullt upp med huset och barnen. Det är det som tar ALL våran ledig tid nu. Vi är världens tråkigaste och hinner inte umgås med nån. Tråkigt liv kanske, men när allt lugnar sig så får vi ta igen det :-)

Det jag skrev om tidigare, om en stor förändring handlade om ett jobberbjudande till P...i Grekland. Men nu blev det inte så pga många själ och jag är lika glad för det. Pengar är inte allt här i världen ;-)
Förändring har det blivit i alla fall då han nu bytt gruva och jobbar borta. Så han är hemma en vecka och borta en vecka... Så det är lite av ett pussel att få vardagen att gå ihop ibland nu när jag jobbar ob, men tack vare världens bästa mamma och bror så får vi det att gå ihop, men i längden gör det kanske inte det, så om det är nån som vet av nåt dagjobb, hojta gärna till!!!

Mycket händer här hemma med våra små töser nu också.
Vi kan väl börja med storasyster. Hon är inne i nåt bus-il just nu då hon både trollklippt sig och målat blå slingor i håret med tuschpenna + att hon ritat på sin vägg.... Sen är det småbus lite då och då...och det är inte alls likt henne. Hoppas att det går över snabbt.
Nu i det sista har hon börjat prata med stockholmskt uttal på "i"...alltså ord med "i" i sig ;-) Vart hon fått det från har jag då ingen aning om :-D För ingen av oss pratar ju så...
Annars är det mycket lek med Barbie, dockor, rita och skriva och gunga.... Hon skulle säkert kunna gunga en hel dag om hon fick. Men det är ju kul att hon uppskattar hennes nya gungor :-)
Snart kommer hon att få sig en annan "uteleksak" som jag också tror kommer att bli väldigt popolär.

Lillasyster är det också full fart i. En liten svans har hon blivit, hon gör nämligen ALLT som Alicia gör och säger det Alicia säger. Jag tror nog bestämt att det är nån som ser upp till sin storasyster väldigt mycket. Dom leker otroligt bra just nu och det är så kul att se.
Bara för ca 2 mån så kissade hon för första gången på pottan... och nu i veckan så har vi provat att ha trosor på henne och DET FUNKAR!!! :-) I 3 dagar har hon nu varit blöjfri på dagen, (förutom då hon ska sova efter lunch)och då säger hon själv till då hon behöver kissa, det är inte så att vi står och tjatar på henne var tionde minut...
Pratar gör hon också, mer än någonsin. Nu är det långa meningar hon säger, typ 6-8 ordsmeningar. Hon är dock sämre på uttalet än vad Alicia va som liten, men det kommer väl med tiden ;-)
Men gud vilken härlig ålder det här är. Det måste ju bara vara den bästa!!! Alla härliga kommentarer och all kärlek man får. Vet inte hur många pussar och kramar jag får av henne varje dag. En riktig gofis är hon.
Och maten som vi hade så problem med förr är nu ett minne blott. Hon äter nu...och mycket!! Hon gillar konstiga saker också, bla oliver, surströming & turkisk peppar (godis).
 
Nu verkar det som hela löjliga knoppat in, så jag tror att jag ska ta mig en sväng till syrummet, det har väl dammat igen där så sällan som jag sätter min fot sit in nuförtiden. Tänkte försöka rita ett mönster på trosor till Molly, för dom vi har här hemma är alldeles för stora :-o och då är det ändå minsta storleken vi har :-)

Hej hopp!

RSS 2.0