Vinnaren.

Den som vunnit tävlingen är ingen mindre än Emma!! Tack för att du röstat på Mollys rum så många gånger. Och ett stort tack till alla er andra också som röstat!

Fredag.

Idag känns det som att det varit full fart hela dagen.
Vaknade runt 8. städade, diskade och tvättade och efter lunch så kom Alicias dagiskompis och hans mamma på besök. Som Alicia tjatat efter att få leka med han hemma nån gång.
I nästan 3 timmar va dom här och barnen lekte och skrattade HELA tiden. Det tycker jag är otroligt... Det va verkligen en fröjd att se dom tillsammans.
Grannen och hennes son kom också över på lite lek och stannade ända till 16:30. Va väl ensamma i ca 30 min innan mampap kom förbi. Bestämde oss för att göra pizza tillsammans och att vi skulle äta resten av cheesecaken, som jag bjudit på tidigade under dagen, till efterrätt.
När vi precis stoppat pizzan i ugnen så fick vi spontanbesök av några kompisar som bor i norge som är hemma på besök.
Så nu sitter jag här i soffan helt slut efter en fullspäckad och jättetrevlig dag.

En sak som är mindre kul är att Molly fått magproblem. Känns som att det är stor risk att det beror på vattnet, men man vet ju aldrig. Hoppas att det går över snabbt, för hon är inte speciellt matglad när hon mår såhär.

På bara 1 vecka tycker jag att det hänt så mycket med henne i utvecklingen. Hon kryper nu hela tiden, ställer sig upp mot allt. Hon går nu även i full fart med sin lära-gå vagn och idag ställde hon sig på alla fyra, på fötter alltså...hon såg ut som Mowgli ;-) Vårat lilla charmtroll <3

Nu är det dags att ta fram symaskinen och göra klart lite beställningar tänkte jag.
Ha en trevlig helg allihopa.


11 månader.

Idag blir lillgumman 11 månader. Känns verkligen helt galet att hon snart blir 1 år. Kan inte förstå det alls faktiskt. Snart har jag ingen bäbis längre!

Har inte tid att sitta här vid datorn egentligen, för jag måste sy klart beställningarna jag har...men tänkte visa en bild på tjejerna...
Molly har ju fått 6 tänder nu och ser numera ut så här i munnen :-)



Visst är hon söt!! Och får samma härliga glugg som sin storasyster :-)

Varje gång någon påpekar att dom är lika varandra så säger jag "nej tycker du, dom är ju inte alls lika varandra" men nu när jag ser den här bilden tycker jag nog ändå att dom är det ändå :-)
Vad tycker ni?

Tävlingen är avslutad.

Vill börja med att tacka för alla er som röstat på mitt bidrag i sveriges snyggaste barnrum och även ett tack till er som puschade mig till att vara med. Som det ser ut nu så r jag en av vinnarna, törs dock inte riktigt hurra förän jag har vinsten i handen :-)

Men det va inte det jag hade tänkt att skriva nu... Tävlingen om barnsettet är också avslutad nu. Så ni som röstat på mig. Maila till mig [email protected] och skriv hur många gånger ni lagt en röst på Mollys rum. Fredagkväll kl 22 avslöjar jag vinnaren så skynda och maila :-)
Och va nu ärliga!!! Men det räknar jag med att ni är.

Tack och hej, leverpastej ;-)


Bygglov...

Äntligen händer saker här.
Är ju så less på att vi aldrig renoverar "på riktigt" här hemma, men nu är det kanske på g. Ska in till stan imorgon och ska söka om bygglov, för sommarens projekt blir att bygga en farstukvist.
Som vdet är nu så har vi ju en dörr mitt på huset som inte används. Det är inte ens ett handtag där efter att vi målade dörren då vi flyttade in här, men ni ska det bli ändring på det.
Tanken är ni att ALLA gäster ska komma in den vägen...
Nu håller jag bara tummarna för att vi får bygglov och att allt går som vi tänkt oss :-)

Nu kallar sängen. Har ont i huvudet så det blir nog 2 alvedon och sen sängen bums.  Natti.

Slutspurten är här...

Så nu behöver jag eran hjälp!!!

Imorgon kl 12 slutar tävlingen, så ta och rösta nu ;-)

http://apps.facebook.com/s-snyggaste-barnrum/?id=695

Gardiner på plats:-)

dsc01071 (MMS)

Gardiner på plats:-)


En snabbis...

Tänkte bara göra ett snabbt inlägg, mest för att ha det uppskrivet nån stans :-)

Idag så kröp nämligen Molly för första gången. Hon tar sig ju fram, och rätt så snabbt dessutom, men hon masar och ålar sig. Idag däremot så satt hon på golvet i bara blöja. Golvet va nog lite väl kallt så därför istället för att lägga sig på mage så kröp hon på knäna :-) Såååå duktig våran lilltjej är.
Sen efter att vi klätt henne så masade hon som vanlig, så då provade jag att ta av henne brallorna och då kröp hon igen :-)

En annan ny sak med den lilla donnan är att hon igår började dansa. Alltid annars när hon hör musik så ska hon sjunga också, men igår så ställde hon sig upp och dansade istället :-) Och på tal om ställa sig upp så gör hon det hela tiden... Tänkt snart springer hon. Helt galet.

Idag har jag sytt vimplar + gardiner till Mollys rum. Gardinerna blir att sätta upp imorgon förhoppningsvis, så jag längtar att få se det slutliga resultatet.

Idag är det ju skärtprsdag så självklart har vi haft påskkärringar här hemma... 2 söta sånna dessutom ;-)





Glad Påsk!!!

Lite vimplar har fått sig upp på mollys vä...

dsc01065 (MMS)

Lite vimplar har fått sig upp på mollys vägg:-) får se om det blir att sy gardiner ikväll...


Förälskad.

Johanna Ahlard har gjort det igen. Kolla vilket underbart barntyg hon designat!!!





Det blir att köpa och sy nån fin sommarklänning till tjejerna, för det här är bara ett måste!!!


Det bästa vi gjort på länge...

Hade skrivit ett lååångt inlägg tidigare som bara försvann.... Datorjä... Ja resten kan ni ;-)
Tar det igen, men denna gång lite nedkortat då jag inte orkar skriva allt igen :-)

Innan Molly fick eget rum så kunde hon vakna upp till 10 gånger på en natt. Nu sen hon sover i eget så vaknar hon endast EN gång. Då får hon komma över till våran säng, äta lite och sen somna om. Så att flytta hennes säng gjorde vi inte en enda dag för tidigt.

Inatt gjorde hon nåt hon inte gjort sen hon va liten. Hon hoppade över nattmålet och sov ända till kl 7. Jag vet att en såhär stor tjej egentligen inte ska behöva äta på natten, men vi är glada för allt vi får i henne, även om hon skulle vilja äta 5 gånger per natt!

Idag är det söndag. Veckans värsta och mest onödiga dag. Jag varkligen hatar söndagar!! Jag har alltid noll med energi och har en sambo som sitter fastklistrad framför tv:n. Denna jäkla sport alltså.
Hursomhelst. Idag är inte en vanlig söndag.
Jag har vaknat på ett strålande humör, stigit upp kl 7 för att inte väcka storasyster som fortfarande sover, plockat bort här hemma, satt igång en tvättmaskin och snart vikit klart all tvätt.
Petrus jobbar sista dagen innan han får ledigt i 8 dagar (jobbar 6 & ledig 8)
På ca 2 timmar så kommer päronen hit. Då åker vi mot inlandet, dom kommer att släppa av mig efter en bit så ska jag gå hem medan dom tar med sig småtrollen till stugan. Själv så ska jag sy så mycket jag bara kan och orkar!! :-) Vilken lyx!!

Nä nu ska jag inte fastna här. Ska ta och dricka upp mitt kaffe och fortsätta att vika tvätten.

Ha nu en trevlig söndag allihopa, det tänker då jag ha ;-)


Tänkte bjuda på nån bild också från dom senaste dagarna.








Molly vid frukostbordet. Lite skinka på hu...

dsc01048 (MMS)

Molly vid frukostbordet. Lite skinka på huvudet kan väl aldrig skada;-)


Det kommer att bli svårt...

...att få en vinnare då ingen ens är med och tävlar :-)

http://apps.facebook.com/s-snyggaste-barnrum/?id=695

Kom igen nu då ;-)

Molly i sitt nya vrålåk. En Emmaljunga sco...

dsc01047 (MMS)

Molly i sitt nya vrålåk. En Emmaljunga scooter som är svart och ljusrosa i toppskick. Kanske inte färgen jag valt om jag köpt en ny men... Är supernöjd:-)


Gör allt för att vinna...

Nu tänkte jag göra mitt bästa för att få så många röster som möjligt i tävlingen "sveriges snyggaste barnrum"...och för att ni som röstar på mig ska få lite roligt så tänkte jag göra en liten tävling för er också.
Den som röstar på mig mest gånger vinner detta set från Bambino:


Det består alltså av äta-själv-bestick, haklapp och en tallrik med sugpropp.
Så kom igen nu och rösta!! :-)

http://apps.facebook.com/s-snyggaste-barnrum/?id=695

Säg gärna till då ni röstat så att jag kan hålla koll på hur många poäng ni får :-)

Kom igen nu!!!

Helgen.

Den här helgen har verkligen varit en kanonhelg.

Fredag efter lunch så bar det av till Piteå för hela familjen och det va äventyrsbad som väntade. Vi hade jätteroligt, synd bara att det va iskallt. Barnpoolen va kallare än vad stora poolen på edda är, så det va inte alls behagligt, så det blev nästan bara bad i bubbelpoolen för den lilla damen. Den stora däremot, hon åkte tills hon va helt blå om läpparna :-)
Efter bad i nästan 3 timmars bad så brummade vi in till stan (Piteå) och blev där bjudna på middag hos svärfar. Lyxigt värre ;-)
Lite shopping hanns med också förstås.
Den här fina jackan köpte jag till Molly. Perfekt att ha i vagnen nu i vår och helt nderbart mjuk!


Igår så va vi först på KGB kåge ger bistånd) på kågestkolan, där det blev loppis, spökstig, innebandy, "minuten", grillad hamburgare, ponnyridning och en massa andra trevligheter...
På kvällen fortsatte trevligheterna, men bara för vi vuxna. Vi lämnade småtrollen hos mormor och morfar och åkte till stan och åt buffé på Tatung. Efter att ha ätit alldeles för mycket så for vi vidare till bowlinghallen där jag krossade Petrus i bowling.
Vi spelade 3,5 serier och jag vann 2 av dom, för det än väl inte den totala poängen som räknas, eller hur?! Det där diskuteras fortfarande i vårat hem ;-) Petrus kan bara inte ta att jag vann över han, för i vanliga fall brukar jag inte ha en chans...
Ni vet, killar kan ju inte förlora mot en tjej heller ;-)

Och idag har varit en slappardag...som alla söndagar.
Har varit på parken på loppisen och kom hem med ett par foppatofflor till Alicia, det va allt. Laddar för fullt inför storloppisen i arcushallen. Det kommer att bli så kul!!!

Nu ska jag ta och se ett avsnitt bigbrother innan jag ska krypa isäng...

Jo föressten. Jag är med och tävlar om "sveriges snyggaste barnrum". Kan inte ni vara så gulliga och gå in och rösta på mig...eller Mollys rum rättare sagt.
Man kan rösta 1 gång per dag, så snälla ni gör det så att jag vinner... Isåfall lovar jag nån slags belöning ;-)http://apps.facebook.com/s-snyggaste-barnrum/?id=695

Puss puss.



Alicia sitter för första gången i sitt liv...

dsc01043 (MMS)

Alicia sitter för första gången i sitt liv på en hästrygg:-) spännande va det. Extra spännande va det då det hördes ett skott och hästen blev rädd... Men det gick bra ändå tack och lov:-)


Vi lever...

...bara så ni vet.
Har bara ingen blogglust alls. Vet inte vad jag ska skriva om...

Idag har vi i alla fall varit och köpt bilbarnstolen till Molly. Det blev en Maxi Cosi Moby som jag visade i ett inlägg för ett tag sen. Hoppas att vi ska bli nöjda med den, mer nöjda än med Alicias i alla fall :-)

Annars så börjar våren närma sig med stormsteg och även mitt shoppingsug. Jag vill verkligen ha ALLT!!! Vill köpa en massa saker till huset, kläder och skor till mig själv, fixa naglarna, bleka tänderna, renovera typ hela huset...ja ni ser ju, vill göra en massa saker som kostar MASSOR med pemgar...pengar vi inte har, så det är väl bara att fortsätta att drömma sig bort.
Men när skattepengarna kommer ska jag banne mig unna mig en tandblekning. Har tidigare lovat mig själv en tandblekning den dagen jag slutade röka och nu har jag varit rökfri 4,5 år...och även när jag gått ner mina gravkilon, vilket jag också gjort. Nu får jag helt enkelt ta och unna mig det, för det är verkligen sååå sällan som jag unnar mig nåt själv, så nu försöker jag intala mig att jag är värd det ;-)

Petrus har ledigvecka den här veckan. Det är så skönt. Skönt att slippa göra allt här hemma och ta hand om barnen dygnet runt. Lite avlastning är aldrig fel.

Från det till nåt helt annat. Måste berätta det äckligaste.
Alicia fick en klubba i helgen. Hon försökte tugga den hela tiden, men klarade inte det då den va så stor. Sen när hon sugit på den länge och klubban blivit liten så lyckades hon dela den och skulle visa mig att hon klarat det.
Då ser jag hur det är nåt svart i klubban. Kollar lite närmare och ser att där i en luftbubbla i klubban ligger det en död insekt... antingen en myra eller spindel. Usch så vidrigt!!! Synd att man inte bor i USA, då hade jag stämt dom och fått ut tusentals kroner kanske ;-)

Nu blir det sängen.

Natti.

Det knackade precis på dörren och vi fick ...

dsc01038 (MMS)

Det knackade precis på dörren och vi fick våran vinst från linas matkasse. Det va en massa bra mat där i men även en massa ingredienser vi aldrig använder. Men det följde med recept så jag ska nog pröva dom så får jag användning för allt:-)


Bilden försvann...

Eller så va det jag som glömde att lägga in den i förra inlägget :-)
Här kommer den i alla fall.



Hon är såååå stolt över den och berättar för typ alla hon träffar att hon har fått en ny mössa och att mamma gjort den ;-)

Fredag och ny mössa.

Alicia har fått sig en ny mössa. Hon har inte provat den än, men jag hoppas att den ska passa :-) Tror att hon blir nöjd över att äntligen få sig en rosa mössa, som hon tjatat om det :-)

Annars så har vi varit i stan idag på sångstund på biblioteket med Emma, Knut och lilla Sally. Det va mkt trevligt. Efteråt blev det fika. Tog oss en tur på hm också innan vi åkte hem. Hade egentligen tänkt att visa bilder på det vi köpt, men det får bli sen, för jag har inte hunnit ta kort än. :-)
Det blev i alla fall skor & linne till mig, mössa och sockar till Alicia och en supersöt sommardress till Molly. Det låter kanske orättvist att inte pappan i huset fick nåt, men han fyllde år i måndags, så då fick han sig skor och en tröja...så alltför orättvisa är vi inte i den här familjen ;-)

Imorgon så far jag och tjejerna till Stavaträsk med mina föräldrar. Det ska bli trevligt. Är less att vara själv nu och ändå är det bara några dagar sen Petrus åkte på jobbet... Det blir att sova där också, för på söndag är det pimpeltävling där. Då har jag tänkt att vinna ;-) Men det kanske inte blir överdrivet mycket fiske med 2 små... Men nån firre borde jag väl ändå kunna dra upp :-)

Nu ska jag plocka bort sygrejjerna, skriva packningslista och sen se ett avsnitt bigbrother. Jag är beroende ;-)

Trevlig helg på er.

Stringhyllan är på plats!:-)

dsc01037 (MMS)

Stringhyllan är på plats!:-)


RSS 2.0