Idag har jag fyndat!! :-D

Jag och mamma körde från Kåge 07:20 i morse med fullproppad bil mot Piteschtaan. Kan säga att jag inte direkt va pappad, men vad gör man inte för sin kära mor.
Packade upp loppisgrejjerna och gick sen en runda och gjorde några fynd.
Det va ett bord som hade massor med fina bäbiskläder...men det känns lite väl tidigt att börja med sånt redan. Så jag va duktig och höll mig från att köpa  :-)
Tog sen även en runda på stan och inhandlade årets första julklapp. Det va det enda jag hittade på stan också... Sen blev det lunch på Sunes innan det va dags att bege sig mot loppisen igen. På vägen dit så grämde jag mig lite att jag inte slog till och fyndade lite bäbiskläder, för dom va fin och billiga... Så jag bestämde mig för att om dom fanns kvar så skulle jag slå till.
Då jag kom tillbaka hade flera redan börjat packa ihop, så jag skyndade mig tillbaka till bordet och där låg ju faktiskt alla kläderna kvar. Dessutom så va det karln som stod där, så då kunde jag pruta lite på dom trots att dom redan va billiga :-) haha...dom har ju ingen koll då det gäller kläder och klädmärken ;-)



Törs jag säga att jag bara betalade 65:- för alla dom här plaggen ;-)


Gammal pepparkaksburk 20:-
Finskor till Alicia 30:-



Ett dockhus, som Alicia inte ska få än på nåt år. Bilden här är lånad, men det är ett likadant hus, men andra möbler... Jag ska dock renovera det innan hon får det. Det ska bli ett kul projekt ;-)
Hus + möbler endast 100:-!!!!

Och sist men inte minst. 4 vhs barnfilmer och en dvd för 25:- tillsammans.

Jag är sååå nöjd över mina fynd :-D Och jag säger som Alicia "Jag älskar loppis"

Remember this??!!

Jag känner tydligen min sambo väl, för nog fasiken blev det match för han, även fast han hade ont...

Det resulterade i 1 mål, 2 assist, utsedd till en av matchens lirare och en svullen fot....igen :-)

Nu blir det dock att ta det lite lugnt med innebandyn tror jag så att foten får vila och läka ordentligt, men efter några dagars uppehåll så får han väl myror i brallan och måste springa av sig lite ;-) Det skulle inte förvåna mig precis.


Väx mage, väx!!

Just nu känns det så :-)
Själv så känner jag mig stor och uppsvälld, men jag tror inte att nån som inte vet att jag är gravid skulle misstänka det heller. Är jag bland folk som inte vet det så blir det att jag går och drar in magen hela tiden vilket är väldigt jobbigt, men det blir bara så.
När jag är här hemma så ser jag typ ut att vara i v 25 :-) Att man blir större fortare andra gången är i alla fall nåt som är sant. Men det lustiga är ändå att magen putar, men ändå så vet jag ju att bebisen är så liten och fortfarande så långt nere...så det är ju faktiskt inte bebis som gör att magen putar. Eller det kanske det är, för den trycker ju allt annat maginnehåll åt sidan.
Jag vet egentligen inte vad jag vill med det här inlägget. Bara skriva av mig lite och få berätta att jag längtar efter en riktig gravidmage ;-)


Ändrade planer...

Det blev inte som jag skrev i senaste inlägget. Jag for på partyt i alla fall, för Alicia va ändå inte speciellt sugen på att baka :-)
Däremot så va det ett jäkla liv då jag skulle fara. "Snälla mamma, inte fara. Stanna med mig!" Hon grät säkert i 20 min innan jag skulle fara också och hängde i mina kläder.
Då slog tanken mig, att det faktiskt inte är så konstigt. Det händer aldrig att jag far nån stans utan att hon får följa med. Enda gången jag lämnar henne är ju på dagis, men det är hon ju van. Att bli lämnad hemma finns lixom inte. Så det måste vi träna mer på.
Idag när jag skulle och jobba va det samma visa. Hon har verkligen världens ångest för att jag ska lämna henne hemma.

Ja som ni just läste så jobbar jag faktiskt idag. Skönt, för det händer ju inte mycket på jobbfronten nuförtiden...
Ska även jobba imorgon. Toppen :-)

Nu ska jag ta och vila en stund innan min rast är slut.

Nu är det jul här i vårt hus...

Nu sitter julgardiner uppe i kök och vardagsrum. Det blir så att jag ska jobba imorgon och fredag och då är det helt plötsligt inte så många dagar kvar.
Lördag ska jag vara i Piteå hela dagen och söndag är det ju 1 advent... så det måste ju faktiskt nästan göras idag :-)

Ikväll blir det att baka pepparkakor. Skulle egentligen på ett heminredningsparty ikväll, men hade glömt bort det tyvärr. Har inte hjärta att göra Alicia besviken idag också, för igår hade jag egentligen lovat att baka med henne, men blev för trött så jag sa att vi skulle ta det idag istället. Hon blev inte glad kan jag säga. Krokodiltårar föll nedför kinden. Så idag måste jag bara baka med henne. Då får jag hellre skippa det andra roliga trots att jag inte vill...

 


1 advent närmar sig...

Jag är så sugen på att börja adventspynta, men jag  får inte det för min sambo. Tror att jag ska skita i hans order och börja lite smått i alla fall... Jag kan väl i alla fall få börja stryka gardinerna nu medan jag fått låna mammas strykjärn, för det lär hon ju vilja ha tillbaka till helgen. :-)

Jag längtar allra mest att få upp belysningen. Då brukar julstämningen komma smygandes :-)

Petrus håller på att röjja i garaget så att vi ska kunna få in nybilen där i vinter, medan jag fixar och donar här inne i huset. Surfar också en hel del, men det behöver inte han veta ;-)
När vi flyttade in här så användes inte garaget som garage, så dom hade isolerat och byggt för och satt upp hyllor framför garagedörren, så allt det är nere nu. Förstår bara inte vart vi ska ha alla våra lådor då vi inte har nåt bra förråd?! Nä, nytt hus är vad vi skulle behöva, eller bygga ut det här typ 100kvm till :-) (önskedröm)

Nä nu ska jag ta och skynda och stryka gardinerna innan lillan ska hämtas på dagis.



Tråkig dag.

Dagen började med en härlig sovmorgon.
Sen har jag suttit massor framför datorn och försökt fixa en kalender att ge bort i julklapp och då den va så gott som klar så uppstod problem så nu är det bara att börja om från början igen. Fan så less jag blir alltså!!

Annars har jag inte gjort nåt vettigt idag. Har heller ingen ork eller lust att göra det heller.
Känner att jag behöver komma mig ut, men orkar inte... Vart har orken och lusten tagit vägen egentligen?
Det bästa hade varit om vi kunde få skruva fram veckorna lite så att jag kan få göra ul nån gång. Vill ju se om det ens finns nåt där inne ju!!

Oj vilket gnällinlägg det här blev, men det är vad jag är just nu också. Gnällig.

Nä nu vill jag ha mig ett jobb! Orkar inte bara gå hemma!

Vad tror ni?

Petrus stukade alltså foten i lördags. Igår kunde han inte alls stödja sig på foten och det va ett jäkla stönande här hemma för att han hade så ont.
Idag ser den ut så här...

Och han satsar på att ska kunna spela match på fredag. Är det verkligen så smart?!

Inte enligt mig, men han gör verkligen allt för den där jäkla innebandyn :-D


Bekännelse...

Ni har blivit en rätt så liten grupp som läser min blogg nu och alla er känner jag, mer eller mindre. Så det känns rätt så tryggt måste jag säga :-) Tycker inte om att lämna ut lösenordet till okända...

Så därför...

(kolla in trycket på tröjan)

...känner jag att jag vill säga det här till er innan ryktet börjar att gå :-)

Vi har än så länge varit ganska så hemliga om det, så det vore trevligt om ni också kan vara det, bara en liten stund, tills vi fått berätta för alla vill berätta för då inte ens alla närmaste fått veta än... (alltså inte skriva om det på facebook;-) )
SÅ om nu allt går som det ska så blir Alicia storasyster i slutet av Maj. Jag är alltså i v. 14. Vi längtar massor!! <3
Törs dock inte ta ut all glädje än, då en kompis nyligen fick veta på rul att det inte fanns någon bäbis i magen... Man blir ju faktiskt lite nojjig då man hör sånt. Men vi får hoppas att det här inte slutar så i alla fall.

Nu ska jag ta och lägga lillgumman.

Trevlig kväll kära läsare!

MARTINA!!! Klarar du av att hålla dig från att berätta för Matte så att Petrus själv får berätta?! :-)

 


Söndag.

Det här har varit en riktig slöardag, som söndagar oftast är i det här huset :-)
Steg upp med Alicia kl 9 och la mig med henne framför tv:n...Slumrade till lite då och då. Sen har jag inte gjort många knop alls.

Under helgen så har vi blivit av med 2 soffbord och 3 dvdhyllor. Skönt med lite extra utrymme och en liten extraslant i fickan, det behövs verkligen nu.
Det va verkligen en miss det där med att göra arbetspraktiken på hm. Självklart så ska det börja strula med pengar bara för att det är försäkringskassan som betalar ersättningen under praktiken...och nu strular det även med a-kassan, för dom kan inte börja betala ut nu föränn dom fått vissa uppgifter från fk...Åh, jag blir tokig!!!
Det är fan helt sjukt det dom utsätter en för.
På 2 månader har jag fått 2500kr...det klarar man sig inte långt på!!!

Orkar inte lägga ner energi på att irritera mig nå mer över det där, så från det till nåt helt annat :-)

I år har jag bestämt mig för att vara i tid med julkort. I vanliga fall är jag en som alltid  skickar ut det i sista sekund. I år har jag bestämt mig för att inte vara det, så idag tog vi på Alicia hennes outfit och fotade lite...
Inte allt för lätt med en trött 2-åring, så vi får se om det blir att göra om det eller att nöja sig med nå kort :-)

Här är ett kort som jag inte kommer att använda mig av i alla fall:



Kul hade vi i alla fall :-)

Sen så lever jag numera med en handikappad man... En som stukade foten på matchen igår så att den ser ut som en blå ballong idag...Ser inte skönt ut kan jag lova. Hoppas att det snabbt går över.

Nu ska jag ta och leka lite i Photostop och se om jag kan få till nåt julkort.


Lördag.

Idag blev det sovmorgon för hela familjen. Alicia vaknade 09:20!! Petrus steg upp med henne och jag fick fortsätta att vila en stund. Tack älskling!

Petrus har precis åkt till Edda. Jag och Alicia ska köra dit efter att hon sovit för att se han spela match. Annars blir det nog en rätt så lugn lördag för oss, förhoppningsvis nåt avsnitt Prison Break ikväll :-) Vi har ju köpt sista säsongen så vi ser ett avsnitt direkt vi får lite tid övar. Det är ju så spännande!! Helt klart bästa serien.

Har suttit och kollat igenom lite bilder idag och tänkte bjuda på en härlig sommarbild. Självklart är den på mig lilla älskling :-)


Yes...

Äntligen får jag fingrarna ur och får upp lite gardiner i vardagsrummet. När P va och köpte våran bil så fick han order att stanna på IKEA på hemvägen och där fick han med sig dom nya gardinerna. Som jag letat, men aldrig hittat några som passar...
Nu hoppas jag att det blir bra också.
Har pricis fått upp gardinstången och stoppat i strykjärnet, så nu blir det att gå och få dom raka och fina först :-)
Sen sitter dom förhoppningsvis där dom ska :-D


Det gick tyvärr inte som planerat. Gardinerna va skitsvåra att stryka och så va dom på tok för långa...så jag får ta tag i det där en dag när jag har lite mer tid. Nu står städning på schemat! :-) Ska bara äta upp min glass först ;-)


Fredag = fredagsmys

Just ordet "fredagsmys" är jag så otroligt less, ändå använder jag det.
Men ikväll blir det som alltid Idol...Alicias favorit. Hon sitter i soffan och ser men direkt det blir en sång så är hon snabbt uppe och står framför tv:n och dansar :-)

Annars vet jag inte vad vi ska hitta på, eller jo, det vet jag visst. Vi måste försöka avsluta den här städningen som hållit på hela veckan ;-) Sen så blir det även att pyssla, då Alicia bett om det flera gånger redan.
Och så måste vi laga nån god middag. Kom gärna med förslag, för jag kan verkligen inte komma på nåt. Är inte sugen på nåt speciellt...

Vad händer hos er en sån här grå och trist dag då?

Sådär ja...

Nu är bloggen igång igen :-)
Egentligen så vet jag inte riktigt vad jag ska skriva, för det har inte hänt speciellt mycket sen sist.
Men tänkte ta det lite kort sådär i alla fall...

Jag gjorde min praktik på HM i 5 veckor, va dock där bara 9 dar pga jobb på dagis och VAB. Så det va totalt misslyckat.

Bilägare har vi hunnit bli också...
Här har ni pärlan ;-)



Annars så rullar väl allt på som vanligt här, eller det är ovanligt lite jobb. Förstår inte det riktigt. Är det inga sjukdommar i farten?! :-)
Så jag är i stort behov av jobb!! Nån som vet av nåt ledigt?

Nu närmar sig December och allt vad det innebär, så vi är redan i full fart med julpyssel. Alicia har massor med jobb framför sig och hon älskar verkligen att pyssla. Hon tjatar om det det första hon gör när hon vaknar :-) Vilket jag bara tycker är kul då jag själv är en pysselmänniska :-)

På tal om pyssel. Bäst att gå och hjälpa dottern lite med det innan det är dags för sängen...




Sista chansen.

Imorgon byts lösenordet ut och bloggen startar om...
Så sista chansen nu till er som inte skrivit upp er :-)

Nystart...

Nu blir det alltså nystart för bloggen här och startskottet går imorgon. Med nystart innebär även nytt lösen, så till ni som vill ha det... Skriv upp er här!!!
Och förstås, det som skrivs här på bloggen stannar på bloggen också, annars hade jag inte behövt att ha lösenord alls.

Tjing tjing :)

 


Blir så glad...

...nu när jag kollade statistiken och ser att ni är många som kollar in här fortfarande. Det måste ju ändå betyda att ni tycker att det är lite kul att läsa det jag skriver om :-)

Tror faktiskt att jag smått ska börja ta tag i bloggandet igen. Hur mycket det blir får vi se...
Tänkte dock ändå bara meddela att det är era kommentarer som gör att det är kul att blogga, så ju mer ni kommenterar, desto mer kommer jag att uppdatera ;-) :-D
Hur låter det?

RSS 2.0