Det va som jag trodde och hoppades på...

... tror jag i alla fall. Provresultaten visade i alla fall ett positivt svar. Att det INTE var något fel med ämnesomsättningen.
Så då är det säkert som jag tror. Att hon helt enkelt ärver sin pappas kropp...
Han har ju varit smal hela sitt liv, så varför ska inte våran dotter kunna vara det då också?! Tror faktiskt att en sån här gång så kan nog arvsanlagen ha stor betydelse...

Hittade 2 bilder på Petrus som liten...

Kroppsmässigt så kan man verkligen tro att det är Alicia. Kopior, ser faktiskt inte ens skillnad :-)


På den här bilden är dom också väldigt lika varandra...
Vad tycker ni?

Bajs!

Idag när vi kom hem från dagis så sa Alicia "bajs" Frågade om hon hade bajs i blöjan och hon sa ja, men det luktade inget så jag brydde mig inget mer om det.
En kort stund efter det så stinker det om henne...
Kan det verkligen vara så att hon sa till att hon behövde bajsa?! Det har hon aldrig gjort tidigare, men varför skulle hon annars säga "bajs"?
Tror att vi måste börja potträna lite mer med henne, men det är inte så lätt då hon inte vill... Och dom få gångerna jag får henne att sitta där så kommer det inget.
Nån som har nåt tips på hur man ska göra?


Provsvaren...

...hade tydligen inte kommit än, så imorgon får vi förhoppningsvis dom istället. Tråkigt då man varit så inställd på att få veta det nu idag :-(

Imorgon och fredag blir det att jobba. Egentligen så vill jag inte, men måste... Eller jag vill ju jobba, men när det blir så lite dagar och tid så förlorar jag på det tyvärr... Riktigt skitsystem vi har. Så därför blir det ju istället att jag inte vill jobba, inte när det är så. Man jobbar ju för att man vill tjäna på det...

Efter jobbet imorgon så blir det att fara och leka med Charlie, en dagiskompis till Alicia. Ska bli kul, för dom två leker jättebra ihop och är så förtjusta i varann :-)

Ska en sväng till bibblan också...

Bara 4 dagar till älsklingen våran kommer hem nu. LÄNGTAR!!!!


Onsdag

Oj, det är nästan så att det här har blivit en pysselblogg... Men det är bara jag som passar på att sy och pyssla medan symaskinen lix är framme. :-)

Det här är i alla fall resultatet från idag...




3 nya kuddfodral...


Så nu matchar saccon och kuddarna varann... :-)
Vet inte om jag blev helt nöjd, men bättre blev det i alla fall...
Åh vad jag längtar att få göra om i vardagsrummet. Nya tapeter, nytt soffbord, ny matta, nya gardiner och lite färg, det kommer att bli som ett nytt rum!!

Snart ska jag och hämta Alicia på dagis... :-) Alltid lika kul och skönt att få hem henne:-)


Provsvaren.

Igår va vi ju och tog blodprov, både mor och dotter... och idag kommer provsvaren.
Måste nog erkänna att jag är riktigt nervös....
Om det nu är nåt fel på ämnesomsättningen så kommer min lilla älskling att vara tvungen att knapra medicin resten av livet vilket inte alls känns kul.... Så hjälp mig och tummarna för att det inte ska vara det.
Visst, ni kanske inte tycker att det låter så farligt...och man får väl försöka tänka att det kunde vara mycket värre...
Har ju trors allt tur att ha ett friskt barn.


I ren ilska...

Jag har märkt att jag jobbar på bra då jag är arg...

Efter att jag skrivit inlägget om den där kärringen så gick jag loss på köksstolarna... Haha, nä riktigt så farligt va det inte... Skruvade bara isär dom och klädde om sitsen... Det blev samma tyg som soffan...
Så småningom så ska dom få sig en ny färg också. Alltså själva stolen. Blir nog att måla dom vita, men det blir ett senare projekt...


förhoppningsvis inte så svårt för er att lista ut vilken som är nyklädd ;-)


Tycker i alla fall att redan nu är dom mycket snyggare!

Jag blir så gud förbannad!!!!

Jag hörde av mig på en blocket annons igår kväll och blev lovad att få köpa den sak där. Nu när jag ringer idag så har hon lovat den till en annan. Hur fan kan man göra så??!!
Åh, det bara kokar i mig!!!!

Dom passade!

Hallelujah :-)
Det hade jag aldrig trott att dom skulle göra...
Jag har redan glömt gårdagen och känner sug att göra fler byxor, jag som sa att det kommer att dröja. :-)
Nästa gång blir det att göra en som blir lite pösigare i benen tror jag, Och andra färger. Åh vad kul, vill börja redan nu.

Här kommer lite dagsfärska bilder. Tyvärr lite suddiga, men ni ser ju ändå hur byxorna sitter :-)

   

Är riktigt pysselsugen, så vi får se om jag hittar på något pyssligt idag :-)
Tjing!!

Alicias hängselbyxor.

Först va jag ju tvungen att rita upp ett mönster... för jag har inget bra.
Utgick från hängselbyxorna från Me&i.




Såja. Rita, klippa, färdigt :-)

Jag kan lova er att det kommer att dröja länge innan jag provar mig på det här igen, för det var ett jäkla projekt!!!
Undertiden jag höll på med byxorna så insåg jag att jag inte skulle klara av att göra hängslena, så jag ändrade mönstret :-) Men det funkar ju det också. Så nu är byxorna alltså så att man knyter dom på axeln istället :-)




Blir spännande att prova byxorna på Alicia imorgon då hon inte provat dom än.
Det förvånar min inte ett dugg om dom är för små. Gjorde nämligen nån tabbe här och där så att byxorna blev lite kortare än vad dom va från början... Haha... Nybörjarfel.
Men jag hade ju inte förväntat mig att dom skulle vara perfekta heller...

Nästa syprojekt tror jag faktiskt blir en klänning...och så kuddfodral...

Det var allt för mig för idag.

Sov Gott!

Måndag.

Idag har Alicia varit på dagis. Det var länge sen sist så det var uppskattat. Hon är så rolig, för när vi kommer på morgonen så brukar några barn oftast redan gått ut på gården och hon blir så glad då hon ser dom och ropar "hej barnen" och vinkar glatt :-) Haha min lilla go´klump.

Passade på att fara till stan idag då hon var på dagis. Tror faktiskt att det är första gången det händer... Att jag far till stan då hon är på dagis alltså. Så skönt att slippa gå med barnvagn!!
Var och lämnade tillbaka tapetböckerna som jag lånat... Tror att jag hittat en tapet som jag vill ha i alla fall, men måste ju förstås prata med han först och känner jag han rätt så blir det inte den. Vi har så sjukt olik smak... Jobbigt.



Vad trot ni om den här som fondvägg där vi har våran öppna spis. Måste ha en rätt så lugn och "tråkig" tapet där eftersom när man kollar mot den väggen så ser man rätt in i datarummet och där skull ejag vilja ha en rätt så stormönstrad och "galen" fondvägg... Funkar ju inte om man ser 2 galna fondtapeter på en gång :-) Oj så svamligt det där blev. Hoppas att nån förstår...

Jag sprand runt på alla secondhand affärerna i stan för att hitta nån snygg gammal möbel, men icket. Vet egentligen inte riktigt vad jag är ute efter. Bara nåt snyggt gammalt. :-)

Det här hittade jag i alla fall på min lilla shoppingtur...



1. plastblommor (krukorna är mina gamla)
2. Diskmedelshink
3. möbeltyg
4. saltkar?! (secondhand fynd. Ska nog måla om den)

Blev ju så peppad då jag äntligen hittat ett snyggt möbeltyg så jag kunde inte låta bli att sätta saxen i det :-)

Här en förebild på soffan:



Det är bara 2 filtar som jag lagt på...

Och en efterbild:



Jag är supernöjd!!! Svårt att se hur tyget egentligen är, så jag slänger in en närbild när jag lix håller på ;-)



Hade tänkt att sy några kuddar också till soffan, men det får vänta tills jag bestämt mig för vilken färg jag ska ha där... Just nu är det ju grönt, men funderar på att byta :-) Nån som har tips på en färg som skulle passa? Som ser vårig och fräsch ut?

Annars så har våran dag gått väldigt fort.
När jag hämtat Alicia på dagis så for vi till pulkabacken. Men efter första åket så ville hon till Knut...och hon gav sig inte... För er som inte vet så bor ju hennes kompis Knut granne med pulkabacken...klart att hon vill dit och leka med han då, men det gick inte, för han ligger ju i hög feber. For dit och sa hej i alla fall och for sen hem.
´Tvättade håret och gjorde oss i ordning så bar det av till församlingshemmet på "middagspaus". Camilla, Tindra och Wilma var också där. Kul att träffa dom för en gång skull. Det har blivit alldeles för sällan....

Nu ikväll så har jag sytt färdigt byxorna till Alicia...
Bild kommer sen.

Nu är det snart sängen som väntar :-)

Jag har sagt det förr men jag säger det igen...
JAG GILLAR KOMMENTARER!! ;-)

Vinterlek...

Jag älskar vintern... eller egentligen så älskar jag nog varje årstid faktiskt. Har ingen favorit...

Tänkte i alla fall visa bilder från våran dag igår. Då var vi i Stavaträsk och va ute och lekte där och hade det så mysigt så...
Det blir dock lite kallt för Alicia att bara sitta, så vi var inte ute så jättelänge...

    

Väldigt blandade känslor för den lilla damen :-)

Gamla bilder...

Hittade lite gamla bilder här på föräldrarnas dator, tänkte att jag skulle visa lite :-)


Här är en bild på "gänget" från gymnasiet... Hon längst uppe till höger räknas inte det :-) Vi andra 5 höll ihop jämt. Det var även vi som hade tjejkväll igår...
Tycker att fotografen va kass som inte sa till att Lina skulle sticka upp huvudet mer!!! :-)


Jag och Therese på skolavslutningen i 9:an...


Jag och älsklingen på balen.



Haha. Jag tror jag döööör.... Har nog aldrig sett den här bilden och kommer inte ihåg det heller, men det är i alla fall mamma och pappa som varit i Thailand (tror jag) och köpt kläder (sidenboxer) till oss :-)
Jag skulle ha dom att sova i alltså :-)
Haha, å så liten min bror va!!!

Fler bilder kommer sen...

Lördag

Den här dagen har gått riktigt snabbt.

Bestämde mig för att pröva sy ett par hängselbyxor till Alicia, så halva dan har gått åt till det. Rita ett mönster, klippa ut tyg och börja sy. Det är inte lätt kan jag lova. Inte för en nybörjare och absolut inte att su i velour... Det är inte som att sy gardiner precis... Men men på nåt sätt ska man väl lära sig. Kanske lite dumt av mig att börja med ett så stort och svårt projekt, men men, värt ett försök. Om dom inte blir bra så funkar dom säkert att elda ;-)

Jag är så fruktansvärt less att vara hemma nu. Har suttit hemma så himla mycket senaste tiden att jag är spyless!!!
Helgerna är verkligen tråkiga nu när Petrus är borta, för då har alla andra planer medan man sitter där hemma med älsklingen och känner sig ensam...
Tur att mamma ringde och frågade om vi ville komma och sova över... Det känns mycket roligare.

Vi har suttit och sett en urusel film. Hmmmm...kommer inte ens ihåg vad den heter. En knarkfilm i alla fall med samma skådis som han som har huvudroll i på smällen...

Nä nu ska jag ta och krypa isäng vid sidan av min lilla älskling som ligger och sussar så sött där uppe, för imorgon blir det ingen sovmorgon. Då bär det av till Stavaträsk. Underbart!

Sov Gott!

Fredag

Sovmorgon idag med :-)

När jag satte mig vid datorn så såg jag att Therese skrivit att hon och Theo skulle komma förbi och hälsa på. Kul, så det var bara att äta frukost och göra oss i ordning och städa lite... Var ju tvungen att städa färdigt det som inte gjordes dan innan, för helgstäda måste man ju göra :-)

Alicia och Theo blir ju som mer och mer jämngamla så nästa gång kommer dom säkert att ha jättekul, för då går förmodligen han också. Alicia tyckte i alla fall att det var jättekul med besök och minsta lilla ljud han gjorde så skrattade hon, hon försökte som få igång han :-)

   

När Therese och Theo for vidare så var det bara för mig och Alicia att hoppa i duschen. Vi skulle ju ha ännu mer besök.

Så drygt 1 timme senare kom Johanna, Lina, Terese, Elin och Tilda på middagsbesök. Tacos åt vi och det va som vanligt underbart gott!

   

Det va inga problem att lägga Alicia trots att vi hade besök. Är så stolt över min lilla tjej. Visst, va tvungen att läsa 2 böcker för henne, men sen gick jag ut ur hennes rum trots att hon va vaken och hon provade inte att gå upp ur sängen en enda gång. :-)

vid 12-tiden så hade alla åkt hem. Satte mig då vid datorn och satt där på tok för länge ;-)
Sån tur att jag har en tjej som vaknade 06.30 för att bara komma till våran säng och somna om direkt för att sen vakna, håll i er, 11.20 nästa gång!!!
Vad har jag gjort för att förtjäna ett sånt snällt barn?! :-D

Det förklarar saken...

http://svtplay.se/v/1413677/inte_ensamma_i_sorgen_efter_marcus

För ett år sen så dog ju en kille här i Kåge... Han körde genom isen...
Såg den här filmen nu och det förklarar kanske varför jag i måndagskväll såg nåt konstigt på himlen. Jag tom ringde pappa och sa att han skulle skynda sig ut och kolla... Det såg ut som 3 gula stjärnor som for sakta sakta på himlen... Lite läskigt, för jag förstod inte vad det va, men nu gör jag det :-)
Det måste ju bara varit dom där ballongerna!!

Hoppas verkligen att dom hittar kroppen så att föräldrarna slipper leta mer...

Torsdag.

Idag har varit en sån dag när man knappt suttit ner en sekund.... Puh, ändå så är sånna dagar härliga på nåt sätt.

Morgonen startade med att dom ringde för att dom ville att jag skulle vicka på ett dagis, men känner att Alicia inte är redo för en dagisdag än.... Är ju inte bra om hon ska smitta barn och vuxna där.
Jag känner att om jag lix är hemma är det bättre att hon får vara hemma med mig och bli frisk istället för att skynda på henne tillbaka till dagis. Men måndag då ska hon dit :-)

Gjorde oss i ordning och for på bvc. Var lite tidiga (läs. hade tagit fel på tiden) så hon han leka där före vilket iofs inte gjorde nåt. Var bara kul...
Tyvärr så gick det inte så bra där för hon hade inte gått upp nåt. Hade gått ner :-( Inte mycket. Bara 50 gram, men ändå. Det känns jobbigt.
1 cm längre hade hon blivit i alla fall...

Jag har ju föressten glömt att berätta att vi fått tillbaka provsvaren nu... Dom hade tagit två prov som var för ämnesomsättning och det ena hade varit bra medan det andra inte hade varit lika bra, så vi ska dit till veckan igen för att ta nya blodprov. Stackars liten.
Det skär verkligen att sitta och våldhålla sin älskling för att någon ska tömma henne på blod. Huvva.
Jag kan lova att vaccinsprutorna är ingenting om man jämför med blodproven... Gruvar mig redan.

Efter bvc for vi hem och åt sen körde vi in till schtaan... Var på banken och hämtade ut min lön från förra månaden. Skönt med lite pengar. Gick förstås och kollade lite på rean och gjorde några fynd.
Köpte 2 par trosor, keyboard, t-shirt, tröja/tunika. Allt för 200 kr.
 
Kläderna har jag inte ens provat, men det blir säkert bra.

Var förbi färgaffären och lånade hem 2 tapetböcker och så han vi förbi solbacken en sväng också... Var in på Shape och fyndade lite julpynt. Det blev ynka 30 kr :-) Så jag är supernöjd med dagen. Har fått mycket för pengarna.

Alicia somnade i bilen på väg hem. Medan hon sov så städade jag lite här hemma. Vek tvätt och satte på ny... Och direkt hon vaknade så tog vi bilen igen och begav oss mot Kåge centrum. Närmare bestämt ICA :-)
Storhandlade inför morgondagen då tjejerna kommer hit för lite mys. Barnfritt blir det nog, förutom jag då som har gumman... Men det ska nog gå bra. Har ju inte så mycket till val då hon inte har pappa här och mormor och morfar som är sjuka...

Åt middag hos päronen. Smörgåstårta. Mumma.

Efter maten tog jag en sväng till biblioteket. Där är det verkligen inte ofta man är. Lånade några barnböcker, en bok till mig med mönster på barnkläder och en dvd-film som jag tänkte se... Så värt att låna film på  biblioteket istället för att hyra :-)

Såg hockeyn hon päronen och efter det blev det raka vägen hem och isäng för lillgumman. Klockan var ju alldeles för mycket. Hon somnade väl där vid 22-tiden... Kanske det betyder sovmorgon imorgon?! :-)
Den som lever får se.

Nu ska jag ta och boka biljett hem till min stora älskling. Han kommer ju hem snart!!! Jabba-dabba-doooo...

Natti natti.


Onsdag.

Dagen började med en härlig sovmorgon som alla dom senaste dagarna börjat med. Härligt. Dock så blir ju alla andra tider också förskjutna då också, förutom sängdax. Den tiden håller vi :-)

Idag har vi bara varit här hemma.
Medan Alicia sov på förmiddagen så passade jag på att skotta snö. Har även fixat med tradera. Vägt, slagit in dom vunna auktionerna, mailat mm... Det är faktiskt lite jobb att sälja, även om man inte kan tro det.

Alicia är inte helt sig själv nuförtiden. Hon är jättegnällig. Direkt hon inte får som hon vill så blir hon kinkig på en gång. Känner inte alls igen henne... Men det är klart, efter att varit sjuk så länge så kanske det tar ett tag att hämta igen sig. Får hoppas att det är så i alla fall.

Nu har hon somnat i sin egen säng... Igår blev det inte så. Hon steg upp och ville lägga sig i våran säng och det fick hon också, men hon fick somna där själv...
I alla fall, när hon skulle somna idag så var jag kvar i hennes rum och städade bort lite leksaker och kläder. Så mitt i allt så säger hon "basch"... så jag frågar om hon har bajsat och går och luktar på hon och visst hade hon det. Min duktiga tjej... Och vilken tur att hon sa till, för annars hade hon fått sova med den där bajsblöjan. Jag är ju så snorig så inte känner jag nån lukt. Dessutom så brukar hon inte bajsa den här tiden på dygnet, så jag hade inte kollat det före jag ska isäng... Så jag är faktiskt riktigt stolt över henne :-D

En annan nyhet är att Petrus kommer hem. Antingen i slutet av januari eller första helgen i februari. Underbart...samtidigt som det är superbra att han är där och thänar lite cash. Men visst ska det bli skönt ändå att få hem han igen. Att få bli en riktig familj!!
Så det blir ingen resa för mig till Bergen. Inte nu i alla fall, men kanske om nån månad då det förhoppningsvis är lite bättre väder där :-) Nu regnar det ju bara där... eller det gör det iofs alltid, men det är ju bättre med regn och lite värme... Så kanske i Maj eller nåt sånt...

Nu ska jag gå och slå mig ner vid tv:n igen...

Tisdag...

Härligt. Idag är båda 2 feberfria, så nu finns det ju faktiskt hopp för mig ändå, att jag slipper det här som dom runtom mig haft. Nu måste vi bara ta och kurera oss från den hemska förkylningen som vi ha.

Någon som har nåt bra tips??

Annars så är det här en slappardag... som dom senaste dagarna varit, ja tom senaste veckan. Usch, man blir ju verkligen förslappad. Men imorgon då jäklar ska vi ta oss ut.
Tror nog att det blir att hålla den lilla damen hemma imorgon också då jag tycker att det är bättre att hon får vara hemma och vila upp sig än att fara på dagis och smitta ner dom andra... Men samtidigt vill jag ju att hon ska få fara dit och leka med barnen, för hon älskar ju det.
Får hon inte fara imorgon så ska hon ju inte dit föränn måndag nästa vecka. Hmmm....vi får se hur vi gör.

Sen så har jag även beslutsångest för hur jag ska göra, om vi ska fara och hälsa på Petrus nu väldigt snart. Läget där i norge har blivit ändrat, så han kommer nog hem på nån vecka bara. Jobben som dom skulle få har blivit framflyttade så därför har dom inte behov av han längre...inte just nu i alla fall...
Jag vil ju dit för att förstås träffa min älskling, men samtidigt hälsa på alla andra där. Har ju inte varit där på 1,5 år och jag får frågan rätt så ofta om vi inte ska komma snart...
Så hur fasiken ska vi göra. Har ju egentligen inte råd, men det känns som att det är nu eller aldrig. För far vi inte nu när Petrus lix är där, när ska vi fara då?! Då blir det i alla fall itne att fara hela familjen... känns som roligare om vi är där alla 3.
Hjälp mig. Hur hade ni gjort???!!!


Måndag...

... och våran sjukstuga bara fortsätter.
Idag har Alicia varit bättre, men nu börjar jag bli sämre. Så typiskt!!

Egentligen så finns det inte att berätta så mycket om våran dag då den mest har handlat om att sova, vila, torka näsor, byta blöjor mm...

Har suttit vid datorn ca 5 min på hela dagen vilket är otroligt ovanligt för mig...

Just nu så ligger Alicia i våran säng och försöker att sova (hoppas jag) Jag orkar inte ta striden om att ha henne i sin egen säng...och inte nu när hon är sjuk heller, men jag ligger där inte med henne. Det är stort!! Hon brukar ALDRIG gå med på att man går ut ur rummet direkt. Men både idag och igår så körde jag med det.... Och det funkar. Idag var det gnäll i ca 15 sekunder, sen gav hon sig. Fast hon försökte övertala mig. Hon sa "ligga" och så hörde jag hur hon klappade med lillhanden på min kudde... då smälter verkligen mammahjärtat :-)

Nä nu tror jag att jag ska ta och krypa upp i soffan och se om det är nåt bra på tv... och ta mig en Snickers. För det får man äta faktiskt då man är sjuk ;-)

Så där ja...

Nu sitter man här snorig, hostig och helt kass i halsen. Då är det bara att invänta febern :-(

Har ändå hunnit med mer än förväntat idag, så jag är rätt så nöjd. Nu ska jag ta och gå och passa på att vila medan lillan sover.

Från feberfri till 40...

Ja idag är en mindre rolig dag. Alicia har haft runt 40 hela dagen och är helt slut... Hon vill mest bara sitta och mysa hos mammsen, så här blir det inte mycket gjort idag...

Sen efter hockeyn så kommer Johanna hit, så det ska bli riktigt kul med lite sällskap. Längtar.
Tror även att Alicia kommer att få mer energi då Johanna kommer,för hon är ju en av hennes favoriter... :-)

Vad händer hos er i helgen då?

Igår så ...

Igår så försökte jag få Alicia att somna i vagnen inne... Kan ju inte lägga ut henne när hon är sjuk och i vanliga fall så sover hon bara ute... Hon har så svårt att sova inne dagtid, men det finns ju inte så mycket till val sånna här gånger.

Satt i soffan i vardagsrummet och hon stod 2 meter ifrån mig. Märkte tillslut att hon somnade för att det blev så tyst och boken åkte ner i golvet...
Vagnenn gungade till hela tiden vilket jag trodde berodde på att hon låg och sparkade, ni vet ju själv hur ont man kan ha i benen då man har feber, så jag tänkte inte så mycket mer på det.

Efter 20-30 min så skulle jag gå på toa, men tänkte att jag också skulle se till Alicia...

Och det här va min syn!!!



Kunde nästan inte hålla mig för skratt samtidigt som jag tyckte så synd om henne...

Fredag.

Gud vad trött jag va då Alicia väckte mig vid 9 i morse... Har varit en jobbig natt, så jag har blivit väckt en hel del.
Vi låg och myste tills hon blev less och ville upp.

Provade febern på henne och hon va feberfri!! Konstigt tyckte jag, för hon är mycket grinigare och gnälligare idag än vad hon varit tidigare.
När jag bytte en blöja senare på dagen så förstod jag varför hon varit grinig och gnällig. Hon har 4 hörntänder på g. 1 av dom hade spruckit igenom redan vad jag kunde känna och dom andra han jag knappt känna på för hon va så arg på mig som skulle vara och gräva henne i nummen. Och det kan man ju nästan förstå :-)

Skönt ändå. För då är det förhoppningsvis inte nån influensa som hon har i alla fall... Dvs, då kanske jag klarar mig... Vågar inte säga så jätte mycket, för sen helt plötsligt ligger jag väl där själv med 40 grader... Vill verkligen inte!

Min kära bror har varit en stund här idag. Han har varit en stund med Alicia så har jag fått göra lite ärenden. Skönt att ha en bror som ställer upp när man behöver nån. Han plockade ur diskmaskinen också. Tack ännu en gång. Det är verkligen guld värt!

Nu ska jag gå och lägga min favvotjej... Om hon nu vill förstås :-) Gör inget om hon är uppe lite längre med mig. Inte om hon är på bra humör i alla fall :-)

Ska uppdatera lite senare med en rolig sak... SÅ håll utkik! :-) 

Vilken dag...

Det är dagar som denna som man önskar att man inte var ensam. Alicia var rätt så pigg ändå i morse, men hon har inte fått tillräckligt med sömn under dagen så hon har varit så trött nu ikväll men ändå inte kunnat somna.
Inte så att hon varit gnällig ändå. Men hon har varit helt beroende av mig... Knappt lämnat mig med blicken.
Så just nu ser huset ut därefter också.
När jag försökt att få i henne mat och hon vägrat så har jag inte stått och diskat bort, för att hon ska stå nedanför och bara vänta på mig med hennes skakiga ben. Nä då har jag bara ställt allt på diskbänken och tagit med henne till soffan. Det är där vi bott hela dan ungefär :-)
Så just nu ser diskbänken helt bombad ut.

Ved har jag slut av också och inte kan jag hämta in mer nu när hon precis somnat, för då vaknar hon...
Kan inte hämta in ved imorgon heller (om hon är i den här formen) för då står hon och gallskriker vid datorn hela tiden och det tar faktiskt ett bra tag att hämta in ved. Det kan jag inte utsätta min lilla sjukling för...

ÄLSKLING VI BEHÖVER DIG!!!!!

Fler bilder på huset...

Nu är det stor efterfrågning på bilder på huset :-) Har väl egentligen varit det ett tag och jag lovar och lovar, men kommer ändå inte upp med nå bilder. Det beror bara på att jag inte är nöjd med hur vi har det nu. Då är det ju inte kul att visa upp heller. Är roligare att kunna visa då man har renoverat.

Nu har jag knäppt bilder i alla fall trots att det är fult... Så här har ni lite förebilder. Efterbilder kommer sen nån gång. Måste bara få in lite pengar och fingrarna ur, så blir det lite tepatsering här i framtiden nån gång.



Som ni ser här så saknas vissa framsidor på lädorna. Det beror på att dom är spruckna och måste limmas och målas. Det saknas även handtag på vissa luckor. Bord och stolar ska göras nåt med och soffa ska kläs om...
Glas till vitrindelen ska också fixas...



Fönsterlamporna är bara där provisoriskt. Måste bara hitta några som jag vill ha först. 3 st bli det då...
Egentligen brukar jag ha ljusstakar i mittenfönstret, men min kära sambo klantade till det i julas och kraschade lite ;-)



Nån gång i framtiden så blir det förstås att byta ut ALLT. Men just nu får det duga som det är...





I vardagsrummet ska ALLT göras om. Golv, väggar, fönster... Men golvet blir nog inte i första hand. Inte så länge man har småbarn i alla fall :-)



Träningsmaskinen står där bara nu medan Petrus är borta, annars får jag inte ha den där ;-)



Kommer nog att göra stor skillnad med rummet då man får fönstren vita. Och det hoppas jag ska vara klart innan sommaren i alla fall :-)

Älskade barn...

Usch vad jag tycker att det är jobbigt när gumman är sjuk. Det tar verkligen ont i mammahjärtat...
Nu ligger hon yrar eller drömmer...Vet inte riktigt, men hon pratar då i alla fall... Pratar om månen...
När jag själv var liten så yrade jag väldigt mycket när jag hade feber. Va verkligen obehagligt.
Nä nu hoppas jag bara att hon får bli frisk så att vi kanske kan fara och hälsa på pappsen snart... :-)

Vi väntar bara på beskedet om jag får halva resan betald av hans jobb... Så håll tummarna för oss!!! :-)

Det är inte så lätt att vara "ensamstående" och ha en sjukling. Min bror fick komma hit tidigare idag så att jag kunde fara på affären och handla. Hämta ut ett paket till pappa och hämta pizza till dom...

Blev avbruten mitt i skrivandet av Alicia som ropade "mamma ligga" så det vara bara att gå in dit. När jag just lagt mig ned vid sidan av henne så hostade hon så att hon kräktes. På både hennes och min kudde. Sprang iväg för att hämta nåt att torka upp med och då jag kom in igen så hade hon lagt sig ner igen....I SPYAN!!! Stackars liten. Är så trött och slut. Sen var hon vaken i ca 45 min... Tror att hon somnat nu...

Tillbaka till det jag skrev om...

... Jag blev också bjuden på pizza och det var riktigt gott, va faktiskt länge sen jag åt det... eller kebabsandwich blev det.

När Alicia somnade där vid 8 nån gång passade jag på att gå ut och skotta, för när annars hinner jag göra det när hon är hemma och sjuk?! Kan ju inte dra med mig henne ut bara för att skotta. Speciellt inte nu som hon nu ikväll hade 39,3...Då är man inte redo för nåt sånt. Då ska man bara vara inne och mysa.

Nu ska jag ta och återgå till tv:n ett tag, innan det blir att träffa John Blund för mig också :-)

Blivande världsstjärna...

Blir inte hon nåt siktigt stort så vet jag inte riktigt vad...

http://www.youtube.com/watch?v=9mLdnmxl6w8&feature=related

Mina smycken.

Till Lisa:

Det här är dom enda bilderna som jag har på färdiga smycken....









Här är några andra hängen jag har hemma just nu...

Har både kulkedja och läderrem.
Ett halsband kostar 170kr och då ingår allt. Smycke, kedja, pärla, smyckespåse och frakt.

Bode ju varit lite smart och fotat alla halsband som jag gjort, men det har jag tyvärr inte, så det här är det enda jag har att bjuda på nu...

Om det är nån intresserad så maila mig på [email protected]

Som jag befarade...

...så har jag en liten sjukling här hemma.

När jag gått och lagt mig igår så låg jag bara och hörde hur svårt Alicia hade att andas för att hon va så slemmig... Höll just på att somna då hon kraxade till. Hade egentligen tänkt att gå och hämta henne, för att jag är så orolig att hon ska kvävas av hennes eget slem, men jag låg kvar. Då hör jag en liten tjej som ropar på mamma (det hade hon gjort tidigare på kvällen också men somnat om) så jag frågade om hon ville komma till min säng och det ville hon.

Det har varit en jobbig natt. Har blivit väckt många gånger för att hon legat och sparkat, vridit och vänt sig och även haft ont, för hon har legat och sagt "aj"...

Ringde till dagis på morgonen och sa att hon skulle stanna hemma med mig och sen efter ett tag somnade vi om igen och som till 11:45!!! Underbart. Första gången på riktigt länge som jag känner mig utvilad!!!

När jag tempade Alicia tidigare så hade hon 38,6...

Jag känner mig faktiskt riktigt instängd nu. Skulle egentligen behöva ta mig en tur till affären, men det går ju inte... Så jag frågade om inte Emma skulle dit så att jag kunde få beställa med henne, men hon kunde inte hon heller, för nu va Knut sjuk också. Så typiskt. Alla runtom oss är sjuka, så nu är det bara att vänta in att sjukdommen kommer och tar mig också :-) Längtar INTE!!!



Från det till något bättre. Har sålt 9 auktioner på tradera, så nu har jag nästan 900 kr rakt ner i fickan. + att jag har beställning på ett halsband... wiiii... lite rikare i alla fall :-)

Ingen här som ska ta och beställa sig ett halsband? ;-)

Nä nu ska jag ta och gå och mysa med lilltjejen som sitter och ser på Nalle Puh...

Oh no!!!

Jag kan nästan garantera att Alicia är sjuk imorgon. Nu ikväll har hon fått en sån otäck hosta. En sån hosta som man får då man halsfluss... Vill verkligen inte att vi ska bli sjuka nu. Fy vad jobbigt. För blir hon sjuk då blir garanterat jag sjuk...Och det kan inte vara kul att vara "ensamstående" och ha en liten hemma som behöver ens uppmärksamhet.

Nu är det bara att hålla tummarna för att det inte blir som jag befarar... Jag har ju planer imorgon ju...

Ska gå och lägga mig nu och ladda batterierna inför morgondagen. Natti

Sängdax

Efter julen så har allt gått tillbaka till det gamla vanliga och till och med ännu värre än vad det var innan, när det gäller sovdax. Alicia vägrar att vara i sin säng. Hon bara står och skriker helt hysteriskt och hon ger sig verkligen inte... Så jag har ju gett med mig och låtit henne sova med mig. Men jag sover så oroligt då hon sover där, för jag är så himla rädd att hon ska ramla ner för sängen.

Idag tänkte jag att jag inte skulle ge mig. Hon hade stått och skrikit ett tag och verkligen vägrade och pekade mot våran säng och sa "ligga"... Sa då att hon kunde få sova i hennes rum i den "stora" sängen och att jag kunde läsa en bok... Såg att hon började fundera så jag tog med henne dit. Hon gick även med på att lägga sig där!!!! Wow!!
Så jag satt där och läste och sjöng tills hon somnade...

Blir spännande och se vad hon gör när hon vaknar, om hon kommer till mig eller bara sätter sig upp och grinar. Jag gissar på det sista... Men vi får väl se :-)


Våran lilla älskling!!

Tisdag...

Den här dagen har verkligen gått snabbt!!!

Idag har jag/vi:
- Skottat 2 gånger
- Städat hela huset, bara plockat bort överallt.
- Gått igenom Alicias garderob färdigt.
- Satt ut auktioner på tradera.
- Diskat.
- Haft besök av farfar.
- Ätit blodpudding till middag.
- Haft besök av Emma och Knut.
- Renbäddat i Alicias säng.
- Hämtat in ved.
- Varit ute och lekt i snön.
- Strykt gardiner och hängt upp. (jag vet att jag är sen)
- Burit bort alla julkartonger + Alicias klädkartong.

Måste nog säga att jag är rätt så nöjd med dagen. Har hunnit med mycket tycker jag :-)

Lite bilder från dagen...



Alicia har kastat snö i ansiktet på sig själv :-) Det gjorde hon flera gånger, så tydligen va det kul...

      Småtrollen försökte smita ifrån oss hela tiden, så dom tog en tur till grannarna och hälsade på :-)

När Alicias farfar kom idag så hade han med sig julklappar till oss + en overall som jag beställt med han. Det är en overall som Alicia ska ha nästa vinter... En MeToo overall för halva priset. Värt!

   

Det kommer att vara en overall som hon har här hemma... Fin va?! Lite rolig i alla fall :-)

 

Tradera fynd...

Jag har ju glömt bort att visa mitt traderafynd som jag gjorde innan jul.

 

Den här vagnen ropade jag in, för att Alicia ska ha den som dagisvagn...



Här har ni en lite bättre bild (är dock inte dom här hjulen, utan det är "vanliga" hjul)

Vann vagnen för 100 kr... Och då fick jag det fraktfritt också, för Petrus syster tog med den då dom kom upp över nyår. Är verkligen supernöjd. Visst, den har sina skönhetsfel, men vad gör det då den bara ska användas på dagis.
Fick dessutom med en extra klädsel också :-)

Träningen avklarad för idag...



Nästan i alla fall.
Efter att jag lämnat Alicia på dagis så har jag skottat snö och burit in ved och fyllt hela hålet med ved... Det blir rätt så snyggt faktiskt. Dom andra hålen har jag fortfarande inte bestämt hur jag ska ha i :-) Så där behöver ni inte titta ;-)

Måndag

Tänkte skriva ett inlägg så här på kvällskvisten. Egentligen borde jag gått och lagt mig för länge sen, men måste ju vänta på att få säga godnatt till gubben min :-) Somnade då jag skulle natta Alicia, är verkligen helt slut...Konstigt, för så mycket har jag inte ansträngt mig idag :-)

Medan Alicia var på dagis (4,5 timme) så har jag hunnit stå och prata med en annan mamma på dagis i nästan en timme!!
Sorterat bland hennes kläder. fotat och lagt ut på tradera, bloggat... Och ätit lite också. Det är allt. Hu vad fort dagarna går. Man hinner ju inte göra nåt alls!

Sen Alicia kom hem så har vi sparkat en tur på affären, börjat mumsa ur pettarkakshuset. Tagit ner dom sista adventsstakarna och gått ut med julkartongerna.
Pratade med Alicias farfar idag också och han hade ev. planer om att komma och hälsa på oss imorgon, så då blev vi tvugna att göra färdigt julklapparna till dom också. (måla koppar som jag tidigare visat bild på)

Det var det vi hann med idag. Sen va det läggdags för den lilla tösen. Tyvärr var det den stora tösen som somnade före ;-)

En liten fråga bara. Tycker ni att man ska ta ner utebelysningen nu när julen är över också? Tycker ju att den är så fin så vill helst inte ta ner den ;-)

Håret...



Ser här att bilden visar inte helt rätt nyans på håret, (tycker att det är mörkare i verkligeheten) men ni ser ju på ett ungefär i all allfall.... Mycket bättre än det pissgula som jag hade innan, eller vad säger ni?

OBS!! Det gula var en billig härfärg som egentligen bara skulle bli vanligt blondt, inte gult... så det var verkligen ett misslyckande! :-)


Härliga 80-tal...

Jag älskar att titta på gamla bilder... Tänkte dela med mig lite av dom :-)

    

    




Sådär, det får räcka för idag :-)
Vissa bilder tycker jag att jag och Alicia är som kopior, nästan så att jag faktiskt inte ser nån skillnad, medans vi på andra bilder är väldigt olika varann... Men det är klart. Hon har ju faktiskt en far som måste fått några gener ifrån, då kan vi ju inte vara helt lika heller :-)

Hemska tider...

Usch och fy vad fort tiden går. Idag blir våran lilla tös 1 år och 8 månader. Alltså 20 månader. Det låter ju faktiskt riktigt riktigt mycket... Får lite ångest, men vad är det för vits?! Tiden går ändå inte att sopla tillbaka, utan det är bara att istället njuta av varje dag som går och verkligen ta vara på tiden... Snart är hon en trotsig tonåring.

Hade ju egentligen tänkt att lägga in en bild på mitt hår, men batterierna tog precis slut, så nu är dom på laddning.
Otroligt nog så blev jag faktiskt nöjd. Tror att det är första gången i hels mitt liv som jag faktiskt blir det :-) Så det känns jättekul! Bilder kommer imorgon.
Nu saknas bara en klippning...Hoppas bara det blir av, brukar nämligen ha en tendens att bara skjuta upp det.
Men måste vänta på pengar först :-)

Idag har Alicia gått och sjungt "och två par strumpor till lille lille bror" men inte så tydligt förstås utan ungefär så här... "å tå pa (mummel) lille lille BO" Men hela melodin kan hon. Får nog tacka dagis för det, för hemma har vi då inte sjungit den med henne :-) Hon lär sig nya ord och sånger i en rasande fart...

Längtar tills vi ska och väga henne nästa gång, för nu måste hon då verkligen gått upp i vikt. Hon äter mer än någonsin nu... Har nog inte haft nån nedtur sen sist vi var och vägde vilket hon alltid annars haft, så jag hoppas att det här håller i sig :-)


Paus...

Nu känner jag att jag måste ta en liten paus i mitt städande. Orkar inte mer...Utan jag tänkte istället lägga in lite bilder från gårdagen... Så se och njut.

   


Helt sjukt vackert!!!



Jag bjöd min bror på middag här igår. Hittade på ett eget recept och det blev supergott!
Väldigt enkelt att göra också, så jag tänkte dela med mig...

Vi åt i alla fall laxfilé och potatis. Det som gjorde det så gott va röran som jag tog på filén.
Ingredienserna till den är:
- En burk Creme Fraich
- Gräslök
- Salt
- Peppar
- Oliver
- Feta Ost (ska smulas)
- Rödlök

Blandade ihop allt det här och hällde över fisken då den va färdig. La på lite skivade tomater och toppade med riven ost. Färdig direkt osten är smält.
Smaklig måltid :-)

Medan jag stod och lagade maten så hade Alicia jättekul. Hon va och lekte i "ljuslådan" och sprang fram och tillbaka och pratade med sig själv och skrattade högt.
Här ser ni vad det va hon gjorde...



Hon staplade upp alla på en fin rad på soffan.... (vissa låg också på golvet, soffan och under soffan)




Nä nu är min lilla rast färdig. Måste avsluta städningen och så hade jag tänkt att färga mitt gula hår till nån mindre knallig färg... Vi får väl se vart det slutar... ;-)

Periodare...

Ja, jag är verkligen en periodare....
Ena dagen kan jag inte tänka på annat än scrapbooking, vad jag ska göra för sidor och vad dom ska handla om...
Medans jag nästa dag har glömt bort allt som har med scrappingen att göra, för då tänker jag istället på allt jag vill göra i huset, medans jag nästa dag får så lust att börja sy barnkläder. Kollar in en massa olika bloggar för att få tips och idéer och kollar även in tygaffärer för att se alla fina tyger dom har. Nästa dag sitter jag och kollar igenom tradera för att se allt fin där som finns till Alicia för att nästa dag bara kolla en massa på internet efter bra sätt att gå ner i vikt... Träningstips och kostråd...
Ja, det går verkligen inte att förneka. Jag är en sann periodare :-)

Lördag

Inatt vaknade jag av en duns, så jag flög upp ur sängen. Det var min lilla sängkamrat som hade ramlat ner från sängen. Stackars liten. En liten bula i pannan fick hon , men nu idag så ser man den nästan inte...

Idag är en sån här segstartad dag igen då jag inte har nån ork alls.

Lite senare så ska jag, mamma och pappa fara och åka längdskidor. Spännande, för jag har inte åkt det på flera år.

Haha... måste bara berätta.
I morse så möttes jag inte av den bästa synen. Alicia hade bajsat när vi låg i sängen så jag frågade om hon kunde gå till hennes rum och hämta blöjor och våtservitter och hon sprang iväg. Kom tillbaka med en blöja men ingen våtserviett, så jag skickade iväg henne igen... Hon kom inte direkt, utan jag låg kvar och ropade på henne flera gånger att hon skulle komma med våtservietterna. Hör efter ca 2 min, på hennes rop, att hon behöver hjälp så jag skyndar mig upp.
Där står hon, med blöjan vid fotknölarna, och prövar att ta sig upp i soffan, vilket inte alls går.
Egentligen så ville jag ta kort på det, men visste ju inte hur mycket bajs hon hade utkletat längs benen, så jag skyndade mig och tog henne till skötbordet istället.
Det jag inte förstår är hur blöjan kan ha åkt ner, för hon hade ju pyjamas på sig, en sån där heldress.... antingen har hon på nåt sätt lyckats själv att dra av sig den, eller så va den helt enkelt för full och tung att den bara gled av :-)
Men det lär jag ju aldrig få veta... :-)


Fy faderittan vad ont jag har i fötterna nu.
Har varit och åkt skidor. Drygt 5 km och jag kan lova att det inte är nån hit då man kände av redan från början att det tog ont i hälarna. Så nu har jag fått mig nå härliga skavsår....
Skönt efteråt i alla fall, då kände man sig duktig.

Har lånat mammas nya dammsugare nu. En sån som går hela tiden på tvins. Är faktiskt nöjd med resuktatet. Dessutom så släpper den inte ut en massa artiklar som en vanlig dammsugare gör...
Har även försökt att ta tag i det här med julsakerna. Så nu är granen nere och jag har plockat bort lite julgrejjer, men jag har inte lust att ta ner stjärnorna än, för jag har inga lampor att ha i vissa fönster... Skka se om jag hittar några billiga nån stans, för lampor måste man ju ha.

Petrus har spelat sin första elitseriematch idag och det gick bra för han. Härligt. Ett ass gjorde han...

Nu ska jag ta och återgå till Körslaget.

Hej hej

Fredag...

Idag har jag faktiskt hunnit göra endel fast klackan är så lite.
I vanliga fall är jag så seg på morgonen att jag inte orkar göra speciellt mycket innan lunch.

Alicia vaknade 07:59. Hon lekte ungefär en kvart i sängen innan ville ha sin flaska, så då var det bara att krypa i morgonrocken och göra en. Fy vad kallt det är här på morgonen...*Brrrrr*
Ofta så kryper vi ned i sängen igen när hon ska äta den, men idag steg vi upp och klädder oss istället.

Efter jag ätit frukost och gjort mig i ordning så klädde vi oss och sparkade runt halva kåge, för att få lite siffror och en underskrift, sen fara med det till skolan, så att jag får mig nån lön nån gång :-)

När vi kom hem så skottade vi gården och Alicia lekte under tiden. Hon gillar verkligen att vara ute vilket är roligt...
 Här kommer lite dagsfärska bilder...

          



Nu ligger gumman och sover så nu ska jag passa på att städa huset och ta hand om lite tvätt.

Johanna eller Nanna som hon också kallas ;-) ska komma hit idag och vi ska äta suring tillsammans. Längtar massor. Ändå så var det inte länge sen jag åt det.... Haha. I måndags var det nu när jag tänker efter :-D Men det gör inget, för det är ju så himla gott.
Men innan hon kommer så ska jag hinna med en tur till stan också. Jag och Alicia ska följa hennes moffe in. Blir väl inte att fara till centrum och gå på affärer precis, men vi ska och kika på lite tapeter och en tur till Solbacken. Och så ska vi hämta momme på jobbet också :-)

Nä nu har jag inte tid att sitta här längre, för här ska städas så det ryker.

Ha en trevlig fredag allihopa!

Några plagg rikare...

Ja jag hittade faktiskt lite av det jag skulle köpa på stan idag faktiskt. Det blev att jag åkte in efter middagen, så jag hann inte gå så länge innan dom stängde.

Det här hittade jag i alla fall:



Det va dom byxorna jag for in för. Storlekarna tar ju verkligen slut direkt. Hade tur och tog sista paret... För på internet är dom också slut...



Sen den här gick ju bara inte att motstå. Det står ju faktiskt Alicia stort över klänningen, visst ser ni det ;-) Så därför va jag bara tvungen att köpa den. Hon älskar ju djur. Billig va den också. 79kr.

Jag har ju glömt att visa dom fina apkrokarna som jag köpt till Alicias rum när vi var i Luleå. Det är sånna att hänga på dörren...


Visst är dom söta!!!

Mitt nya halsband...

 
bilderna är klickbara.


Ja, så här blev resultatet. Blev riktigt nöjd för en gångs skull. Skippade läderremmen då jag först måste lära mig hur man knyter en bra knut...

YeS!!!

Såg precis "den gula bilen" köra förbi. Så jag sprang ut för att hämta posten.
Idag kom mitt paket som jag beställt.
Det innehöll bla det här:

 

Så nu blir det att flytta ut i hobbyrummet igen och börja att hammra :-)

Har även köpt läderband som jag tänkte prova istället för att bara ha kulkedjor... Spännande.

Nä, nu måste jag passa på medan lillan sover. Återkommer senare :-)

Oj vad jag börjat blogga mycket, och mycket bilder blir det också... Men det beror bara på att jag saknat så mycket att lägga in mer än en bild åt gången. Sen så har ni kära läsare faktiskt blivit lite bättre på att kommentera också... Men med kan ni :-)
Ni får hojta till ifall det blir för mycket bilder... Ni kanske blir less....

Julpyssel.

Jag har ju inte kunnat visa tidigare allt fint Alicia har gjort i julklapp i år då hennes mormor läser bloggen...så bilderna kommer nu istället :-)



Alicia är väldigt koncentrerad på det hon gör....



Här har ni resultatet... Den ens bättre än den andra. Tycker själv bara att det är charmigt då ögonen inte riktigt är där dom ska :-)



Nästa projekt var kylskåpsmagneter.



Och här resultatet... Söta va?!
Alicia har själv fått bestämma kombination av färger...



Här har Alicia tagit fram sina Picasso-talanger och målar koppar att ge bort. Dom blev verkligen superfina!!!  Tror att jag ska köpa några fina enfärgade koppar att ha här henna och sen låta henne styla till dom :-)



Och sist med inte minst  den fina kökstrasan....

Jag älskar verkligen att pyssla. Och ännu roligare är det nu när jag har nån att pyssla med :-)

-Vad har Alicia på kinden??

- Pitt, svarar hon  glatt :-)

Det är nämligen så att det har dykt upp en prick på hennes högra kind. Lyfte upp henne till spegeln och visade att hon fått en prick där. Och hon tar du efter direkt och går runt och säger " pitt" :-)
Haha. Lillälsklingen min!

Torsdag och sovmorgon.

Idag vaknade Alicia 07:45 och ville komma upp i våran säng. Jag var fortfarande jättetrött, så jag gjorde en flaska till henne och så kröp vi ner i sängen igen :-)
Tack och lov så somnade hon om efter lite mys med mamma. Så 09:45 vaknade vi nästa gång. Underbart. Inte för att jag kände mig mycket mer utvilad då, men då sa Alicia "basch", så jag frågade om hon hade bajs i blöjan och ville gå och byta. Det ville hon. Första gången hon vill byta blöja tror jag...

När vi fått på oss kläder satte jag på Nalle Puh på dvd:n till Alicia. Själv va jag så duktig och ställde mig på träningsmaskinen. Fy vad det kändes idag. Hade tänkt att ge utt efter bara 1 minut, men kämpade vidare tills jag hade stått där i 10 min. Då gav jag upp...

Jag kan inte förstå varför tiden måste gå så himla sakta när man tränar...det är ju då den ska gå fort ju :-)

Idag får vi se vad som händer här... Kanske blir en tur till stan då jag har några saker jag måste köpa.

Min lista:
- Köpa en toning... blir nog ljusbrunt den här gången efter några misslyckanden att få det ljust. Det blir ju bara gult i utväxten! Så jag ger upp...
- Köpa en almanacka/kalender, en bok som man kan skriva i...
- Se om byxorna jag tänkte köpa till Alicia finns kvar... vilket dom helt säkert inte gör.
- Fara och storhandla på willys.

Tror faktiskt att det där var allt...

Kanske ta mig en tur på VeroModa och Shape också, för där har jag presentkort.

Nä nu börjar det bli dags för lite mor och dottermys.  Ha en fin dag allihop.

Onsdag.

Idag har Alicia varit på dagis för första dagen på länge. Hon har ju haft julledigt...
Jag ringde i morse och sa att vi skulle bli lite sena, så vi kom ca 1 timme senare än vad vi skulle. Var bara tvungen att låta henne sova ut.

Medan hon va på dagis pysslade jag på lite här hemma. Har det ju rätt så tomt i börsen, så jag satte ut lite annonser på tradera. Ska gå igenom Alicia kläder också och lägga ut en annan dag... Det är ju inga stora summor jag får in, men allt är ju bra ändå :-)

Idag hade vi en date med tjejerna... Johanna, Lina, Mika, Terese, Signe, Elin och Tilda, men innan vi skulle träffa dom så fort vi en snabbis på stan och på Barnkammaren för att se om dom hade nån bra rea. Visst hade dom det. Dom hade 50% på hela butiken pga att dom ska lägga ned. Tråkigt. Inte för att jag brukar handla där speciellt ofta, men ändå... Tog med mig ut Alicias julpengar för att se om vi hittade nåt fint till henne. Tyvärr var det inte så där supermycket fint i hennes storlek, men det blev i alla fall en snoffs design klänning till henne. En sån som hon redan har, fast i en större storlek, så till sommaren kan hon förhoppningsvis ha den :-)



Idag träffades vi, "gänget", hos Lina i hennes hus. Har ju aldrig varit där förr, så det var kul att se. Riktigt fint va det!
Alicia älskar att få komma till nån annan och leka med nya och roliga leksaker. Barnen leker inte speciellt mycket med varann...Känns som att dom är så olika. Det skiljer ju ändå lite mellan dom och när dom är så här pass små så märker man av åldersskillnaden så mycket. Alicia springer ju runt och leker. Mika som är 1 år kryper runt och är väldigt nyfiken på dom andra barnen. Vill gärna känna och klämma :-) Och Signe 7 månader har precis börjat masa... Hon var dessutom rädd för Mika idag... Och så har vi lilla Tilda som snart är 4 månader...som man måste "skydda" så att hon inte får nån smäll eller nyp eller vad det nu kan vara :-) Så vi har verkligen sjåigt när vi träffas :-) Haha... Men kul är det i alla fall. Vi va där från 15.30 till 19.30 så barnen har verkligen fått leka av sig.
Det märktes på Alicia då vi kom hem. Då ville hon sätta sig i soffan och se film.
Efter det så fick hon flaskan och när jag la henne så var det inte alls som igår, utan hon låg där fint och jag berättade en saga för henne. Smög sen ut därifrån sen somnade hon direkt. Härligt, det är så jag vill att läggningen ska vara..

Nu ska jag ta och gå igenom bilderna här på datorn. Kanske lägger in lite bilder sen :-)

 
En glad Tilda...



Och Tilda med surläpp - finns det nåt sötare :-)



Mika sitter och filisoferar.



Terese och Signe



Johanna sitter och myser med Signe.



Alicia gungar och pratar samtidigt :-)

Sådär ja, det va lite bilder från idag...

Tjing tjing.

Onyttig dag...

Idag har jag ätit 4 knäckebröd, en bit kladdkaka, en bulle och ett nudelpaket. Inte speciellt nyttigt, jag vet...

Men då har jag istället något väldigt bra att berätta. Har nämligen tränat på min Orbitrec i 18 minuter. Wow säger jag bara. Tidigare har jag bara klarat av i 3 minuter, fast då har jag iofs kört på lite tyngre motstånd. Är så himla nöjd!!! Mitt mål är att köra på den varje dag... Får se hur det går med det...

Petrus: Har tagit in den i vardagsrummet nu när du är borta. Mycket trevligare att träna där än i garaget :-) Saknar dig älskling!!!

Vill inte sova!

Äntligen har lillan somnat... Har försökt natta henne i drygt 1,5 timme! Hon verkligen vägrade att ligga i spjälsängen. Tillslut blev jag tvungen att ge mig och lägga henne i våran säng. Där kunde hon då inte heller sova. Hon bara låg och vred sig hela tiden. I säkert 30 min höll hon på så. Tillslut blev jag så less att jag la henne i spjälisen igen och gick ut från rummet ett tag. Hon skrek ju förstås som en stucken, men jag gav mig inte. Gick in, la ner henne och gick ut igen... Tänkte att jag skulle trötta ut på det sättet...men jag klarar inte av att höra henne skrika speciellt länge, så när det gått mindre än 10 min så gick jag in igen och tog upp henne till våran säng. Sa till henne "på skarpen" att hon skulle sluta grina och istället lägga sig och sova. Tro det eller ej, men det funkade.
Så 22:15 sov hon. Gruvar mig redan för morgondagen då hon ska upp på dagis. Tror nästan att jag ringer och säger att hon kommer lite senare... Vi får se.


Kunde gått riktigt galet!!!

Huvva, vågar nästan inte tänka på vad som kunde hänt.
Idag hände nämligen det som bara inte får hända. Alicia ramlade ned för trappen hos mina föräldrar!!!
Hon är duktig på att krypa upp och nedför trappan och det brukar gå hur bra som helst, men idag gick nåt fel. Redan högst uppe på första trappsteget hände det och hon rullade och gled nästan nedför hela trappen.

Jag skrek hysteriskt, för jag såg hon ju falla hela vägen ner, fy vad obehagligt det var. Hon såg ut som en vante som föll...om nu en vante kan falla ;-) Jag tror faktiskt att hon grinade mest för att hon var rädd och inte för att hon hade ont.
Tog av henne kläderna och kollade igenom kroppen, men inte ett enda litet rött märke syntes...

Tror att vi hädanefter kommer att vara mycket mer försiktiga med trappen, både jag och hon...

Innan vi skulle fara hem så pekade hon mot trappen och sa "lalla"...och som ni förstår så betyder det ju - ramla...

Jobbig morgon.

Nu har jag kört Petrus till flygplatsen. Fy vad jobbigt. Har som gått och haft en klump i halsen hela morgonen och gråtit en skvätt lite nu och då.
Usch och fy. Jag hoppas verkligen att den här tiden kommer att gå fort...
Det allrs jobbigaste är ändå inte att jag är utan han, för det vet jag att vi klarar, det har vi ju gjort förr... Men det känns inte kul att Alicia ska vara utan sin pappa och att Petrus ska missa alla hennes framsteg som hon kommer att göra under tiden han är borta... Det känns verkligen SKIT!!!



Alicia (ca 2 månader) myser med sin pappa...


Alicias ord under en måltid.

Ja det är precis vad det här inlägget kommer att handla om.

Jag har varit så dålig i det sista på att skriva upp alla hennes nya ord, för dom rasar bara fram. Finns inte en chans att hinna med...

Det här är i alla fall dom orden som hon sa på dom 10 minuterna hon satt vid bordet (söndag 21 dec)

- pappe = papper
- eet, ååt, eet = en, två, tre
- bölja = blöja
- oj
- läp =
skräp
- därna = stjärna
- tack
- näe
(nu har hennes näe övergått till "NEJE" ett bestämt sådant :-) )
- mamma
- pappa
- tutte
- aj aj
- ejå =
hejdå

Nu under julen har hennes språk utvecklats massor! Numera så säger hon väldigt mycket 2 ordsmeningar så som "pippi äta" "hejdå mamma" "dicka batte" "bebe äta" mm....
Så som ni ser så börjar min lilla tjej att bli stor nu. Huvva...
Hon går även runt och sjunger massor. "annars skjuter mamma mej" är en av sångerna. Hon har nog missuppfattat det där lite...haha...så vi kömpar och försöker få henne att sjunga "jägarn" istället, men hon ger sig inte. Det var julafton hon började med det där och sen dess har det hållit i, för att vi skrattade så mycket åt henne. Hon tycker om att man skrattar åt henne :-)
Hon går även och sjunger och nynnar andra sånger tex, imse vimse spindel, blinka lilla stjärna, en sockerbagare, lilla snigel...

Hon förvånar mig varje gång. Hade aldrig i mitt liv trott att min snart 20 månaders dotter skulle kunna sjunga rent vid den åldern. Trodde inte att så små barn kunde det, men tji där fick jag :-)

Oj vilket skrytinlägg det här blev, men jag känner att det var ett tag sen sist, så då behövs det :-) Haha...

Sådan mor sådan dotter...




Haha. Hon är så rolig. Jag la mig på soffan för att läsa Aftonbladet, sporten la jag åt sidan för att det är inte det som intresserar mig. Då går Alicia och hämtar den och lägger sig bredvid mig för att göra likadant som mig. Man blir verkligen full i skratt då. Hon har så många tokiga idéer den där tösen. Älsklingen min :-)

Fortsätter där jag slutade...

Kommer att skriva om verkligen ALLT här nu som händer i våra liv, så att min sambo kan följa med på det som händer nu när han är borta. Alla framsteg lillan gör mm... Samtidigt så är ju det här som min dagbok så att jag kan sen kolla tillbaka sen på allt som hänt.
Hoppas att ni kommer att gilla det ni läser! :-) Och lämna mer än gärna en kommentar!!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0