Facebook.

Ni har väl inte missat att emalee nu finns på facebook också.
Gå in och kika och va med i utlottningen av ett presentkort vettja ;-)

En riktig uppdatering kommer imorgon ;-)

Väldigt olägligt...

I påskas fick vi höra om en stuga som ev. skulle säljas. Vi for och kikade på den och båda 2 blev pladask förälskade. Inte i själva stugan, men läget.
Vi blev tvugna att åka dit en gång till och drömma oss bort lite.
Stugan har bara stått i många många år och ingen har använt den. Nu har föräldrarna gått bort och barnen fått ärva den, så vi kontaktade dom och frågade när dom hade tänkt sälja. Dom visste egentligen inte så mycket, så vi har hållit tummar och tår på att dom inte ska sälja den föränn typ nästa år...så att vi har lite mer pengar.
Nu blev det inte så...
Den är till salu redan nu!!
Åh, kan jag inte ha nån gammal rik gammelfarbror typ i bosnien som gått bort och testamenterat (säger man så?!) allt till mig. Vi vill ju så gärna ha stugan där!!!
Kolla utsikten!!!

Tandblekningsresultat.

Här kommer resultatet som jag lovat.
Det är väldigt svårt att få en rättvis bild, även om jag tagit korten i samma rum och ljus så blev dom inte helt rättvisa. Men om ni kollar på mina vita fläckar som jag har. Kolla vad tydligt dom syns på före-bilden om man jämför med efter-bilden. Jag är mycket nöjd!!!
Och då har jag egentligen inte gjort tandblekningen helt klart. Har kvar en spruta att använda vid ett senare tillfälle ;-)
För er som undrar så kostar det 1500kr och så får man tandskenor och 4 sprutor med gele. Det håller 1-3 år och om man sen vill göra om det så kostar det bara 150kr per spruta och då räcker det oftast med 2 st sprutor.
Vääääärt ;-)

Växer som ogräs.

Redan förra året hade jag tänkt att fota våra ormbunkar varje dag bra för att se hur snabbt dom växer, men det glömdes bort. I år kom jag ihåg det ;-)
Kolla här hur mycket dom vuxit!!!
Från i fredags.... Dom har just börjat titta upp...
Och det här är från igår. På 3 dar har dom alltså vuxit så här mycket. Ska se om jag kommer ihåg att ta kort på torsdag också ;-) Det är ju så härligt nu när det blir grönt överallt ute. Jag älskar våren och sommaren!!!

Ett stort grattis till mattias och martina...

dsc01111 (MMS)

Ett stort grattis till mattias och martina som nu är man och hustru:-) nu är det strax dags för mat och sen får vi se vad kvällen har att bjuda på:-)


Det lönar sig...

Kommer ni ihåg för läääänge sen (typ januari) när Molly blev så dålig efter att ha ätit en viss matburk?!
Jag kontaktade ju Semper och dom ville att jag skulle skicka in burken. Det har tagit lång tid, men nu har jag tillslut fårr svar från dom. Dom hittade inget fel på produktionen...men det som kunde hänt va att burket fått sig en stöt eller nåt så att det öppnat sig liiite och att det inte va nåt klickljud då jag öppnade burken.
Nu är det ju inte så att jag tänker på det varje gång jag öppnar en ny burk, att jag lyssnar efter ljudet, men det känns som att man ändå skulle reagera om inte det där ljudet kom. Man har ju öppnat endel burkar i sina dar ;-)
Hursomhelst så fick jag idag brev från Semper. Vi fick värdekuponger för 300kr + att Molly fick ett Kalikå mjukisdjur (värde ca 200kr) från dom. Det va verkligen inte illa.
Och jag hörde inte av mig till dom för att jag va ute efter nåt som kompenation, utan för att jag vet att företag vill veta ifall nåt är fel. Jag ville ju också veta VAD som va fel då jag va 100% säker på att det berodde på burken, så egentligen fick jag inte det svar jag ville få ;-) Men men...


Här har ni Kalikås älgdronk som den så fint heter ;-)

Imorgon är det bröllop. Det ser vi fram emot :-) Nu blir det att ta på mig tandskenan för sista gången. Jag vill ju att tänderna ändå ska se naturliga ut och inte så att det syns att dom är blekta...så liiite gula måste dom ju få vara ;-)

Trevlig helg på er.

Idag.

...idag har jag strosat runt på stan...i hela 4 timmar!!! Ändå kom jag bara hem med hälften av vad jag hade tänkt, så det blir att åka in imorgon ockå.
Ska på bröllop i helgen och jag hittar inte en klänning i hela jäkla stan... inga skor heller för den delen.
Både Alicia och Molly fick sig nya skor och Alicia fick sig även en ljuvlig klänning som hon ska ha på sig på det andra bröllopet vi ska på senare i sommar då hon ska vara brudtärna.


Eller vad säger du Emma, duger denna? :-)

Nu ikväll så har jag och P varit på bio. Vi såg The Adjustment Bureua. Riktigt bra va den, så den rekomenderas.

Måste bara ta en liten update på barnen också, å att jag inte glömmer.
Molly har blivit intresserad av att läsa sin djurbok och även att sjunga. När vi sjunger "imse vimse spindel" så föröker hon att hänga med på rörelserna :-)
Hon har även fått ett litet annat prat och det är mycket "gobligli" ;-) Sen har hon kommit på att man kan hälsa, så hon säger "heeeej" i tid och i otid :-)

Alicia imponerar verkligen med att vara blöjfri. Av 7 nätter har hon varit torr 5. Ena olyckan måste jag ta på mig, för då tog jag henne inte på toa då jag gick isäng och andra gången va hon sååå törstig och drack massa vatten just innan hon somnade...så då hann hon kissa ner sig innan jag gick och la mig. Jag är så stolt över henne. Hade aldrig trott att det skulle gå så här bra, men jag väntar på bakslag :-) Så här smärtfritt kan det väl ändå inte gå?!

Förstår att det är några som undrar om tatueringen. Det blev ingen för mig, utan vi bestämde att jag skulle fundera lite mer på hur jag ville ha. Men förhoppningsvis så är det inte alltför långt borta ;-)
Är dock inte 100% säker än på hur jag ska göra :-D



Molly posar i sin nya klänning :-p

Nä nu börjar det snart bli dags för sängen. Natti.

...

Även idag har vi varit hos tandläkaren. Denna gång va det dock Alicias tur. Hon va sååå duktig och fick beröm för hennes tänder :-)
Skönt.
Och igår fick hon även godkänt på 4-årskontrollen. :-) Mammas duktiga flicka.

Jag har börjat fundera på om Molly går igenom nån sån här fas. Hon ska vara hos mig HELA tiden. Jag får inte släppa ner henne på golvet ens utan att hon börjat skrika helt hysteriskt. Inte ens gåstolen duger. Då är det illa. Läggningen på kvällen funkar inte heller nu. Tur att man vet att det är övergående, för som det är nu är verkligen inte roligt.

Nu ska jag gå och ta ut skenan ur munnen, men först tänkte jag bjuda på lite bilder.








Systrarna bus.

Oststavar är namnam:-)

dsc01104 (MMS)

Oststavar är namnam:-)


Tandläkaren...

Jag vet att jag tidigare skrivit om tandläkarbesök, men jag har inte sagt vad jag gjort där.

Jag har alltid lovat mig själv att den dagen som jag slutar att röka så ska jag göra en tandblekning. Nu är det snart 5 år sen jag slutade röka, så det va verkligen på tiden!! :-)
Har hittills bara gjort halva behandlingen, men man ser redan skillnad. Min pappa sa idag att dom ser onaturligt vita ut, men det vet jag inte riktigt om jag håller med om :-D Men nån nyans vitare kanske...
Det kommer att komma en före och efterbild sen när jag är klar. Efter helgen alltså.
På tal om tandblekning. Dags att gå och ta på sig skenan :-)

Tjing.

Molly får sin första glass och kladdigt bl...

dsc01100 (MMS)

Molly får sin första glass och kladdigt blir det:-)


Nytt lösenord...

Ja som ni ser så har jag bytt lösenord utan att ens säga till. Blev bara så less på att antalet läsare ökade men att det bara blev färre kommentarer, så därför blev det som det blev.
Egentligen så har jag ju bloggen först och främst för mig egen skull, men även för att andra ska få följa med lite om vad som händer i våra liv, men det är inte kul att skriva och skriva och knappt få nån feedback.
Självklart så finns det några stjärnor som är duktiga på att kommentera och ni vet vilka ni är...så ett stort tack till er!!

Nu ska jag ta och ge lilla damen lite uppmärksamhet innan det är dags för henne att lägga sig i vagnen och sova en stund...

Hej så länge...

Helgens fynd.

Det blev endel som fick följa med i helgen...kunde dck blivit myyyycket mer, men jag behärskde mig. Hade lovat mig själv det innan :-) Så nu sitter jag istället här hemma supernöjd med mina köp.


Alicia fick sig en ny tröja och klänning från me&i, en solhatt och ett par jeans.


Och Molly fick sig en svart body med paljetter, päronbody, Ej sikke lej body, tunika och klänning...


...jeanleggings, pyjamas från Villervalla, kjol och Nikeskor.


Och min favorit. Denna underbara body från Molo.

Det blev även lite annat smått och gott.



Dessa sööta gubbar...



Och en Kartell lampa :-)

Längtar redan till hösten för att få fara till Luleå och shoppa mer :-)


Här shoppas det loss i luleå på loppis:-)

dsc01092 (MMS)

Här shoppas det loss i luleå på loppis:-)


Genom buzzador får jag nu prova Jogolino f...

dsc01090 (MMS)

Genom buzzador får jag nu prova Jogolino från nestlé... Ska låta molly få smaka imorgon så får vi se om det duger:-) Och föressten så gick natten galant för alicia. Inga olyckor, så inatt provar vi också utan:-) spännande...


Dagen blev bra trots allt.

Idag är dagen som Alicia väntat så länge på. Hennes 4-årsdag!!

Igår när hon gick och la sig va hon småkrasslig, men i morse va hon som vanligt så därför blev det dagis för henne. Strax efter lunch så ringde dom... inte pga feber som jag trodde, utan för att hon spytt när dom åt lunch så dom ville att jag skulle komma och hämta henne, inte alls vad jag själv ville då jag hade tid hos tandläkaren kort därefter och skulle precis hoppa i duschen. När jag kom dit så frågade Alicia om vi inte kunde gå och leka i lekparken en stund...hon va alltså helt pigg!!
 Även om jag tycker att hennes dagis är världens bästa så blir jag lite små irriterad över att jag va tvungen att komma och hämta henne då dom vet hur otroligt känslig hon är. Hon får ju kväljningar och spyr för INGENTING!!! Dom kunde väl väntat en halvtimme eller nåt och sett hur hon mådde då....
När jag frågade henne varför hon kräktes så sa hon att det va för att mjölken luktade dåligt...
Aja, nu gick det bra i alla fall och jag hann till tandläkaren och barnen skötte sig galant, men hon missade ju ändå en dag på dagis, en dag med hennes kompisar.

Nu ikväll så har vi haft födelsedagsbesök och Alicia är så glad över presenterna hon fått!! Det allra bästa tror jag hon tyckte va sparkcykeln. En svart med cerisa hjul.
Hon fick även ett Pippi Långstrump-hus, rosa Gunila Axén sängkläder, cd-skivor, film, lektunnel, en liten symaskin, påse med "sommarspel", kläder, pengar, morgonrock, ritblock och ett spel.
Mycket bra saker med andra ord och inte så mycket leksaker, som redan svämmar över på hennes rum :-) Även om jag kanske skulle önska att hon fick lite fina och "snygga" leksaker för att stå framme i hennes rum, för det saknar hon :-)

Tänkte för en gångs skull bjuda på lite bilder också då jag ändå tömt kameran.


Såhär glad blir man när man listat ut att det är en kickbike som gömmer sig i paketet :-)



Fler bilder än så blev det tyvärr inte just nu då päronen har resten på deras kamera :-)

Jo föressten. Nu när Alicia blivit 4 så har hon beslutat sig för att sluta med nattblöjan, hur nu det ska gå. Räknar med att det kommer att bli många olyckor, men när hon sjäjlv vill det så kan man ju inte hindra henne. Vi får hålla tummarna och ge det en chans.
Återkommer imorgon med resultatet :-)
Natti.

Hjärtat stannade....

Idag va jag med om nåt riktigt läskigt...sådär läskigt så att det känns som att hjärtat slutar att slå för någon sekund.

Jag stod i köket och bakade och hade Molly bredvid mig i hennes matstol. Stod och rullade en kaka då Alicia kom och ville hjälpa till. Hann inte riktigt med, men hon försökte putta Mollys stol för att kunna öppna dörren till sophinken och Molly stol har sånna där gummipluttar under för att barnet inte ska kunna putta sig från bordet, så vad tror ni händer. Jo, stolen välter och Molly faller framlänges, rakt in i dörren. Livrädd så rycker jag henne upp ut stolen, säker på att hon brutit nacken, fått hjärnkskakning eller slagit ut framtänderna, men hon klarade sig ut vurpan utan en enda skråma...inte ens en liten rodnad fick hon nån stans. Förstår ingenting, för hon måste slagit i nån stans!!!

Självklart reagerar vi på fel sätt också och blir arga, men man blir ju så rädd!!! Stackars Alicia blev ju också rädd, så med gråten i halsen fick hon gå in i sitt rum. Hon fick dock komma ut direkt.

Usch, tänk så många gånger man har kvar att se sina barn göra sig illa. Vill inte!!! Vill skydda dom från allt ont som finns i denna värld, men samtidigt går det inte. Dom måste lära sig och nu tror jag då att Alicia i alla fall lärt sig att man inte ka putta en stol som någon sitter på i alla fall :-)

Imorgon är det en stor dag, för då fyller storgumman 4 år. Bäst att skynda att slå in paketen :-)

Imorgon har vi en 4åring i huset, så här b...

dsc01087 (MMS)

Imorgon har vi en 4åring i huset, så här bakas för fullt:-)


Onsdag.

Jag har nog inte berättat för er att P för tillfället jobbar på hemmaplan. Han jobbar ändå 6 dar och är hemma 8 och då kommer han ju hem varje kväll som han jobbar. Helt underbart är det... Det känns som att han jobbar som vanligt, som han gjorde när han jobbade 7-16, men att man istället får ha honom hemma i en dryg vecka. Vilken lyx.
Det blir dock inte långvarigt, men jag njuter så mycket jag bara kan. :-)

5 timmars trädgårdsarbete i helgen blev för mycket för mig och min nacke så jag har haft huvudvärk 1,5 dag, den har gått över nu, men jag har ingen vidare lust att få tillbaka den, så P har tagit över trädgårdsarbetet som nu består av rensning av häcken :-)
När vi är klara med vårstädning av gården så blir det förmodligen dags att ta tag i sommarens stora projekt. Att bygga en farstukvist. Som jag längtat!!!
Slippa att alla kommer in i våran gräsliga tvättstuga/groventre´...
Så efter att den är klar är det förbjudet att använda groventrén :-D Den är bra till för gårdsfolket.

Nu är vi ju redan i maj månad och båda våra töser fyller snart år. Försöker att klura ut vad man kan köpa till dom, men det är inte det lättaste. Till A har vi nog klart, men till Molly har jag ingen aning faktiskt. Hjälp mig. Nån som sitter på nåt bra tips?

Nu ska jag strax hämta Alicia på dagis, äta mellis, hoppa i duschen och sen bege mig till stan, alldeles själv. Det är lyx det!! Ska ju på 2 bröllop i sommar så ny outfit måste inhandlas. Som hemmamamma har jag verkligen INGEN koll på hur man klär sig längre. Är det inte mjukisar som är inne???!! ;-)

Oj, nån som ligger i vagnen och är nyvaken, bäst att hämta in henne. Tjing.



Mina små hjärtan...

Viktkamp...

Gud vad vi har kämpat med vikten med både Alicia och nu Molly. Alicia är fortfarande smal, men vi har som accepterat det. Kollar man på hennes far så har ju inte han heller mycket fett på kroppen, medan vi proppar i fett i Mollys mat så mycket vi kan.

I förrgår så berättade mamma att hon kollat upp min siffror då jag va liten och då jag va 1 år så va jag mindre än vad Molly är nu (11mån) så inte är det konstigt att vi har små barn. Även Petrus va liten som liten.
Så från och med nu så ska jag inte hänga upp mig så mycket på vikten, utan bara se till att mina barn får i sig ordentligt med mat!!


Ny detalj i köket:-)

dsc01080 (MMS)

Ny detalj i köket:-)


Idag är det arbete på gården som gäller! K...

dsc01077 (MMS)

Idag är det arbete på gården som gäller! Kratta, rensa ogräs, ta bort träd och burkar... Så vi har det vi gör idag:-)


RSS 2.0