Sorry...

...för dåligt med uppdatering, men det beror på att jag haft huvudvärk sen onsdag morgon. Är så less det nu, så nu har jag bokat tid hos kiropraktor. Hoppas att han kan fixa till min nacke, för det går ju inte att gå och ha det så här nå mer.
Humöret är verkligen i botten då jag har så ont... Tabletter hjälper inte och jag har så fruktansvärt ont att jag blir illamående.
Jag kan ju säga som så att jag förstår dom människorna som tar livet av sig som har kronisk huvudvärk...och mamma, tro nu för guds skull inte att jag kommer att gör det, för det kommer aldrig att hända!!! :-) Men jag säger bara att jag förstår dom...

Fy vilket gnällinlägg det här blev. Men ville bara förklara varför jag inte uppdaterar bloggen.

Utgången ikväll ligger farligt till. Mår jag så här så blir det inget, men jag hoppas att kiropraktorn gör underverk. Om han skulle göra det så blir det en snabbvisit till stan, för jag har ingenting att ha på mig isåfall...
Har gått på stan i Umeå och stan i Skellefteå utan att hitta ett enda partyplagg jag gillar. Då är det illa.

Nu ska jag gå och fixa lunch till mina 2 damer. Är själv med dom idag då pappan i huset är på kurs i Luleå (även igår)...

Hej hej.

Måndag.

Idag då jag lämnat Alicia på dagis såg jag då jag kom hem att jag fått sms av grannen som undrade om jag och Molly ville med å träffa andra bäbisar och mammor (och pappa)...och det ville vi såklart :-)
Snörde i mig frulle och gjorde oss i ordning och så for vi.
Det va riktigt trevligt att träffa andra, så det kommer vi att göra om...nästa måndag igen kanske ;-)
Fick vet att alkisen varit och plingat på hos dom i torsdags också. Det låter kanske dumt, men det känns faktiskt bra. Då känner jag mig lika utvald.

Middagspaus har vi också varit på idag. Alicia har ju längtat efter det sååå länge nu. Det blev bra träning att köra vagnen på oskottad trottoar och dra Alicia efter sig på boben... Riktigt jobbigt va det faktiskt, så motion har jag fått idag i alla fall :-) Har även varit ute på en prommis.

Nä nu är jag så trött så att jag ser suddigt. Jag ska ta och skynda mig att krypa isäng, för imorgon blir en lång dag. Ska lämna Molly hemma hela dagen för första gången. Det ska bli riktigt spännande att se hur det går. Själv så ska jag till Umeå. Inte varje dag jag lämnar barn och man hemma och far till Umeå själv :-)
Nyfikna på varför??
Jo, jag ska på arbetsintervju...
Kommer jag att få jobbet? Nä, skulle inte tro det, så därför ser jag det lite som en shoppingresa ;-) Bingolottopengarna har ju kommit nu och jag ska ut i helgen, så här ska shoppas!!! Wihoooo....

Natti på er.

Några mål...

Vilken nattuggla jag blivit. Orsaken är att det här är enda egentlden jag har, så det gäller att passa på då när dom andra lagt sig.
Petrus har just lagt sig och jag hör nu att Molly ligger vaken och pratar... Hoppas att hon somnar om snabbt igen.

Idag så blev dagens motion en runda med Alicia i sparklådan...det blev lite svettigt och mycket flåsigt. Har ju så otroligt dålig kondition, men det är kanske inte så konstigt då  man inte tränat på år och dar + att man har några år bakom sig som rökare. Å när vi ändå pratar om rökning så kan jag ju passa på att säga att jag inte har tagit ett enda bloss på 4,5 år!!! Det är jag faktiskt stolt över ;-)
Nog med skryt...
Mitt mål är att jag ska motionera dagligen på nåt sätt och än så går det faktiskt rätt så bra. Ett annan sak som jag lovat mig själv är att endast äta chips, godis, läsk osv på helger... Och det visar sig faktiskt på vågen. på 2 veckor har jag gått ner över 2 kg... 2 av 6...aå jag närmar mig sakta mitt mål... eller sakta och sakta. Tycker att det har gått otroligt fort egentligen, men jag gissar att dom resterande kilona inte alls kommer att försvinna i samma takt. Så tur kan jag väl ändå inte ha.

Nu ska jag ta och krypa isäng så att jag orkar fara med Alicia på dagis imorgon. Hon längtar sååå mycket och det förstår jag, för hon har ju bara varit där 2 dagar nu efter jul. Nu är hon i alla fall sitt vanliga jag efter sjukdommen...hoppas att det dröjer lääääänge innan vi blir sjuka igen.
Natti mina vänner.


Efter bara bilder på barnen så kommer här en liten på mig också :-)

Jäkla blogg....

Har försökt att uppdatera bloggen tidigare, men då har det inte gått att ta sig in på blogg.se. Irriterande.
Och nu är jag för trött för att göra ett långt inlägg.
Petrus är ute med laget och lag ska strax ta och lägga mig med mina små prinsessor :-)

Jag har ett stort problem...ett riktigt stort problem :-) Nä då... Jag kan bara inte bestämma mig för om jag ska premiärfesta på fredag. Egentligen så hade jag väl inte tänkt det. Men jag har länge längtat att få gå ut på club27 och nu är det tydligen sista gånen som det är...så det är väl kanske bäst att passa på då antar jag.
Saken är bara den att jag hade som bestämt mig för att tappat alla gravkilo innan dess... Det har jag ju iofs gjort, men kroppen är ju inte densamma, så därför tänkte jag gå ner några kilo till innan utgång... Dessutom så har jag typ inte köpt kläder eller skor på 1,5 år så en ny outfit måste isåfall införskaffas... Oj vilka problem jag har alltså :-)
Blir det nu utgång så tror jag faktiskt att jag ska sova borta också. Annars kan det bli jobbigt då Molly vaknar på natten och vill snutta... Bättre om jag inte är hemma då. Sen kan det nog vara rätt så skönt med en sovmorgon på lördagmorgon, för jag är ju känd för att bli grymt bakis tyvärr.

Hörrni. Ni som kan det här med party. Vad fasiken har man på sig ute nu???

Har nyligen tömt kameran på bilder...så här kommer några på min minsta sessa. Av nån konstig anledning så blir det mest bilder tagna på henne... Storasyster verkar vara lite less på att ställa upp som modell efter att ha varit det i hela hennes liv ;-) Hon springer helst iväg då kameran kommer fram. Då är det mkt lättare att fota en som är still :-)






Båda tycker att det är superkul att köra motorcykel :-) Dom kör in i väggen och skrattar så dom kiknar. Sötisarna...


Alicia rockar :-)


Ser ni så fint ärret blivit!!! Det syns ju litegrann, men är såååå mycket finare än vad jag någonsin trodde att det skulle bli. Det syns dock lite mer i verkligheten än här på bild.
Kommer ni ihåg hur hon såg ut från början???




Här är en lite bättre bild på hur det ser ut nu.



Ja det får bli allt för nu... Ser att jag verkar fått med Alicia på mycket fler bilder än vad jag trodde. Kul :-)
Natti.



Dagens värsta.

Vet att många redan läst det på fb, men skriver det här i alla fall...

Dagens värsta:
Petrus å Alicia va i Stavaträsk för att hämta ved. Mamma hade varit förbi ca 30 min tidigare. Jag sitter i soffan och ammar Molly då det ringer på dörren.
Tänkte att det va mamma som kom igen eller nåt. Innan jag hinner till hallen så plingar det ytterligare 2 gånger...
Ser att det är nån som är längre än mamma som står utanför, låser upp och öppnar dörren bara ca 15 cm.
Där ute står Kåges största alkis.
Alkis: Hallå, kan jag få komma in och värma mig...
Jag: Öhh, nä det går inte.
Alkis: Men snälla får jag komma in jag fryser.
Jag: Nä det går inte, det passar inte så bra just nu....
Alkis: Då får jag väl gå över till grannfrun då.
Jag: Jo gör det du.
Ska just stänga dörren då han skyndar sig att säga.
Alkis: Jag går över till grannfrun och gör det skönt för henne.

Stänger dörren och låser snabbt och springer till fönstret. Hör att han fortfarande står kvar på bron, men ser sen hur han vinglar över till grannen... Sen om hon va hemma eller inte vet jag inte.
Vilket jävla äckel. Kommer han hit nån gång mer så kommer jag att säga till han och fundera på att kontakta polisen, för inte fan vill jag ha någon sån springandes här. Vill att mina barn ska kunna leka ute på gården utan att jag ska behöva vara orolig. Jag vill verkligen kunna känna mig trygg i mitt hem och det kan jag säga att jag INTE gör just nu. Inte efter idag.

Samma gubbe har tidigare också frågat om vi ska ha lite "rajtantajtan" och ropat efter mig, men då har jag bara ignorerat han.
Åh vad jag hoppas att han flyttar härifrån. Det hade verkligen varit skönt!!!

Nu ska jag skynda mig att krypa isäng så att jag orkar med morgondagen.
Sov Gott.

Skallebank.

Gick och la mig supertidigt igår (22:00) för att jag hade sååån fruktansvärd huvudvärk. Vaknade kl 02 áv att Alicia kräktes. Tur då att man har en snäll sambo som är hemma. <3
När vi vaknade i morse så va fortfarande huvudvärken kvar, så P steg upp med tjejerna och själv låg jag till kl 13...
Ingen bra start på dagen alls med andra ord. Efter piller, värme och sist men inte minst massage så gick huvudvärken över. Tack mamma!!!

Ikväll har jag pysslat... Det är inge vanligt pyssel den här gången, utan jag har försökt mig på en sån här blöjtårta...



Såhär ser en blöjtårta ut för ni som inte vet vad det är. Det här är dock inte den som jag gjort, för den är inte helt klar än. Bild kommer när den är klar.
Jag har länge velat göra en sån här, men det har aldrig riktigt passat då dom kostar endel... Men nu kan det inte passa bättre. Det är förstås lilla Tilly som ska få den på dopet. Mitt lilla gudbarn <3
Har som inte riktigt förstått än att hon är mitt gudbarn. Det känns verkligen speciellt.
Betyder det att mina barn är gudsystrar med Tilly?! :-p

Nä nu är jag för trött för att skriva nå mer. Natti.

Inte mitt fel.

När jag skulle uppdatera bloggen igår så tog jag ig inte in. Så jag skyller faktiskt på blogg.se :-)

Gårdagen gick i alla fall i lugnets tecken. Alicia fick vara hemma från dagis pga att hon fortfarande inte är sig själv. Ingen feber eller så men helt slut!!

Har faktiskt inte suttit vid symaskinen sen i fredags!!! Har istället suttit med Petrus och sett på tv. Mysigt. Sen så har vi börjat se "Sons of Anarchy". Den rekomenderas! Riktigt bra.

Nu ska jag göra mig klar och slänga i mig en gröttallrik, sen ska jag in till staden och göra lite ärenden. Har lite pysselsaker till hemmet på g :-) Måste bara springa runt och se om jag hittar det jag söker, så here I come alla secondhandbutiker ;-)

Inte alls fräsch...

Igår blev det kalas för oss, trots att jag velade in i det sista, men då både Alicia ville fara och dom i Piteå att vi skulle komma så for vi. Alicia va ju ändå pigg och fräsch på morgonen. Då vi kom fram till Piteå märkte jag att hon inte alls vara så fräsch som när vi for. Nu såg hon trött och hängig ut, men det va inte så mycket att göra åt det. 1,5 timme va vi där, sen brummade vi till edda för att se Petrus spela match.
Alicia va pigg och glad hela matchen, men ändå inte riktigt sig själv.

Nu idag så är hon fortfarande inte helt pigg... Hon har dessutom spytt...men det är pga hosta och slem, inte magsjuka!
Åh vad jag längtar tills hon blir helt frisk. Vill fara ut och hitta på saker. Håller på att bli galen av att gå hemma bara. Dessutom så är Alicia på uselt humör också. Gnällig, trotsig, ingen matlust och inte rolig alls tyvärr. Vill ha tillbaka min glada spralliga tjej!!!

Mitt humör är heller inte på topp idag, så vi har haft många bråk, jag och 3-åringen.

Usch vad jag ogillar söndagar!!!


Väntar på att jag ska få nåt sms från KappAhl, för då ska jag handla lite tror jag :-)
Kolla så mycket fint dom fått in:




Dom här brallorna är ju bara helt underbara!! :-)



Tillsammans med nån av dessa... Åh så sött!!!


Eller den här :-)


Min favoritmodell för tillfället!



Och dessa 2 till storasyster...

Kommer inte att köpa allt det här, men nåt av det kommer garanterat att slinka med i kassen ;-)
Alicia är ju i behov av typ en helt ny garderob då hon skjutit så på längden... nu är det 104 som gäller. Och alt hon har där nu är i 92-98.

Nu är det en som söker mammas uppmärksamhet. Måste gå :-)

Lugnet har lagt sig...

...och jag och Petrus sitter nu i tvsoffan i ett nystädat hem. Härligt.
Nåt som är mindre härligt är att Alicias feber kommit tillbaka nu ikväll. Inte mycket, men 38.0. Hoppas att den försvunnit tills imorgon, för vi hade ju tänkt oss på kalas imorgon. Vi får nog vänta och se hur formen är imorgon innan vi bestämmer hur vi gör.

Annars så har dagen här bestått av städning. Skönt att ha det fint innan helgen.

Jag och Molly har varit och hälsat på Maria och Holly. Även Anna och Texas va där. Kul att träffas å surra lite... Molly hade superkul och surrade MASSOR!!!

Nu ikväll när vi satt i soffan så har Molly snurrat runt runt. Tidigare så har hon ju vänt sig från rygg till mage, men inte riktigt förstått hur man vänder sig tillbaka. Hon har också bara rullat åt ena hållet (till vänster). Nu är det slut med det, för nu snurrar hon både höger och vänster och från mage till rygg och sen vidare till mage igen. Dessutom så förflyttar hon sig så att hon snurrar runt så också... Kanske inte länge kvar till hon kryper....eller krälar i alla fall.

Nu är det fredagsmys....med leverpastejsmackor och vatten...nä vänta nu, nu kommer Petrus med en ostkrokspåse och dricka. Kanske att jag måste smaka lite ändå :-)
ställde mig på vågen i morse och den visade -1kg...på en vecka. Underbart. Det är bara att fortsätta att motionera och tänka på vad man stoppar i sig :-) Jag är riktigt peppad!!

Trevlig helg på er!


Det va som jag befarade...

Onsdag förra veckan hade jag ont i magen... Inte vanligt magont. Kändes mer som att det va äggstockarna, så började fundera på om det kunde vara mensen som va på g...
Hela veckan tycker jag att jag har varit lättretlig och idag har jag haft småont i magen. Nu när jag gick på toa fick jag det bekräftat. Mensen är tillbaka... Känns lite jobbigt, men samtidigt skönt att kroppen blivit "normal" igen :-)

Idag har det varit en feberfri dag för Alicia...eller småfebrig i morse, men det gick snabbt över.

Finns egentligen inte så mycket annars att säga om våran dag. Det har varit en tråkig hemmadag. Känns som att tiden bara sprungit iväg. En prommis har jag hunnit med, så det är jag nöjd med i alla fall.

Tror faktiskt att jag ska ta och sätta mig i syrummet ett tag. Alicia har ju vuxit ur typ hela hennes garderob så jag får nog ta och jobba lite på det :-)

Har lagt in bilder på datorn från nyår... Här en bild på Molly och Tilly :-)


Vilken konstig dag...

...Alicia sitter och äter middag NU och klockan är 21:26. Galet.
Hon har haft feber hela dagen. Dagen startade med 39,3 och vid middagstid hade hon 39,8, så då fick hon alvedon...och nu är det full fart på henne.

Prommisar har det blivit för mig också. Två faktiskt, men den ena va bara till affären, så den räknas egentligen inte :-) Sen nu ikväll va jag och mamma ute en sväng.
Poliserna stod här inne i centrum och kollade hastighet och så fick man blåsa. Bra att dom visar sig nån gång, för dessa jäkla mercor som är ute och sladdar kan man ju bli galen på!!! Hoppas att dom tar allihopa!!!
Shit vilken gnällkärring jag blivit ;-) Det har väl kanske med åldern att göra.

En sak som irriterar mig för tillfället är att Leo´s lekland blivit det nya öppna förskolan. Det finns alltså mammagrupper som träffas där med sina bäbisar 1 gång i veckan, bara för att det är gratis.
Sen så kan dom sitta där och irritera sig över att tex en 3-åring är och leker där bland deras bäbisar som ligger på golvet... En 3-åring som faktiskt betalat för att vara där.
Jag tycker att det är bra att som inte tar betalt för en under 1, men kanske i nån betalandes sällskap??!!! Om dom har ett äldre syskon tex.
Jag hoppas att Leo´s faktiskt ändrar det här, så att jag slipper irritera mig över det nå mer...haha... Där ser ni. Värsta gnällkärringen har jag blivit!! :-D
Fick dessutom frågan om vi skulle träffas med våran mammagrupp där nån gång för att det va nån där som kommit på att det va gratis ;-) Behöver jag säga att jag va snabb med att säga att jag inte ville följa med :-)

Nä, det får vara nog med det här gnällinlägget nu.
Hej hej.

Dessa jäkla rubriker....

...oj vad jag tycker att det är svårt att komma på rubriker. Därför blir det oftast veckodagar för mig :-)

Dagens största nyhet är att Molly fått sin allra första tand idag. Där nere :-) Hon har även varit och gjort boel-testet, vilket hon klarade galant.
Mätning och vägning blev det också. Hon är inte speciellt stor våran tjej, men följer sin kurva rätt så bra ändå. Hon väger nu knappt 7,3kg...
Men det kan bara bli bättre nu känns det som. Varje måltid är en kamp, men jag ska banne mig vara envisare än vad hon är :-)

Annars så har vi varit förbi fam Bystedt en sväng så att barnen har fått leka av sig lite. Det va alldeles för länge sen sist, så Alicia tyckte att det va jättekul att äntligen få träffa sin Knut :-)
Jag har även suttit med symaskinen ett tag... Har beställningar som måste göras!!!
Nu ikväll så har jag och mamma varit och gått spisen runt. Skulle väl gissa att det är ca 5 km. Mitt mål är nu att motionera på nåt sätt dagligen + att jag får äta godis, dricka drickor osv enbart på helgerna. Det SKA jag klara. Ska ju på bröllop till sommaren, så jag måste gå ner i vikt om jag ska komma i nån snygg klänning :-)

På tal om bröllop... Inte för att det har med bröllop att göra, men det är kyrkligt i alla fall... Har jag sagt att jag snart ska på dop? Tror inte det. Och jag har heller inte berättat att jag har fått äran att bli gudmor till denna underbara lilla tös. Det känns verkligen stort!!!
Det kommer att bli ett väldigt litet dop med enbart familj så det ska bli mkt skönt att slippa stå framför så många människor :-)

Lilla Tilly (hon är dock mycket större nu då den här bilden är 2 mån gammal)

Nu till nåt mindre kul.
Alicia har nu blivit sjuk. Hon har sagt ikväll att hon frös, så jag funderade på om febern kanske va på g. Nu när hon skulle lägga sig så provade jag febern på henne då jag märkte att hon inte va helt 100... 39,3 hade lillvännen. Hoppas att hon hinner bli frisk innan helgen, för då ska vi på kalas...
Theo fyller 3 år och vi har missat hans tidigare kalas pga sjukdom, så vi kan väl inte ha så otur att vi ska missa det även en tredje gång!!! Nä friska innan helgen, då är det bara!!!!

Nu ska jag ta och gå in i syrummet igen och få lite fler plagg klara :-)

Måndag.

Otroligt att jag har några läsare kvar, för jag måste ju ha Sveriges tråkigaste blogg!!!
Jag lovar att skärpa mig.
Själv så är jag en sån som hellre läser bloggar som uppdaterar dagligen med "skitsnack" hellre än dom som uppdaterar då och då med lååånga inlägg, så därför ska jag försöka att skriva nåt varje dag, även om det bara blir ett litet "hej" från mig :-)

Tänkte bara dra snabbt vad som hänt sen sist.
Vi va ju 2 nätter i stugen där i Kikkejaur. Mycket trevligt, men en sak som va mindre trevligt va att Molly började kräkas, så jag va säker på att alla vi skulle åka dit, men icket. Hon kräktes i nån timme och sen va det över. Jättekonstigt.

Nu ikväll så började hon kräkas igen... Jag tror att jag nu vet orsaken. Hon åt nämligen samma matburk nu som då, så det MÅSTE ju vara den som är felet?!?!

Annars så spyr hon lite nu och då, men det beror på hennes förskräckliga hosta som hon har. Stackars liten. Det tar så ont i hjärtat att se ens barn ha det plågsamt. Tänk om man kunde få ta alla sjukdommarna själv istället!!

Nu ska jag snabba ig till syrummet en stund. Har så många saker på g och fler beställningar på hög. Dags att börja avverka dom kanske.



2011.01.04

Ikväll har det packats, för imorgon så bär det av till Kikkejaur till fam Lidströms stuga där vi ska umgås med Matte, Martina och lilla Alina. Det blir skoj.
Hoppas att det inte blir alltför kallt, för jag vill ju förstås hinna med liiiite fiske i alla fall :-)
Usch, får nästan kalla kårar då jag tänker på sist vi va där. Det va nu på midsommar.
Molly va ca 1 månad och bara skrek och skrek. Fy det va verkligen hemskt. Tack och lov är det inte samma skrikiga dam vi tar med den här gången :-)

Tänkte visa en liten bild från mellandagarna.
Therese med familj tittade förbi och vi passade på att knäppa några bilder på kidsen. Emilia va jättenyfiken på Molly och här kommer en av bilderna :-)



Hihihi....

3 Januari...

Idag har varit en lugn hemmadag...som alla andra dagar :-) Shit vad tråkig jag är, måste ju vara dötrist att läsa om våra dagar då det aldrig händer nåt här. Otroligt att jag har så pass många läsare :-)
Tillbaka till dagen.
Har nu kastat ut julgranen (dvs, packat ihop den och lagt den i en stor sopsäck). Har även plockat bort julsakerna, tomtar och sånt, men belysningen får fortfarande vara kvar. Tycker att det är så mysigt. Speciellt utebelysningen, den kommer nog att få vara kvar länge ;-)

Idag kom "vyssanlull-tassarna" som jag köpt, så idag byggdes spjälsängen ihop. Har ända tills nu använt vaggan. Spjälisen blev då godkänd. Hon va överlycklig över att få ligga i den och somnade nästan direkt :-) Molly är verkligen snäll när det gäller läggningen. Vi lägger ner henne, ger henne tutten, drar igång speldosan och går därifrån. Börjar hon att grina så är det bara att göra om proceduren. Oftast så gör man om den en eller två gånger och sen sover hon.
Annars är det med storasyster nu när det gäller läggningen, men det tror jag beror på att hon inte är så trött... Hoppas att det blir bättre när vardagen kommer igång och hon börjar om på dagis.

Nu kom jag av mig :-)
Hmmmm vart va jag nu igen.
Jo just ja. Spjälisen.
I och med att hon har ny säng så passade det ju väldigt bra att ta fram hennes nya sängkläder som hon fick i julklapp. Snyggaste ever!!


Dessa underbara sängkläderna fick hon av mormor och morfar i julklapp...

Barnens morbror Emil har varit och hälsat på nu ikväll också. Så bus, spel och bokläsning har det blivit. Mycket uppskattat.

Den stora damen har varit ute på årets första skidrunda med pappan i huset också. Det gick tydligen bra. Tror att hon ska få prova på slalom i år också, för nu är hon ju ett år äldre... Nog för att hon tjatar om att hon hellre vill åka snowboard, men det får hon nog vänta några år med. Hon får ta och lära sig slalom först :-)

Ja det va våran dag det.
Imorgon är en ny och då funderar jag på att ta en stadsresa...själv ;-) Vi får se hur det blir med det...

Välkommen 2011...

Undrar vad det här kommande året har att erbjuda. Än så länge vet jag ingenting. Förra året hade man ju en växande liten bäbis i magen...men det är klart, det här året har jag ju mina älskade barn UTANFÖR magen som jag får se växa, lite bättre det kanske :-)

Det blir en mycket kort uppdatering det här. Har haft huvudvärk i flera dagar nu, så funderar faktiskt på att ta och krypa isäng snart. Tv:n är det hockey på, datorn har jag ingen lust att sitta vid och symaskinen har jag för ont för att sitta vid. Lika bra att gå och lägga sig då... :-/

Bilder kommer en annan dag.

Natti.

RSS 2.0